Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Is het Colosseum in Rome aan de buitenkant spectaculair, de binnenkant laat niemand onverschillig. Wil je weten hoe je het kunt bezoeken zonder uren voor de deur in de rij te hoeven staan? Lees dan verder!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minuten lezen

Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz...

Colosseum in Rome | © Yoal Desurmont

Het Colosseum is het hart van Rome. Als je het ziet, doet het je als reiziger een beetje ineenkrimpen. Je hebt het gezien op foto's, in films... maar als je opkijkt en het live ziet, besef je dat je eindelijk in Rome bent.

De beste optie

Colosseum, Forum Romanum en Palatijnse Heuvel tickets

Colosseum, Forum Romanum en Palatine Hill: skip the line tickets aan de kassa

Perfect als u het beste van het oude Rome wilt ontdekken door uw tickets vooraf te kopen en met voorrang toegang te krijgen.

Met deze tickets kunt u het wereldberoemde Colosseum, het beroemdste amfitheater ter wereld, van binnen bekijken. Ik verzeker u dat hoe vaak u het ook van buiten ziet en de gevel fotografeert, het interieur zo mogelijk nog veel verrassender is. In feite was mijn eerste gedachte bij binnenkomst, maar we hadden niets gezien!

Het Forum Romanum was het centrale gebied van het oude Rome (vergelijkbaar met de centrale pleinen van de steden die we nu kennen). Het is een enorme esplanade met archeologische overblijfselen die, als u erin slaagt om er buiten de hete uren van te genieten, u onder de indruk zullen achterlaten.

Naast het forum ligt de Palatijnse heuvel, de meest centrale van de zeven heuvels van Rome en een van de oudste delen van de stad. Rondwandelen is beslist een reis terug in de tijd.

Waarom kiezen voor deze tickets: dit is de goedkoopste optie om het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel te bezoeken zonder de lange wachtrijen bij de kassa.

Aanbevolen als... u toegang wilt tot de binnenkant van het Colosseum en het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel wilt bezoeken tegen een zeer betaalbare prijs met voorrangstoegang.


Hoe tickets boeken voor het Colosseum

In het Colosseum| ©Unsplash
In het Colosseum| ©Unsplash

Het beste is om, zoals bij bijna alle bezoeken in Rome, uw tickets vooraf online te boeken. Op websites als Hellotickets vindt u de beste prijs voor zowel toegangskaarten als rondleidingen, en heeft u bovendien recht op gratis annulering als u tijdens uw reis te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden.

Houd er rekening mee dat het Romeinse Colosseum 3000 mensen kan bevatten en dat de rijen bij de kassa's uren kunnen duren. Vooraf tickets boeken voor het Colosseum in Rome is de eerste tip voor elk bezoek aan de stad.

Het beste van alles is dat het kopen van kaartjes voor het Colosseum u ook toegang geeft tot het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel. Vergeet niet dat u uw bezoek ook kunt voltooien door een rondleiding toe te voegen aan uw tickets of door een audiogids te nemen (voor mij is de rondleiding altijd de meest aanbevolen optie).

Als je je afvraagt hoeveel de kaartjes of rondleidingen kosten, vertel ik je later meer in detail, maar kaartjes voor volwassenen heb je voor ongeveer 24 euro en rondleidingen kosten meestal niet meer dan 40 euro, afhankelijk van of je ze in het hoogseizoen boekt, of je een express tour wilt of een meer complete tour die je ook rond het Forum leidt, enz.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijnse heuvel

Tickets inclusief rondleiding door het Colosseum: is het de moeite waard?

Absoluut ja. De afmetingen van het Colosseum, de hoeveelheid details die het bewaart, de verhalen en anekdotes uit het oude Rome en natuurlijk de wandeling door het Forum Romanum, zijn niet hetzelfde met een deskundige gids.

Tijdens een rondleiding door het Colosseum haalt u het beste uit uw tijd: u weet waar en wat u moet zoeken, u begrijpt wat u ziet en u gaat met veel herinneringen naar huis. Als je het Colosseum één keer in je leven gaat zien, doe het dan met een gids.

Een van de grote voordelen van een bezoek aan het Colosseum met een gids is dat u niet alleen veel meer uit het monument zelf kunt halen, maar dat er, vanwege de grote vraag naar rondleidingen door bezoekers, veel schema's in het Engels beschikbaar zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de rondleiding in het Engels.

Aan de andere kant kunt u, afhankelijk van hoeveel tijd u hebt (of wilt besteden), kiezen tussen volledige rondleidingen die u rond de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum leiden of rondleidingen die u alleen de binnenkant van het amfitheater laten zien.

En van alle rondleidingen die in het Colosseum worden aangeboden, kunt u ook kiezen tussen rondleidingen die een bezoek aan de Arena en de Poort van de Gladiatoren omvatten of rondleidingen die zich beperken tot een rondleiding door het amfitheater vanaf de tribunes. Zoals u ziet, zijn er opties, budgetten en smaken voor iedereen, dus er is geen excuus om niet mee te gaan met een rondleiding - u zult er geen spijt van krijgen!

Boek een rondleiding door het Colosseum

Hoe tickets kopen voor het Forum Romanum

Tickets voor het Forum Romanum zijn inbegrepen bij tickets voor het Colosseum en bij vrijwel alle rondleidingen. Hoewel het een betaald gebied is, hoeft u dus niet extra te betalen of een apart kaartje te kopen.

Als u besluit een rondleiding te nemen, zal de gids u begeleiden tijdens de gehele route, in het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel. Als u het Colosseum en het Forum Romanum liever alleen bezoekt, kunt u het Colosseum en het Forum Romanum op verschillende dagen bezoeken.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijnse heuvel

Koop kaartjes voor het Colosseum en het Vaticaan gecombineerd

Ja, dat leest u goed. Er is een manier om tijd en geld te besparen door samen tickets te kopen voor het Colosseum en het Vaticaan. Beide zijn niet te missen tijdens uw reis naar Rome, dus ik raad u aan kaartjes te kopen die u toegang geven tot beide attracties.

Tijdens het bezoek wordt u steeds begeleid door een deskundige gids en krijgt u voorrang bij de toegang, zodat u de wachtrijen bij het Vaticaan en het Colosseum kunt overslaan.

Naar mijn mening is het een heel goed idee om beide bezoeken in één dag te doen en de rest van uw dagen in Rome over te laten voor het eenvoudige genot van de gastronomie, de eeuwige wandelingen door de smalle straatjes, de nachten in Trastevere...

Boek uw bezoek aan het Vaticaan met tickets voor het Colosseum

Bezoek de Colosseum Arena

Als u uw bezoek aan het Colosseum plant, moet u weten dat het mogelijk is af te dalen naar de Arena van het amfitheater zelf, voor een uniek perspectief op de tribunes en een veel gedetailleerder beeld van de tunnels en ondergrondse galerijen.

Dit deel van het bezoek is voor mij het meest interessant: je voelt je als een echte gladiator en je maakt de ervaring compleet door een uniek deel te bezoeken waar niet iedereen toegang toe heeft (de capaciteit is beperkter en je kunt het alleen bezoeken als onderdeel van een rondleiding, begeleid door een deskundige gids). Voor meer details kunt u mijn artikel lezen over het bezoek aan de Arena en de ondergrondse van het Colosseum.

Boek uw rondleiding door het Colosseum met toegang tot de Arena

Hoeveel kost het echt om het Colosseum binnen te gaan?

U kunt aan de kassa een enkeltje krijgen voor €17, maar dan moet u wel in de zon in lange rijen wachten. Het is het beste om vooraf online tickets te kopen om een goede prijs voor Colosseum tickets te krijgen.

Een snelle rondleiding door het Colosseum, die ongeveer een uur duurt, kost ongeveer € 40 en voor iets meer (€ 46) krijgt u volledige toegang tot de rondleiding op het Forum Romanum en de Palatijn.

Boek uw Colosseum tickets

Zijn er kortingen om het Colosseum binnen te gaan?

Zicht op de Colosseum Arena vanaf de tribune| ©Unsplash
Zicht op de Colosseum Arena vanaf de tribune| ©Unsplash

Er zijn geen kortingsbonnen of gratis toegang tot het Colosseum als zodanig, maar er zijn gereduceerde tarieven voor leraren, kinderen, kunststudenten en mensen met een handicap.

Voor meer details over wat u gratis kunt zien of hoe u goedkope kaartjes voor het Colosseum kunt krijgen, kunt u terecht op

.

Openingstijden en openingsdagen van het Colosseum

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Het Colosseum is het hele jaar geopend, met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaarsdag. Hoewel de openings- en sluitingstijden altijd hetzelfde zijn, wordt erop gewezen dat de laatste bezoekers één uur voor sluitingstijd worden toegelaten.

Mijn aanbeveling: als je besloten hebt je kaartje aan de kassa te kopen, sta dan (heel) vroeg op. U kunt de openingstijden van het Colosseum hier controleren.

Om de toestroom van toeristen te beheersen, moet u, of u uw kaartjes nu vooraf koopt of niet, een toegangstijdstip kiezen. De laatste toegang is een uur voor sluitingstijd en u moet 30 minuten voor het geselecteerde tijdstip bij de voorverkooppunten zijn (geen wachtrijen).

U mag het Colosseumslechts 15 minuten later betreden dan de door u gekozen tijd. Eenmaal binnen heeft u geen tijdslimiet buiten de openingstijden van het monument.

Koop uw kaartjes voor het Colosseum met de Roma Pass

Achterkant van het Colosseum| ©Unsplash
Achterkant van het Colosseum| ©Unsplash

Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Rome dat als u voor langere tijd in de stad bent, u waarschijnlijk al heeft overwogen een pas als de Roma Pass aan te schaffen, waarmee u tijd en geld kunt besparen op uw bezoeken aan de meest emblematische monumenten.

De Roma Pass omvat gratis toegang tot het Colosseum met een audiogids en maakt het mogelijk de wachtrijen te vermijden. U kunt ook de Sint-Pietersbasiliek en andere musea bezoeken met preferentiële toegang en audiogids met 20% korting. Het omvat ook de transfer van en naar de luchthavens Ciampino of Fiumicino.

Je hebt de mogelijkheid om het voor 48 of 72 uur te kopen en gedurende die tijd kun je gratis gebruik maken van alle stadsvervoer. Naast kortingen of preferentiële toegang tot bepaalde musea kunt u met deze kaart één of twee musea naar keuze kiezen voor gratis toegang. Lees er hier meer over: Roma Pass en andere stadspassen.

Koop tickets voor het Colosseum aan de kassa

Vooraanzicht van het Colosseum| ©Unsplash
Vooraanzicht van het Colosseum| ©Unsplash

Als u besluit uw kaartjes dezelfde dag aan het loket te kopen, ook al staan er misschien lange rijen, raad ik u aan vroeg te gaan (zelfs voordat het loket om 8.30 uur opengaat) of ze aan het loket op de Palatijnse heuvel te kopen, waar meestal minder mensen zijn.

Als u toch besluit uw kaartjes "op de ouderwetse manier" te kopen, d.w.z. aan de kassa, raad ik u aan een hoed of pet en een frisdrank of fles water mee te nemen, want het wachten is meestal in de zon (er is heel weinig schaduw in het gebied).

Beste dag van de week en tijdstip om het Colosseum te betreden

Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash
Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash

Wat betreft de keuze van het tijdstip van binnenkomst: vermijd de warmste uren (die in Rome zeer warm zijn). Natuurlijk heeft het Colosseum meer schaduw dan het Forum Romanum en de Palatijn; houd daar rekening mee als u ze op dezelfde dag gaat bezoeken.

Een andere tip die ik u kan geven is om feestdagen en weekenden zoveel mogelijk te vermijden. Er zijn meestal meer mensen dan gewoonlijk en dat kan uw ervaring bederven, omdat u zich op het Forum Romanum door de wandelaars moet "sorteren".

Hoe bereikt u het Colosseum?

Bus langs het Colosseum| ©Neil
Bus langs het Colosseum| ©Neil

Het Colosseum ligt op loopafstand van het centrum van Rome, dus als u in een centrale wijk verblijft raad ik de wandeling aan; het is prachtig en Rome is een stad om te voet te ontdekken. Als richtlijn geeft Google aan dat het 20 minuten lopen is van het Colosseum naar de Trevifontein.

In elk geval kunt u een taxi nemen naar Piazza del Colosseo 1 of, als u wat verder van het centrum bent en niet te veel wilt uitgeven, de metrolijn B nemen tot de halte Colosseo of de bussen C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 of tram nummer 3.

Het Colosseum is het meest emblematische monument van Rome, dus u zult geen moeite hebben om er te komen, of u nu met het openbaar vervoer gaat of te voet gedesoriënteerd raakt. Als u een bezoek aan het Colosseum in detail wilt organiseren, is hier mijn artikel over hoe u het Colosseum kunt bereiken.

Hoe lang duurt het om het Colosseum te bezoeken?

Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson
Zijaanzicht van het Colosseum| ©Den Harrson

Hoewel het ideaal zou zijn om alle tijd van de wereld te hebben om elk van de monumenten van Rome te bezoeken, is de waarheid dat als we op reis gaan we bijna altijd de klok in de gaten houden. Daarom zal het u helpen te weten dat de geschatte duur van het bezoek aan het Colosseum in de diepte ongeveer 2 tot 3 uur bedraagt. Je kunt het in minder tijd zien, maar minstens 1 lang uur te gaan zonder je te haasten.

Als u uw bezoek organiseert en u wilt uw bezoek plannen en uw tijd aanpassen, raad ik u mijn artikel aan over de duur van het bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum.

Waar te eten in de buurt van het Colosseum

Geniet van de lekkere pizza van Rome| ©nelson suarez
Geniet van de lekkere pizza van Rome| ©nelson suarez

In het Colosseum vindt u geen eten, maar misschien vindt u in de buurt een kraampje voor een hapje.

Mijn advies is echter om uw honger in te houden tot u klaar bent met het gecombineerde bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum (als u vroeg begint is dat haalbaar) en dan een restaurant verder weg van het gebied te zoeken om te besparen op de prijs en te winnen aan kwaliteit. Maak je in ieder geval geen zorgen: ik heb deze lijst opgesteld met de 5 beste plekken om te eten in de buurt van het Colosseum, zodat je niet met honger weggaat.

Het Colosseum bezoeken met kinderen

Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab
Ontdek de geheimen van het Colosseum| ©Square Lab

Het Romeinse amfitheater is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen (denk eraan dat kinderen onder de 18 geen toegang betalen); vooral degenen die van Romeinse verhalen houden, zullen zich uitstekend vermaken met rondrennen door de gangen.

Vergeet niet voldoende water en vloeistoffen mee te nemen om ze te hydrateren en bescherm ze tegen de zon met hoeden, zonnebrillen en zonnebrandcrème. Voor de organisatie van uw gezinsreis raad ik u aan mijn artikel over een bezoek aan het Colosseum met kinderen te lezen.

Virtuele tour van het Colosseum

Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash
Oude foto van het Colosseum vandaag| ©Unsplash

Als u uw reis naar het oude Rome door het amfitheater nog completer wilt maken, is er een virtual reality entree optie beschikbaar. Ook zonder wachtrijen en met een audiogids in verschillende talen en een virtual reality-bril tot uw beschikking tijdens het hele bezoek. Het is een ideale optie als u op zoek bent naar een andere ervaring die u rechtstreeks meeneemt naar de eerste eeuw zonder de trappen van het Colosseum te verlaten.

Deze rondleiding door het Colosseum is zonder twijfel de meest originele en informatieve (en zeker een goede keuze als u met uw gezin reist, want de kleintjes zullen niets van de virtual reality details willen missen). Tijdens de rondleiding door het Colosseum draagt u, naast het commentaar van de gids, een virtual reality-bril, die de trappen van het Colosseum voorstelt zoals in het oude Rome. Het is een totaal meeslepende en zeer complete ervaring.

Wat mee te nemen bij een bezoek aan het Colosseum en andere tips

Rond het Colosseum| ©Unsplash
Rond het Colosseum| ©Unsplash

Als u er al van overtuigd bent dat een bezoek aan het beroemdste amfitheater ter wereld een must is tijdens uw reis naar Rome, hoeft u alleen maar rekening te houden met de volgende punten om uw bezoek veel comfortabeler te maken en aan te passen aan uw behoeften.

Hier is wat nuttige informatie, maar als u meer details wilt weten, kunt u mijn gids raadplegen over tips voor een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum.

 • U kunt het Colosseum binnengaan met een kleine of middelgrote rugzak, maar u moet wel door de metaaldetector. Vergeet campingrugzakken, omvangrijke tassen of koffers en trolleys; u moet ze tegen betaling achterlaten bij de kassa bij de ingang.
 • Het Colosseum is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit: er zijn drie rolstoelen op de eerste verdieping en vijf rolstoelen bij de hoofdingangen van het Colosseum en het Forum Romanum.
 • Wanneer u de onmetelijkheid van dit architectonische monument ontdekt, zult u duizend en één foto's willen maken: ik raad u aan hiervoor vóór of na het bezoek wat tijd uit te trekken en vanuit de omliggende hoeken een goed perspectief te zoeken.
 • Het is essentieel om voldoende water, zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon mee te nemen. Op veel plaatsen in het Colosseum is het erg warm en de hoge temperaturen kunnen uw bezoek bederven.
 • Als u geïnteresseerd bent in een diepgaand bezoek aan het Colosseum, kunt u een audiogids huren, een virtual reality tour huren of, voor het TOP-niveau, de info over rondleidingen raadplegen.
 • Als u de officiële audiogids of videogids wilt gebruiken, moet u daar bij de kassa om vragen. De eerste duurt een uur en 10 minuten en de tweede duurt 45 minuten. De audiogids kost ongeveer 5,50 euro en de videogids kost 6 euro; beide worden aan het eind van het bezoek teruggegeven.

Ana's Traveller's Tip

Sta zo vroeg mogelijk op om het Colosseum te bezoeken met een redelijk aantal toeristen en u zult genieten van een meer ontspannen en minder heet bezoek.

Wat u moet weten voor uw bezoek aan het Colosseum in Rome

Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini
Geniet van wat de geschiedenis je kan leren| ©Serena Repice Lentini

Het Colosseum, waarschijnlijk een van de meest iconische monumenten van Rome, werd in 72 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus (een beroepsmilitair voordat hij keizer werd) en werd gebruikt als amfitheater voor voorstellingen die gratis door het volk konden worden bijgewoond. De belangrijkste evenementen in het Colosseum in Rome waren de beroemde gladiatorengevechten en wilde dierengevechten.

Het Colosseum is een van de meest bezochte monumenten ter wereld; van de zes miljoen toeristen per jaar die Rome bezoeken, verlaten er vijf miljoen de stad niet zonder een wandeling door de 80 gewelfde ingangen, het bekijken van de drie verdiepingen met zuilen (Dorische, Ionische en Corinthische, voor een opfrissing in de Klassieke Cultuur), het bewandelen van de galerijen, het bekijken van de arena vanaf de tribunes die 55.000 toeschouwers hielden en het bewonderen van het netwerk van ondergrondse kamers waar de dieren werden gehouden.

De geschiedenis van dit wonder van Romeinse architectuur (de naam komt trouwens van een enorm standbeeld van de "Kolossus van Nero" dat naast het amfitheater stond) zou bibliotheken kunnen vullen, maar het is beter om het te ontdekken door zijn hoekjes en gaatjes te verkennen. Om dit te doen, is de eerste stap het verkrijgen van uw tickets voor het Romeinse Colosseum.

Boek een bezoek aan het Colosseum en de Undergrounds

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum

In het Colosseum| ©Unsplash
In het Colosseum| ©Unsplash

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Colosseum en de oude geschiedenis, bent u misschien ook geïnteresseerd in een bezoek aan Pompeii. U kunt dit bericht lezen dat ik maakte over Pompeï Dagtrips vanuit Rome.

Als u na een bezoek aan het Colosseum verder wilt wandelen door de straten van de stad, kunt u het beste een rondleiding huren, zodat u niets mist. U kunt ook een nachtelijke rondleiding door de stad krijgen, waarbij u alle verlichte pracht en praal kunt aanschouwen. In deze gids vat ik samen wat ik beschouw als de belangrijkste bezienswaardigheden. Vaticaanstad Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

 • Is het ondergrondse deel van het Colosseum toegankelijk?

  Ja, u kunt de ondergrondse ruimte van het Colosseum bezoeken en een kijkje nemen in de ruimte waar de gladiatoren wachtten voordat ze gingen vechten.

 • Hoeveel kosten kaartjes voor het Colosseum?

  17€ voor volwassenen voor het standaard ticket. Een volledige rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn kost 46 euro.

 • Is er iets te bezoeken in de buurt van het Colosseum?

  Inderdaad: u kunt La Salita del Grillo en de Trajanusmarkt, de Mamertina-gevangenis en de basiliek van San Clemente bezoeken.