Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten

Ik vertel je wat je niet mag missen in de Capitolijnse Musea en geef je wat tips over hoe je je kaartjes tegen de beste prijs kunt krijgen.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Capitolijnse Musea van Rome tickets: alle informatie die je moet weten

Binnen in de Capitolijnse Musea | ©Mike Bradley

De Capitolijnse Musea zijn de eerste ruimte gewijd aan kunst in de geschiedenis. Gelegen op de top van de Capitolijnse heuvel, zijn het twee gebouwen die een collectie kunst van de katholieke kerk bevatten, geschonken door paus Sixtus IV.

Als u erover denkt om ze tijdens uw reis naar Rome te bezoeken, zal ik u vertellen hoe u dat moet doen:

De voordeligste optie

Rome Capitoline museum tickets

Toegang tot de Capitolijnse Musea zonder wachtrijen en tegen de beste prijs

Perfect als u het museum in uw eigen tempo wilt verkennen en niet wilt deelnemen aan een rondleiding. Met deze optie bespaart u tijd door de rijen bij het loket over te slaan.

Uw kaartjes voor de Capitolijnse Musea online kopen is een zeer goede optie om de wachtrijen voor de ingang te vermijden en uw bezoek te verzekeren. Dit museum werkt met tijdsloten om kaartjes te verdelen onder de bezoekers, dus ik raad ten zeerste aan je kaartje van tevoren te kopen.

U kunt de zalen vol beelden, kunstvoorwerpen en archeologische overblijfselen uit het Romeinse Rijk in uw eigen tempo en zonder haast verkennen, want hoewel u een vaste toegangstijd hebt, kunt u zo lang als u wilt in de gebouwen van het Capitoolmuseum blijven.

Waarom ik van deze optie houd: het is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de Capitolijnse Musea in uw eigen tempo te bezoeken. U hoeft zich niet te houden aan de routebeschrijving van een gids en u hebt de tijd om in uw eigen tempo te bezoeken.

Een aanrader als... u uw reis zelf organiseert of als u de geschiedenis van Rome goed genoeg kent om tijdens het bezoek geen gids nodig te hebben.


De meest complete optie

Rome Capitoline museum rondleiding

Ontdek het museum met een deskundige gids

Dit is de beste optie voor een rondleiding door de Capitolijnse Musea in het Engels. U loopt door alle zalen met een gespecialiseerde gids die ervoor zorgt dat u optimaal geniet van de rondleiding.

Een andere manier om dit bezoek te doen is met een rondleiding door de Capitolijnse Musea, waarbij een professionele gids, een expert in de geschiedenis van het Romeinse Rijk, u meeneemt naar de meest unieke kunstwerken en voorwerpen die dit museum te bieden heeft.

Net als bij het kopen van tickets vooraf, kunt u bij deze tour de wachtrijen overslaan en krijgt u een volledig Engelstalig verhaal. Na de rondleiding kunt u op uw gemak door het museum dwalen als u nog trek heeft in meer.

Wat deze rondleiding onderscheidt van de andere is dat het in een kleine groep van maximaal 13 personen gebeurt, waardoor u nauw contact hebt met de gids en de stress van een massa toeristen wordt vermeden.

Waarom ik deze optie leuk vind: naar mijn mening is een rondleiding op een plaats met zoveel historische context en zoveel details altijd een goed idee. Je zult alles wat je ziet kunnen begrijpen en een deskundige gids zal ervoor zorgen dat je de essentiële werken niet mist.

Ik raad het aan als... je beter wilt begrijpen en contextualiseren wat je ziet, en als je omringd bent door een kleine groep, wat het bezoek veel intiemer maakt.


Koop uw ticket voor de Capitolijnse Musea aan de kassa

Capitool Zij-Wolf Standbeeld| ©Malditofriki
Capitool Zij-Wolf Standbeeld| ©Malditofriki

U kunt uw kaartjes kopen bij de kassa, die zich op de begane grond van het Palazzo dei Conservatori bevindt. De algemene toegang bedraagt 15 euro en de gereduceerde toegang voor personen tussen 6 en 25 jaar of ouder dan 65 jaar bedraagt 13 euro. Mijn aanbeveling, zowel voor deze ervaring als voor elk ander bezoek aan Rome waarvoor een kaartje nodig is, is om vooraf online kaartjes te kopen.

Het enige voordeel van besluiten om aan het loket kaartjes te kopen is dat je het bezoek kunt improviseren en laten voor wat het is, maar in ruil daarvoor verlies je veel tijd in de rij en niets garandeert dat je een kaartje krijgt voor het tijdstip dat je wilt.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Wat te zien in de Capitolijnse Musea

Uitzicht vanuit het Tabularium| ©Andrés Alvarado
Uitzicht vanuit het Tabularium| ©Andrés Alvarado

De Capitolijnse Musea zijn verspreid over twee gebouwen die het Piazza del Campidoglio omringen, en worden beschouwd als één museum waar je alles kunt zien: Romeinse bronzen en marmeren beelden uit de oudheid, indrukwekkende fresco's uit de middeleeuwen en de renaissance, en vanuit het museum heb je ook een brutaal uitzicht op het Forum Romanum.

Hier zijn enkele van de ruimtes die je niet mag missen:

Palazzo dei Conservatori

Begin uw bezoek door het gebouw tegenover het Palazzo Nuovo binnen te gaan. Op de binnenplaats kunt u de fragmenten bewonderen van de imposante Kolos van Constantijn, een standbeeld dat vroeger een prominente plaats innam op het Forum Romanum.

Verder naar de Hall of Tapestries, ook bekend als de Hall of the Throne, omdat deze in de 18e eeuw werd gebruikt als commandokamer van de paus van Rome. U ziet indrukwekkende wandtapijten met historische scènes uit het oude Rome en reproducties van werken van Rubens.

Galleria Lapidaria

Het is een ondergrondse galerij waarin meer dan honderd stenen inscripties te zien zijn die gebruikt werden voor het openbare en privé-leven in het Rome van de Oudheid. U kunt informatieve teksten lezen over graven, wetten, ambachten en koopmanszaken, en militaire ordes.

Palazzo Nuovo

Dit is, naar mijn mening en die van veel mensen die de Capitolijnse Musea bezoeken, de vleugel van het museum die u zeker niet mag missen. Hier vindt u enkele van de mooiste marmeren beelden uit de kunstgeschiedenis, en als u binnenkomt zult u onder de hypnose raken van het beeld van Marforio, de god van de rivier, die u begroet in een portiek geflankeerd door nissen bewoond door beelden in perfecte symmetrie met het ontwerp van de vloer. Een echte fantasie.

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Wat u moet overwegen voordat u boekt

Ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • U ontvangt een bevestigingsmail wanneer u uw tickets of tour boekt, op het door u opgegeven e-mailadres. Open het om te controleren of alles klopt, en mijn advies is om het goed in de gaten te houden, want u moet het laten zien aan het loket of aan uw gids op het ontmoetingspunt.
  • U kunt de tickets te allen tijde retourneren of de tour annuleren, wat een voordeel is ten opzichte van het kopen van tickets via andere wegen. Om een 100% terugbetaling te ontvangen, moet u dit echter 24 uur voor het begin van de ervaring doen. U ziet de instructies in de bevestigingsmail.

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Tips voor een bezoek aan de Capitolijnse Musea

Capitolijnse Musea Kamer| ©Mike Steele
Capitolijnse Musea Kamer| ©Mike Steele
  • Naast wat ik u in mijn routebeschrijving heb verteld, is er in het museum nog veel meer te zien, zoals munten en juwelen uit de oudheid die u graag zult bekijken als u van geschiedenis houdt.
  • De Capitolijnse Musea zijn voor het publiek geopend van dinsdag tot en met zondag van **9.30 tot 19.**30 uur, behalve op 24 en 31 december, wanneer ze om 14.00 uur sluiten. Op 1 januari, 1 mei en 25 december is het museum de hele dag gesloten.
  • U kunt in het museum foto's maken, maar flitsers en statieven zijn niet toegestaan.
  • Als u een grote rugzak of tas bij u hebt, moet u die bij het loket achterlaten; dat kost 1 euro. Als je dat doet, vergeet dan niet om kleingeld mee te nemen.
  • De dichtstbijzijnde metrohalte naar de Capitolijnse Musea is Colosseo (lijn B), op ongeveer 15 minuten lopen. Enkele nabijgelegen bushaltes zijn Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali en Plebiscito.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Andere activiteiten die u kunnen interesseren

Nadat u de Capitolijnse Musea hebt bezocht, raad ik u aan het Forum Romanum te bezoeken. Er zijn tal van rondleidingen en ervaringen die u meenemen om ze samen met het Colosseum te bezoeken, en u kunt meer lezen over Rome Colosseum tickets en Colosseum rondleidingen.

En als u een van die mensen bent die onvermoeibaar de musea bezoeken van de steden die u bezoekt, dan zijn de Vaticaanse Musea niet te missen. De rijkdom van eeuwen en eeuwen kunst is de schat van haar collectie, die werken herbergt van Da Vinci, Titiaan, Caravaggio, Rafaël, en een must-see van Rome zoals de Sixtijnse Kapel.

Lees meer over hoe u uw tickets voor het Vaticaan tegen de beste prijs kunt krijgen of neem een rondleiding door het Vaticaan met een deskundige gids om het meeste uit uw bezoek te halen.