Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Sixtijnse Kapel tickets: hoe tickets voor Vaticaanse Musea kopen, hoe je de rij kunt overslaan, enz.

De Sixtijnse Kapel bezoeken tijdens je bezoek aan Rome is praktisch verplicht. Hier lees je hoe je het meeste uit je bezoek aan deze artistieke schat kunt halen.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

Sixtijnse Kapel tickets: hoe tickets voor Vaticaanse Musea kopen, hoe je de rij kunt overslaan, enz.

Michelangelo's beroemde fresco in de Sixtijnse Kapel | ©Agatha Depine

De fresco's van de Sixtijnse Kapel zijn een van de weinige artistieke ensembles die buiten tijd en ruimte lijken te staan: als je omhoog kijkt om ze te bewonderen heb je het gevoel iets te zien dat zowel oud als modern is, en het ontzag is zo groot dat je je alleen maar kunt afvragen hoe zoiets indrukwekkends tot stand kon komen. Het isonderdeel van de Vaticaanse Musea, dus om het te bezoeken moet je een kaartje kopen of een rondleiding door het museum volgen.

De beste optie

Rome Vaticaan en Sixtijnse Kapel skip-the-line tickets

Met uw tickets voor de Vaticaanse Musea kunt u ook de Sixtijnse Kapel binnengaan zonder te wachten.

Vergeet de rijen bij de kassa en verzeker u van toegang tot de Sixtijnse Kapel tegen de beste prijs met deze tickets die u voorrang geven tot de binnenkant van de Vaticaanse Musea.

Lees verder om erachter te komen welke opties je hebt om een van 's werelds grootste artistieke schatten te bezoeken en wat tips om het meeste uit je bezoek te halen. Ontdek de verborgen waarde van de Sixtijnse Kapel met jeskip-the-line tickets voor de Vaticaanse Musea. Met alles wat er te zien is in de belangrijkste attractie van Rome, zul je er spijt van krijgen tijd te verspillen door in de rij te staan voor kaartjes bij de kassa.

Daarom is mijn eerste aanbeveling om ze vooraf te reserveren. Als u een van degenen bent die liever in uw eigen tempo gaat, zodat u zoveel tijd als u nodig heeft kunt doorbrengen bij elk van de artistieke wonderen van de Vaticaanse Musea, kunt u het beste tickets kopen zonder gidsen of groepen. Eenmaal aangekomen bij de Sixtijnse Kapel, in het museum, kunt ude indrukwekkende fresco's van Michelangelo's "Het Laatste Oordeel" bekijken zonder u te haasten.

Aanbevolen als...

Uw verblijf in Rome niet erg lang is, want de skip-the-line entree bespaart u veel tijd die u kunt besteden aan het bezoeken van andere emblematische plaatsen.

Hoe tickets kopen om de Sixtijnse Kapel te bezoeken

Details van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of Light
Details van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of Light

Zoals ik al aangaf, heb je voor toegang tot de Sixtijnse Kapel een ticket voor de Vaticaanse Musea nodig: het beste is om online en vooraf te reserveren, om wachtrijen te vermijden en zeker te zijn van beschikbaarheid tegen de beste prijs. Bij Hellotickets vind je de goedkoopste rondleidingen in het Engels en heb je de mogelijkheid om het ticket of de rondleiding te annuleren als je een onvoorziene gebeurtenis hebt.

Reserveer uw tickets voor de Sixtijnse Kapel

Is het mogelijk om tickets voor de Sixtijnse Kapel aan de kassa te kopen?

Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel
Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel

Tickets kunnen worden gekocht bij de kassa van de Vaticaanse Musea, maar ik raad dit absoluut niet aan. De rij is zo lang dat deze letterlijk rond de muren van het Vaticaan loopt (je zult het zien als je er ooit rondloopt en je zult echt verbaasd zijn dat er zo'n lange rij staat). Mijn advies is om ze online en van tevoren te kopen om er zeker van te zijn dat je een plaats hebt op de dag en tijd die je bepaalt.

Boek uw tickets voor de Sixtijnse Kapel

Gratis bezoek aan de Vaticaanse Musea

Zaal van de Vaticaanse Musea| ©Corey Buckley
Zaal van de Vaticaanse Musea| ©Corey Buckley

Voor een zelfstandig bezoek is het online kopen van uw tickets voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel de beste optie.

U vermijdt de rij om deze drukke toeristische attractie binnen te gaan, waarvan de drukte het enige is dat uw ervaring kan bederven. U krijgt voorrang bij de toegang tot de Vaticaanse Musea, bij de ingang ontvangt u een kaart en een korte oriëntatie op de aanbevolen route, en u kunt de Sixtijnse Kapel en de Kamers van Rafaël binnengaan.

Met deze tickets kun je zo lang als je wilt in de Vaticaanse Musea blijven om de zalen in je eigen tempo te bezoeken.Ik raad het je aan als... je de drukte wilt vermijden en geen gids nodig hebt om de Vaticaanse Musea te bezoeken.

Boek uw tickets voor de Vaticaanse Musea

Bezoek het Vaticaan met een Premium Early Access Ticket

Rotondezaal, Vaticaanse Musea| ©Richard Mortel
Rotondezaal, Vaticaanse Musea| ©Richard Mortel

Als u op zoek bent naar de premium ervaring om de Sixtijnse Kapel te bezoeken, dan is dit het. Dit is een privétour door Vaticaanstad, met de extra bonus dat u het Vaticaan bij zonsopgang betreedt, de drukte vermijdt en deze prachtige plek verkent in het exclusieve gezelschap van uw groep.

Zoals u zich kunt voorstellen, is de Sixtijnse Kapel een van de meest bezochte toeristische attracties ter wereld, dus het vermijden van de drukte en het in alle rust bewonderen zal uw ervaring totaal veranderen.Ik raad het u aan als... u op zoek bent naar de perfecte Sixtijnse Kapel ervaring, om de drukte van de toeristen te vermijden en het Vaticaan bij het eerste licht te bezoeken.

Boek een vroege ochtend tour door het Vaticaan

Hoe de wachtrijen voor de Sixtijnse Kapel overslaan

Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig
Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig

De wachtrijen voor de Vaticaanse Musea en de populaire Sixtijnse Kapel kunnen enkele uren duren, wat het moeilijk kan maken om van de ervaring te genieten. Daarom kunt u het beste uw tickets online kopen en niet naar de kassa gaan, en bij het boeken een optie kiezen waarmee u de wachtrijen gegarandeerd overslaat. Met deze rondleiding door de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea en de Sint Pieter heb je bijvoorbeeld directe toegang zonder te hoeven wachten.

Boek een skip-the-line rondleiding door de Sixtijnse Kapel

Openingstijden en beste tijd om de Sixtijnse Kapel te bezoeken

Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel
Sixtijnse Kapel| ©Richard Mortel

Hier vindt u alle informatie over de openingstijden voor uw bezoek.

 • Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.
 • De laatste toegang is om 16:30 uur en rond 17:30 uur beginnen alle bezoekers van het Vaticaan te vertrekken.
 • De beste tijd om de Sixtijnse Kapel te bezoeken is vroeg in de ochtend, met een Early Bird tour of bij de eerste ingang na opening.
 • Op donderdag en vrijdag is het meestal minder druk.
 • U kunt de Vaticaanse Musea ook vlak voor sluitingstijd bezoeken om de drukte te vermijden, maar dan loopt u het risico dat u gesloten wordt voordat uw bezoek voltooid is.
 • Op de laatste zondag van elke maand zijn de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel geopend van 9.00 tot 14.30 uur, met de laatste toegang om 12.00 uur. Op deze dag is de toegang tot de Sixtijnse Kapel gratis, dus het kan een goede optie zijn als u een beperkt budget hebt, maar ik raad het niet aan, want de rijen en de drukte zijn monsterlijk.
 • Een erg leuke ervaring is om de Vaticaanse Musea 's avonds te bezoeken. Ze zijn open op vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur, van half april tot eind oktober.

Boek een bezoek aan de Sixtijnse Kapel in de vroege ochtend

Tips voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel| ©Dennis Jarvis
Sixtijnse Kapel| ©Dennis Jarvis

Hier zijn enkele tips die ik leerde tijdens mijn bezoek aan de Sixtijnse Kapel die je zullen helpen tijd te besparen en de uitgestrektheid van het Vaticaan te bekijken alsof je er al geweest bent.

Hoe de Sixtijnse Kapel te vinden

Om bij de Sixtijnse Kapel te komen gaat u, zodra u het Vaticaan binnenkomt, de roltrappen op en slaat u linksaf de binnenplaats van de Ananashof op. Ga door de binnenplaats en sla linksaf, waar u een trap vindt.

Ga door de achthoekige binnenplaats, en in de Ronde Kamer, waar je Nero's badkuip kunt zien. Ga nu linksaf, door de kamer van Constantijns graf, de trap op, de zaal met wandtapijten in en rechtdoor om de Sixtijnse Kapel te vinden.

Kleding en foto's

Om een plaats te bezoeken met als bijnaam de Heilige Stoel, weet u dat u zich gepast moet kleden (zoals u dat doet voor zoveel andere godshuizen in Rome, dus bij uw bezoek aan de Sixtijnse Kapel zult u eraan gewend zijn). Knieën en schouders moeten volledig bedekt zijn, zelfs in de zomer.

Mijn advies is om een lichte trui te dragen die u gemakkelijk kunt aantrekken. En nee,u kunt om verschillende redenen geen foto's maken in de Sixtijnse Kapel, vooral om te voorkomen dat een eventuele flits de fresco's die de kapel versieren bederft. De bewakers letten hier goed op, en zullen tegen je schreeuwen als ze je foto's zien maken, met een camera of een mobiele telefoon, en als ze je meerdere keren betrappen kunnen ze je zelfs uit de zaal gooien. Dus weet je, geniet van je bezoek en bewonder met eigen ogen de adembenemende schoonheid die voor je ligt.

Boek een rondleiding door de Sixtijnse Kapel

Wat u moet weten voordat u boekt

Binnenplaats van de Vaticaanse Musea| ©robertsharp
Binnenplaats van de Vaticaanse Musea| ©robertsharp
 • Wanneer u uw tickets of tour boekt, ontvangt u een bevestigingsmail op het door u opgegeven adres. Mijn advies is om die te openen om te controleren of alles klopt en hem goed te bewaren, zodat u hem bij de hand hebt bij de ingang van het Vaticaan of op het ontmoetingspunt met uw gids.
 • U kunt 100% terugbetaling krijgen als u de ervaring wilt annuleren, maar wees voorzichtig, want alleen als u uw tickets 24 uur voor de dag van de ervaring terugstuurt. Om uw tickets terug te sturen of uw tour te annuleren, kijk in de e-mail voor instructies.
 • Op woensdag kun je de Sint-Pietersbasiliek niet in omdat het dan de dag van de pauselijke audiëntie is. Mijn advies is om te boeken voor een andere dag dan woensdag, zodat u dit bezoek kunt opnemen in uw tour door het Vaticaan.
 • Als u de Omnia Card hebt gekocht of van plan bent te kopen, houd er dan rekening mee dat deze inclusief toegang tot de Vaticaanse Musea is, zodat u zich kunt besparen op de aanschaf van een aparte kaart. Als u echter een rondleiding wilt, zult u die apart moeten boeken.

Boek een privétour door de Sixtijnse Kapel

Wat er nog meer te zien is in de Vaticaanse Musea

Galerij van kaarten| ©Northfielder
Galerij van kaarten| ©Northfielder

Hier zijn de zalen die de meeste indruk op me maakten tijdens mijn bezoek aan de Vaticaanse Musea, in willekeurige volgorde, gewoon ter referentie. In totaal heb ik er ongeveer 3 uur over gedaan om alles 's ochtends vroeg en zonder haast te bekijken.

 • Vatican Picture Gallery: Dit paleis herbergt meer dan 400 kunstwerken van schilders als Giotto en Fra Angelico, de grootste exponenten van de vroege Renaissance, en Rafaël, Leonardo da Vinci en Caravaggio.
 • Collectie hedendaagse religieuze kunst: In 55 zalen vindt u ongeveer 800 werken van kunstenaars als Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky of Van Gogh, iets wat ik zeker niet had verwacht in het Vaticaan aan te treffen.
 • Museo Pio-Clementino: Er zijn verschillende zalen gewijd aan de tentoonstelling van Griekse en Romeinse beelden, waarvan sommige zeer beroemd zijn, zoals de Apollo van Belvedere, de Apoxymene of de Aphrodite van Cnido. Ik raad u ten zeerste aan hier een wandeling te maken.
 • Gregoriaans Egyptisch Museum: Hier worden archeologische overblijfselen en kunstwerken bewaard uit Egyptische, Assyrische, Mesopotamische en andere oude culturen, voornamelijk uit de villa van Hadrianus in Tivoli.
 • Kamers van Rafaël: Het belangrijkste bezoek in de Vaticaanse Musea na de Sixtijnse Kapel. Er zijn 4 zalen met fresco's van Rafaël en leden van zijn school.
 • Zaal van de Onbevlekte Ontvangenis: Een zaal geheel versierd met fresco's gewijd aan het leven van de Maagd Maria.
 • Kaartengalerij: Hier bevindt zich de waarschijnlijk grootste cartografische collectie ter wereld, tentoongesteld op de muren van een indrukwekkende galerij.
 • Sixtijnse Kapel: Ik denk niet dat u tijdens uw bezoek aan de Vaticaanse Musea een bezoek aan de Sixtijnse Kapel zult vergeten, maar omdat er vreemdere dingen zijn gezien, laat ik het hier staan om de lijst voor het geval dat af te sluiten.

Boek uw tickets voor de Vaticaanse Musea

Andere waardevolle ervaringen in Rome

Gevel van de Capitolijnse Musea| ©Erik Drost
Gevel van de Capitolijnse Musea| ©Erik Drost

Niet alles in Rome draait om het bezoeken van de monumenten en historische gebouwen. Er zijn veel mensen die zich concentreren op alle plaatsen die ze moeten bezoeken en alle bezienswaardigheden die ze moeten zien, om zich aan het eind van hun reis te realiseren dat ze hebben gemist waar het echt om gaat: de stad leren kennen. Opdat u niets zou missen, laat ik u een artikel na dat u zal begeleiden bij het kiezen van de beste rondleiding door Rome, een ervaring die ik ten zeerste kan aanbevelen: Vaticaanstad Rondleidingen

En hoewel ze niet de pracht en praal hebben van de tentoonstellingszalen van het Vaticaan, zijn de Capitolijnse Musea een bezoek waard dat meestal niet is opgenomen in de meer typische toeristische circuits. Als u meer wilt lezen over dit museum, heb ik een gids geschreven die u kan helpen bij het plannen van een bezoek: Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten. Denk er ook aan dat je een ticket kunt kopen waarmee je naast de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel ook het Colosseum en het Forum Romanum kunt bezoeken.

Boek uw ticket voor het Vaticaan, het Colosseum en het Forum Romanum met uw ticket