Marco Polo Luchthaventransfers

Als u met het vliegtuig in Venetië aankomt, hebt u verschillende mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen (over zee of over de weg): hier volgen er enkele en de kosten ervan

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Marco Polo Luchthaventransfers

Vliegtuig landing op vliegveld Venetië | ©Colin Brown Photography

Als u naar het prachtige Venetië reist, komt u waarschijnlijk aan op de belangrijkste luchthaven, Marco Polo. Op slechts 8 kilometer van de stad kun je een bus of een watertaxi naar je hotel nemen of een transportkaart voor een enkeltje om je vrij door de stad te bewegen.

Hoe kom je van het vliegveld van Venetië naar je hotel?

Startbanen die uit de lagune komen op de luchthaven Marco Polo| ©Hindol Bhattacharya
Startbanen die uit de lagune komen op de luchthaven Marco Polo| ©Hindol Bhattacharya

Transfers van de luchthaven naar het stadscentrum zijn vaak een zorg voor veel reizigers. Met de vele manieren om van de luchthaven van Venetië naar het stadscentrum te komen zult u geen problemen hebben, en u kunt vooraf reserveren. Hier zijn de beste transfers:

Watertaxi tussen de luchthaven van Venetië en het centrum van Venetië

Watertaxi langs de kanalen van Venetië| ©marysalome
Watertaxi langs de kanalen van Venetië| ©marysalome

Aangezien u naar**'de stad van de kanalen**' bij uitstek reist, wilt u misschien wel of niet over het water van de luchthaven naar Venetië en terug reizen en aan boord gaan van een van hun watertaxi's om van de luchthaven van Venetië naar het stadscentrum te komen, de snelste manier om u te verplaatsen. U komt tussen 20 en 45 minuten later aan op uw bestemming, afhankelijk van het aantal stops dat de taxi moet maken, want hij zet alle passagiers af bij de aanlegsteigers die het dichtst bij hun accommodatie liggen.

Voor alle vervoermiddelen, maar vooral voor dit vervoermiddel, raad ik u aan uw ticket vooraf te reserveren. Watertaxi's zijn een zeer populair vervoermiddel in Venetië en zeer populair bij toeristen. Ze hebben een capaciteit van 10 personen per boot, met een middelgrote reistas per passagier en minimaal twee personen per boot. U kunt de watertaxi heen en terug nemen:

Hoe deze dienst werkt

Om met de watertaxi van de luchthaven naar de stad te komen, moet u naar de aanlegsteiger van de luchthaven, op 500 meter van de aankomsthal. Zodra u geland bent en met een maximum van een uur vanaf de ontscheping, moet u naar de balie van het bedrijf Albatravel 69. Daar zal het personeel u alle instructies geven over hoe u bij de aanlegsteiger kunt komen en u de dichtstbijzijnde halte voorstellen om van de boot te stappen en bij uw accommodatie te komen.

Retourtje watertaxi van uw hotel naar de luchthaven

U kunt deze watertaxidienst ook gebruiken om van het centrum van Venetië naar het vliegveld te gaan om uw vlucht te halen. In dit geval moet u het adres en de naam van uw accommodatie opgeven, zodat de chauffeur u bij een halte in de buurt van uw hotel zal ontmoeten. Om te weten hoe u bij de halte komt, faxt het bedrijf een kaart naar het hotel waar u verblijft, samen met het exacte tijdstip van vertrek, dat u 24 tot 48 uur voor het vertrek naar de luchthaven met het bedrijf moet bevestigen.

Boek uw transfer van de luchthaven naar het centrum van Venetië

Pendelbus tussen de luchthaven van Venetië en het centrum van Venetië

Toegang tot Venetië vanaf de bushalte over de Calatrava-brug| ©Gord Webster
Toegang tot Venetië vanaf de bushalte over de Calatrava-brug| ©Gord Webster

Met deze pendelbusdienst bereik je de stad Venetië vanaf het vliegveld in iets meer dan 1 uur. Het is de minst snelle dienst van allemaal, maar als je geen speciale behoeften hebt of geen haast, raad ik het aan omdat het de goedkoopste van allemaal is. Deze transfer vindt plaats in een gedeelde bus met airconditioning, die uw bagage vervoert (de som van de lengte, breedte en hoogte mag niet groter zijn dan 150 cm).

Beschikbare buslijnen

 • Aerobus lijn 5 van/naar Venezia Piazzale Roma
 • Buslijn 15 van/naar Mestre treinstation
 • Buslijn 45 van/naar Favaro Veneto

Hoe deze dienst werkt

Tickets voor deze dienst zijn ook geldig voor reizen op alle Actv waterdiensten (met uitzondering van de lijnen 16, 19, 21 en de Alilaguna of Casinò lijnen) gedurende 75 minuten na de eerste activering, die plaatsvindt aan boord van de bussen zelf.

Houd er rekening mee dat dit ticket, eenmaal gekocht, niet kan worden terugbetaald en dat kinderen jonger dan 6 jaar gratis reizen. Deze voertuigen zijn aangepast voor het reizen met hulpdieren, kinderwagens en rolstoelgebruikers, hoewel deze laatsten 1,50 euro extra moeten betalen.

Boek een bustransfer van Venetië naar de luchthaven

De beste manier om je in Venetië te verplaatsen: de Transport Card

Vaporetto in Venetië| ©ulli_essen
Vaporetto in Venetië| ©ulli_essen

Een geweldige manier om Venetië te verkennen is met de Venice Transport Card. Met dit enkele kaartje kunt u zowel de vaporetto als de openbare bussen gebruiken. Maar bij je reservering kun je ook de luchthavenbus opnemen. Handiger kan het niet.

Het is een kaart die geldig is voor de duur van uw reis in Venetië, en u kunt een ticket voor 24, 48 of 72 uur boeken, maar u kunt er ook een krijgen die 7 dagen na activering verloopt.

Met het onbeperkte gebruik van de vaporetto van Venetië kunt u comfortabel over de kanalen reizen en, terwijl u van de ene hoek van de stad naar de andere gaat, de meest emblematische monumenten bekijken.

Boek de Venetië Vervoerskaart

Privétransfer tussen de luchthaven en de haven van Venetië

Veerboothaven Venetië| ©Jean-Pierre Dalbéra
Veerboothaven Venetië| ©Jean-Pierre Dalbéra

Het is zeer waarschijnlijk dat u naar Venetië reist om aan boord te gaan van een van de vele, vele Middellandse Zee- en Adriatische cruises die vertrekken vanuit de haven, een van de belangrijkste havens ter wereld. De handigste en snelste manier om rechtstreeks naar de haventerminal te gaan bij aankomst in Venetië is via deze privétransfer per minibus tussen de luchthaven en de haven. U bereikt de maritieme terminal van Venetië, gelegen tussen het eiland Tronchetto en de wijk San Basilio, in ongeveer een half uur.

Hoe deze service werkt

Bij aankomst wacht een privé-chauffeur u op in de aankomsthal met een bordje met uw naam erop. Houd er rekening mee dat de chauffeur maximaal 1 uur op u wacht nadat uw vliegtuig is geland, rekening houdend met eventuele incidenten of vertragingen met uw vlucht. Het voertuig zet u af bij de haventerminal van waaruit uw schip vertrekt en laat maximaal 20 kilogram bagage per passagier toe (geen extra bagage toegestaan).

Privétransfer tussen de luchthaven en de haven

Voor de terugreis, zodra u van boord gaat van uw cruise en naar de luchthaven wilt om uw vlucht te halen, werkt deze privétransfer van de haven van Venetië naar de luchthaven van Venetië op dezelfde manier, aangezien de chauffeur u bij de terminal buiten de terminal van uw schip zal opwachten met een bordje met uw identificatie.

Enkele interessante activiteiten in Venetië

Typische Murano huizen| ©kevin charit
Typische Murano huizen| ©kevin charit

Dus, weet je al wat je gaat doen als je er bent? Venetië is een geweldige stad waar je niet moe wordt van het rondwandelen, maar je mag enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden niet missen, zoals het Dogenpaleis. Hier vindt u een praktische gids over hoe u een van de meest emblematische plekken van de stad kunt bezoeken: Doge's Palace tickets in Venetië: beste opties, snelle toegang, rondleidingen en meer.

En als je zin hebt om het stadscentrum een beetje te verlaten om de mythische eilanden Burano en Murano te bezoeken, maak je dan geen zorgen, want er zijn verschillende georganiseerde excursies die je op dezelfde dag heen en terug brengen, zodat je je reis zonder veel zorgen kunt voortzetten. Hier is mijn artikel daarover: Murano en Burano Dagtrips vanuit Venetië.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ver van Venetië is de luchthaven Marco Polo?

  De luchthaven Marco Polo ligt op slechts 14 km ten noorden van Venetië, op slechts 25 minuten rijden van Venetië.

 • Zijn er echt boten naar Venetië vanaf de luchthaven Marco Polo?

  Er zijn enkele luxe transfers beschikbaar, waarbij u met een boot (watertaxi) naar Venetië vaart. Hoewel dit niet in de titel van de ervaring staat, zijn privé-transfers naar Venetië meestal per watertaxi en een spectaculaire manier om de stad binnen te komen.

 • Hoe vroeg moet ik aankomen op de luchthaven Marco Polo voor mijn vlucht?

  Vergeleken met modernere luchthavens is de luchthaven Marco Polo vrij bescheiden, en wachtrijen en wachttijden weerspiegelen dit feit. Daarom moet u ten minste 2,5 uur voor uw vlucht aankomen, en 3 uur als het een weekend, hoogseizoen of trans-Atlantische vlucht is.