Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe de Arena van het Colosseum te bezoeken

Een bezoek aan het interieur van het Colosseum zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw reis naar Rome zijn, maar als u ook kiest voor de optie om af te dalen in de arena, wordt de ervaring ongeëvenaard.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Hoe de Arena van het Colosseum te bezoeken

Het interieur van het Colosseum | Ben Lee

Het Colosseum, het toneel van duizenden gevechten en de thuishaven van de gladiatoren in het oude Rome, zit vol fijne kneepjes en de muren bevatten verhalen die we allemaal graag willen weten als we naar Rome reizen.

De meest authentieke ervaring om het Colosseum te bezoeken is de ervaring die u meeneemt naar de arena, van waaruit u een uniek perspectief krijgt en voelt wat de gladiatoren voelden toen ze in de ring sprongen. Daarvoor moet je een rondleiding door het Colosseum volgen.

Daal af in de Arena van het Colosseum met een rondleiding

Rondleiding door de arena| ©Rafaella Ferraro
Rondleiding door de arena| ©Rafaella Ferraro

Het bezoek aan de Colosseum Arena is iets exclusiever dan een standaard bezoek aan de rest van het amfitheater. De zitplaatsen zijn kleiner, dus er zijn veel minder toeristen die voet zetten in dit bijzondere deel van het Colosseum.

Als u uw tickets voor het Colosseum bij Hellotickets koopt, zult u zien dat de rondleiding door het Colosseum met toegang tot de Arena beschikbaar is (dit omvat ook de rondleiding door het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel).

Boek uw bezoek aan het Colosseum met toegang tot de arena

Hoeveel kost het om de Colosseum Arena te bezoeken?

Beleef de geschiedenis achter het Colosseum| ©Ruben Ramirez
Beleef de geschiedenis achter het Colosseum| ©Ruben Ramirez

De prijs van de rondleiding inclusief de Arena is ongeveer 44€ in een normale groep en 56€ als u de voorkeur geeft aan een meer intieme optie in een kleine groep. De Arena van het Colosseum is een exclusief gebied waar niet alle groepen of bezoekers komen. U krijgt toegang tot dit gebied met een deskundige gids.

Vergeleken met de prijs van een standaard rondleiding zonder de Arena (€44) is het verschil erg klein en eerlijk gezegd is het de moeite waard iets meer te betalen om af te dalen in de ingewanden van het amfitheater.

Boek een bezoek aan het Colosseum met toegang tot de arena

Is het de moeite waard om de Colosseum Arena te bezoeken?

Ontdek de geheimen van de arena| ©Mathew Schwartz
Ontdek de geheimen van de arena| ©Mathew Schwartz

Ja, een bezoek aan de Arena van het Colosseum wordt het belangrijkste onderdeel van uw bezoek aan het amfitheater: u krijgt niet alleen toegang tot de Arena zoals de echte gladiatoren dat deden, maar u krijgt ook een veel gedetailleerder beeld van alle ondergrondse tunnels die het Colosseum ondergronds doorkruisten.

De uitleg varieert een beetje, de gids gaat dieper in op wat zich achter de schermen van elk gevecht afspeelde, hij legt uit hoe de arena werkte en u beleeft uit de eerste hand een echte reis terug in de tijd. Als u het Colosseum met kinderen bezoekt, zullen ze versteld staan van dit deel.

Boek uw bezoek aan het Colosseum met ondergrondse toegang

Hoe lang duurt het bezoek aan de Colosseum Arena?

Toegang tot de tribunes van het Colosseum| ©Mathew Schwartz
Toegang tot de tribunes van het Colosseum| ©Mathew Schwartz

Het bezoek aan de Arena maakt deel uit van de rest van de rondleiding door het Colosseum: bij Hellotickets bijvoorbeeld zijn er rondleidingen die u naar de Arena brengen en in totaal twee tot drie uur duren. De duur omvat ook een wandeling door het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel.

Als u niet zoveel tijd aan het bezoek wilt besteden, zijn er sneltochten door het Colosseum die slechts een uur duren en het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel overslaan, maar die nemen u niet mee naar de Arena, dus u zou het beste deel missen.

Boek uw bezoek aan het Colosseum met toegang tot de arena

Wat krijg ik te zien tijdens de rondleiding inclusief toegang tot de Colosseum Arena?

Herbeleef de legendes met uw gids| ©Ahmed Rasheed
Herbeleef de legendes met uw gids| ©Ahmed Rasheed

De huidige staat van het Colosseum

In werkelijkheid is de helft van de vloer van het Colosseum bedekt met zand (dit is een recreatie, niet de oorspronkelijke arena) en de andere helft is open voor de lucht, waardoor de tunnels zichtbaar worden waar de wilde beesten wachtten op hun beurt om op het podium te vechten.

Het beste uitzicht in het amfitheater

Deze opstelling geeft u niet alleen het beste uitzicht op het Colosseum, zodat u in het midden van de "ring" kunt staan en u kunt voorstellen hoe die tribunes vol Romeinen hun idolen toejuichten.

Gedetailleerde overzichten van de galerijen en de ondergrondse

U kunt ook een kijkje nemen in de authentieke galerijen (die ook zeer goed bewaard zijn gebleven) en begrijpen hoe de shows werkten. U ziet bijvoorbeeld hoe het valluiksysteem werkte dat werd ontwikkeld om de wilde beesten op het toneel te tillen, of hoe het werd omgebouwd tot een podium voor zeeslagen. Een waar ingenieurswerk in het oude Rome.

De verhalen van de gevechten

De gids zal verschillende anekdotes en legendes met u delen: zo vertelt hij bijvoorbeeld waarom de vloer van het Colosseum bedekt was met zand: om het bloed van de gevechten te absorberen en uitglijden en vallen tijdens de show te voorkomen. Spookachtig, is het niet?

Hoe het in de toekomst zal zijn

Merk op dat er momenteel een project loopt om de vloer van het Colosseum volledig te bedekken en het terug te brengen in de staat waarin het zich in de oudheid bevond, volledig bedekt met zand.

Hoewel door deze reconstructie het monument meer trouw blijft aan wat het ooit was en de ondergrondse galerijen en tunnels beter bewaard kunnen blijven, is het mogelijk dat het bezoek in de toekomst dat deel van de belangstelling verliest, dus als u binnenkort naar Rome gaat, maak dan nu van de gelegenheid gebruik om de Arena van het Colosseum te bezoeken voordat het wordt getransformeerd.

Boek uw bezoek aan het Colosseum met de metro