Sixtijnse Kapel tickets: hoe tickets voor Vaticaanse Musea kopen, hoe je de rij kunt overslaan, enz.

De Sixtijnse Kapel bekijken tijdens je bezoek aan Rome is bijna verplicht. Lees hier hoe je het meeste uit je bezoek aan deze artistieke schat kunt halen.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

Sixtijnse Kapel tickets: hoe tickets voor Vaticaanse Musea kopen, hoe je de rij kunt overslaan, enz.

Michelangelo's beroemde fresco in de Sixtijnse Kapel | ©Agatha Depine

De fresco's van de Sixtijnse Kapel zijn een van de weinige artistieke ensembles die buiten tijd en ruimte lijken te staan: als je omhoog kijkt om ze te bewonderen heb je het gevoel iets te zien dat zowel oud als modern is, en het ontzag is zo groot dat je je alleen maar kunt afvragen hoe zoiets indrukwekkends heeft kunnen ontstaan. Het isonderdeel van de Vaticaanse Musea, dus om het te bezoeken moet je een kaartje kopen of een rondleiding door het museum volgen.

De beste optie

Rome Vaticaan en Sixtijnse Kapel skip-the-line tickets

Met je tickets voor de Vaticaanse Musea kun je ook de Sixtijnse Kapel binnengaan zonder te wachten.

Vergeet de rijen bij de kassa en verzeker je van toegang tot de Sixtijnse Kapel tegen de beste prijs met deze tickets die je voorrang geven bij toegang tot de binnenkant van de Vaticaanse Musea.

Lees verder om erachter te komen welke opties je hebt om een van 's werelds grootste kunstschatten te bezoeken en wat tips om het meeste uit je bezoek te halen. Ontdek de verborgen waarde van de Sixtijnse Kapel met jeskip-the-line tickets voor de Vaticaanse Musea. Met alles wat er te zien is in de belangrijkste attractie van Rome, zul je er spijt van krijgen tijd te verspillen door in de rij te staan voor kaartjes bij de kassa.

Daarom is mijn eerste aanbeveling om ze van tevoren te reserveren. Als je liever in je eigen tempo gaat, zodat je zoveel tijd als je nodig hebt kunt besteden aan elk van de artistieke wonderen van de Vaticaanse Musea, kun je het beste tickets kopen zonder gidsen of groepen. Als je eenmaal bij de Sixtijnse Kapel bent, kun je in het museumde indrukwekkende fresco's van Michelangelo's "Laatste Oordeel" bekijken zonder je te haasten.

Aanrader als...

Je verblijf in Rome niet erg lang is, omdat de skip-the-line entree je veel tijd zal besparen die je kunt besteden aan het bezoeken van andere emblematische bezienswaardigheden.

Tickets kopen voor de Sixtijnse Kapel

Details van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of Light
Details van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of Light

Zoals ik al aangaf, heb je voor toegang tot de Sixtijnse Kapel een ticket voor de Vaticaanse Musea nodig: het is het beste om online en van tevoren te reserveren, om wachtrijen te vermijden en er zeker van te zijn dat je toegang krijgt tegen de beste prijs. Bij Hellotickets vind je de goedkoopste rondleidingen in het Engels en je hebt de mogelijkheid om het ticket of de rondleiding te annuleren als je een onvoorziene gebeurtenis hebt.

Reserveer uw tickets voor de Sixtijnse Kapel

Is het mogelijk om tickets voor de Sixtijnse Kapel aan de kassa te kopen?

Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel
Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel

Je kunt kaartjes kopen bij de kassa van de Vaticaanse Musea, maar ik raad dit absoluut niet aan. De wachtrij is zo lang dat deze letterlijk rond de muren van het Vaticaan loopt (je zult het zien als je er ooit rondloopt en je zult echt verbaasd zijn om zo'n lange wachtrij te zien). Mijn advies is om ze online en van tevoren te kopen om er zeker van te zijn dat je een plaats hebt op de dag en tijd van je keuze.

Boek je kaartjes voor de Sixtijnse Kapel

Gratis bezoek aan de Vaticaanse Musea

Zaal van de Vaticaanse Musea| ©Corey Buckley
Zaal van de Vaticaanse Musea| ©Corey Buckley

Voor een bezoek op eigen gelegenheid is online tickets kopen voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel de beste optie.

Je vermijdt dat je in de rij moet staan om deze drukke toeristische attractie binnen te gaan, waarvan de drukte het enige is dat je ervaring kan bederven. Je krijgt voorrang bij de toegang tot de Vaticaanse Musea, bij de ingang ontvang je een plattegrond en een korte oriëntatie op de aanbevolen route, en je kunt de Sixtijnse Kapel en de Kamers van Rafaël binnengaan.

Met deze tickets kun je zo lang als je wilt in de Vaticaanse Musea blijven om de zalen in je eigen tempo te bezoeken.Ik raad het je aan als... je de drukte wilt vermijden en geen gids nodig hebt om de Vaticaanse Musea te bezoeken.

Boek je tickets voor de Vaticaanse Musea

Bezoek het Vaticaan met een Early Access Premium Ticket

Rotondezaal, Vaticaanse Musea| ©Richard Mortel
Rotondezaal, Vaticaanse Musea| ©Richard Mortel

Als je op zoek bent naar de premium ervaring om de Sixtijnse Kapel te bezoeken, dan is dit het. Dit is een privétour door Vaticaanstad, met de extra bonus dat je het Vaticaan bij zonsopgang binnengaat, de drukte vermijdt en deze prachtige plek verkent in het exclusieve gezelschap van je groep.

Zoals je je kunt voorstellen, is de Sixtijnse Kapel een van de meest bezochte toeristische attracties ter wereld, dus als je de drukte vermijdt en de kapel in alle rust kunt bewonderen, zal dat je ervaring totaal veranderen.Ik raad het je aan als... je op zoek bent naar de perfecte Sixtijnse Kapel ervaring, om de massa's toeristen te vermijden en het Vaticaan bij zonsopgang te bezoeken.

Boek een tour door het Vaticaan in de vroege ochtend

Hoe je de wachtrijen voor de Sixtijnse Kapel kunt overslaan

Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig
Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig

De wachtrijen voor de Vaticaanse Musea en de populaire Sixtijnse Kapel kunnen enkele uren duren, waardoor het moeilijk kan zijn om van de ervaring te genieten. Daarom kun je je tickets het beste online kopen, zodat je niet naar de kassa hoeft en kies bij het boeken een optie waarmee je de wachtrijen gegarandeerd overslaat. Met deze rondleiding door de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea en de Sint Pieter heb je bijvoorbeeld directe toegang zonder te hoeven wachten.

Boek een rondleiding door de Sixtijnse Kapel met skip-the-line gids

Openingstijden Sixtijnse Kapel en beste tijd om de Sixtijnse Kapel te bezoeken

Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel
Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel

Hier is alle informatie die je nodig hebt over openingstijden voor je bezoek.

 • Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.
 • De laatste toegang is om 16:30 uur en rond 17:30 uur beginnen alle bezoekers van het Vaticaan te vertrekken.
 • De beste tijd om de Sixtijnse Kapel te bezoeken is vroeg in de ochtend, met een Early Bird tour of bij de eerste ingang na opening.
 • Op donderdag en vrijdag is het meestal minder druk.
 • Je kunt de Vaticaanse Musea ook vlak voor sluitingstijd bezoeken om de drukte te vermijden, maar dan loop je wel het risico dat je gesloten wordt voordat je je bezoek hebt afgerond.
 • Op de laatste zondag van elke maand zijn de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel geopend van 9.00 tot 14.30 uur, met de laatste toegang om 12.00 uur. Op deze dag is de toegang tot de Sixtijnse Kapel gratis, dus het kan een goede optie zijn als je een krap budget hebt, maar ik raad het niet aan omdat de rijen en drukte er monsterlijk zijn.
 • Een hele leuke ervaring is om de Vaticaanse Musea 's avonds te bezoeken. Ze zijn open op vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur, van half april tot eind oktober.

Boek 's ochtends vroeg een bezoek aan de Sixtijnse Kapel

Tips voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel| ©Dennis Jarvis
Sixtijnse Kapel| ©Dennis Jarvis

Hier zijn enkele tips die ik leerde tijdens mijn bezoek aan de Sixtijnse Kapel en die je zullen helpen tijd te besparen en de uitgestrektheid van het Vaticaan te ontdekken alsof je er al geweest bent.

Hoe de Sixtijnse Kapel te vinden

Om bij de Sixtijnse Kapel te komen, ga je zodra je het Vaticaan binnenkomt de roltrappen op en sla je linksaf de binnenplaats van de Ananas binnenplaats op. Ga door de binnenplaats en sla linksaf, waar je een trap vindt.

Ga door de achthoekige binnenplaats en de Ronde Kamer in, waar je Nero's badkuip kunt zien. Ga nu linksaf, door de kamer met het graf van Constantijn, de trap op, de zaal met wandtapijten in en rechtdoor om de Sixtijnse Kapel te vinden.

Kleding en foto's

Als je een plek bezoekt die de Heilige Stoel als bijnaam heeft, weet je dat je je gepast moet kleden (zoals je dat ook doet voor zoveel andere gebedshuizen in Rome, dus bij je bezoek aan de Sixtijnse Kapel ben je er wel aan gewend). Knieën en schouders moeten volledig bedekt zijn, zelfs in de zomer.

Mijn advies is om een lichte trui te dragen die je gemakkelijk kunt aantrekken. En nee,je kunt geen foto's maken in de Sixtijnse Kapel om verschillende redenen, vooral om te voorkomen dat een mogelijke flits de fresco's die de kapel versieren bederft. De bewakers zijn hier erg alert op en zullen tegen je schreeuwen als ze je foto's zien maken, met een camera of een mobiele telefoon, en als ze je meerdere keren betrappen kunnen ze je zelfs uit de ruimte gooien. Dus weet je, geniet van je bezoek en bewonder met eigen ogen de adembenemende schoonheid die voor je ligt.

Boek je rondleiding door het Vaticaan

Wat je moet weten voordat je boekt

Binnenplaats van de Vaticaanse Musea| ©robertsharp
Binnenplaats van de Vaticaanse Musea| ©robertsharp
 • Wanneer je je tickets of tour boekt, ontvang je een bevestigingsmail op het adres dat je hebt opgegeven. Mijn advies is om deze te openen om te controleren of alles correct is en hem goed te bewaren, zodat je hem bij de hand hebt bij de ingang van het Vaticaan of op het ontmoetingspunt met je gids.
 • Je kunt 100% restitutie krijgen als je de ervaring wilt annuleren, maar wees voorzichtig want alleen als je je tickets 24 uur voor de dag van de ervaring terugstuurt. Controleer de e-mail voor instructies om je tickets terug te sturen of je tour te annuleren.
 • Op woensdag kun je de Sint-Pietersbasiliek niet in omdat het dan de dag van de Pauselijke Audiëntie is. Mijn advies is om voor een andere dag dan woensdag te boeken, zodat je dit bezoek kunt opnemen in je tour door het Vaticaan.
 • Als je de Omnia Card hebt gekocht of van plan bent te kopen, houd er dan rekening mee dat deze inclusief toegang tot de Vaticaanse Musea is, dus je hoeft deze niet apart te kopen. Als je echter een rondleiding wilt, moet je die apart boeken.

Boek een rondleiding door de Sixtijnse Kapel

Wat is er nog meer te zien in de Vaticaanse Musea?

Galerij van kaarten| ©Northfielder
Galerij van kaarten| ©Northfielder

Hier zijn de zalen die de meeste indruk op me maakten tijdens mijn bezoek aan de Vaticaanse Musea in willekeurige volgorde. In totaal heb ik er ongeveer 3 uur over gedaan om alles te zien, 's ochtends vroeg en zonder haast.

 • Vatican Picture Gallery: Dit paleis huisvest meer dan 400 kunstwerken van schilders als Giotto en Fra Angelico, de grootste exponenten van de vroege Renaissance, en Rafaël, Leonardo da Vinci en Caravaggio.
 • Collectie hedendaagse religieuze kunst: In 55 zalen vind je ongeveer 800 werken van kunstenaars als Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky of Van Gogh, iets wat ik zeker niet had verwacht in het Vaticaan te vinden.
 • Museo Pio-Clementino: Er zijn verschillende zalen gewijd aan de tentoonstelling van Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, waarvan sommige erg beroemd zijn zoals de Apollo van Belvedere, de Apoxymene of de Aphrodite van Cnido. Ik raad je vooral aan om hier een wandeling te maken.
 • Gregoriaans Egyptisch Museum: Hier worden archeologische overblijfselen en kunstwerken bewaard uit Egyptische, Assyrische, Mesopotamische en andere oude culturen, voornamelijk uit de villa van Hadrianus in Tivoli.
 • De kamers van Rafaël: Het belangrijkste bezoek in de Vaticaanse Musea na de Sixtijnse Kapel. Er zijn 4 zalen met fresco's van Rafaël en leden van zijn school.
 • Kamer van de Onbevlekte Ontvangenis: Een kamer volledig versierd met fresco's gewijd aan het leven van de Maagd Maria.
 • Kaartengalerij: Hier bevindt zich waarschijnlijk de grootste cartografische collectie ter wereld, tentoongesteld op de muren van een indrukwekkende galerij.
 • Sixtijnse Kapel: Ik denk niet dat je een bezoek aan de Sixtijnse Kapel vergeet tijdens je bezoek aan de Vaticaanse Musea, maar omdat er vreemdere dingen zijn gezien, laat ik het hier staan om de lijst af te sluiten voor het geval dat.

Boek je rondleiding door het Vaticaan

Andere waardevolle ervaringen in Rome

Gevel van de Capitolijnse Musea| ©Erik Drost
Gevel van de Capitolijnse Musea| ©Erik Drost

Niet alles in Rome draait om het bezoeken van monumenten en historische gebouwen. Er zijn veel mensen die zich concentreren op alle plaatsen waar ze naar binnen moeten en alle must-see attracties, om zich aan het eind van hun reis te realiseren dat ze hebben gemist waar het echt om gaat: de stad leren kennen. Om niets te missen laat ik je een artikel na dat je zal helpen de beste tour door Rome te kiezen, een ervaring die ik van harte aanbeveel: Vaticaanstad Rondleidingen

En hoewel ze niet de pracht en praal hebben van de tentoonstellingszalen van het Vaticaan, zijn de Capitolijnse Musea een bezoek waard dat meestal niet is opgenomen in de meer typische toeristische circuits. Als je meer wilt lezen over dit museum, heb ik een gids geschreven die je kan helpen bij het plannen van een bezoek: Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten. Vergeet ook niet dat je een ticket kunt kopen waarmee je naast de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel ook het Colosseum en het Forum Romanum kunt bezoeken.

Boek een rondleiding door Rome