Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten

Ik vertel je wat je niet mag missen in de Capitolijnse Musea en geef je wat tips over hoe je je kaartjes tegen de beste prijs kunt krijgen.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten

Binnen in de Capitolijnse Musea | ©Mike Bradley

De Capitolijnse Musea zijn de eerste ruimte gewijd aan kunst in de geschiedenis. Gelegen op de top van de Capitolijnse heuvel, zijn het twee gebouwen die een collectie kunst van de katholieke kerk bevatten, geschonken door paus Sixtus IV.

Als u erover denkt om ze te bezoeken tijdens uw reis naar Rome, zal ik u vertellen hoe u dat moet doen:

De voordeligste optie

Rome Capitoline museum tickets

Toegang tot de Capitolijnse Musea zonder wachtrijen en tegen de beste prijs

Perfect als u het museum in uw eigen tempo wilt verkennen en niet wilt deelnemen aan een rondleiding. Met deze optie bespaart u tijd door de wachtrijen bij de kassa over te slaan.

Het online kopen van uw tickets voor de Capitolijnse Musea is een zeer goede optie om de wachtrijen bij de ingang te vermijden en uw bezoek te verzekeren. Dit museum werkt met tijdsloten om tickets te verdelen onder bezoekers, dus ik raad ten zeerste aan om je ticket op voorhand te kopen.

Je zal de zalen vol beeldhouwwerken, artefacten en archeologische overblijfselen van het Romeinse Rijk in je eigen tempo en zonder haast kunnen verkennen, want ook al heb je een vaste toegangstijd, je kan in de gebouwen van de Capitolijnse Musea blijven zolang je wil.

Waarom ik deze optie goed vind: het is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de Capitolijnse Musea in je eigen tempo te bezoeken. Je hoeft je niet te houden aan de route van een gids en je hebt de tijd om in je eigen tempo te bezoeken.

Ik raad het aan als... je je reis zelf organiseert of als je de geschiedenis van Rome goed genoeg kent om geen gids nodig te hebben tijdens het bezoek.


De meest complete optie

Rome Capitoline museum rondleiding

Ontdek het museum met een deskundige gids

Dit is de beste optie om deel te nemen aan een rondleiding door de Capitolijnse Musea in het Engels. U loopt door alle zalen met een gespecialiseerde gids die ervoor zorgt dat u optimaal geniet van de rondleiding.

Een andere manier om dit bezoek te doen is met een rondleiding door de Capitolijnse Musea, waarbij een professionele gids expert in de geschiedenis van het Romeinse Rijk je meeneemt naar de meest unieke kunstwerken en voorwerpen die dit museum te bieden heeft.

Iets wat deze tour onderscheidt van de andere is dat hij in een kleine groep van maximaal 13 personen wordt gedaan, wat zorgt voor een nauwe band met de gids en de stress van het deel uitmaken van een menigte toeristen voorkomt.

Waarom ik deze optie leuk vind: een rondleiding op een plek met zoveel historische context en zoveel details is volgens mij altijd een goed idee. Je zult alles wat je ziet kunnen begrijpen en een deskundige gids zal ervoor zorgen dat je de essentiële werken niet mist.

Ik raad het aan als... je beter wilt begrijpen en contextualiseren wat je ziet, en als je omringd bent door een kleine groep, wat het bezoek veel intiemer maakt.


Koop uw kaartje voor de Capitolijnse Musea aan de kassa

Capitool standbeeld van de wolvin| ©Malditofriki
Capitool standbeeld van de wolvin| ©Malditofriki

U kunt uw kaartjes kopen bij de kassa, die zich op de begane grond van het Palazzo dei Conservatori bevindt. Algemene toegang is 15 €, en gereduceerde toegang voor mensen tussen 6 en 25 jaar oud of ouder dan 65 is 13 €. Mijn aanbeveling, zowel voor deze ervaring als voor elk ander bezoek aan Rome waarvoor een kaartje nodig is, is om vooraf online kaartjes te kopen.

Het enige voordeel van tickets kopen aan de kassa is dat je het bezoek kunt improviseren en laten voor wat het is, maar in ruil daarvoor verlies je veel tijd in de rij en niets garandeert dat je een ticket krijgt voor de tijd die je wilt.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Wat te zien in de Capitolijnse Musea

Uitzicht vanaf het Tabularium| ©Andrés Alvarado
Uitzicht vanaf het Tabularium| ©Andrés Alvarado

De Capitolijnse Musea zijn verspreid over twee gebouwen die het Piazza del Campidoglio omringen, en worden beschouwd als één museum waar je alles kunt zien: Romeinse bronzen en marmeren beelden uit de oudheid, indrukwekkende fresco's uit de middeleeuwen en de Renaissance en ook vanuit het museum heb je een geweldig uitzicht op het Forum Romanum.

Hier zijn enkele van de ruimtes die je niet mag missen:

Palazzo dei Conservatori

Begin uw bezoek door het gebouw tegenover het Palazzo Nuovo binnen te gaan. Op de binnenplaats kunt u de fragmenten bewonderen van de imposante Kolossus van Constantijn, een standbeeld dat vroeger een prominente plaats innam op het Forum Romanum.

Ga verder naar de zaal van de wandtapijten, ook bekend als de Troonzaal, omdat deze in de 18e eeuw werd gebruikt als commandokamer van de paus van Rome. U ziet indrukwekkende wandtapijten met historische scènes uit het oude Rome en reproducties van werken van Rubens.

Lapidaire Galerij

Dit is een ondergrondse galerij waar meer dan honderd stenen inscripties worden getoond die werden gebruikt voor zowel het openbare als het privé-leven in het Rome van de Oudheid. U kunt informatieve teksten lezen over graven, wetten, ambachten en koopmanszaken, en militaire orden.

Palazzo Nuovo

Dit is, naar mijn mening en die van veel mensen die de Capitolijnse Musea bezoeken, de vleugel van het museum die je zeker niet mag missen. Hier vindt u enkele van de mooiste marmeren beelden uit de kunstgeschiedenis, en bij binnenkomst valt u onder de hypnose van het beeld van Marforio, de god van de rivier, die u begroet in een portiek geflankeerd door nissen bewoond door beelden in perfecte symmetrie met het ontwerp van de vloer. Een echte fantasie.

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Wat te overwegen alvorens te boeken

Ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer je je tickets of tour boekt, naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Open het om te controleren of alles correct is, en mijn advies is om het goed in de gaten te houden omdat je het moet laten zien aan de kassa of aan je gids op het ontmoetingspunt.
  • U kunt de tickets te allen tijde retourneren of de tour annuleren, wat een voordeel is ten opzichte van andere manieren om tickets te kopen. Om een 100% terugbetaling te krijgen, moet u dit echter 24 uur voor het begin van de ervaring doen. U vindt de instructies in de bevestigingsmail.

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Tips voor een bezoek aan de Capitolijnse Musea

Hal van de Capitolijnse Musea| ©Mike Steele
Hal van de Capitolijnse Musea| ©Mike Steele
  • Naast wat ik je in mijn routebeschrijving heb verteld, zijn er in het museum nog veel meer dingen te zien, zoals munten en juwelen uit de oudheid die je graag zult bekijken als je een passie hebt voor geschiedenis.
  • De Capitolijnse Musea zijn voor het publiek geopend van dinsdag tot en met zondag van **9.30 tot 19.**30 uur, behalve op 24 en 31 december, wanneer ze om 14.00 uur sluiten. Op 1 januari, 1 mei en 25 december is het museum de hele dag gesloten.
  • U kunt in het museum foto's maken, maar flitsers en statieven zijn niet toegestaan.
  • Als u een grote rugzak of tas bij u hebt, moet u die bij de kassa achterlaten; dat kost €1. Als u dat doet, vergeet dan niet om kleingeld mee te nemen.
  • De dichtstbijzijnde metrohalte bij de Capitolijnse Musea is Colosseo (lijn B), ongeveer 15 minuten lopen. Enkele nabijgelegen bushaltes zijn Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali en Plebiscito.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Andere activiteiten die u kunnen interesseren

Na een rondleiding door de Capitolijnse Musea raad ik je aan om, als je dat nog niet gedaan hebt, het Forum Romanum te bezoeken. Er zijn tal van rondleidingen en ervaringen die u meenemen om deze samen met het Colosseum te bezoeken, en u kunt meer lezen over Rome Colosseum tickets en Colosseum rondleidingen.

En als u een van die mensen bent die onvermoeibaar de musea bezoeken van de steden die u bezoekt, mag u de Vaticaanse Musea niet missen. De rijkdom van eeuwen en eeuwen kunst is de schat van de collectie, met werken van Da Vinci, Titiaan, Caravaggio, Rafaël, en een must-see van Rome zoals de Sixtijnse Kapel.

Lees meer over hoe u uw Vaticaan tickets tegen de beste prijs kunt krijgen of neem een rondleiding door het Vaticaan met een deskundige gids om het meeste uit uw bezoek te halen.