Paus Audiëntie Tickets

Een van de grote attracties van het Vaticaan is het horen van de zegen van de paus, maar het is niet altijd makkelijk om hem in levenden lijve te zien: hier lees je hoe, wanneer en waar je hem kunt zien of zelfs de pauselijke zegen kunt bijwonen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Paus Audiëntie Tickets

De paus groet de gelovigen | ©RDMBP

De paus is de bisschop van Rome en het hoofd van de katholieke kerk, de grootste christelijke gemeenschap ter wereld. Behalve in het geval van persoonlijkheden, autoriteiten of andere mensen die de eer hebben om de Heilige Vader persoonlijk te begroeten, hebben de meeste pelgrims en toeristen die het Vaticaan bezoeken twee opties om de paus persoonlijk te zien: het Angelus op zondag (geen kaartje nodig, gewoon om 12 uur op het Sint-Pietersplein zijn) en de Pauselijke Audiënties op woensdag, waarvoor kaartjes nodig zijn. Hier lees je hoe je aan een kaartje kunt komen:

De beste optie

Rome tickets pauselijke audiëntie

Verzeker je van een ticket voor de Pauselijke Audiëntie op een makkelijke manier!

Als je tijdens je reis naar Rome de wekelijkse Pauselijke Audiëntie in het Vaticaan wilt bijwonen, maar je wilt geen tijd verspillen door in de rij te staan, zorg er dan voor dat je een zitplaats bemachtigt door je kaartje van tevoren online te kopen.

De woensdagse Pauselijke Audiëntie is gratis, maar om deze bij te wonen moet je een kaartje halen bij het Vaticaan en persoonlijk afhalen in Rome. Omdat de plaatsen beperkt zijn en de vraag erg groot, is het erg moeilijk om een kaartje te krijgen en helaas worden veel mensen buitengesloten vanwege plaatsgebrek.

Als je aankomt op het Sint-Pietersplein krijg je een gids die je helpt een goede plek te bemachtigen vlak voordat de pauselijke audiëntie begint.

Waarom ik deze optie goed vind: Het is de makkelijkste manier om je ticket te bemachtigen en een zitplaats te bemachtigen op het Sint-Pietersplein tegen een redelijke prijs.

Aanrader als... je een exclusieve Vaticaanse ervaring wilt en je je geen zorgen wilt maken over het vinden van je eigen kaartjes en het risico wilt lopen dat je ze niet op tijd krijgt voor je reis.

Voordelen van het vooraf boeken van uw tickets voor de Pauselijke Audiëntie

Sint Pietersplein op audiëntiedag| ©Michael Gaylard
Sint Pietersplein op audiëntiedag| ©Michael Gaylard

Als de paus in Rome is, vindt er elke woensdag om 09:00 uur een openbare Pauselijke Audiëntie plaats op het Sint-Pietersplein. Dit is geen mis, maar een reeks lezingen en gezangen die de Heilige Vader in verschillende talen geeft in gezelschap van de kardinalen. Het eindigt met een gebed in het Latijn en met een rondgang van de paus over het plein om zijn zegen over de gelovigen uit te spreken.

De pauselijke audiëntie op woensdag is gratis, maar als je een ticket voor de pauselijke audiëntie boekt, ben je verzekerd van toegang omdat je, om de audiëntie bij te wonen, een ticket moet krijgen van het Vaticaan en dit persoonlijk moet afhalen in Rome:

  • De plaatsen zijn beperkt en de vraag is extreem hoog. Door je ticket voor de pauselijke audiëntie op voorhand te reserveren, krijg je gegarandeerd toegang tot het Sint-Pietersplein om de paus van dichtbij te zien tijdens de audiëntie op woensdag.
  • Tijdens deze activiteit word je begeleid door een lokale gids die voor alle details zorgt zodat je het best mogelijke uitzicht hebt en op je gemak van deze ervaring kunt genieten.
  • Dit ticket is inclusief een headset zodat je niets mist van wat de paus tijdens de audiëntie zegt.

Boek je ticket voor de Pauselijke Audiëntie

Waarom raad ik deze activiteit aan?

Gelovigen op het Sint Pietersplein in afwachting van de wekelijkse audiëntie| ©Dennis Sylvester Hurd
Gelovigen op het Sint Pietersplein in afwachting van de wekelijkse audiëntie| ©Dennis Sylvester Hurd

De mogelijkheid hebben om op een paar meter afstand van de paus te staan en zelfs, met een beetje geluk, zijn hand te schudden en met hem te bidden in het hart van Rome, is een onvergetelijke herinnering voor elke gelovige christen en een zeer aan te bevelen ervaring.

Ik heb dierbare herinneringen aan die dag, niet alleen omdat ik de kans had om de paus persoonlijk te zien tijdens zo'n speciale viering, maar ook omdat we een geweldige tijd hadden dankzij onze gids die altijd heel attent voor ons was en de mensen in onze groep hielp om een goede plaats te krijgen tijdens de pauselijke audiëntie.

Voor mij was het kopen van een ticket voor de pauselijke audiëntie en het garanderen van toegang voordelig, want als ik op eigen houtje was gegaan , zou de ervaring chaotischer zijn geweest toen het erop aankwam om eenmaal in Rome te reserveren vanwege de grote vraag en het tekort aan zitplaatsen voor het evenement. En dan heb ik het nog niet eens over de lange rijen om op het Sint-Pietersplein te komen en de moeilijkheid om een goede plek te vinden in de drukte.

Boek je ticket voor de pauselijke audiëntie

Veelgestelde vragen

Paus Franciscus tijdens een Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando
Paus Franciscus tijdens een Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando

Hoe lang duurt het?

De ceremonie van de Pauselijke Audiëntie als zodanig duurt ongeveer 90 minuten.

In welke talen is deze activiteit beschikbaar?

In het Spaans, Engels en Frans.

Is er een kledingvoorschrift om de paus te zien?

Ja, die is er. Om toegang te krijgen tot bepaalde gebedshuizen is kledingetiquette vereist en die geldt strikt voor zowel mannen als vrouwen. Kleding die schouders en knieën blootgeeft is niet toegestaan, dus als je je niet aan deze kledingvoorschriften houdt, loop je het risico dat je de toegang tot de pauselijke audiëntie of het Angelus wordt geweigerd.

Het is niet nodig om je extreem formeel te kleden, maar aangezien je zo'n vooraanstaande persoonlijkheid gaat zien en misschien een souvenirfoto met hem gaat maken, raad ik je aan om voor een elegante look te kiezen.

Is het mogelijk om een voorwerp mee te nemen dat de paus kan zegenen?

Ja, dat is mogelijk. Ik raad je aan om een klein voorwerp mee te nemen, zoals een rozenkrans, een kruisbeeld of een heilige kaart. Om veiligheidsredenen kun je beter geen grote voorwerpen, tassen of rugzakken meenemen.

Is deze activiteit toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, deze tour is geschikt voor rolstoelgebruikers zolang ze reizen met een begeleider die hen kan helpen bij het in- en uitstappen van de bus. De touroperator geeft aan dat rolstoelen in de bagageruimte van de bus worden opgeborgen.

Is het mogelijk om kinderwagens mee te nemen?

Ja, kinderwagens kunnen meegenomen worden tijdens de activiteit, maar kinderen moeten in de bus bij hun ouders op schoot zitten.

Wat gebeurt er als het regent?

Als de weersomstandigheden het niet toelaten om de woensdagse pauselijke audiëntie buiten te houden, zal deze binnen in de Sint-Pietersbasiliek of in de Audiëntiezaal (Paulus VI-zaal of Nervi-zaal) worden gehouden, afhankelijk van het aantal aanwezigen.

Moet ik in de rij staan om binnen te komen?

Sommige mensen staan al vroeg in de ochtend in de rij, maar het is niet nodig om zo vroeg aanwezig te zijn, net genoeg tijd om door de veiligheidscontroles te komen en te proberen een goede zitplaats te bemachtigen, waar de activiteitenbegeleider voor zorgt, die alles onder controle heeft.

Krijgen we gereserveerde plaatsen?

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat wanneer je een ticket voor de Pauselijke Audiëntie koopt, je verzekerd bent van toegang, maar niet van een specifieke zitplaats, aangezien deze bezet zijn naarmate er mensen op het plein arriveren. De zitplaatsen zijn niet genummerd. Als je niet op de beste plaatsen zit, maak je dan geen zorgen, want het plein is enorm en je kunt aan de zijkanten of achterin gaan staan. In feite is het evenement vanaf alle locaties goed te horen.

Hoe lang duurt de ceremonie?

De paus verschijnt om 9.00 uur op het Sint-Pietersplein in de pausmobiel om de gelovigen persoonlijk te begroeten en de pauselijke audiëntie begint rond 9.30 uur. Het begin van het evenement kan een beetje vertraagd zijn omdat het begroeten van de mensen op de eerste rijen de meeste tijd in beslag neemt, vooral als het gaat om de zieken, kinderen en pasgetrouwden aan wie hij speciale aandacht besteedt.

De Pauselijke Audiëntie duurt ongeveer 90 minuten en aan het einde loopt de Heilige Vader nog een rondje over het plein om zijn zegen te geven aan de aanwezigen voordat hij vertrekt.

Boek je ticket voor de Audiëntie

Andere opties om de paus te zien

Privé Audiëntie met de Paus| ©Presidencia El Salvador
Privé Audiëntie met de Paus| ©Presidencia El Salvador

Angelus op zondag

In tegenstelling tot de pauselijke audiënties op woensdag is het niet nodig om een ticket te kopen om de Angelusceremonie bij te wonen. Het is een eenvoudige gebeurtenis en het is voldoende om voor 12 uur op het Sint-Pietersplein te zijn om een goede plaats te bemachtigen.

In deze zondagse ceremonie, die ongeveer 20 minuten duurt, kijkt de paus uit het raam van zijn kamer in het Apostolisch Paleis (rechts van de gevel van de Sint-Pietersbasiliek) om de gelovigen te begroeten die op het plein zijn verzameld. Hij houdt dan een korte preek voor de aanwezigen, bidt met hen het Angelus en eindigt met een algemene zegen.

Bij deze gelegenheid zie je de paus van veraf, bij het raam van de pauselijke appartementen, maar het Angelus bijwonen in Rome en bidden met de Heilige Vader is ook een unieke en onvergetelijke ervaring voor elke christen.

De dagelijkse mis van de paus in Santa Marta

Elke dag viert Zijne Heiligheid de mis in zijn residentie in Santa Marta. Als je om een speciale reden aan deze viering wilt deelnemen in het gezelschap van de Heilige Vader, kun je per fax toestemming vragen aan de prefectuur van het pauselijk huis door het formulier op de website van de prefectuur in te vullen.

Zoals logisch is, wordt dit type toestemming echter zeer beperkt verleend vanwege de grootte van de kapel van de paus en de kenmerken van dit type ceremonie.

Een privé-audiëntie met de paus

De droom van veel mensen is om een privé-audiëntie met de Heilige Vader te hebben. Vanwege zijn drukke agenda is dit vaak ingewikkeld, maar niet onmogelijk.

Als dit bij jou het geval is, hoef je alleen maar een brief te schrijven naar het Vaticaan met het verzoek om een privé-audiëntie met de paus en aan te geven waarom je graag een persoonlijke ontmoeting met hem zou willen hebben. Wie weet heb je geluk - proberen kan geen kwaad!

Boek je ticket voor de pauselijke audiëntie

Als je de Pauselijke Audiëntie in Rome leuk vindt, ben je misschien ook geïnteresseerd in

Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig
Bezoek de Sixtijnse Kapel| ©Calvin Craig

Nadat je de paus in levende lijve hebt gezien, wil je misschien het interieur van de Sint-Pietersbasiliek bezoeken, de zetel van het christendom. Mijn advies is om een rondleiding door de Basiliek te boeken, waarbij je ook toegang hebt tot de grotten, als je echt alles wilt zien.

Als je Rome bezoekt, mag je ook de Vaticaanse Musea niet missen, een van de grote schatten waar je ook de spectaculaire Sixtijnse Kapel kunt zien. Wist je dat als je last minute tickets boekt voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, je de wachtrijen vermijdt en ook toegang hebt tot alle zalen en galerijen die open zijn op het moment van je bezoek?

En hoewel het niet zo beroemd is als de tentoonstellingszalen van het Vaticaan, zijn de Capitolijnse Musea een sterk aanbevolen bezoek dat meestal niet is opgenomen in de meest typische toeristische circuits. Boek je tickets voor de Capitolijnse Musea op voorhand en zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan wat beschouwd wordt als de eerste musea ter wereld.

Boek je ticket voor de Pauselijke Audiëntie