Omnia Kaart

Hier is een gids voor alles wat u in Rome kunt doen als u de Omnia Card koopt.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Omnia Kaart

Colonnade en koepel van St. Peter's | © Xavier Coiffic

Rondlopen in Rome is een reis terug in de tijd. Ze noemen het de Eeuwige Stad en voor mij is dat letterlijk, omdat je nooit klaar bent met het bezoeken van haar hoeken, monumenten en musea. Om ervoor te zorgen dat de lange lijst van attracties niet te veel van u vergt, is er de Omnia Card.

Wat is de Omnia Card en hoeveel kost hij?

Detail van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of light
Detail van de Sixtijnse Kapel| ©Slices of light

Ik begin met u te vertellen dat de Omnia Card niets meer of minder is dan een pas om de stad te bezoeken met gratis toegang of kortingen bij de meeste bezienswaardigheden.

Naast gratis toegang en kortingen bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, geeft het u ook gratis vervoer door de stad (inclusief de toeristenbus) en economische voordelen bij het boeken van rondleidingen, fietsverhuur, kaartjes voor voorstellingen en bezoeken aan archeologische vindplaatsen. De prijs hangt af van het type kaart dat u wilt kopen.

24 uur Omnia Card

Dit is de gespecialiseerde Vaticaankaart waarmee u alle bezienswaardigheden in Vaticaanstad kunt bezoeken (Vaticaanse musea, Vaticaanse tuinen, Sint-Pietersbasiliek en toegang tot de Koepel).

72 uur Omnia Card

Dit is mijn favoriete versie, niet alleen omdat je veel meer tijd hebt om van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te genieten, maar ook omdat de 72-uurs versie ook de veel completere Roma Pass toeristenkaart bevat, waarover ik vertel in dit andere artikel dat ik schreef over Roma Pass en andere stadspassen.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Is de Omnia Card het kopen waard?

Binnen in de Galleria Borghese| ©Unsplash
Binnen in de Galleria Borghese| ©Unsplash

Dit is misschien het eerste afschrikmiddel om je af te vragen of het de moeite waard is om erin te investeren. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: het is de moeite waard als u er gebruik van gaat maken en u zult er gebruik van maken als het uw doel is om optimaal te genieten van alle cultuur die de stad Rome en het Vaticaan te bieden hebben.

Voordat ik u meer details geef, zal ik u een voorbeeld geven: het bezoek aan de Vaticaanse Musea, de Rome sightseeing bus en de toegang tot de Sint-Pietersbasiliek met audiogids beslaan al bijna de hele 24-uurspas van de Omnia Card. Nu is de vraag: wat wil je zien?

Als u, zoals ik, bij een bezoek aan een stad niets wilt nalaten en u van musea en monumenten houdt, kan ik u zonder aarzeling zeggen dat de Omnia Card financieel de moeite waard is (en onderschat niet de mogelijkheid om de wachtrijen bij het Colosseum of het Vaticaan, die tussen anderhalf en drie uur kunnen duren, te vermijden).

Wanneer is het NIET de moeite waard?

Ik heb ook een lijst opgesteld van gevallen waarin ik denk dat het niet de moeite waard is de Omnia Card te kopen.

 • Wanneer u slechts één of twee musea gaat bezoeken tijdens uw reis,
 • Wanneer u extra kortingen heeft voor leeftijd of beroep bij toeristische attracties (deze zijn niet cumulatief met die van de Omnia Card en de Roma Pass),
 • Wanneer u weken in Rome gaat doorbrengen en u uw bezoek aan de musea gaat doseren met wandelingen door de stad,
 • Wanneer u de belangrijkste toeristische attracties in Rome al heeft gezien (Vaticaan, Colosseum, Capitolijnse Musea, Borghese Gallery?) op vorige reizen en u wilt ze niet opnieuw bezoeken en
 • Wanneer de wachttijd voor u geen probleem is.

In elk van deze gevallen zou de beste optie voor u waarschijnlijk zijn om afzonderlijk tickets te kopen voor het Colosseum of het Vaticaan (een must-see in Rome). Zo doe je dat: Vaticaanse musea tickets: hoeveel kosten ze, waar koop je ze, hoe bespaar je geld....

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Hoe werkt de Omnia Card?

Michelangelo's Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo
Michelangelo's Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo

Vervolgens zal ik u stap voor stap vertellen hoe u kunt boeken om deze toeristenpas te gaan gebruiken. U zult zien dat het heel eenvoudig is:

Kopen

Wanneer u de Omnia Card online koopt, moet u eerst kiezen of u de 24-uurs of de 72-uurs optie wilt. Nogmaals, ik raad u de tweede aan omdat, naast het feit dat de Roma Pass is inbegrepen, u er in drie dagen het meeste profijt van zult hebben.

Ik herhaal: in Rome is veel te zien, ze zijn allemaal de moeite waard en het loont niet om ze haastig te bekijken, de uren tussen de bezoeken af te wegen.

Verzamel het

Daarna krijgt u per e-mail een code toegestuurd die u bij een van de verzamelpunten van de Omnia Card in heel Rome moet laten zien (dit zijn de metrostations, de kassa's van de musea en bezienswaardigheden die in de Omnia Card zijn opgenomen).

Bij deze afhaalpunten vult u de kaart met uw gegevens in en ontvangt u de Omnia Card, de Roma Pass (als u de 72-uurspas koopt) en een kaart-gids van de stad om uw bezoek te helpen plannen.

Activeer het

De 72-uurs Omnia Card bevat ook de Roma Pass: twee kaarten in één. Met de eerste zie je de bezienswaardigheden van Vaticaanstad en met de tweede zie je de bezienswaardigheden van de stad Rome. Beide kaarten worden geactiveerd bij het eerste gebruik en vanaf dat moment begint de tijd te lopen.

Zelfs als u ze samen koopt, kunt u ze natuurlijk onafhankelijk van elkaar activeren; dat wil zeggen, in plaats van ze allebei op dezelfde dag te gebruiken, kunt u eerst de Omnia Card gebruiken om Vaticaanstad te zien en de volgende dag de Rome Pass activeren om Rome te zien.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Wat omvat de Omnia Card?

Vaticaanse tuinen| ©Unsplash
Vaticaanse tuinen| ©Unsplash
 • Gratis skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel
 • Gratis skip-the-line audio-guided toegang tot de St. Peter's Basilica
 • Gratis toegang tot de St. John Lateran Basilica en de St. Peter's Prison gelegen in Vaticaanstad
 • Gratis toegang tot twee bezienswaardigheden in Rome naar keuze: het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel, de Capitolijnse Musea, de Borghese Gallery, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel, het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel, de Capitolijnse Musea, de Borghese Galerij, de Hoofdstedelijke Musea en Castel Sant Angelo, onder andere
 • Kortingen van ongeveer 20% (op sommige plaatsen meer) voor meer dan 30 bezienswaardigheden en musea in Rome. Bezienswaardigheden die niet in aanmerking komen voor gratis toegang zijn inbegrepen in deze kortingen
 • Gratis openbaar vervoer
 • Drie dagen gebruik van de Rome sightseeing bus
 • Kortingen op excursies, shows, bezoeken aan archeologische gebieden, georganiseerde rondleidingen en toeristische diensten zoals fietsverhuur.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Attracties inbegrepen in de Omnia Card

Colosseum en Romeins Forum| ©Unsplash
Colosseum en Romeins Forum| ©Unsplash

Nu komen we bij het interessante gedeelte en voordat u verder leest waarschuw ik u: ik ben niet verantwoordelijk als u na het lezen van dit gedeelte zin krijgt om op het vliegtuig naar Rome te springen. Waarom zeg ik dit? Want het Omnia Card en Roma Pass pakket omvat praktisch alles wat er te zien is in Rome en er is veel te zien. Wie gewaarschuwd is, is gewaarschuwd.

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel met versnelde toegang

De grootste kunstcollectie van Europa bevindt zich in de Vaticaanse Musea, waar u ook het kroonjuweel vindt: de Sixtijnse Kapel met meer dan 25.000 toeristen per dag. Egyptische, Etruskische, Griekse, Romeinse en vroegchristelijke kunst is wat u te zien krijgt in dit indrukwekkende museum met werken van onder anderen Michelangelo, Rafaël, Caravaggio, Titiaan en Leonardo. Een must voor alle kunstliefhebbers in Rome.

Sint-Pietersbasiliek met audiogids en snelle toegang

De toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is gratis, maar de audiogids niet. Deze basiliek is de beroemdste van Rome, de koepel is de hoogste ter wereld (indrukwekkend uitzicht op het Sint-Pietersplein) en Sint-Pieter, die wordt beschouwd als de eerste paus van de katholieke kerk, werd er begraven.

Colosseum, Romeins Forum & Palatijnse Heuvel

Het sterrenbezoek. Verhalen over gladiatoren en keizers liggen op de loer tijdens deze rondleiding door het amfitheater van Rome, het forum waar het sociale leven van de stad zich afspeelde en de Palatijnse heuvel, de meest centrale van de zeven heuvels van de stad met archeologische overblijfselen uit de eerste eeuw. In deze praktische gids voor Tickets voor het Colosseum in Rome: hoe koop je ze, wat zit erbij inbegrepen, hoeveel kosten ze, enz... kunt u lezen wat u moet weten om uw bezoek te plannen. U kunt ook deze andere raadplegen: Colosseum rondleidingen.

Capitolijnse Musea

De Campidoglio musea behoren tot de oudste ter wereld en herbergen collecties die door de pausen aan de bevolking van Rome zijn geschonken. De indrukwekkende structuur en luxueuze kamers zijn op zich al een bezoek waard, naast de talloze kunstwerken in de kunstgalerij met schilderijen van Titiaan, Caravaggio en Rubens.

Castel Sant Angelo

Het Fort van Rome, dat ook dienst deed als pauselijk paleis en gevangenis, is een bezoek dat niet over het hoofd mag worden gezien tussen de wonderen van Rome. Dit kasteel ligt vlakbij het Vaticaan en herbergt geheimen zoals een adembenemend uitzicht over de stad, het ondergrondse mausoleum en het labyrint van gangen. Het is een van de favoriete bezoeken voor wie met kinderen naar Rome reist.

Borghese Galerij

Gelegen in de tuinen van de Villa Borghese, herbergt deze galerij werken van grote meesters van de schilderkunst, een sublieme collectie beeldhouwwerken uit het oude Griekenland en het oude Rome, alsmede vroege werken van Bernini. Het is een genot voor kunstliefhebbers en kan worden bezocht met de rust die in andere grote musea in de stad ontbreekt. In dit artikel vindt u alle details om uw bezoek aan de Galerij te organiseren: Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets.

Andere attracties

 • Het schattenmuseum van de Basiliek van Sint Jan Lateranen
 • Het klooster van de Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren
 • De Basiliek van Sint Jan Lateranen.
 • St. Peter's Prison
 • Alle bezienswaardigheden van de Rome Pass in de Omnia Card 72 uur versie.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Rome Sightseeing Bus en de Omnia Card

Verkeer in de straten van Rome| ©Calin Stan
Verkeer in de straten van Rome| ©Calin Stan

Hoewel ik altijd zeg dat Rome een stad is om te voet van te genieten, is het ook waar dat dit na meerdere dagen sightseeing vermoeiend kan zijn. Als u ooit moe wordt van het lopen van de ene plaats naar de andere, vergeet dan niet dat de Omnia Card de sightseeingbus van de stad omvat, waarin u de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt in een panoramische tour terwijl een gids u uitleg geeft.

Toeristische busroute

 • Vaticaanstad - Castel Sant'Angelo
 • San Giovanni dei Fiorentini
 • Piazza Navona - Santa Agnese in Agone - Piazza Navona
 • Gebied Sacra Torre Argentina
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Santi Apostoli
 • Santa Maria degli Angeli
 • Termini Station
 • Santa Maria Maggiore
 • San Giovanni in Laterano
 • Colosseum - San Gregorio al Celio
 • Circo Massimo - Santa Sabina all'Aventino
 • Teatro Marcello - Santa Maria in Campitelli
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Largo Argentina - Santa Maria ad Martyres
 • Vaticaan - Castel Sant Angelo

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Organiseer uw reis met de Omnia Card

Romeins Colosseum| ©David Köhler
Romeins Colosseum| ©David Köhler

Als u hebt besloten de Omnia Card te kopen om Rome te bezoeken, zijn hier enkele tips om er het beste van te maken:

 • Plan uw bezoek rekening houdend met openingstijden en dagen van de musea (de meeste zijn op maandag gesloten) om geen activeringstijd te verspillen. Door vooraf een beetje tetris te doen, kunt u meer musea zien en optimaal profiteren van de voordelen van deze stadspas.
 • Reserveer vooraf kaartjes voor drukke bezienswaardigheden zoals het Colosseum of de Vaticaanse Musea op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Ik raad aan bij beide sites te kiezen voor de vroege ochtend, wanneer er meestal minder toeristen zijn.
 • Combineer de twee kaarten verstandig: u hoeft de Omnia Card en de Roma Pass niet op dezelfde dag te activeren. Dat bespaart u tijd.
 • Controleer de routes van de ene plaats naar de andere voordat u plant wat u per dag gaat zien. Probeer bezoeken aan nabijgelegen plaatsen op dezelfde dag te groeperen. Wat het openbaar vervoer betreft, ook al is dat inbegrepen, vergeet niet dat het in Rome niet zo goed werkt als zou kunnen, dus als u van de ene plaats naar de andere kunt lopen, raad ik u die optie aan.

Ana's Traveller Tip

Activeer de Omnia Pass en de Roma Card afzonderlijk om meer vrije tijd te krijgen tijdens uw bezoek.

Welke andere toeristische passen zijn er om Rome te bezoeken?

Rome daken| ©Unsplash
Rome daken| ©Unsplash

Als u Vaticaanstad niet bezoekt of als u er al eerder bent geweest, kunt u kiezen voor de Roma Pass om geld en tijd te besparen op bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.

Hoewel de Roma Pass is inbegrepen bij de aankoop van de 72-uurs Omnia Card, wordt deze ook apart verkocht en geeft u toegang tot alle historische bezienswaardigheden buiten het Vaticaanstad en het openbaar vervoer in Rome. Meer informatie over de Roma Pass vindt u in dit artikel over de Rome Pass. Roma Pass en andere stadspassen.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Omnia Card bent u ook geïnteresseerd in

Als u de Omnia Card hebt gekocht, is dat omdat u het meeste wilt halen uit de cultuur en de bezienswaardigheden van Rome. Als je deze kaart hebt "opgebrand", is het tijd om het Rome te zien dat in het zicht ligt en waarvoor je geen toegang hoeft te betalen. Als u ook van dit deel van uw bezoek in al zijn pracht wilt genieten, raad ik u aan dit artikel op Vaticaanstad Rondleidingen.

Als u ook andere plaatsen in de buurt van Rome wilt ontdekken, zoals Pompeii, laat ik u deze gids over Pompeï Dagtrips vanuit Rome of deze op Dagtrips en Excursies vanuit Rome.

Boek uw Roma Pass en Omnia Card