Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Vertrek transfers naar Parijs luchthavens

Eenmaal geland in Parijs heb je geen tijd te verliezen: hier zijn de beste opties om zo snel en comfortabel mogelijk bij je hotel te komen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Vertrek transfers naar Parijs luchthavens

Luchthaventransfers | ©Colin Brown Photography

De twee belangrijkste luchthavens van Parijs zijn Charles de Gaulle en Orly. Beide hebben een goede verbinding met het stadscentrum en Disneyland en ik zal je vertellen wat de beste manier is om er vanaf elk vliegveld te komen.

1. Hoe kom je van de luchthavens van Parijs naar het centrum?

Louvre Museum| ©Fabio Fistarol
Louvre Museum| ©Fabio Fistarol

Van Charles de Gaulle naar Parijs of naar Disneyland

Van Orly naar Parijs of Disney

Boek uw transfer naar Parijs vanaf de luchthavens

2. Vervoer van en naar luchthaven Charles de Gaulle

Privé transfer| ©Kārlis Dambrāns
Privé transfer| ©Kārlis Dambrāns

Het vooraf boeken van uw transfer (openbaar of privé) is de meest comfortabele en tijdbesparende optie.

Gedeelde transfer van Charles de Gaulle naar uw hotel

De gedeelde transfer naar Parijs vanaf Charles de Gaulle heeft voertuigen voor maximaal 8 passagiers. Het is een volledig uitgeruste transfer of busje met veel bagageruimte, die je bij aankomst ophaalt met andere passagiers en je afzet bij de deur van je hotel na een comfortabele en probleemloze reis.

Hoe werkt het? Na het boeken hoef je je nergens zorgen over te maken: wanneer je vlucht aankomt, zal de chauffeur op het vliegveld staan en maximaal een uur op je wachten (de tijd die je nodig hebt om uit te stappen en je bagage op te halen meegerekend, is dat meer dan genoeg).

Boek uw transfer naar Parijs vanaf de luchthavens

Gedeelde transfer van uw hotel naar Charles de Gaulle

Van het vliegveld naar het hotel komen is het eerste waar we ons zorgen over maken als we op reis gaan, maar soms zien we over het hoofd dat we aan het eind van de reis vanuit Parijs weer terug moeten naar het vliegveld en we willen niet te laat komen of kostbare reistijd verspillen door te vroeg op het vliegveld aan te komen.

Bij terugkomst haalt de chauffeur je ruim op tijd op van je hotel, je reist met een groep van maximaal 8 personen in een volledig uitgerust voertuig en je wordt direct afgezet bij de terminal waar je vlucht vertrekt. U moet de gegevens van uw terugvlucht en het adres van uw hotel doorgeven wanneer u boekt, zodat uw chauffeur weet waar en hoe laat hij u kan ophalen.

Boek uw transfer van Parijs naar de luchthavens

Privé transfer van Charles de Gaulle naar uw hotel

Als u op zoek bent naar de meest comfortabele en snelste manier om van het vliegveld Charles de Gaulle naar uw hotel in Parijs te komen, kunt u een privétransfer met ophaalservice boeken. Zelfs als uw vlucht aankomt tussen 4 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds van maandag tot en met zondag, zal een professionele chauffeur u ophalen wanneer uw vlucht aankomt en u voor de deur van uw hotel afzetten in slechts 40 minuten.

De voordelen van deze optie variëren van comfort tot bagageruimte en persoonlijke service. Het boekingsproces verloopt online; je moet je contactgegevens en vluchtinformatie opgeven zodat de chauffeur je kan vinden. Eenmaal op de luchthaven bespaar je jezelf het wachten of het gedoe om vervoer te vinden.

Privévervoer van je hotel naar Charles de Gaulle

Als je speciale behoeften of bagage hebt, kun je contact opnemen met het bedrijf zodra je hebt geboekt zodat ze eventuele vragen kunnen beantwoorden; dit is een persoonlijke service.

Gedeelde transfer van Charles de Gaulle naar Disneyland

Als je naar Parijs gaat om het Disneyland Park te bezoeken en je verblijft in een van de hotels van het park, dan kun je een gedeelde transfer van Charles de Gaulle naar Disneyland boeken. Een volledig uitgeruste bus haalt jou en je familie op en zet je af bij je hotel of bij het busstation van Disneyland Parijs, vanwaar je in een paar minuten bij je accommodatie bent.

Gedeelde transfer van Disneyland naar Charles de Gaulle

Je transfer van Disneyland naar het vliegveld haalt je op bij je Disneyland Parijs hotel en brengt je ruim op tijd naar Charles de Gaulle zodat je je vlucht niet mist. Het is belangrijk om te letten op de vertrektijd van de bus die wordt aangegeven wanneer je reserveert: bussen naar Charles de Gaulle vertrekken elke één tot twee uur. Zodra je hebt gereserveerd, krijg je een dienstregeling en instructies over hoe je naar Charles de Gaulle kunt reizen.

Andere mogelijkheden om tussen de stad en Charles de Gaulle te reizen

  • De trein (RER): Deze stopt alleen bij terminals 1 en 2 van de luchthaven Charles de Gaulle. Als je bij een andere terminal aankomt, kun je de rechtstreekse pendeldienst tussen de terminals nemen. De RER B rijdt van 4:50 tot 23:15, kost 10,50 euro en heeft verschillende haltes in het centrum van Parijs: Gare Du Nord (je kunt een privétransfer boeken van Gare du Nord naar je hotel in het centrum van Parijs), St. Michel-Notre Dame, Châtelet Les Halles en Denfert-Rochereau. Vanaf elk van deze stations kun je de metro nemen naar je accommodatie zonder het station te verlaten.
  • De rechtstreekse bus: ik raad dit alleen aan als je hotel dicht bij je eindbestemming ligt; anders is de trein beter. Je kunt de Roissy Bus nemen, die stopt bij het metrostation Opera, en Le Bus Direct. Deze laatste heeft twee lijnen, elk met meerdere haltes: lijn 2 zet je af bij Porte Maillot, Champs Elysées of Eiffeltoren, en lijn 4 bij Gare de Lyon of Gare de Montparnasse.
  • De stadsbus: de goedkoopste, maar ook de meest onhandige qua tijd en bagageruimte. Lijnen 350 en 351 rijden via het vliegveld. Als je de stad niet kent, denk dan twee keer na voordat je de stadsbus gebruikt, want het is niet zo gemakkelijk om je weg te vinden als de RER en metro als je eenmaal in Parijs bent aangekomen.
  • De nachtbus: Als je 's ochtends vroeg op het vliegveld aankomt en geen andere vervoersmogelijkheid hebt, rijden de N140 en N143 van vliegveld Charles de Gaulle naar het Gare de l'Est in Parijs. Ze rijden elke 30 minuten tussen 25:55 en 5:00 en kosten 8 euro.
  • Taxi of VTC van vliegveld Charles de Gaulle naar je hotel: dit is een zeer comfortabele optie, maar ook de duurste, want het kan tussen de 45 en 55 euro per enkele reis kosten.

Ana's Traveller Tip

Houd voor retourtransfers rekening met mogelijk verkeer en zorg dat je voldoende tijd hebt om op tijd bij je vlucht te zijn.

3. Transfers van en naar Orly luchthaven

RER trein naar Parijs| ©m-louis .®
RER trein naar Parijs| ©m-louis .®

Gedeelde transfer van Orly naar uw hotel in Parijs

Als u een gedeelde transfer van Orly naar Parijs boekt, reist u in een groep van maximaal 8 reizigers en wordt u voor de deur van uw hotel afgezet. Wanneer u uw chauffeur ontmoet op het vliegveld hoeft u niet langer dan 10-15 minuten te wachten op de rest van de groep, omdat het bedrijf meerdere voertuigen en chauffeurs heeft om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Hoe werkt het? Er wordt gevraagd naar je contactgegevens en vluchtgegevens en je ontvangt een bevestigingsvoucher via e-mail die je bij aankomst moet laten zien. Als je met kinderen reist, kunnen kinderen jonger dan drie jaar gratis aan boord, maar als je een babyzitje nodig hebt, moet je daar zelf voor zorgen. Hoewel er voldoende bagageruimte is, dient u het bedrijf op de hoogte te stellen als u omvangrijke of delicate bagage meeneemt.

Gedeelde transfer van uw hotel in Parijs naar Orly

Deze service is beschikbaar voor uw terugkeer naar het vliegveld vanuit het stadscentrum. Als je boekt, moet je ook je contactgegevens achterlaten, het adres van je hotel waar je opgehaald wilt worden en later kun je de tijd bevestigen waarop je opgehaald wilt worden. Mijn advies, als je een vlotte rit wilt, is om voldoende tijd van tevoren in te plannen omdat het verkeer in Parijs tijdens de spits een beetje chaotisch kan zijn.

Privé transfer van Orly naar uw hotel in het centrum van Parijs

Voor een nog comfortabelere aankomst in Parijs kunt u een privétransfer naar uw hotel huren. Als je boekt, moet je je gegevens, vluchtnummer en aankomstdatum doorgeven, zodat ze kunnen regelen dat je wordt opgehaald.

Zodra je de bevestiging van je boeking hebt ontvangen, krijg je het ontmoetingspunt met je chauffeur. Omdat je het voertuig met niemand anders hoeft te delen, hoef je nergens op te wachten en ben je klaar om te vertrekken zodra je je chauffeur ontmoet.

Boek uw transfer naar Parijs vanaf de luchthavens

Privé transfer van uw hotel in Parijs naar Orly

Om deze zelfde service te boeken als u vanaf uw hotel terug wilt keren naar het vliegveld, moet u weten dat de service precies hetzelfde is en ook 24 uur per dag werkt, waardoor het een geweldige optie is voor vluchten die in de vroege ochtenduren vertrekken. Bij het boeken van je privétransfer zal je opnieuw gevraagd worden naar je contactgegevens, het adres van je hotel en je vluchtgegevens, zodat je je pick-up kunt plannen zonder onvoorziene omstandigheden.

Gedeelde transfer van Orly Luchthaven naar Disneyland

Er is een gedeelde transferdienst tussen Orly Luchthaven en Disneyland die je vooraf kunt boeken en die zorgt voor een comfortabele en snelle transfer tussen de twee punten. Als je gaat boeken, wordt je gevraagd om je contactgegevens en vluchtgegevens, en zodra je dat hebt gedaan, ontvang je een voucher met de bevestiging van je aankoop.

Op deze voucher staat het ontmoetingspunt met je chauffeur, die op je wacht op een paar meter van de uitgang van de luchthaven.

Gedeelde transfer van Disneyland naar Orly

Dezelfde enkele reis service is ook beschikbaar voor je terugkeer naar Orly vanaf Disneyland Park. Het is een echte aanrader, want er zijn elk uur transfers en het is de meest comfortabele manier om naar het vliegveld te gaan zonder te hoeven verdwalen in de metro met je bagage op je rug.

Als je bijzonder omvangrijke of delicate bagage bij je hebt, is mijn advies om contact op te nemen met het bedrijf om te laten weten of er extra kosten zijn.

Andere opties om tussen de stad en Orly te reizen

  • Rechtstreekse bus: deze heet Orlybus en is gemakkelijk te vinden bij de terminals. Het is de populairste optie omdat het slechts 30 minuten duurt om naar station Denfert-Rochereau te komen, vanwaar je de metro naar je hotel kunt nemen. De prijs is ook heel betaalbaar: 8 euro.
  • Stadsbus: Bus 1 heeft verschillende haltes in Parijs. Ik raad het alleen aan als een van hen dicht bij je accommodatie is, anders duurt het meer dan twee keer zo lang als de Orlybus en kost het meer (12 euro). Als je 's nachts aankomt, heeft de nachtbus een verbinding met Gare de Lyon en Gare de L'Est op de lijnen N31 en N313.
  • Tram (RER): de RER B rijdt ook naar vliegveld Orly, maar alleen naar terminals 1 en 2. Hij doet er ongeveer 30 minuten over, heeft verschillende haltes in het centrum van Parijs om aan te sluiten op de metro naar je accommodatie en kost 10,50 euro.
  • Taxi of VTC: je kunt ook een taxi of Uber nemen als je aankomt op het vliegveld om je direct bij je hotel af te zetten, hoewel het duurder zal zijn (rond de 40 euro in totaal).

Boek uw transfer van Parijs naar de luchthavens

4. Wat moet je doen als je aankomt in Parijs?

Terminal luchthaven Orly| ©Mathieu Marquer
Terminal luchthaven Orly| ©Mathieu Marquer

Je bent aangekomen in Parijs. Het is tijd om een van de mooiste steden ter wereld te leren kennen, dus ik raad je aan om mijn berichten over de stad te bekijken, want ze staan vol praktische tips om te bepalen hoe je je tijd tijdens je reis wilt doorbrengen. Ik laat de meest complete voor je achter, zodat je kunt beginnen met het organiseren van je ideeën.