Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Het Colosseum in Rome is spectaculair aan de buitenkant, maar de binnenkant laat niemand onverschillig. Wil je weten hoe je het kunt bezoeken zonder uren in de rij te hoeven staan voor de deur? Lees dan verder!

Ana Caballero

Ana Caballero

16 minuten lezen

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Colosseum in Rome | © Yoal Desurmont

Het Colosseum is het hart van Rome. Als je het ziet, krimpt je reizigersziel een beetje ineen. Je hebt het gezien op foto's, in films... maar als je opkijkt en het live ziet, realiseer je je dat je eindelijk in Rome bent.

De beste optie

Colosseum rondleiding met toegang tot de Arena, Forum Romanum en Palatijnse Heuvel

Het Colosseum en het Forum Romanum: tickets inclusief rondleiding

Perfect als u het beste van het oude Rome wilt ontdekken met een gespecialiseerde lokale gids. Tickets zijn inbegrepen en u kunt de rij naar het Colosseum en Forum overslaan.

Duur: 3 uur

Deze tour duurt 3 uur, wordt geleid door een professionele gids en is beschikbaar in het Engels. U krijgt een kijkje in het wereldberoemde Colosseum, het beroemdste amfitheater ter wereld. Ik verzeker u dat hoe vaak u het ook van de buitenkant ziet en foto's van de gevel neemt, de binnenkant zo mogelijk nog verrassender is. Mijn eerste gedachte bij binnenkomst was, maar we hebben niets gezien!

Het Forum Romanum was het centrale gebied van het oude Rome (vergelijkbaar met de centrale pleinen van de steden die we nu kennen). Het is een enorme esplanade met archeologische overblijfselen die, als u erin slaagt er buiten de hete uren van te genieten, indruk op u zullen maken.

Grenzend aan het forum ligt de Palatijnheuvel, de meest centrale van de zeven heuvels van Rome en een van de oudste delen van de stad. Een wandeling erdoor is zonder twijfel een reis terug in de tijd.

Waarom voor deze tour kiezen: dit is de goedkoopste optie om de binnenkant van het Colosseum en het Forum Romanum te bezoeken met een Engelssprekende gids.

Aanrader als... u het Colosseum van binnen wilt zien en het Forum Romanum met een gids wilt bezoeken zonder lang in de rij te hoeven staan en zonder al te veel geld uit te geven.


Het spaarpakket

Rome combo: Vaticaan rondleiding en Colosseum tickets

Entreekaartjes voor het Colosseum en het Vaticaan tijdens een rondleiding

Het beste van Rome in één dag tegen de best mogelijke prijs. Toegangskaarten zijn inbegrepen en u kunt de wachtrijen voor het Vaticaan en het Colosseum overslaan.

Je kunt Rome niet verlaten zonder het Colosseum en het Vaticaan te hebben bezocht. En de mogelijkheid om beide bezoeken te doen tegen een zeer redelijke prijs en met een deskundige gids is de beste optie om uw reisbudget niet te breken.

Met deze optie kunt u zowel het Vaticaan als het Colosseum bezoeken zonder in de rij te hoeven staan (tickets zijn inbegrepen) en de gids zal u in beide plaatsen vergezellen om u de anekdotes en verhalen uit te leggen die u moet weten. De Sixtijnse Kapel, de spectaculaire Vaticaanse Musea en het oude Rome zullen u sprakeloos achterlaten.

Na deze dag van sightseeing heeft u de mogelijkheid om Rome in uw eigen tempo te verkennen met de gemoedsrust die u krijgt als u het belangrijkste van binnenuit heeft gezien.

Waarom voor deze tour kiezen: Dit is de meest complete optie om het beste van Rome in één dag te zien tegen een zeer betaalbare prijs.

Aanbevolen als... u Rome niet wilt verlaten zonder het belangrijkste gezien te hebben met een gespecialiseerde gids.Hoe boekt u kaartjes voor het Colosseum

Interieur van het Colosseum| ©Unsplash
Interieur van het Colosseum| ©Unsplash

Zoals bij vrijwel alle bezoeken aan Rome kunt u het beste uw kaartjes van tevoren online reserveren. Op websites als Hellotickets vindt u de beste prijs voor zowel toegangskaarten als rondleidingen, en heeft u bovendien recht op gratis annulering als u tijdens uw reis te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden.

Houd er rekening mee dat het Romeinse Colosseum plaats biedt aan 3000 mensen en dat de rijen voor de kassa uren kunnen duren. Tickets voor het Colosseum vooraf reserveren is de eerste tip voor elk bezoek aan de stad.

Het beste van alles is dat als u kaartjes koopt voor het Colosseum, u ook toegang krijgt tot het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Vergeet niet dat u uw bezoek ook kunt aanvullen door een rondleiding aan uw tickets toe te voegen of door een audiogids te nemen (voor mij is de rondleiding altijd de meest aanbevolen optie).

Als u zich afvraagt hoeveel de kaartjes of rondleidingen kosten, zal ik u later meer in detail vertellen, maar kaartjes voor volwassenen zijn verkrijgbaar voor ongeveer € 18 en rondleidingen kosten meestal niet meer dan € 40, afhankelijk van of u ze in het hoogseizoen boekt, of u een snelle rondleiding wilt of een meer complete rondleiding die u ook rond het Forum voert, enz.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Tickets inclusief rondleidingen in het Colosseum: is het de moeite waard?

Absoluut wel. De afmetingen van het Colosseum, de hoeveelheid details die bewaard zijn gebleven, de verhalen en anekdotes over het oude Rome en natuurlijk de wandeling door het Forum Romanum, zijn niet hetzelfde met een deskundige gids.

Tijdens een rondleiding door het Colosseum haalt u het beste uit uw tijd: u weet waar en wat u moet zoeken, u begrijpt wat u ziet en u gaat naar huis met een heleboel herinneringen. Als je het Colosseum één keer in je leven wilt zien, doe het dan met een gids.

Een van de grote voordelen van een bezoek aan het Colosseum met een gids is dat u niet alleen veel meer uit het monument zelf kunt halen, maar dat er, door de grote vraag naar rondleidingen door bezoekers, ook veel schema's in het Engels beschikbaar zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het doen van de rondleiding in het Engels.

Aan de andere kant kunt u, afhankelijk van hoeveel tijd u hebt (of wilt besteden), kiezen tussen volledige rondleidingen die u rond de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum voeren of express rond leidingen die u alleen de binnenkant van het amfitheater laten zien.

En van alle rondleidingen die in het Colosseum worden aangeboden, kunt u ook kiezen tussen rondleidingen die een bezoek aan de Arena en de Gladiatorenpoort omvatten of rondleidingen die zich beperken tot een rondleiding van het amfitheater vanaf de tribunes. Zoals u ziet zijn er mogelijkheden, budgetten en smaken voor iedereen, dus er is geen excuus om niet mee te gaan met een rondleiding - u zult er geen spijt van krijgen!

Boek uw rondleiding in het Colosseum

Kaartjes kopen voor het Forum Romanum

De toegang tot het Forum Romanum is inbegrepen bij de toegang tot het Colosseum en bij vrijwel alle rondleidingen. U hoeft dus niet extra te betalen of een apart ticket te kopen, ook al is het een betaald gebied.

Als u besluit een rondleiding te nemen, zal de gids u gedurende de hele route begeleiden, in het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Als u het Colosseum en het Forum Romanum liever op eigen gelegenheid bezoekt, kunt u het Colosseum en het Forum Romanum op verschillende dagen bezoeken.

Boek uw bezoek aan het Forum Romanum

Krijg gecombineerde tickets voor het Colosseum en het Vaticaan

Ja, je leest dat goed. Er is een manier om tijd en geld te besparen door tickets voor het Colosseum en het Vaticaan samen te kopen. Beide zijn niet te missen tijdens uw reis naar Rome, dus ik moedig u aan om tickets te kopen die u toegang geven tot beide attracties.

Tijdens het bezoek wordt u voortdurend begeleid door een deskundige gids en krijgt u bovendien voorrang bij de toegang, zodat u de wachtrijen bij het Vaticaan en het Colosseum kunt overslaan.

Naar mijn mening is het een heel goed idee om beide bezoeken op één dag te doen en de rest van de dagen in Rome over te laten om gewoon te genieten van de gastronomie, de eeuwige wandelingen door de smalle straatjes, de nachten in Trastevere...

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Bezoek de Colosseum Arena

Als u uw bezoek aan het Colosseum plant, moet u weten dat er de mogelijkheid bestaat om af te dalen naar de eigen Arena van het amfitheater, om een uniek perspectief van de tribunes te krijgen en een veel gedetailleerder beeld van de tunnels en ondergrondse galerijen.

Dit deel van het bezoek is voor mij het interessantst: u zult zich als een echte gladiator voelen en u zult de ervaring compleet maken door een uniek deel te bezoeken waartoe niet iedereen toegang heeft (de capaciteit is beperkter en u kunt het alleen bezoeken in het kader van een rondleiding, begeleid door een deskundige gids). Voor meer details kunt u mijn artikel lezen over het bezoek aan de Arena en de ondergrondse van het Colosseum.

Boek uw rondleiding in het Colosseum

Hoeveel kost het echt om het Colosseum binnen te gaan?

Aan de kassa kunt u voor € 17 een enkeltje krijgen, maar dan moet u wel in de zon in lange rijen wachten. U kunt het beste vooraf online tickets kopen om een goede prijs voor Coliseum tickets te krijgen.

Een snelle rondleiding door het Colosseum, die ongeveer een uur duurt, kost ongeveer €40 en voor iets meer (€46) krijg je volledige toegang tot de rondleiding door het Forum Romanum en de Palatijnheuvel.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Zijn er kortingen om het Colosseum binnen te gaan?

Zicht op de Colosseum Arena vanaf de tribunes| ©Unsplash
Zicht op de Colosseum Arena vanaf de tribunes| ©Unsplash

Er zijn geen kortingsbonnen of gratis tickets voor het Colosseum als zodanig, maar er zijn wel gereduceerde tarieven voor leraren, kinderen, kunststudenten en mensen met een handicap.

Als u meer details wilt weten over wat u gratis kunt zien of hoe u goedkope kaartjes voor het Colosseum kunt krijgen, klik dan hier.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Openingstijden en dagen van het Colosseum

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Het Colosseum is het hele jaar door geopend, met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Hoewel de openings- en sluitingstijden steeds dezelfde zijn, wordt erop gewezen dat de laatste toelating van bezoekers één uur voor sluitingstijd zal plaatsvinden.

Mijn advies: als u besloten hebt uw kaartje aan de kassa te kopen, sta dan (heel) vroeg op. U kunt de openingstijden van het Colosseum hier controleren.

Om de toestroom van toeristen in de hand te houden, moet u, of u uw kaartjes nu van tevoren koopt of niet, een toegangstijd kiezen. De laatste toegang is één uur voor sluitingstijd en u moet 30 minuten voor de gekozen tijd bij de voorkeursloketten zijn (geen rijen).

U kunt het Colosseumslechts 15 minuten later dan de door u gekozen tijd betreden. Eenmaal binnen heeft u geen tijdslimiet buiten de openingsuren van het monument.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Koop je tickets voor het Colosseum met de Roma Pass

Achterzijde van het Colosseum| ©Unsplash
Achterzijde van het Colosseum| ©Unsplash

Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Rome dat als je een tijdje in de stad blijft, je waarschijnlijk al hebt overwogen om een pas zoals de Roma Pass aan te schaffen, waarmee je tijd en geld bespaart op je bezoeken aan de meest emblematische monumenten.

Met de Roma Pass heb je gratis toegang tot het Colosseum met een audiogids en kun je de wachtrijen vermijden. U kunt ook de Sint-Pietersbasiliek en andere musea bezoeken met preferentiële toegang en audiogids met 20% korting. Ook de transfer van en naar de luchthavens Ciampino of Fiumicino is inbegrepen.

U kunt het kopen voor 48 of 72 uur en gedurende die tijd kunt u gratis gebruik maken van alle stadsvervoer. Naast kortingen of voorkeurtoegang bij bepaalde musea, kunt u met deze kaart een of twee musea naar keuze uitkiezen voor gratis toegang. Lees er hier meer over: Roma Pass en andere stadspassen.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Koop tickets voor het Colosseum aan de kassa

Voorste detail van het Colosseum| ©Unsplash
Voorste detail van het Colosseum| ©Unsplash

Als u besluit uw kaartjes op de dag zelf aan de kassa te kopen, ook al kunt u lange rijen tegenkomen, raad ik u aan vroeg te gaan (zelfs voordat de kassa om 8.30 uur opengaat) of ze aan de kassa op de Palatijnheuvel te kopen, waar meestal minder mensen zijn.

Als u toch besluit uw kaartjes "op de ouderwetse manier" te kopen, d.w.z. aan de kassa, raad ik u aan een hoed of pet en een frisdrank of fles water mee te nemen, want het wachten is meestal in de zon (er is heel weinig schaduw in het gebied).

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Beste dag van de week en tijd om het Colosseum binnen te gaan

Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash
Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash

Wat de keuze van het tijdstip van binnenkomst betreft: vermijd de hete uren (die in Rome zeer, zeer hete uren zijn). Het Colosseum heeft natuurlijk meer schaduw dan het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel; houd daar rekening mee als u ze op dezelfde dag bezoekt.

Een andere tip die ik je kan geven is om feestdagen en weekends zo veel mogelijk te vermijden. Het is er meestal drukker dan gewoonlijk en dit kan uw ervaring temperen omdat u in het Forum Romanum moet "onderhandelen" met de wandelaars.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Hoe kom ik bij het Colosseum?

Bus die langs het Colosseum rijdt| ©Neil
Bus die langs het Colosseum rijdt| ©Neil

Het Colosseum ligt op loopafstand van het centrum van Rome, dus als u in een centraal gebied verblijft raad ik u de wandeling aan; het is prachtig en Rome is een stad om te voet te ontdekken. Als richtlijn vertelt Google ons dat het 20 minuten lopen is van het Colosseum naar de Trevifontein.

In ieder geval kunt u een taxi nemen naar Piazza del Colosseo 1 of, als u wat verder van het centrum bent en niet te veel wilt uitgeven, de metro lijn B nemen tot de halte Colosseo of gebruik maken van de bussen C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 of tram nummer 3.

Het Colosseum is het meest emblematische monument van Rome, dus u zult geen moeite hebben om er te komen, of u het nu vraagt met het openbaar vervoer of te voet de weg kwijt raakt. Als u een bezoek aan het Colosseum in detail wilt organiseren, vindt u hier mijn artikel over hoe u bij het Colosseum komt.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Hoe lang duurt het bezoek aan het Colosseum?

Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson
Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson

Hoewel het ideaal zou zijn alle tijd van de wereld te hebben om elk van de monumenten van Rome te bezoeken, is de waarheid dat we, wanneer we op reis gaan, bijna altijd op de klok kijken. Daarom zal het u helpen te weten dat de geschatte duur van het bezoek aan het Colosseum in de diepte ongeveer tussen de 2 en 3 uur ligt. Je kunt het in minder tijd zien, maar minstens 1 lang uur zonder je te haasten.

Als u uw bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum aan het organiseren bent en u uw bezoek wilt plannen en uw tijd wilt aanpassen, raad ik u mijn artikel aan over de duur van het bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Waar te eten in de buurt van het Colosseum

Geniet van de smakelijke pizza van Rome| ©nelson suarez
Geniet van de smakelijke pizza van Rome| ©nelson suarez

In het Colosseum vind je geen eten, maar misschien vind je in de buurt wel een straatstalletje voor een snack.

Mijn advies is echter om uw honger te stillen tot u klaar bent met het gecombineerde bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum (als u vroeg begint, is dat haalbaar) en dan een restaurant verder weg van het gebied te zoeken om te besparen op de prijs en te winnen aan kwaliteit. Hoe dan ook, maak je geen zorgen: ik heb deze lijst opgesteld met de 5 beste plekken om te eten in de buurt van het Colosseum, zodat je niet met honger weggaat.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Bezoek het Colosseum met kinderen

Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab
Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab

Het Romeinse amfitheater is een geweldige plek om met kinderen te bezoeken (denk eraan dat kinderen onder de 18 gratis zijn); vooral degenen die van Romeinse verhalen houden, zullen zich prima vermaken met rondrennen door de gangen.

Vergeet niet voldoende water en vloeistoffen mee te nemen om ze gehydrateerd te houden en bescherm ze tegen de zon met hoeden, zonnebrillen en zonnecrème. Om uw gezinsreis te organiseren, raad ik u aan mijn artikel over een bezoek aan het Colosseum met kinderen te lezen.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Virtuele rondleiding door het Colosseum

Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash
Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash

Als u uw reis naar het oude Rome via zijn amfitheater nog completer wilt maken, kunt u kiezen voor de toegang in virtual reality. Ook zonder wachtrijen en met een audiogids in verschillende talen en met een virtual reality-bril die gedurende het hele bezoek tot uw beschikking staat. Het is een ideale optie als u op zoek bent naar een andere ervaring die u rechtstreeks naar de eerste eeuw brengt zonder de trappen van het Colosseum te verlaten.

Deze rondleiding door het Colosseum is zonder twijfel de origineelste en meest informatieve (en zeker een goede keuze als u met uw gezin reist, want de jongsten zullen niets willen missen van de virtual reality details). Tijdens de rondleiding door het Colosseum krijgt u, naast het commentaar van de gids, een virtual reality-bril op die de trappen van het Colosseum weergeeft zoals ze in het oude Rome waren. Het is een totaal meeslepende en zeer complete ervaring.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Wat moet u meenemen voor uw bezoek aan het Colosseum en andere tips

Rond het Colosseum| ©Unsplash
Rond het Colosseum| ©Unsplash

Als u er al van overtuigd bent dat een bezoek aan het beroemdste amfitheater ter wereld een must is op uw reis naar Rome, hoeft u alleen maar rekening te houden met de volgende punten om uw bezoek veel comfortabeler te maken en aan te passen aan uw behoeften.

Ik laat deze informatie hier, maar als u meer details wilt weten, kunt u mijn gids raadplegen met tips voor een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum.

 • U kunt met een kleine of middelgrote rugzak naar binnen, maar u moet wel door de metaaldetector. Vergeet campingrugzakken, omvangrijke tassen of koffers en trolleys; u zult ze tegen betaling aan de kassa bij de ingang moeten achterlaten.
 • Het Colosseum is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit: er zijn drie rolstoelen op de eerste verdieping en vijf rolstoelen bij de hoofdingangen van het Colosseum en het Forum Romanum.
 • Wanneer u de onmetelijkheid van dit architectonische monument ontdekt, zult u duizend-en-één foto's willen maken: ik raad u aan om hiervoor vóór of na het bezoek wat tijd uit te trekken en vanuit de omliggende hoeken een goed perspectief te zoeken.
 • Het is van essentieel belang om voldoende water, zonnecrème en bescherming tegen de zon mee te nemen. Op veel zonnige plaatsen in het Colosseum is het erg heet en de hoge temperaturen kunnen uw bezoek bederven.
 • Als u geïnteresseerd bent in een diepgaand bezoek aan het Colosseum, kunt u een audiogids huren, een virtual reality tour huren of, voor het TOP-niveau, de info over rondleidingen raadplegen.
 • Als u de officiële audio- of videogids wilt gebruiken, moet u die bij de kassa aanvragen. De eerste duurt een uur en 10 minuten en de tweede duurt 45 minuten. De audiogids kost ongeveer 5,50 euro en de videogids kost 6 euro; beide worden aan het eind van het bezoek teruggegeven.

Ana's Reizigerstip

Sta zo vroeg mogelijk op om het Colosseum te bezoeken met een redelijk aantal toeristen en u zult genieten van een meer ontspannen en minder heet bezoek.

Wat u moet weten voor uw bezoek aan het Colosseum in Rome

Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini
Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini

Wat waarschijnlijk een van de meest iconische monumenten van Rome is, werd in 72 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus (een beroepsmilitair voordat hij keizer werd) en werd gebruikt als een amfitheater voor voorstellingen die gratis door het volk konden worden bijgewoond. De belangrijkste evenementen in het Colosseum in Rome waren de beroemde gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren.

Het Colosseum is een van de meest bezochte monumenten ter wereld; van de zes miljoen toeristen per jaar die Rome bezoeken, verlaten er vijf miljoen de stad niet zonder door de 80 gewelfde ingangen te zijn gewandeld, de drie zuilenrijen (Dorische, Ionische en Korinthische, voor een opfrissing van de klassieke cultuur) te hebben bekeken, door de galerijen te hebben gelopen, de arena te hebben bekeken vanaf de tribunes die plaats boden aan 55.000 toeschouwers en zich te hebben vergaapt aan het netwerk van ondergrondse kamers waar de dieren werden gehouden.

De geschiedenis van dit wonder van de Romeinse architectuur (zijn naam komt trouwens van een enorm standbeeld van de "Kolossus van Nero" dat naast het amfitheater stond) zou bibliotheken kunnen vullen, maar het is het beste om het te ontdekken door de hoeken en gaten te verkennen. Daarvoor is de eerste stap het bemachtigen van uw tickets voor het Romeinse Colosseum.

Boek uw kaartjes voor het Colosseum

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum, zult u ook geïnteresseerd zijn in

Binnen in het Colosseum| ©Unsplash
Binnen in het Colosseum| ©Unsplash

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum en de oude geschiedenis, bent u misschien ook geïnteresseerd in een bezoek aan Pompeii. Je kunt dit bericht lezen dat ik deed over Pompeï Dagtrips vanuit Rome.

Als u na een bezoek aan het Colosseum verder door de straten van de stad wilt wandelen, kunt u het beste een rondleiding met gids huren, zodat u niets mist. U kunt ook 's nachts een rondleiding door de stad maken, waarbij u al haar verlichte pracht kunt aanschouwen. In deze gids zal ik een samenvatting geven van wat ik als de belangrijkste bezienswaardigheden beschouw. Vaticaanstad Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

 • Is het ondergrondse deel van het Colosseum toegankelijk?

  Ja, u kunt het ondergrondse gedeelte van het Colosseum bezoeken en een kijkje nemen in de ruimte waar de gladiatoren wachtten voordat ze naar buiten gingen om te vechten.

 • Hoeveel kosten kaartjes voor het Colosseum?

  17€ voor volwassenen voor het standaard ticket. Een volledige rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel kost €46.

 • Is er iets in de buurt van het Colosseum dat een bezoek waard is?

  In feite wel: u kunt La Salita del Grillo en de Trajanusmarkt, de Mamertina-gevangenis en de Basiliek van San Clemente bezoeken.