Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Is het Colosseum in Rome aan de buitenkant spectaculair, de binnenkant laat niemand onverschillig. Wil je weten hoe je het kunt bezoeken zonder uren voor de deur in de rij te hoeven staan? Lees dan verder!

Ana Caballero

Ana Caballero

15 minuten lezen

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Colosseum in Rome | © Yoal Desurmont

Het Colosseum is het hart van Rome. Als je het ziet, krimpt je reizigersziel een beetje ineen. Je hebt het gezien op foto's, in films... maar als je opkijkt en het live ziet, besef je dat je eindelijk in Rome bent. Ontdek alles wat u moet weten over tickets: hoe u ze kunt kopen, prijzen en openingstijden.

De beste optie

Colosseum, Forum Romanum en Palatijnse Heuvel tickets

Colosseum, Forum Romanum en Palatine Hill: skip the line tickets aan de kassa

Perfect als u het beste van het oude Rome wilt ontdekken door uw tickets vooraf te kopen en met voorrang toegang te krijgen.

Met deze tickets kunt u het wereldberoemde Colosseum, het beroemdste amfitheater ter wereld, van binnen bekijken. Ik verzeker u dat hoe vaak u het ook van buiten ziet en foto's van de gevel maakt, de binnenkant zo mogelijk nog verbazingwekkender is. Bovendien krijgt u toegang zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa, wat u veel tijd bespaart en waarbij u een audiogids krijgt die u alles leert over de geschiedenis van het theater en de geheimen die het verbergt.

Met dit ticket kunt u ook de Palatijn bezoeken, de meest centrale van de zeven heuvels van Rome en een van de oudste delen van de stad. U krijgt ook toegang tot het Forum Romanum, het centrale gebied van het oude Rome, een enorme esplanade met archeologische overblijfselen die, als u erin slaagt om ze buiten de hete uren te bekijken, u onder de indruk zullen achterlaten.


Waarom deze tickets: dit is de goedkoopste optie om de binnenkant van het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel te bezoeken zonder de lange wachtrijen bij de kassa's.Aanbevolen als... u toegang wilt tot de binnenkant van het Colosseum en het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel wilt bezoeken tegen een zeer betaalbare prijs met voorrangstoegang.


Hoe tickets voor het Colosseum te reserveren

Binnen in het Colosseum| ©Unsplash
Binnen in het Colosseum| ©Unsplash

Het beste is om, zoals bij vrijwel alle bezoeken in Rome, uw tickets vooraf online te boeken. Houd er rekening mee dat het Romeinse Colosseum tot 3.000 mensen kan bevatten en dat de rijen bij de kassa uren kunnen duren. Vooraf tickets boeken voor het Colosseum in Rome is de eerste tip voor elk bezoek aan de stad.

Op websites als Hellotickets vindt u de beste prijs voor zowel toegangskaarten als rondleidingen en bovendien heeft u recht op gratis annulering, . Het beste van alles is dat udoor uw tickets voor het Colosseum te kopen ook toegang krijgt tot het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel. Vergeet niet dat u uw bezoek ook kunt aanvullen met een rondleiding of een audiogids.

Als je je afvraagt hoeveel kaartjes of rondleidingen kosten, vertel ik je later meer in detail, maar kaartjes voor volwassenen kun je krijgen voor ongeveer € 24 en rondleidingen kosten meestal niet meer dan € 40, afhankelijk van of je ze in het hoogseizoen boekt, of je een express tour wilt of een completer bezoek waarbij je ook door het Forum gaat, enz.

Boek een rondleiding door het Colosseum met toegang tot de arena

Tickets inclusief rondleiding door het Colosseum: is het de moeite waard?

Uitzicht op het Colosseum en het Forum vanaf de Campidoglio| ©Unsplash
Uitzicht op het Colosseum en het Forum vanaf de Campidoglio| ©Unsplash

Absoluut ja. De afmetingen van het Colosseum, de hoeveelheid details die het bewaart, de verhalen en anekdotes uit het oude Rome en natuurlijk de wandeling door het Forum Romanum, zijn niet hetzelfde met een deskundige gids. Tijdens een rondleiding door het Colosseum haal je het meeste uit je tijd: je weet waar en wat je moet zoeken, je begrijpt wat je ziet en je gaat naar huis met een hoop herinneringen.

Een ander groot voordeel van een bezoek aan het Colosseum met een gids is dat er veel dienstregelingen in het Engels beschikbaar zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de rondleiding in het Engels. Aan de andere kant, en afhankelijk van hoeveel tijd je hebt (of wilt besteden), kun je kiezen tussen volledige rondleidingen die je rond de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum leiden, of express rondleidingen die je alleen de binnenkant van het amfitheater laten zien.

En van alle rondleidingen in het Colosseum kun je ook kiezen tussen rondleidingen met een bezoek aan de Arena en de Gladiatorenpoort of rondleidingen die zich beperken tot een rondleiding vanaf de tribune. Zoals u ziet, zijn er opties, budgetten en smaken voor iedereen, dus er is geen excuus om niet mee te gaan met een rondleiding - u zult er geen spijt van krijgen!

Boek een rondleiding door het Colosseum

Hoe tickets kopen voor het Forum Romanum

Een bezoek aan de Palatijnse heuvel| ©Fred Romero
Een bezoek aan de Palatijnse heuvel| ©Fred Romero

Tickets voor het Forum Romanum zijn inbegrepen bij de toegang tot het Colosseum en bij vrijwel alle rondleidingen. Hoewel het een betaald gebied is, hoeft u dus niet extra te betalen of een apart kaartje te kopen.

Als u besluit een rondleiding te nemen, zal de gids u begeleiden tijdens de gehele route, in het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel. Bezoekt u het Colosseum en het Forum Romanum liever op eigen gelegenheid, dan kunt u het Colosseum en het Forum Romanum op verschillende dagen bezoeken.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Koop uw tickets voor het Colosseum en het Vaticaan gecombineerd

Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan| ©Carlos Graterol
Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan| ©Carlos Graterol

Ja, dat leest u goed. Er is een manier om tijd en geld te besparen door uw kaartjes voor het Colosseum en het Vaticaan samen te kopen. Beide zijn niet te missen tijdens uw reis naar Rome, dus ik moedig u aan om tickets te kopen die u toegang geven tot beide attracties.

Tijdens het bezoek wordt u te allen tijde begeleid door een deskundige gids en heeft u ook voorrang bij de toegang, zodat u de wachtrijen bij het Vaticaan en het Colosseum kunt overslaan.

Boek uw tickets voor het Vaticaan en het Colosseum

Bezoek de Colosseum Arena

De Colosseum Arena| ©Henry Paul
De Colosseum Arena| ©Henry Paul

Als u uw bezoek aan het Colosseum plant, moet u weten dat het mogelijk is af te dalen naar de Arena van het amfitheater zelf, voor een uniek perspectief op de tribunes en een veel gedetailleerder beeld van de tunnels en ondergrondse galerijen.

Dit deel van het bezoek is voor mij het meest interessant: je voelt je als een echte gladiator en je maakt de ervaring compleet door een uniek deel te bezoeken waar niet iedereen toegang toe heeft (de capaciteit is beperkter en je kunt het alleen bezoeken als onderdeel van een rondleiding, begeleid door een deskundige gids). Voor meer details kunt u mijn artikel lezen over het bezoek aan de Arena en de ondergrondse van het Colosseum.

Boek uw rondleiding met toegang tot de arena

Hoeveel kost het eigenlijk om het Colosseum binnen te gaan?

Euro's op een houten tafel| ©Markus Spiske
Euro's op een houten tafel| ©Markus Spiske

Je kunt voor €17 aan de kassa een enkeltje krijgen, maar dan moet je wel in lange rijen in de zon wachten.

U kunt uw kaartjes het beste van tevoren online kopen. Een express rondleiding door het Colosseum, die ongeveer een uur duurt, kost ongeveer € 40 en voor iets meer (€ 46) krijgt u volledige toegang tot de rondleiding op het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel.

Boek uw tickets voor het Colosseum

Zijn er kortingen om het Colosseum te betreden?

Uitzicht op de Arena van het Colosseum vanaf de tribune| ©Unsplash
Uitzicht op de Arena van het Colosseum vanaf de tribune| ©Unsplash

Er zijn geen kortingsbonnen of gratis kaartjes voor het Colosseum als zodanig, maar er zijn wel gereduceerde tarieven voor leraren, kinderen, kunststudenten en mensen met een handicap.

Als je meer wilt weten over wat je gratis kunt zien of hoe je goedkope kaartjes en kortingen voor het Colosseum kunt krijgen.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Openingstijden en dagen van het Colosseum

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Het Colosseum is het hele jaar door geopend, met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Hoewel de openings- en sluitingstijden altijd hetzelfde zijn, moet u er rekening mee houden dat de laatste bezoekers één uur voor sluitingstijd worden toegelaten.

Mijn aanbeveling: als u besloten heeft uw kaartje aan de kassa te kopen, sta dan (heel) vroeg op.

U kunt de openingstijden van het Colosseum hier controleren. Om de toestroom van toeristen in goede banen te leiden, moet u, of u uw kaartjes nu wel of niet van tevoren koopt,een toegangstijd kiezen. De laatste toegang is een uur voor sluitingstijd en u moet 30 minuten voor de gekozen tijd bij de kassa zijn (geen wachtrijen). U mag slechts 15 minuten later zijn dan het gekozen tijdstip. Eenmaal binnen heeft u geen tijdslimiet buiten de openingstijden.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse heuvel

Koop uw tickets voor het Colosseum met de Roma Pass

Achterkant van het Colosseum| ©Unsplash
Achterkant van het Colosseum| ©Unsplash

Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Rome dat als u voor langere tijd in de stad bent, u waarschijnlijk al overweegt een pas als de Roma Pass aan te schaffen, waarmee u tijd en geld bespaart op uw bezoeken aan de meest emblematische monumenten. De Roma Pass omvatgratis toegang tot het Colosseum met een audiogids en stelt u in staat de wachtrijen te vermijden. U kunt ook de Sint-Pietersbasiliek en andere musea bezoeken met preferentiële toegang en audiogids met 20% korting. Ook de transfer van en naar de luchthavens Ciampino of Fiumicino is inbegrepen.

U heeft de mogelijkheid om het voor 48 of 72 uur te kopen en gedurende die tijd kunt u gratis gebruik maken van alle stadsvervoer. Naast kortingen of preferentiële toegang tot bepaalde musea kunt u met deze kaart één of twee musea naar keuze kiezen voor gratis toegang. Lees er hier meer over: Roma Pass en andere stadspassen.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse heuvel

Koop tickets voor het Colosseum aan de kassa

Vooraanzicht van het Colosseum| ©Unsplash
Vooraanzicht van het Colosseum| ©Unsplash

Als u besluit uw kaartjes op de dag zelf aan het loket te kopen, ook al kunt u te maken krijgen met lange rijen, raad ik u aan vroeg te gaan (zelfs voordat het loket om 8.30 uur opengaat) of ze aan het loket op de Palatijnse Heuvel te kopen, waar meestal minder mensen zijn.

Als u toch besluit uw kaartjes "op de ouderwetse manier" te kopen, d.w.z. aan het loket, raad ik u aan een hoed of pet en een frisdrank of fles water mee te nemen, want de wachttijd is meestal in de zon (er is weinig schaduw in het gebied).

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Beste dag van de week en tijdstip om het Colosseum te betreden

Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash
Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash

Wat betreft uw keuze van het tijdstip van toegang: vermijd de hete uren (die in Rome zeer, zeer heet zijn).

Natuurlijk heeft het Colosseum meer schaduw dan het Forum Romanum en de Palatijn; houd daar rekening mee als u die op dezelfde dag gaat bezoeken. Een andere tip die ik u kan geven is omfeestdagen en weekenden zoveel mogelijk te vermijden. Er zijn dan meestal meer mensen dan normaal en dat kan uw ervaring temperen, omdat u dan op het Forum Romanum door de wandelaars moet "sorteren".

Boek uw tickets voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Routebeschrijving naar het Colosseum

Bus langs het Colosseum| ©Neil
Bus langs het Colosseum| ©Neil

Het Colosseum ligt op loopafstand van het centrum van Rome, dus als u in een centrale wijk verblijft, raad ik u de wandeling aan; het is prachtig en Rome is een stad om te voet te ontdekken. Als richtlijn geeft Google aan dat het 20 minuten lopen is van het Colosseum naar de Trevifontein.

In ieder geval kunt u een taxi nemen naar Piazza del Colosseo 1 of, als u wat verder van het centrum bent en niet te veel wilt uitgeven, de metrolijn B nemen tot de halte Colosseo of gebruik maken van de bussen C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 of tram nummer 3.

Het Colosseum is het meest emblematische monument van Rome, dus u zult geen moeite hebben om er te komen, of u nu met het openbaar vervoer gaat of te voet gedesoriënteerd raakt. Als je een bezoek aan het Colosseum in detail wilt organiseren, is hier mijn artikel over hoe je bij het Colosseum komt.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Hoe lang duurt het om het Colosseum te bezoeken?

Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson
Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson

Hoewel het ideaal zou zijn om alle tijd van de wereld te hebben om elk van de monumenten van Rome te bezoeken, is de waarheid dat wanneer we op reis gaan we bijna altijd op de klok kijken. Daarom helpt het om te weten dat de geschatte duur van het bezoek aan het Colosseum in de diepte ongeveer 2 tot 3 uur is. U kunt het zien in minder tijd, maar ten minste 1 lang uur te gaan zonder te haasten.

Als u uw bezoek organiseert en alles op een tijdsefficiënte manier wilt plannen, raad ik u mijn artikel over de duur van het bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum aan.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Waar te eten in de buurt van het Colosseum

Geniet van de lekkere pizza van Rome| ©nelson suarez
Geniet van de lekkere pizza van Rome| ©nelson suarez

In het Colosseum vind je geen eten, maar misschien vind je wel een kraampje in de buurt voor een snack.

Mijn advies is echter om je honger in te houden tot je klaar bent met het gecombineerde bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum (als je vroeg begint is dat haalbaar) en dan een restaurant verder weg van het gebied te zoeken om te besparen op de prijs en te winnen aan kwaliteit. Hoe dan ook, maak je geen zorgen: ik heb deze lijsten opgesteld met de 5 beste plekken om te eten in de buurt van het Colosseum en de 10 beste ijsjes in Rome zodat je niet met honger weggaat.

Boek een food tour door Trastevere

Bezoek het Colosseum met kinderen

Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab
Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab

Het Romeinse amfitheater is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen (denk eraan dat kinderen onder de 18 jaar geen toegang betalen); vooral degenen die van Romeinse verhalen houden, zullen een geweldige tijd hebben door de gangen te rennen. Vergeet niet voldoende water en vloeistoffen mee te nemen om ze te hydrateren en bescherm ze tegen de zon met hoeden, zonnebrillen en zonnebrandcrème. Om uw gezinsuitstap te organiseren, raad ik u aan mijn artikel overeen bezoek aan het Colosseum met kinderen te lezen.

Boek uw ticket voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Virtuele tour van het Colosseum

Virtuele realiteit| ©Giu Vicente
Virtuele realiteit| ©Giu Vicente

Als u uw reis naar het oude Rome door het amfitheater nog completer wilt maken, is er de optie voor toegang in virtual reality. Deze is ook beschikbaar zonder wachtrijen en met een audiogids in verschillende talen en een virtual reality-bril die gedurende het hele bezoek tot uw beschikking staat.

Het is een ideale optie als u op zoek bent naar een andere ervaring die u direct meeneemt naar de eerste eeuw zonder de trappen van het Colosseum te verlaten. Deze rondleiding door het Colosseum is ongetwijfeld demeest originele en informatieve (en zeker een goede keuze als u met uw gezin reist, want de kleintjes zullen geen enkel detail van de virtual reality willen missen). Tijdens de rondleiding door het Colosseum draagt u, naast het commentaar van de gids, een virtual reality-bril die de trappen van het Colosseum voorstelt zoals ze waren in het oude Rome. Het is een totaal meeslepende en complete ervaring.

Boek een rondleiding door het Colosseum met virtual reality

Wat mee te nemen bij uw bezoek aan het Colosseum en andere tips

Rondom het Colosseum| ©Unsplash
Rondom het Colosseum| ©Unsplash

Als u er al van overtuigd bent dat een bezoek aan het beroemdste amfitheater ter wereld een must is tijdens uw reis naar Rome, hoeft u alleen maar rekening te houden met de volgende punten om uw bezoek veel comfortabeler en aangepast aan uw behoeften te maken.

Ik laat deze informatie hier achterwege, maar als u meer details wilt weten, kunt u mijn gids over tips voor een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum raadplegen.

  • U kunt met een kleine of middelgrote rugzak naar binnen, maar u zult door de metaaldetector moeten. Vergeet campingrugzakken, omvangrijke tassen of koffers en trolleys; die moet je tegen betaling achterlaten bij de kassa bij de ingang.
  • Het Colosseum is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit: er zijn drie rolstoelen op de eerste verdieping en vijf rolstoelen bij de hoofdingangen van het Colosseum en het Forum Romanum.
  • Wanneer u de afmetingen van het Colosseum ontdekt, zult u duizend en één foto's willen maken: ik raad u aan hiervoor vóór of na het bezoek wat tijd uit te trekken en vanuit de omliggende hoeken een goed perspectief te zoeken.
  • Het is essentieel om voldoende water, zonnecrème en zonnebescherming mee te nemen. In het Colosseum zijn er veel zonnige gebieden waar het erg warm is en de hoge temperaturen kunnen uw bezoek bederven. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om u een reeks plannen :::link|text=voor dingen om te doen in Rome in de zomer|element=sc-124-2092::
  • Als u geïnteresseerd bent in een diepgaand bezoek aan het Colosseum, kunt u een audiogids huren, een virtual reality tour huren of, voor het TOP-niveau, de info over rondleidingen bekijken.
  • Als u de officiële audiogids of videogids wilt gebruiken, moet u die bij de kassa aanvragen. De eerste duurt een uur en 10 minuten en de tweede 45 minuten. De audiogids kost ongeveer 5,50 euro en de videogids kost 6 euro; beide worden aan het einde van het bezoek teruggegeven.
  • Naar mijn mening is het een goed idee om beide bezoeken op één dag te doen en de rest van uw dagen over te laten om van een pizza te genieten, aangename wandelingen door de smalle straatjes te maken of van de nachten in Trastevere te genieten
  • Het beste is om uw tickets vooraf online te kopen om een goede prijs voor Colosseum tickets te krijgen.

Ana's Traveller's Tip Sta zo vroeg mogelijk op om het Colosseum te bezoeken met een redelijk aantal toeristen en u zult genieten van een meer ontspannen en minder heet bezoek.

Boek uw ticket voor het Colosseum, Forum en Palatijnse heuvel

Wat je moet weten voor je bezoek aan het Colosseum in Rome

Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini
Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini

Het Colosseum, waarschijnlijk een van de meest iconische monumenten van Rome, werd in 72 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus en werd gebruikt als amfitheater voor voorstellingen die gratis waren voor het volk. De belangrijkste evenementen in het Colosseum in Rome waren de beroemde gladiatorengevechten en wilde dierengevechten.

Het Colosseum is het beroemdste amfitheater ter wereld en een van de meest bezochte monumenten; van de zes miljoen toeristen die Rome elk jaar bezoeken, verlaten vijf miljoen de stad niet zonder door de 80 gewelfde ingangen te lopen, de drie verdiepingen met zuilen te bekijken, over de galerijen te lopen, de arena vanaf de tribunes te bekijken en zich te vergapen aan het netwerk van ondergrondse ruimten waar de dieren werden gehouden.

De geschiedenis van dit wonder van de Romeinse architectuur (waarvan de naam afkomstig is van een enorm standbeeld van de "Kolossus van Nero" dat naast het amfitheater stond) zou bibliotheken kunnen vullen, maar het is beter om het te ontdekken door zijn hoekjes en gaatjes te verkennen. Om dat te doen, is de eerste stap het verkrijgen van kaartjes voor het Romeinse Colosseum.

Boek een rondleiding door het Colosseum met virtual reality

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum, bent u ook geïnteresseerd in

Binnen in het Colosseum| ©Unsplash
Binnen in het Colosseum| ©Unsplash

Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum en de oude geschiedenis, ben je misschien ook geïnteresseerd in een bezoek aan Pompeii. U kunt deze post lezen die ik maakte over Pompeï Dagtrips vanuit Rome

Als je na het bezoek aan het Colosseum verder wilt wandelen door de straten van de stad, kun je het beste een rondleiding huren zodat je geen enkel detail mist. U kunt ook een nachtelijke rondleiding door de stad krijgen, waarbij u al haar verlichte pracht en praal kunt aanschouwen. In deze gids vat ik de voor mij belangrijkste bezienswaardigheden samen. Vaticaanstad Rondleidingen.

Boek een excursie naar Pompeii en de Vesuvius