Hoe kom ik bij het Colosseum

Als je naar Rome reist, moet (of zou moeten) je de uren aftellen tot je het Colosseum in kunt duiken. Hier lees je hoe je er vanaf elke plek in de stad kunt komen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Hoe kom ik bij het Colosseum

Luchtfoto van het Colosseum | Spencer Davis

Als je eenmaal je tickets voor Rome hebt, is het eerste wat je moet doen de bezoeken plannen die je gaat maken terwijl je daar bent. Vooral de populairste, die wat planning vereisen. Allereerst koop je een kaartje voor het Colosseum of, als je dat liever hebt, boek je een kaartje voor het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn met 24 uur per dag toegang tot de toeristenbus. Zo mis je niets!

En nu volgt een gids om gemakkelijk, snel en gemakkelijk naar het Colosseum te komen, waar je ook bent.

Maak een wandeling en loop vanuit het centrum

Piazza Navona| ©Sarah Nichols
Piazza Navona| ©Sarah Nichols

Wandelen in Rome is een must. Naast het feit dat het goedkoop is, kun je van de wandeling profiteren om van de stad te genieten, door de straten, pleinen, fonteinen te lopen... Een genot.

Hoewel het misschien een lange wandeling lijkt vanuit het historische centrum van Rome, is het zeker de moeite waard. Ik zal je de populairste afstanden vertellen zodat je kunt beslissen of je het liever te voet doet of een alternatief zoekt.

Loopafstanden naar het Colosseum vanaf enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome

  • Vanaf Piazza Spagna: te voet doe je er 28 minuten over door de straatjes rondom het prachtige Piazza Spagna, Via del Corso en Via dei Fori Imperiali. Deze wandeling is een must.
  • Vanaf Piazza Navona: je hebt 26 minuten nodig om een route te lopen die erg lijkt op de vorige.
  • Vanaf Monti: slechts 9 minuten, je hebt geen excuus (plus het uitzicht op het Colosseum als je vanaf Monti de trap afloopt is prachtig).
  • Vanaf Isola Tiberina: slechts 24 minuten en je kunt kiezen tussen het Circo Massimo oversteken of wandelen voor het Teatro Marcello of de Capitolijnse Musea.
  • Vanaf het Vaticaan: 50 minuten. Ongetwijfeld de langste wandeling in wat wordt beschouwd als het centrum van de stad, maar zeker een van de meest fascinerende routes.

Boek tickets voor het Colosseum, het Forum en de Palatijn met de toeristenbus

Met de metro, de snelste manier

Halte Colosseum in de metro van Rome| ©N i c o l a
Halte Colosseum in de metro van Rome| ©N i c o l a

Als je op zoek bent naar snelheid, waar je ook bent, is de metro van Rome altijd een goede optie. Metrolijn B verbindt het Colosseum en het Forum Romanum met de belangrijkste punten van de stad.

Bovendien ligt de halte (Piazza del Colosseo) recht tegenover de ingang van het Colosseum en het Forum Romanum, op slechts een paar minuten lopen. Je kunt het niet missen. Houd trouwens je camera gereed, want het uitzicht op het Colosseum vanaf de uitgang van de metrohalte laat je met open mond staan. Bereid je voor op wat komen gaat!

Boek tickets voor het Colosseum, het Forum en de Palatijn met de toeristenbus

Met de stadsbus

Met de bus door de straten van Rome| ©Chris Sampson
Met de bus door de straten van Rome| ©Chris Sampson

Misschien is lopen niet je ding of heb je gewoon geen zin om 's ochtends vroeg een lange wandeling te maken. Om toch van de stad en de bezienswaardigheden te genieten, maar comfortabel en met een klein budget, is het een goed idee om met de stadsbus door Rome te reizen.

Heb geduld, want het verkeer is chaotisch, de straten zijn smal en de buslijnen zijn vaak overvol, maar je komt in ieder geval uitgeruster aan bij het Colosseum. Kijk op de website van het openbaar vervoer van Rome voor meer informatie over dienstregelingen, kaartjes en tarieven.

Aanbevolen lijnen

Zoals je hieronder kunt zien, is het Colosseum goed verbonden met de rest van de stad:

  • Frequente lijnen die het Colosseum bereiken: 117, 175, 186, 271, 53, 571, 53, 571, 571, 75, 80, 810, 85, 87.
  • Nachtlijn die je naar het Colosseum brengt: de N2.

En als je de toeristenbus wilt gebruiken?

Een kaartje kopen voor de toeristenbus van Rome is een goed idee, want dit vervoermiddel verbindt de belangrijkste toeristische punten van de stad (het Colosseum kan niet minder zijn), het heeft een behoorlijke frequentie en, het beste van alles, het heeft twee verdiepingen, waarvan een onoverdekt, zodat je kunt genieten van het beste uitzicht terwijl je je laat gaan (letterlijk). Klinkt dat nu niet zo slecht?

En als dat nog niet genoeg is, koop dan hier je kaartjes voor het Colosseum en je krijgt een combiticket met toegang tot het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en 24 uur onbeperkte toegang tot de tourbus. Alles in één!

Boek tickets voor het Colosseum, het Forum en de Palatijnse Heuvel met bustour

Taxi of Uber, voor de luisten (of de meest praktisch!)

Taxi's bij het Colosseum| ©Robert Lowe
Taxi's bij het Colosseum| ©Robert Lowe

Een van de meest universele vervoersmiddelen, de taxi, rijdt ook in Rome. Het is niet moeilijk om er een te vinden die rijdt of op je wacht bij een taxistandplaats (zoek ze in de hoofdstraten of op de pleinen van Rome, ze staan heel goed aangegeven).

Vertel de chauffeur je bestemming (en vergeet niet hem te vragen de meter te activeren om onaangename verrassingen te voorkomen). Het Colosseum ligt vrij centraal, dus het zou je niet te veel moeten kosten. Vermijd de spitsuren om je budget binnen de perken te houden.

Als je wilt kiezen voor een ervaring die net zo comfortabel is als deze, maar tegelijkertijd geen losse eindjes laat, moet je weten dat Uber ook in Rome werkt, en heel goed. Download de APP, voer het vertrek- en bestemmingsadres in en de kaart berekent automatisch de route, de prijs en hoeveel minuten het duurt om je op te halen.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijn met de toeristenbus

Gebruik verantwoord vervoer door op een openbare fiets of scooter te rijden

Fiets door Rome| ©Mike Steele
Fiets door Rome| ©Mike Steele

Zodra je voet zet in de stad, zul je merken dat het verkeer in de oude straten van Rome volledig is gemoderniseerd en nieuwe vervoersmiddelen verwelkomt. Op de trottoirs zie je tientallen scooters, elektrische scooters en fietsen geparkeerd staan, waarmee je van het ene deel van de stad naar het andere kunt komen.

Er zijn verschillende bedrijven en APP's die deze voertuigen beheren, dus ik raad je aan om een kijkje te nemen bij de populairste om de tarieven te weten te komen. Hoe werkt het? Heel eenvoudig: de APP (welke het ook is) heeft altijd een kaart van de stad die je geolokaliseert en voorstelt welke scooters, fietsen of steppen het dichtst bij jou in de buurt zijn. Boek er een met een klik, activeer hem en betaal alleen voor de minuten dat je hem gebruikt. Het lijkt wel magie!

Huur een autodeeldienst en maak je verder nergens zorgen over.

Als je je veiliger voelt door iets soortgelijks te gebruiken, maar dan op vier wielen, dan is er een soortgelijke dienst voor auto's. Car2GO is een van de meest internationale en stelt je in staat om een voertuig te huren om je door de stad te verplaatsen en alleen te betalen voor de minuten dat je het gaat gebruiken.

Je hoeft je geen zorgen te maken over verzekeringen, benzine of het brengen naar een huurauto. Trouwens! Als je van plan bent het Colosseum op zondag te bezoeken, dan is de Via dei Fori Imperiali op zondag de hele dag autovrij, dus laat de auto staan voor een andere dag van de week en ga wandelen of fietsen langs een van de meest fotogenieke lanen van de stad.

Boek tickets voor het Colosseum, Forum en Palatijn met de toeristenbus