Colosseum rondleidingen

Is het Colosseum van buiten al verrassend, van binnen is het een waar spektakel. Een bezoek met een gespecialiseerde gids is een bijzondere ervaring en neemt je mee terug in de tijd om de wereld van de gladiatoren in het oude Rome te ontdekken.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Colosseum rondleidingen

Colosseum in Rome | © Jametlene Reskp

Er zijn veel plekken in Rome die je sprakeloos achterlaten door er alleen maar naar te kijken, maar het Colosseum zal je hart en ziel als reiziger veroveren.

De goedkoopste optie

Rondleiding Colosseum met toegang tot Forum Romanum en arena

Verken het Colosseum met een rondleiding en toegang tot de arena.

Beleef het Colosseum als een Romeinse gladiator. Loop om elke hoek en betreed zelfs de arena waar de grootste spektakels van het oude Rome werden opgevoerd.

Ik vertel je alle details zodat jouw bezoek aan het beroemdste amfitheater ter wereld onovertroffen is. Deze3-uur durende rondleiding neemt je mee terug in de tijd. Je krijgt de kans om deze gladiatorentempel te bezoeken met een expert die je details over de geschiedenis en anekdotes zal vertellen.


De meest complete optie

Rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Ontdek het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn met een deskundige gids

Reis naar het oude Rome en beleef een complete ervaring met deze rondleiding langs de plaatsen die de geschiedenis van het rijk en het lot van de huidige beschaving markeerden.

Je zult in staat zijn om talloze unieke foto's te nemen en het meeste te halen uit een van de belangrijkste attracties van de Romeinse hoofdstad.Aanbevolen als... je de volledige ervaring van het Colosseum wilt krijgen maar niet veel tijd hebt om aan de ervaring te besteden. Bezoek demeest iconische punten van de Romeinse hoofdstad en wat het rijk in het verleden consolideerde.

Deze 3 uur durende tour neemt je mee op een reis door het verleden en je zult je kunnen voelen als een gladiator of een keizer. Je wordt te allen tijde begeleid door eenprofessionele gids die je de feiten en gebeurtenissen zal vertellen op dezelfde plek waar ze plaatsvonden.


Aanrader als... je weinig tijd hebt in Rome en tijd wilt besparen, zodat je geen kaartjes meer nodig hebt.


Vergelijking van rondleidingen

 • Rondleiding Colosseum met toegang tot Forum Romanum en arena
 • Vanaf € 52
 • 3 uur
 • Colosseum (met toegang tot arena) + Forum Romanum
 • Met gids
 • Boek nu
 • Rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn
 • Vanaf € 63
 • 3 uur
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatijn
 • Met gids
 • Boek nu

Hoe kies je de beste rondleiding door het Colosseum?

Detail van de gevel van het Colosseum| ©Adèle Beausoleil
Detail van de gevel van het Colosseum| ©Adèle Beausoleil

Het kiezen van de beste rondleidingen in het Colosseum is niet eenvoudig, je vindt veel opties voor alle budgetten.

In het algemeen is het belangrijkste waar je op moet letten dat de rondleidingen inclusief kaartjes zijn (zodat je niet voor verrassingen komt te staan omdat je extra moet betalen aan de deur en ook nog in de rij moet staan) en je kunt kiezen tussen rondleidingen met toegang tot de arena of rondleidingen die ook een rondleiding door het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel bevatten. Bij Hellotickets zijn alle opties inclusief kaartjes mettoegang zonder wachtrijen en afhankelijk van je budget kun je kiezen tussen de verschillende opties. Bovendien hebben ze allemaal gratis annulering als uw reis last heeft van last-minute wijzigingen. Je kunt ze allemaal hier vinden:

Boek een bezoek aan het Colosseum, Forum en Palatijnse Heuvel

Hoe lang duren de rondleidingen in het Colosseum?

Detail van de gevel van het Colosseum| ©Adèle Beausoleil
Detail van de gevel van het Colosseum| ©Adèle Beausoleil

Over het algemeen duren de rondleidingen door het Colosseum en het Forum drie uur. Eerst vond ik dit niet lang genoeg, maar ik realiseerde me dat als je het Colosseum met een gespecialiseerde gids bezoekt, de tijd twee keer zo lang is als wanneer je alleen zou zijn.

Er is ook een express tour door het Colosseum die maar anderhalf uur duurt als je niet zoveel tijd hebt of gewoon een kortere tour wilt. Later zal ik mijn ervaring vergelijken met die van andere reizigers die langere tours hebben gedaan en de meesten van hen waren het over hetzelfde eens: het was moeilijk om je aandacht er de hele tijd bij te houden en de laatste uitleg was te uitgebreid.

Boek een bezoek aan het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Bezoek het Colosseum in een kleine groep

Details van het interieur van het Colosseum| ©Unsplash
Details van het interieur van het Colosseum| ©Unsplash

Het Colosseum bezoeken met een rondleiding heeft veel voordelen: je leert meer over de geschiedenis, de legendes en de architectuur. Bovendien is de ervaring veel completer met rondleidingen waarbij je ook entreekaartjes en een bezoek aan het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel krijgt.

Maar als je op zoek bent naar een intiemer en authentieker bezoek, raad ik je aan te kiezen voor een tour met een kleine groep. De gemiddelde algemene tour van het Colosseum en Forum is 25 personen, maar er zijn andere tours zoals deze die de optie hebben van gemiddeld16 personen.

Je kunt deze optie overwegen als je met een grote groep reist en op deze manier zal de gids praktisch privé voor je zijn. Na de tour kan ik zeggen dat wat ik het meest gewaardeerd heb, het feit was dat we het Colosseum konden bezoekenzonder te wachten of in de rij te staan, in een groep van 25 mensen en met toegang tot gebieden die normaal gesproken niet te zien zijn tijdens de individuele tour op jezelf.

Het is iets wat ik graag deed tijdens mijn bezoek aan Rome. Ana's Traveller Tip Als je een prachtig uitzicht wilt op het Forum zonder entree te betalen, ga dan vanaf het Piazza del Campidoglio.

Wat te zien bij een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum

Uitzicht op het Colosseum en het Forum Romanum| ©Unsplash
Uitzicht op het Colosseum en het Forum Romanum| ©Unsplash

Dit zijn de gebruikelijke stops bij alle rondleidingen, hoewel als je kiest voor de privérondleiding door het Colosseum en het Forum Romanum, je van de standaardroute kunt afwijken en de gids kunt vragen de rondleiding aan je eigen wensen aan te passen.

Colosseum van Rome

Dit is het belangrijkste punt van de tour en degene die de meeste tijd krijgt. De meesten van ons hadden Gladiator gezien en wisten van de gladiatoren- en dierengevechten die in het Romeinse amfitheater plaatsvonden, wat ik bijvoorbeeld niet wist en wat ons tijdens de tour werd verteld, was dat hier ook zeeslagen werden nagespeeld.

Het was heel interessant om het Colosseum in een andere context te zien en om te zien hoe alle shows die hier plaatsvonden mogelijk waren dankzij het maximale gebruik van de techniek van het amfitheater.

Palatijnse heuvel

Vlakbij het Colosseum en naast het Forum is dit een van de oudste punten van de stad en de meest centrale van de zeven heuvels van Rome. Ik herinner me nog goed dat ze deze plek kozen om ons het verhaal van Romulus en Remus te vertellen, omdat Romulus hier de stad stichtte.

Als je het verhaal niet kent of vergeten bent, raad ik je aan om niets op te zoeken voor het bezoek en te luisteren naar de uitleg van de gids alsof je het verhaal voor het eerst te horen krijgt. Zelfs als je kiest voor de standaard groepsrondleiding door het Colosseum, zul je dit deel van het Forum ook bezoeken, omdat het inbegrepen is.

Romeins Forum

Na het zien van de Palatijnse Heuvel gingen we verder naar het Forum Romanum; dit was een van de delen waar ik het meest naar uitkeek omdat er tijdens de individuele rondleiding geen informatie beschikbaar is om beter te begrijpen wat we zien. Waarschijnlijk heb je tijdens de rondleiding op het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het Colosseum meer tijd om je vragen te stellen aan de gids, maar ze zijn allemaal erg professioneel en proberen je vragen tijdens het bezoek te beantwoorden.

Na het aanwijzen van de verschillende delen van het Forum (de tempels van Saturnus, Venus, Vesta, etc.) legde hij ons uit wat voor activiteiten en ceremonies hier plaatsvonden.

We wisten allemaal dat deze enclave het centrum van het Romeinse sociale leven was, maar ik denk dat we na de uitleg echt begrepen waarom.

Boek een bezoek aan het Colosseum, Forum en Palatijnse Heuvel

Organiseer je rondleiding door het Colosseum in Rome

Binnen in het Colosseum| ©Unsplash
Binnen in het Colosseum| ©Unsplash

Heb je je bezoek aan het Colosseum al geboekt? Nou, hier zijn een paar aanbevelingen die je moet weten zodat, als je er eenmaal bent, er geen tegenslagen zijn die je bezoek aan een van de belangrijkste monumenten van de Romeinse stad bederven.

Wat mee te nemen

Wanneer je je rugzak inpakt, vergeet dan niet de voucher die je per e-mail ontvangt wanneer je de tour boekt (de tickets worden je door de gids gegeven); als je het niet kunt uitprinten, maak je dan geen zorgen want het tonen van je e-mail of het geven van je gegevens is voldoende. Het is erg warm in het Colosseum en vooral in het Forum, dus neem water, een hoed, zonnebrandcrème en koele kleren mee als het zomer is. Hoewel de rondleidingen meestal niet lang duren, moet je toch iets te eten meenemen, want eten is normaal gesproken niet inbegrepen bij de rondleidingen in dit gebied.

Hoe kom ik bij het ontmoetingspunt?

Het ontmoetingspunt zal bijna altijd in de buurt van het Colosseum zijn en de gids zal je vertellen hoe je het kunt vinden, zodat je niet kunt verdwalen. Om bij het Colosseum te komen vanuit het centrum van Rome kun je de metro lijn B nemen naar de Colosseo halte (de makkelijkste optie), de bussen C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 of tram nummer 3. Als je in het centrum van Rome verblijft kun je er ook heen lopen; het Colosseum, hoewel niet in het centrum, is te voet bereikbaar.

Eten in de omgeving

Als je je rondleiding door het Colosseum en het Forum afrondt rond lunchtijd of dinertijd, kun je het beste uit de buurt blijven om drukte en oververhit eten te vermijden (zonde gezien de pizza's en pasta's die je in Rome kunt eten), maar tijdens de rondleiding heb je de mogelijkheid om de gids te vragen een plek in de buurt aan te bevelen die niet te toeristisch is voor een authentiekere maaltijd.

Rondleidingen door het Colosseum met kinderen

Als je het Colosseum met kinderen gaat bezoeken, kan de privérondleiding door het Colosseum en het Forum een goede optie zijn omdat, als er kinderen in de groep zijn, ze vaak anekdotes introduceren die hen kunnen interesseren en een deel van de toespraak voor hen aanpassen. Er zijn echter ook rondleidingen die helemaal zijn aangepast aan kinderen en een goede optie kunnen zijn om hun interesse in de geschiedenis van de plek te wekken.

Speciale opties

Als je reist met iemand met beperkte mobiliteit, zorg er dan voor dat de rondleiding die je kiest is aangepast voor deze groep. Het Colosseum heeft verschillende rolstoelen beschikbaar voor bezoekers.

Boek een nachtrondleiding door het Colosseum en de ondergrondse

Praktische tips voor rondleidingen

Uitzicht op het Colosseum en het Forum vanaf de Campidoglio| ©Unsplash
Uitzicht op het Colosseum en het Forum vanaf de Campidoglio| ©Unsplash

Foto's

De belangrijkste tip die ik je ga geven is nuttig voor elke rondleiding in Rome. Als je van fotografie houdt, zijn er honderden plekken in Rome die je zullen verrukken, maar probeer niet te veel foto's te nemen tijdens de rondleiding.

Je hebt genoeg tijd om het Colosseum van de buitenkant te fotograferen. Geniet tijdens het bezoek van de uitleg en laat je verleiden door de omgeving. In ruil daarvoor zijn hier een paar plaatsen vanwaar je indrukwekkende foto's kunt maken van deze twee monumenten:

 • Het uitzicht op het Forum vanaf Piazza del Campidoglio en de Capitolijnse Musea is spectaculair en je hoeft geen entree te betalen zoals bij andere uitzichtpunten in de stad.
 • Tussen de straten Via del Colosseo en Via Nicola Salvi ligt een hoog punt vanwaar je een geweldige foto van het Colosseum kunt maken. Ik raad je ook aan om, zelfs als het amfitheater niet "heel" in beeld komt, op verschillende momenten van de dag te experimenteren vanaf het plein eromheen.

Pas op voor de hitte

Ik moet ook herhalen dat je voorzichtig moet zijn met de hoge temperaturen. Houd er rekening mee dat het Forum een esplanade is waar geen schaduw is en dat tijdens het bezoek de hitte erg intens kan zijn. Neem voldoende water mee om jezelf te hydrateren en bescherm jezelf tegen de zon.

Wat te doen met rugzakken en bagage

Houd er rekening mee dat je het Colosseum niet kunt betreden met grote rugzakken of bagage, dus vermijd deze rondleiding op de dag voordat je naar het vliegveld vertrekt of net na aankomst zonder te stoppen bij je hotel.

Andere rondleidingen waarin je misschien geïnteresseerd bent

Vaticaanse Musea| ©Ana Rey
Vaticaanse Musea| ©Ana Rey

Samen met het Colosseum zijn de Vaticaanse Musea de meest emblematische plek in Rome en ze hebben zoveel te bieden dat het de moeite waard is om ze te bezoeken met iemand die je alles over hun geschiedenis kan vertellen op een onderhoudende manier. Je kunt dit artikel lezen dat ik schreef over Rondleidingen door het Vaticaan.

Ik zou de Galleria Borghese niet vergeten, een van de meest spectaculaire plekken in de stad en een die vaak onopgemerkt blijft door toeristen. Ik laat je hier de gids van Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets

Als je de voorkeur geeft aan een meer complete rondleiding door de stad, raad ik je aan om te lezen Vaticaanstad Rondleidingen. Ik weet zeker dat je de gids vindt die het beste bij je past, want het aanbod van rondleidingen en begeleide bezoeken aan de stad is eindeloos!

Boek een bezoek aan het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel