Hoe krijg ik korting of goedkope Colosseum tickets

Als je het Colosseum en het Forum Romanum wilt bezoeken, heb je een ticket nodig. Hier zijn geen kortingsbonnen voor, maar er zijn wel gereduceerde tarieven - lees verder om erachter te komen hoe je die kunt krijgen!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Hoe krijg ik korting of goedkope Colosseum tickets

Detail van het Colosseum | Mauricio Artieda

Het Colosseum is een van de populairste monumenten van Rome (en de wereld) en elke dag verwelkomt het duizenden bezoekers die staan te popelen om de galerijen, de fijne kneepjes en de spectaculaire tribunes te zien.

Kaartjes kopen voor het Colosseum is eenvoudig.

Er is een behoorlijk gevarieerd aanbod op internet (ik raad 100% aan om de lange rijen bij de kassa's te vermijden) en helaas is het moeilijk om kortingen te vinden en praktisch onmogelijk om gratis kaartjes te krijgen. Er zijn echter altijd uitzonderingen.

De beste optie

Colosseum, Forum Romanum en Palatine Hill Tickets en Rome Open Bus

Bezoek het Colosseum met directe toegang zonder in de rij te staan bij de kassa en tegen de beste prijs.

Met skip-the-line tickets kun je het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn op je eigen tempo bezoeken met een digitale audiogids tegen een zeer redelijke prijs.

Lees verder om te zien of jij een van degenen bent die toegang heeft tot goedkopere kaartjes voor het Colosseum. Dit is een van de beroemdste en daarom meest bezochte monumenten in Rome, dus het beste idee is om je kaartjesvan tevoren online te kopen om de lange rijen bij de kassa's te vermijden. Dankzij deze digitale tickets voor het Colosseum hoef je niets af te drukken, je hoeft ze alleen maar te laten zien bij het toegangspunt.

Bovendien zijn het goedkope tickets, want ze omvatten toegang tot de drie monumenten: het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel. Met de digitale audiogids die je kunt downloaden kun je de drie grote monumenten bezoeken, de historische context begrijpen en de waarde die ze vertegenwoordigen voor de Romeinse geschiedenis en voor de geschiedenis van de wereld in het algemeen.

Aanbevolen als... Als je terug in de tijd wilt reizen en wilt ontdekken hoe het was op het hoogtepunt van de pracht en praal van het Romeinse Rijk.

Voor wie zijn er tickets met korting voor het Colosseum?

Tickets voor het Colosseum| ©Justine Camacho
Tickets voor het Colosseum| ©Justine Camacho

Bepaalde groepen hebben recht op gratis tickets of tickets tegen gereduceerd tarief. Hieronder volgt een algemene lijst van mensen die in aanmerking komen voor kortingen:

  • Italiaanse docenten die naar behoren zijn geaccrediteerd
  • Docenten die gespecialiseerd zijn in kunstgeschiedenis en een groep begeleiden, kunnen ook controleren of ze recht hebben op gratis kaartjes of kaartjes met korting.
  • Gehandicapten en hun begeleiders van de gezondheidszorg en sociale diensten.
  • Officiële gidsen en toeristentolken uit de EU die hun beroep uitoefenen.
  • Docenten kunstgeschiedenis en docenten secundair onderwijs die naar behoren zijn geaccrediteerd.
  • Docenten en studenten Architectuur, Behoud van Cultureel Erfgoed, Pedagogische Wetenschappen en Literatuur of literaire vakken met archeologische of kunsthistorische richting.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijnse Heuvel

Kinderen hebben toegang tot tickets tegen een gereduceerd tarief

Spelende kinderen tijdens hun vakantie in Rome| ©Chayene Rafaela
Spelende kinderen tijdens hun vakantie in Rome| ©Chayene Rafaela

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet de volle prijs te betalen bij het kopen van kaartjes voor het Colosseum, maar moeten wel altijd begeleid worden door een volwassene.

Ze moeten wel altijd begeleid worden door een volwassene. Ook bijrondleidingen in het Colosseum hebben ze recht op een rondleiding met korting. Bijvoorbeeld, een rondleiding die ongeveer 58 € kost voor een volwassene, kan een kind onder de 18 tegen een lagere prijs krijgen. Ze moeten echter wel een identiteitsbewijs bij zich dragen bij de ingang van het Colosseum om hun leeftijd te verifiëren.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijnse Heuvel

Hoe kom ik aan goedkope tickets voor het Forum Romanum?

Uitzicht op de ruïnes van het Forum Romanum| ©Erik
Uitzicht op de ruïnes van het Forum Romanum| ©Erik

Hier heb je geluk: bijna alle tickets voor het Colosseum en rondleidingen bevatten ook een bezoek aan het Forum Romanum, dus je hoeft niet in de rij te staan of extra te betalen om het archeologische gedeelte van het Forum te bezoeken.

Daarom gelden de eerder genoemde kortingen en verlaagde tarieven ook voor het Forum Romanum. De Palatijnse Heuvel is ook inbegrepen bij de meeste tickets en bezoeken aan het Colosseum en Forum. Als je echter het Palatijn Museum wilt bezoeken, moet je ervoor zorgen dat je ticket volledige toegang tot alle delen van het Colosseum en de omgeving bevat.

Boek tickets voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel

Wanneer is het Colosseum gratis toegankelijk?

Uitzicht op het Colosseum| ©Craig Zdanowicz
Uitzicht op het Colosseum| ©Craig Zdanowicz

Op de eerste zondag van elke maand opent het Colosseum gratis zijn deuren voor alle bezoekers die het interieur willen bezichtigen. Zoals je je kunt voorstellen, zijn de rijen enorm en de grote drukte kan het bezoek bederven. Als je vastbesloten bent om het beste uit deze gelegenheid te halen, raad ik je aan om heel vroeg op te staan en er 's ochtends vroeg bij te zijn: dat is de enige manier om je plaats in het meest begeerde amfitheater ter wereld veilig te stellen.

Hoe kan ik besparen op kaartjes voor het Colosseum?

Binnen in het Colosseum| ©Rafaella Ferraro
Binnen in het Colosseum| ©Rafaella Ferraro

Een andere manier om de kosten van je bezoek aan het Colosseum te drukken is de aankoop van de Roma Pass. Als je van plan bent om meerdere musea en monumenten in de stad te bezoeken, kun je deze toeristenkaart kopen, waarmee je toegang krijgt voor een "vaste prijs".

Lees voor meer informatie mijn artikel over hoe het werkt en alles wat je moet weten over de Roma Pass.

Bespaar geld met je gecombineerde ticket voor het Colosseum en het Vaticaan

Italianen zijn overal voor in, en aangezien het Vaticaan en het Colosseum de twee meest bezochte monumenten in de stad zijn, is er de mogelijkheid om een combinatieticket voor het Vaticaan en het Colosseum te kopen waarmee je beide op één dag bezoekt en altijd wordt begeleid door een deskundige gids. Het beste aan deze optie is dat je niet alleen geld bespaart, maar ook tijd, omdat je de rijen bij zowel het Colosseum als het Vaticaan kunt overslaan. Een echte aanrader!

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijnse Heuvel

Wat kan ik gratis zien in het Colosseum?

Circus Massimo| ©tommao wang
Circus Massimo| ©tommao wang

Als je een heel klein budget hebt en je uitgaven tot een minimum wilt beperken tijdens je bezoek aan de stad, kun je altijd even het gebied induiken om de beste beelden van het Colosseum en het Forum Romanum op je netvlies te krijgen. Een optie is om een enkeltje voor het Colosseum te kopen (ongeveer €17) en de rest alleen van de buitenkant te bekijken. Let op de volgende plaatsen die essentieel zijn om het Colosseum en de omgeving gratis te bezoeken:

De beste uitzichten op de buitenkant van het Colosseum

Als je rond de enorme omtrek van het Colosseum loopt, krijg je een idee van de prachtige afmetingen en de enorme capaciteit van de tribunes.

Je kunt het ook vanuit verschillende hoeken bekijken (sommige delen zijn beter bewaard gebleven dan andere en als je je omdraait, zul je versteld staan). Je kunt ook naar detrap gaan die naar de wijk Monti leidt (bovenaan de metrohalte Piazza del Coliseo) en daar stoppen om van het uitzicht te genieten. Omdat je vrij hoog zit, heb je geen zicht op het verkeer en de mensenmassa's die de wijk kenmerken, zodat je de beste foto's kunt maken. De zonsondergang vanaf daar is magisch en de kleuren van de lucht met het Forum Romanum en het Colosseum zullen je niet onverschillig laten.

Het beste panoramische uitzicht op het Forum Romanum

Er is een groot deel van het Forum Romanum dat perfect te zien is vanaf de Via dei Fori Imperiali als je tussen het Colosseum en Piazza Venezia loopt. Als je deze wandeling op een zondag kunt maken, zul je zien dat de grote laan is afgesloten voor verkeer en voetgangersgebied is. Een echte traktatie voor zowel toeristen als Romeinen, die van de gelegenheid gebruik maken om van de buitenlucht en deze prachtige uitzichten te genieten.

Een andere belangrijke plek die ik persoonlijk 100% aanbeveel om te bezoeken is het hoogste deel van het plein waar de Capitolijnse Musea zich bevinden. Als je hier aan het eind van de middag naartoe gaat, wanneer het Colosseum en het Forum al gesloten en leeg zijn van toeristen, sta je praktisch alleen voor de immensiteit van het oude Rome. Het is waar dat je vanaf hier niet de nabijheid en de details hebt die een wandeling door het Forum biedt, maar ik verzeker je dat het panoramische uitzicht niets afdoet aan de wandeling door het Forum Romanum.

Een ontspannende wandeling door het Circus Massimo

Het Circus Massimo, waar in het oude Rome de populaire paardenraces werden gehouden, ligt relatief dicht bij het Colosseum en naast het Forum Romanum. Helaas is er weinig over van de plek waar ooit 250.000 toeschouwers waren, maar je hoeft geen entree te betalen en je kunt er gratis rondwandelen. Je kunt er rondwandelen wanneer je maar wilt en het groene gebied eromheen maakt het een zeer aangename wandeling en natuurlijk gratis.

Boek je rondleiding door het Circus Maximus