Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe tickets kopen voor het Colosseum en het Vaticaan

Het Colosseum en het Forum Romanum waren het epicentrum van het oude Rome. Het Vaticaan met de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek zijn de grootste kunstwerken van de stad. Beide plaatsen zijn essentieel in Rome. Dit is hoe u het meeste uit hen kunt halen door een gecombineerd bezoek.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor het Colosseum en het Vaticaan

Uitzicht op het Vaticaan | © Mathew Schwartz

Op de vraag "wat mag ik niet missen in Rome"? Het antwoord is inderdaad "het Colosseum en het Vaticaan". Geen reis naar Rome is compleet zonder een stop bij deze twee emblematische punten van de stad.

Zowel het Colosseum in Rome als de Vaticaanse Musea ontvangen dagelijks vele duizenden bezoekers en op beide plaatsen moet je met een kaartje naar binnen en als je niet uren in de rij wilt staan of het risico wilt lopen dat je zonder kaartje komt te zitten, is het raadzaam vooraf te reserveren. Daarom raad ik aan dit combinatieticket voor het Colosseum en het Vaticaan vooraf online te kopen.

De beste optie

Rome-combo: tickets voor het Romeins forum, het Colosseum, de Vaticaanse musea en de Pauselijke tombes

Ga naar het Vaticaan en het Colosseum tegen de beste prijs, met dit geldbesparende pakket.

Perfect als u Rome niet wilt verlaten zonder twee van zijn meest emblematische plaatsen te bezoeken: het Vaticaan, met zijn beroemde Sixtijnse Kapel, en het Romeinse Colosseum met zijn Forum, waar u een echte reis terug in de tijd maakt.

Duur: 3 dagen

Met deze optie kunt u met een gerust hart uw tijd in de Eeuwige Stad optimaal benutten en de twee belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken zonder kilometers in de zon in de rij te staan. Plan deze twee bezoeken van tevoren en besteed de rest van uw tijd aan het dwalen door de straten van Rome, het opkijken en bewonderen van de beelden en gebouwen, het voelen van de essentie van de geschiedenis in elke hoek en het proeven van de beste pizza- en pastagerechten zonder u te haasten. Het zal de moeite waard zijn.

Aanbevolen als... u beide plaatsen wilt bezoeken. U moet ook weten dat dit de voordeligste optie is, want als u beide tickets afzonderlijk boekt, betaalt u uiteindelijk een hogere prijs.


Wat is inbegrepen in het gecombineerde ticket voor het Colosseum en het Vaticaan?

Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash
Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash

Toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel

Het Colosseum ticket is een volledig ticket dat ook een bezoek omvat aan het Forum Romanum, de enorme esplanade met de archeologische overblijfselen die ooit het epicentrum van het sociale leven van de stad was, en aan de Palatijnse heuvel, de meest centrale van de zeven heuvels van Rome en een van de oudste punten van de stad. Deze drie punten liggen zeer dicht bij elkaar en zijn opgenomen in de tour.

Toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek

Vaticaankaartjes verwijzen eigenlijk naar het toegangsticket voor de Vaticaanse Musea, een van de grootste kunstcollecties in Europa. Het gebied waarin Vaticaanstad ligt heeft twee belangrijke bezienswaardigheden: de Musea en de Sint-Pietersbasiliek, die gratis toegankelijk is. De gezamenlijke rondleiding door het Vaticaan en het Colosseum omvat ook een bezoek aan de Basiliek.

Boek een rondleiding door het Vaticaan en het Colosseum

Hoeveel kost een kaartje voor het Colosseum en het Vaticaan?

Colosseum detail| ©Unsplash
Colosseum detail| ©Unsplash

Het gecombineerde ticket voor het Colosseum en het Vaticaan kost u ongeveer € 100 bij Hellotickets en u heeft ook skip-the-line toegang en wordt begeleid door een deskundige lokale gids die de hoogtepunten van het Vaticaan en het Colosseum en het Forum Romanum uitlegt.

U kunt deze optie het beste vooraf en online boeken, zodat u tijden en beschikbaarheid kunt vergelijken, en bovenal, zodat u niet na lange rijen bij beide kassa's afzonderlijke ticketprijzen moet betalen. U kunt altijd apart een rondleiding door het Vaticaan en een rondleiding door het Colosseum boeken, maar als u het in combinatie doet, bespaart u tijd en geld.

Boek tickets voor het Colosseum en het Vaticaan

Hoeveel kost een gecombineerd ticket?

Sixtijnse Kapel| ©Unsplash
Sixtijnse Kapel| ©Unsplash

Ja, als u beide kaartjes apart zou moeten kopen of de rondleidingen apart zou moeten boeken, zou u uiteindelijk meer tijd en meer geld kwijt zijn. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen van een gecombineerd ticket:

 • Bespaar uren wachttijd (ja, uren, meervoud) op beide sites, want door uw tickets vooraf te boeken krijgt u onmiddellijk en in perfecte volgorde toegang tot beide sites.
 • Betere organisatie. Ik laat op reis altijd graag ruimte voor improvisatie en laat me meeslepen door de stad in kwestie. Er zijn echter altijd plaatsen die je moet zien en het feit dat ze zo mythisch zijn, betekent dat ze vol zitten met toeristen en dat een bezoek soms extra stress met zich meebrengt (je moet tijden berekenen, hoe er te komen, schema's, wachten...) die zelfs de ervaring van het bezoek kunnen aantasten.
 • Je bespaart op beide tickets: Door de aanbieding te kopen met het pakket van deze Rome must-sees ben je minder geld kwijt dan wanneer je ze apart koopt. Check it out en laat het me weten!

Boek tickets voor het Colosseum en het Vaticaan

Een andere optie: een rondleiding door het Colosseum en het Vaticaan

Oude papieren ingang van het Colosseum| ©Unsplash
Oude papieren ingang van het Colosseum| ©Unsplash

Het goede van het kopen van deze rondleiding met tickets voor het Colosseum en het Vaticaan is dat de organisatie die u moet verzorgen minimaal is; u hoeft alleen maar op het afgesproken tijdstip op het ontmoetingspunt te zijn en de gids te volgen via de koptelefoon die u krijgt. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten:

De ontmoetingsplaats

Het trefpunt kan variëren afhankelijk van de tijd van het jaar, maar het zal een centrale locatie zijn zoals het Piazza del Risorgimento, zodat u geen enkel probleem zult hebben om er te voet te komen als u in het centrum van Rome verblijft (de stad is over het algemeen vrij toegankelijk om te lopen) of met het openbaar vervoer. In ieder geval kun je, zodra je je tour hebt geboekt, de weg naar de site vragen en zij zullen je vertellen hoe je er moet komen.

Datum van de tickets

Wanneer u tickets boekt voor het Colosseum en het Vaticaan als onderdeel van de gezamenlijke tour, moet u deze boeken voor een specifieke dag. Bij onvoorziene omstandigheden dient u 24 uur van tevoren te annuleren voor volledige terugbetaling. De organisatoren van de tour regelen de tijdstippen waarop elk van de punten van de tour wordt bezocht. De vertrektijd zal echter vroeg zijn, dus verwacht vroeg op te staan.

Duur van de tocht

Het bezoek duurt in totaal ongeveer negen uur voor beide locaties. Van die negen uur wordt 2 tot 3 uur gewijd aan het Colosseum en hetzelfde aan de Vaticaanse Musea. Ik ga niet tegen u liegen: het wordt een intensieve dag, maar volgens mij is het meer de moeite waard dan het Colosseum aan de ene kant en het Vaticaan aan de andere kant.

Taal

Deze tour bevat een headset met audio in verschillende talen: Spaans, Engels, Frans, Duits en Portugees.

Lunch informatie

Eten is niet inbegrepen, dus hoewel je een lunchpauze krijgt, raad ik je aan wat snacks mee te nemen in je rugzak en een paar drankjes, zodat je je honger kunt stillen als dat nodig is. In beide gebieden vindt u echter voldoende eetkraampjes en restaurants. Hier zijn de beste plaatsen om te eten in de buurt van het Vaticaan en hier zijn de beste plaatsen om te eten in de buurt van het Colosseum.

Bezoek het Colosseum en het Vaticaan met kinderen

Als u van plan bent deze rondleiding met kinderen te doen, houd er dan rekening mee dat ze erg moekunnen worden... Als ze geïnteresseerd zijn in kunst, zal dat geen probleem zijn omdat er veel te zien zal zijn, maar als ze te jong zijn, kunt u beter een andere optie kiezen voor uw bezoek aan het Colosseum en het Vaticaan. Als u geïnteresseerd bent, kunt u deze tips voor een bezoek aan het Colosseum met kinderen lezen.

Boek een rondleiding door het Vaticaan en het Colosseum

Over het Colosseum

Romeins Colosseum| ©Unsplash
Romeins Colosseum| ©Unsplash

Het Colosseum is het verleden van Rome, een Rome van grootsheid, keizers en gladiatoren, maar ook een Rome van het volk, want juist in dit amfitheater kwam de Romeinse bevolking bijeen om de beroemde gladiatorengevechten en wilde dierengevechten bij te wonen. Iets wat je zeker moet zien als je naar Rome gaat.

Interessante details

 • Het is het meest bezochte monument in heel Italië.
 • Het werd rond 72 voor Christus gebouwd door keizer Vespasianus, die een beroepsmilitair was en later keizer werd.
 • Dat, mocht u zich dat afvragen, dankt zijn naam aan het standbeeld "Kolossus van Nero" voor het amfitheater.
 • Hoewel nu slechts 3000 mensen het amfitheater kunnen betreden, hadden de tribunes een capaciteit voor 55.000 toeschouwers. Als het een voetbalstadion was, zou het met zijn capaciteit het op vier na grootste van Italië zijn.

Over het Vaticaan

Colonnade van het Sint-Pietersplein| ©Unsplash
Colonnade van het Sint-Pietersplein| ©Unsplash

Het Vaticaan daarentegen straalt pracht en praal uit; het is een geschenk dat wordt gekenmerkt door de macht van de religie. De katholieke kerk heeft haar hoofdkwartier in de stad Rome (meer bepaald Vaticaanstad, dat als een afzonderlijke staat wordt beschouwd) en je kunt niet anders dan je vergapen aan haar rijkdom.

Mis de Sint-Pietersbasiliek met zijn koepel, het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse Musea niet, waar u de prachtige Sixtijnse Kapel vindt. Ik vertel je ook wat je moet zien in de Vaticaanse Musea om het meeste uit je bezoek te halen:

Interessante details

 • Alle fresco's van de Sixtijnse Kapel (met als hoogtepunt "De Schepping van Adam" of "Het Laatste Oordeel") van kunstenaars als Michelangelo of Botticelli.
 • U mag schilderijen van Rafaël niet missen zoals 'De transfiguratie' (zijn laatste schilderij), 'De verdrijving van Heliodorus uit de tempel', 'Parnassus' of 'De school van Athene'.
 • De musea herbergen bekende beelden zoals "Laooconte en zijn zonen" of de "Apollo van de Belvedere".
 • In de Sint-Pietersbasiliek vindt u de beroemde "Pietà" van Michelangelo.
 • Het uitzicht vanaf de top van de koepel, die toegankelijk is voor het publiek, is waarschijnlijk een van de beste in Rome.

Praktische tips voor uw bezoek aan het Colosseum en het Vaticaan

Sint-Pietersplein voorbereid op een religieuze viering| ©Unsplash
Sint-Pietersplein voorbereid op een religieuze viering| ©Unsplash

Hoe te kleden

Als je in de zomer gaat, is Rome extreem heet. Vooral op het Forum Romanum zijn de temperaturen hoog en is er geen schaduw, dus u moet water, zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril meenemen.

In het Colosseum zijn er delen die in de schaduw liggen, maar er is ook meer zon. Je zult denken: geweldig, ik draag de coolste kleren die ik heb voor de dag van het bezoek. Fout! Een tip voor een bezoek aan het Vaticaan: ze laten je niet binnen met blote schouders of in te korte kleren. U moet een sjaal in uw rugzak dragen en over uw schouders dragen om de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea binnen te gaan.

Een essentiële tip voor een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum: draag comfortabele schoenen, anders kan de negen uur durende rondleiding lang duren. Hoewel het voor de hand ligt, draag geen gloednieuwe schoenen.

Neem geen grote rugzak of bagage mee, want daarmee mag u op geen van beide plaatsen passeren.

Raak niet gescheiden van de groep

Hou je tijd bij tijdens de tour. Ze zullen op je wachten als je een beetje te laat bent, maar dat betekent niet alleen dat je de hele groep vertraagt, maar ook dat de volgende attractie die je ziet minder tijd heeft en dat je die sneller moet zien. Georganiseerde rondleidingen zijn geen moment om cadeaus te kopen of de omgeving op uw gemak te verkennen; daar heeft u tijd voor.

Foto's

Vergeet niet uw mobiele telefoon en camera op te laden. Ik zeg dit (helemaal) niet omdat u op uw telefoon zult kijken; het zou jammer zijn als u dat deed. Ik zeg dit omdat als je foto's gaat maken van de rondleiding (en niet nemen zal heel moeilijk zijn) je batterij leeg zou kunnen raken (je gaat veel dingen zien). Wat ik persoonlijk doe op reis, als ik mijn camera niet bij me heb of niet veel stroom wil meenemen en ik mijn mobiele telefoon ga gebruiken, is de telefoon in vliegtuigmodus zetten (zodat ik kan profiteren van de situatie en de verbinding verbreken) en alleen de camera gebruiken.

Rondleidingen in het Colosseum en het Vaticaan

Bezoek het Colosseum| ©Juliana Malta
Bezoek het Colosseum| ©Juliana Malta

Als u bij het kopen van tickets voor het Colosseum en het Vaticaan op zoek bent naar een gedetailleerd en gedetailleerd bezoek, dan is deze optie niets voor u. De tijd om beide sites te bezoeken zal beperkt zijn, omdat de prioriteit is om alle punten van de rondleiding zo comfortabel mogelijk te zien, maar niet om ze uit te diepen.

Als u op zoek bent naar een langere en meer gedetailleerde rondleiding waarbij elk van de wonderen die u gaat zien aan u wordt uitgelegd, raad ik u aan de rondleiding door het Colosseum of de rondleiding door de Vaticaanse Musea te boeken, waarvan ik ook artikelen heb geschreven zodat u alle informatie kunt beoordelen. Hier kunt u de Rondleidingen door het Vaticaan en hier die op Colosseum rondleidingen.

Boek een rondleiding door het Vaticaan en het Colosseum

Roma Pass en Omnia Card: de toeristenkaart voor een bezoek aan het Colosseum en het Vaticaan

Binnen in de Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash
Binnen in de Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash

De beste optie om gebruik te maken van de toeristenpas bij deze attracties is de Roma Pass en Omnia Card, omdat u daarmee gratis toegang kunt krijgen tot twee toeristische attracties die niet noodzakelijkerwijs het Colosseum of het Vaticaan hoeven te zijn. Ook kunt u met deze kaart gratis gebruik maken van het stadsvervoer, dus u gaat ermee naar het ontmoetingspunt van de tour en keert daar aan het eind van de dag weer van terug.

Mijn advies is in ieder geval om je niet te laten meeslepen en voordat je investeert in een stadspas, je huiswerk te doen. U kunt hier alle gedetailleerde informatie lezen over Roma Pass en andere stadspassen.

Boek de Roma Pass

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum en het Vaticaan

Met deze optie ziet u de twee grote wonderen van Rome, maar er is nog veel meer te zien. Met de gemoedsrust dat u het essentiële heeft gedekt, raad ik u aan de rest van de dagen te organiseren om de belangrijkste fonteinen, bezienswaardigheden, paleizen en pleinen van de eeuwige stad te vinden en deze te voet te bezoeken.

Als u na deze tour op zoek bent naar meer indrukwekkende monumenten, mag u het Pantheon, Castel Sant'Angelo of kerken als Santa Maria Maggiore of Santa Maria in Trastevere niet missen. Als u daarentegen vooral onder de indruk bent van de Vaticaanse Musea, bezoek dan zeker de Borghese Galerij. Als u wilt, kunt u meer informatie lezen in mijn bericht over Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets.

Als je een meer uitgebreide rondleiding door de stad wilt, heb ik ook een post gemaakt over mijn favorieten, dus lees hier alles wat je moet weten over de stad. Vaticaanstad Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het voordeel van een gecombineerd ticket?

  Als u het Colosseum en de Vaticaanse Musea wilt bezoeken, kunt u door samen tickets te kopen geld besparen en genieten van een rondleiding door beide sites.

 • Wat is de etiquette voor een bezoek aan de Vaticaanse Musea en het Colosseum?

  Voor de Vaticaanse Musea is de enige regel dat zowel vrouwen als mannen hun knieën en schouders moeten bedekken. Bij het Colosseum is er geen specifieke regel, dus u kunt uw schouders blootleggen (als het erg warm is zult u dat waarderen). Ik raad u echter aan een pet of sjaal mee te nemen om u tegen de zon te beschermen, want er is weinig schaduw in het Colosseum.

 • Is het mogelijk om foto's te maken in de Vaticaanse Musea en in het Colosseum?

  Binnen in het Colosseum heb je geen problemen, je kunt zoveel foto's maken als je wilt. In de Vaticaanse Musea vindt u alleen beperkingen in de Sixtijnse Kapel. De gids zal je er toch aan herinneren.