Hoe kom ik van Rome naar Pompeii?

Pompeii is de perfecte plek om je onder te dompelen in het verleden van deze stad die versteend is door de lava van de Vestubio. Hoe kom je er vanuit Rome? Let op!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Hoe kom ik van Rome naar Pompeii?

Uitzicht op Pompeii | Vladimir de Vico

Als u een bezoek aan Pompeii plant vanuit Rome, hebt u de juiste keuze gemaakt. De archeologische site en de Italiaanse hoofdstad liggen minder dan 250 kilometer uit elkaar, die je met de auto, bus of trein kunt afleggen.

Wil je weten hoe je vanuit Rome het beste naar Pompeii kunt komen, hoe lang het duurt en welk budget je nodig hebt? Ik vertel je er hieronder alles over:

De makkelijkste manier: kom over de weg met een rondleiding vanuit Rome

Reizen per minibus| ©Patrick Gaudin
Reizen per minibus| ©Patrick Gaudin

Om Pompeii vanuit Rome in één dag te bezoeken is de meest praktische en veilige manier om een Pompeii excursie vanuit Rome te boeken waarbij u zich nergens zorgen over hoeft te maken: tours naar Rome vanuit Pompeii bevatten een privé bus of minibus die geen tussenstops maakt en u afzet bij de poort van de archeologische site van Pompeii.

Ze omvatten skip-the-line toegangstickets en een rondleiding door eenprofessionele gids die u de hele dag begeleidt. Als u wilt, kunt u ook een lunch in de route opnemen of zelfs een stop in Napels of de Vesuvius.

Kortom, alles is zo georganiseerd dat u geen tijd hoeft te verspillen aan vervoerslogistiek: zodra u de tour heeft geboekt, ontvangt u het exacte adres van het ontmoetingspunt vanwaar de bus vertrekt (meestal ergens in het centrum van Rome) en bent u dezelfde dag een paar uur later weer terug.

Nuttige informatie

 • Duur van de excursie: ongeveer twee en een half uur.
 • Prijs van de excursie: Vanaf 100 € (inclusief entreegelden en rondleiding)
 • Meer informatie: Excursies naar Pompeii vanuit Rome

Boek een excursie naar Pompeii vanuit Rome

Met de trein van Rome naar Pompeii

Pompeii treinstation (Napels)| ©Alex Ranaldi
Pompeii treinstation (Napels)| ©Alex Ranaldi

Als u niet van rondleidingen houdt of Pompeii gewoon liever op eigen houtje ziet, is een goede manier om er vanuit Rome te komen de trein. Treinen vertrekken vanaf het Termini station en komen aan in Napels**(er is geen treinstation in Pompeii**), dus je bent nog steeds ongeveer 23 kilometer verwijderd van de archeologische site van Pompeii en je moet er een extra bus nemen, die er meer dan een half uur over kan doen.

Er zijn hogesnelheidstreinen die u er in iets meer dan een uur brengen, maar de prijzen gaan uiteraard omhoog (regionale treinen, met veel tussenstops, zijn het goedkoopst, maar doen er tot een uur langer over).

Wat de frequentie betreft: in de spits kan er tot één trein per half uur rijden, maar ik raad u aan de officiële website van de trein te raadplegen om een idee te krijgen van de dienstregeling en de reistijd die u het beste uitkomen, voordat u een keuze maakt.

Als u op het station verschijnt zonder de kaartjes te hebben genomen of gecontroleerd, loopt u het risico genoegen te moeten nemen met de snelle trein (veel betalen) of de langzame trein (weinig betalen maar meer tijd verliezen op de reis).

Interessante feiten

 • Reistijd: 1 uur en 20 minuten voor de snelste hogesnelheidstrein.
 • Prijs van het treinkaartje: Vanaf 25 ¤ enkele reis (de langste, regionale trein)
 • Meer informatie: Trenitalia

Met de bus van Rome naar Pompeii

Met de bus naar Pompeii| ©Antonio Vera
Met de bus naar Pompeii| ©Antonio Vera

Omdat u met de trein eerst door Napels moet, bespaart een rechtstreekse busreis naar Pompeii u een overstap. Het is weliswaar de langste route, want het kan ruim drie uur duren, maar aan de positieve kant kunt u wat besparen omdat het de goedkoopste manier van vervoer is.

De beschikbaarheid en frequentie is beperkter dan die van de treinen, dus ik raad u aan vooraf de website te raadplegen om uw tijd in Pompeii zo goed mogelijk te organiseren. Vergeet ook niet dat als u voor deze optie kiest, u de kaartjes voor Pompeii zelf moet kopen (en ik raad u aan dit online en op voorhand te doen om lange wachtrijen te vermijden en de beschikbaarheid te garanderen).

Nuttige informatie

 • Reistijd: 3 uur en 20 minuten
 • Prijs van het busticket: Vanaf 17 € enkele reis
 • Meer informatie: Flixbus

Huur uw eigen auto voor meer vrijheid

Reis met de auto naar Pompeii| ©Britta Jerome
Reis met de auto naar Pompeii| ©Britta Jerome

Als je door Italië reist en je hebt een huurauto, dan heb je zeker meer flexibiliteit in je schema en verplaatsingen, je kunt je verplaatsen wanneer je wilt en zelfs je bezoek aanvullen met een stop in Napels of de Vesuvius.

Als u een auto moet huren om naar Pompeii te gaan, raad ik u dat absoluut niet aan: belastingen, verzekering, benzine en parkeren doen het budget voor het huren van een auto de pan uit rijzen en dat heeft weinig zin.

Als u toch voor deze optie kiest, moet u weten dat de wegen in zeer goede staat zijn, dat de weg naar Pompeii zeer goed bewegwijzerd is en dat, zoals altijd, Google Maps een goede bondgenoot is om u de beste route, verkeersomstandigheden en aankomsttijden te wijzen. Een goede reis!

Nuttige informatie

 • Reistijd: 2 uur en een half ongeveer
 • Huurprijs auto: Vanaf 60 € per dag + belastingen, taksen en benzine
 • Meer informatie: Huurauto's

Boek een excursie naar Pompeii vanuit Rome