Hoe de Arena van Verona bezoeken

De Arena di Verona, gelegen in het historische centrum van de stad, is het beroemdste monument van de stad. Natuurlijk kun je een bezoek aan het interieur niet overslaan.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Hoe de Arena van Verona bezoeken

Flavio Ciarafoni |© Arena de Verona sin personas

Met meer dan twintig eeuwen geschiedenis weerspiegelt de Arena di Verona het hele verleden en zelfs het heden van de stad. Tegenwoordig is het een waar symbool, dus een van de leukste dingen om te doen in Verona is zeker een bezoek aan de Romeinse Arena.

Om de Romeinse Arena van Verona te bezoeken moet je rekening houden met verschillende specificaties, zoals de openingstijden, de ticketprijzen, hoe je naar deze plek kunt komen, de transportdiensten die je tot je beschikking hebt om de plek te bezoeken, enzovoort.

Tickets kopen voor de Arena van Verona

Mensen kopen online|© John Schnobrich
Mensen kopen online|© John Schnobrich

Tickets voor de Arena di Verona zijn op twee manieren te koop. De ene manier om de arena te betreden is door naar de kassa te gaan om direct buiten het monument tickets te kopen. Het nadeel van op deze manier kaartjes kopen is dat je in lange rijen moet wachten tot je aan de beurt bent.

Omdat het een symbool van de stad Verona is, is het gebruikelijk dat de rijen mensen om kaartjes te kopen elke dag zo lang zijn. Daarom kun je je entreekaartje het beste online kopen. Met deze methode bespaar je minutenlange wachtrijen buiten de zaal. Vooral als je deze activiteit hebt gekozen om te doen in Verona met kinderen, is het belangrijk om zoveel mogelijk te voorkomen dat ze ongeduldig worden.

Op de officiële website van de Arena di Verona kun je kaartjes kopen voor concerten en shows die zowel in de Romeinse Arena als in het Filharmonisch Theater plaatsvinden. Als je de stad bezoekt en een show wilt zien, is dit de pagina om tickets te kopen.

Aan de andere kant, als je een ontspannen wandeling door de Arena wilt maken, op eigen houtje of met een rondleiding die je rondleidt door de hele plek met uitleg over elk detail, dan moet je naar de website van de Musea van Verona gaan, de officiële website om kaartjes te kopen voor de verschillende musea en attracties in Verona.

Hoeveel kosten kaartjes voor de Arena van Verona?

1 dollar ticket|© Kenny Eliason
1 dollar ticket|© Kenny Eliason

Tickets voor de Arena di Verona kunnen worden gekocht vanaf 2,10 euro per persoon, wat het kinderticket is. Natuurlijk kunnen de prijzen stijgen afhankelijk van verschillende factoren. Het seizoen is geen bepalende factor voor de ticketprijzen, dus je kunt een bezoek aan de Arena opnemen onder de dingen om te doen in Verona in oktober, juni of elke andere maand van het jaar.

Algemene toegang kost bijvoorbeeld ongeveer 16 euro per persoon, inclusief de toegangsprijs voor het museum van ongeveer 11 euro, plus de kosten voor het gebruik van de online service die ongeveer 5 euro meer kosten. Ik raad aan om de Arena te bezoeken direct na het nemen van een van de beste rondleidingen door Verona, zodat je het zowel van binnen als van buiten kunt leren kennen.

Voor deze prijs heb je toegang tot het Amfitheater en ben je verzekerd van je reserveringskosten en betaal je uiteindelijk een voorverkoopprijs. Daarnaast is het voordeel dat je door online te betalen niet in de rij hoeft te staan als je op het moment van je bezoek bij de Arena aankomt.

Een belangrijk ding om te weten is dat tickets niet kunnen worden terugbetaald, niet kunnen worden omgewisseld, niet kunnen worden overgedragen en niet kunnen worden geannuleerd. Zodra je tickets koopt, moet je ze gebruiken, anders moet je nieuwe kopen.

Maak een stadstour door Verona

Welke soorten tickets zijn er, zijn er skip the line tickets?

Mensen buiten de Arena van Verona|©Graham S Paton
Mensen buiten de Arena van Verona|©Graham S Paton

Tickets worden georganiseerd op basis van het bedrag dat je voor elk ticket moet betalen. Met online tickets vermijd je altijd lange rijen bij de kassa, hoewel je om veiligheidsredenen ook een paar minuten in de rij moet staan om toegang te krijgen tot de zaal.

Wat het soort tickets betreft, zijn er tickets voor beperkte en algemene toegang, evenals speciale tickets voor kinderen. Elk van hen heeft verschillende prijzen. Dit is om de Arena van binnen te bekijken en meer te weten te komen over de geschiedenis en de kenmerken ervan. Als je tickets voor specifieke evenementen wilt kopen, kun je dat ook online doen en zonder in de rij te staan.

In het laatste geval variëren de ticketprijzen afhankelijk van de plaats en stoelen die je kiest om de shows te zien. Maar ook de prijs van de kaartjes voor de verschillende shows hangt af van het soort show dat je bezoekt en de artiesten die optreden.

Zijn tickets voor de Arena Romana inbegrepen in een stadspas?

Kaart Verona|©Richard, enjoy my life!
Kaart Verona|©Richard, enjoy my life!

De Arena di Verona is een van de attracties die is inbegrepen in de stadspas VeronaCard. Dit is de kaart die is goedgekeurd door het Italiaanse ministerie van Toerisme en waarmee je de meeste toeristische attracties in de stad kunt bezoeken. De prijs van deze kaart varieert afhankelijk van verschillende specifieke kenmerken, zoals de duur van de kaart.

Aan de andere kant bevat deze kaart ook verschillende bezienswaardigheden in de stad, zoals monumenten, kunstgalerijen, pleinen en andere interessante plekken. Bezoeken kunnen worden gecoördineerd op basis van je interesses en de plaatsen die je hoopt te zien tijdens je rondleiding door de stad.

Je kunt kiezen uit twee soorten kaarten, die allebei een bezoek aan de Arena di Verona bevatten. De ene heeft een duur van 24 uur en de andere een duur van 48 uur. Dit betekent dat je de kaart gedurende 24 of 48 uur kunt gebruiken bij alle attracties in de stad.

Wat betreft de Romeinse Arena, moet je weten dat de toegang met de stadskaart geen rondleiding garandeert, maar je hebt de mogelijkheid om de audiogids te gebruiken die wordt aangeboden door de VeronaCard app.

Zijn er tickets met een rondleiding en zijn ze de moeite waard?

Binnen in de Arena van Verona|©Elisa
Binnen in de Arena van Verona|©Elisa

Op de officiële website waar je tickets voor de Arena di Verona kunt kopen, heb je geen toegang tot rondleidingen in combinatie met tickets voor de locatie. Tickets geven je alleen het recht om de arena van binnen te bekijken en, tegen een meerprijs, te luisteren naar een audiogids die je alles vertelt wat je moet weten over deze culturele locatie.

De enige manier om een rondleiding te krijgen in de Arena di Verona is als je ervoor kiest om een rondleiding te boeken bovenop de toegangsprijs die je eerder hebt betaald. Een andere optie die je hebt is een rondleiding op eigen gelegenheid met een audiogids, waarvoor je drie opties hebt, waarvan de eerste is om deze service aan te vragen wanneer je je kaartje online koopt.

De tweede optie is om de VeronaCard te kopen, de stadspas waarmee je langs de meest iconische bezienswaardigheden van Verona kunt gaan en die via een audiogids de meest interessante details van elk van deze plaatsen uitlegt.

De derde optie is om op de toeristenbus van de stad te stappen, die je ook langs de beste plekken van Verona brengt, waaronder de Romeinse Arena. Tijdens de tour heb je een audiogids die je voorziet van interessante en relevante informatie over de Arena en de andere plekken van de stad.

Boek de sightseeingbus van Verona

Zijn er tickets met korting?

Oudere man zittend op een bankje|© Huy Phan
Oudere man zittend op een bankje|© Huy Phan

Tickets met korting zijn ook een service waarvan je gebruik kunt maken tijdens je bezoek aan de Arena di Verona. Algemene toegang kost, zoals je weet, ongeveer 16 euro, maar tickets met korting kunnen iets minder kosten. Dit type ticket geldt voor studenten met een geldige studentenkaart en ook voor mensen ouder dan 60 jaar.

Als je vergezeld wordt door je ouders of andere senioren, kun je voor hen een gereduceerd kaartje betalen van ongeveer 13,25 euro per persoon. Er zijn geen gereduceerde kaartjes meer voor andere bezoekers, alleen voor mensen ouder dan 60 jaar en ook voor studenten met een geldige studentenkaart.

In het geval van kinderen variëren de kaartjes aanzienlijk in prijs, daarom worden ze beschouwd als speciale kaartjes. In het geval van tickets voor senioren en studenten blijven deze prijzen gehandhaafd, zelfs als u een rondleiding met gids wilt, zolang het met behulp van een audiogids is.

U moet niet vergeten dat als u tickets voor senioren koopt, het noodzakelijk is dat zij bij aankomst in het Amfitheater hun identiteitsbewijs moeten laten zien waarop hun geboortedatum en leeftijd staat vermeld, anders kunnen ze de locatie niet betreden, zelfs als ze tickets hebben.

Zijn er speciale tickets voor kinderen?

spelende kinderen|©MI PHAM
spelende kinderen|©MI PHAM

Natuurlijk hebben kinderen speciale tickets voor de Arena di Verona. Om te beginnen mogen kinderen tot 7 jaar gratis naar binnen, zolang ze hun kaartje halen bij de kassa van de Arena.

Als je echter online kaartjes voor kinderen tot 7 jaar wilt kopen, kan dat, maar dan moet je een gemiddelde prijs van 1 euro per kaartje betalen, als servicekosten voor het web. Het is in ieder geval voordelig om op deze manier te kopen, omdat je dan van tevoren kunt reserveren en wachtrijen kunt vermijden.

Aan de andere kant zijn deze speciale kindertickets beschikbaar voor zowel de rondleiding op eigen gelegenheid als de rondleiding met gids. Kinderen vanaf 7 jaar en tot 14 jaar hebben de mogelijkheid om een gereduceerde toegangsprijs te betalen, op voorwaarde dat ze worden begeleid door een volwassene.

Met andere woorden, als een kind of tiener tussen de 8 en 14 jaar het museum bezoekt, moet hij of zij de volledige toegangsprijs betalen. Maar als je met kinderen van deze leeftijden gaat, dan kun je de gereduceerde entreeprijs betalen, die ongeveer 2,10 euro per persoon bedraagt.

Waarom is het de moeite waard om online tickets te kopen in plaats van aan de kassa?

Persoon met telefoon|© DocuSign
Persoon met telefoon|© DocuSign

Het is nu al duidelijk dat online tickets kopen voordeliger is dan aan de kassa, vooral omdat je op deze manier de rijen bij de ingang van de zaal vermijdt. Het is voordelig om te reserveren bij een bezoek aan de Romeinse Arena, vooral als je Verona op één dag bezoekt en weinig tijd hebt om de stad te bekijken.

Als je tickets reserveert, weet je zeker dat je je plaats op de tour veilig stelt, en je kunt zelfs wat geld besparen omdat tickets aan de kassa iets meer kunnen kosten dan online tickets.

In het geval van kindertickets kunt u deze ook online krijgen in plaats van te moeten wachten tot u bij de kassa bent om ze te krijgen. Online tickets kunnen ook ruim van tevoren worden gekocht, wat niet mogelijk is met tickets aan de kassa.

Openingstijden van de Arena di Verona

Buiten de Arena van Verona|©luigi valbusa
Buiten de Arena van Verona|©luigi valbusa

De Arena van Verona is elke dag de hele dag geopend. Het monument opent elke dag om 8:30 uur, terwijl de sluitingstijd om 19:30 uur is. Als er 's avonds een speciaal evenement plaatsvindt in de Arena, worden de openingstijden ingekort tot 16:30 uur.

Op maandag is de Arena open tussen 13:30 en 19:30 uur. De openingstijden kunnen ook worden ingekort tot 16:30 uur als er 's avonds voorstellingen zijn in de Arena. De openingstijden 's avonds zijn over het algemeen afhankelijk van de specifieke shows die worden opgevoerd.

Hoeveel tijd heb je nodig om de Arena di Verona te bezoeken?

meisje dat de Arena van Verona bezoekt|©g.noir
meisje dat de Arena van Verona bezoekt|©g.noir

Voor een bezoek aan de Arena van Verona heb je minstens een uur nodig, hoewel de tijd wordt bepaald door het soort bezoek dat je brengt, dat wil zeggen als je alleen gaat met een audiogids, kan het zijn dat je iets minder tijd nodig hebt om de hele plek te bezoeken.

Ga je samen met een gids die je rondleidt, dan duurt het waarschijnlijk iets langer dan een uur. Het kost tijd om de hele plek rond te lopen, van de grot tot het podium, en tijdens die minuten heb je de gelegenheid om meerdere foto's te maken van de hele locatie.

Als je in de toeristenbus van de stad zit en toevallig bij de Arena di Verona uitstapt om de zaal van binnen te bekijken, moet je rekening houden met de wachttijd voor elke bus bij elke halte. Aan de andere kant, als je naar de Arena van Verona gaat met kinderen, dan kan het bezoek nog langer duren, afhankelijk van het soort bezoek dat je voor hen hebt gepland om van de ruimte te genieten.

Beste tijd om de Arena di Verona te bezoeken

Arena di verona lage drukte|©Andrea Bertucci
Arena di verona lage drukte|©Andrea Bertucci

Het beste advies dat ik je kan geven over een bezoek aan de Arena di Verona is om vroeg in de ochtend te gaan. Ik weet dat het een beetje moeilijk is om vroeg op te staan, maar het is de moeite waard om bij het krieken van de dag op te staan om bij de eerste groep bezoekers van de Arena di Verona te zijn. Je geniet absoluut veel meer van de plek als je hem ziet zonder zoveel mensen om je heen.

Daarnaast is een ander voordeel van het bekijken van het monument in de ochtenduren dat het weer dan veel mooier is en je de gelegenheid hebt om veel duidelijkere en kleurrijkere foto's te maken, zonder zoveel drukte tijdens het bezoek.

Wat betreft de tijd van het jaar kun je de Arena di Verona zeker rekenen tot de beste plekken om te bezoeken in Verona in de zomer, omdat de temperaturen dan veel aangenamer zijn en je kunt genieten van de shows die in de Arena plaatsvinden, zoals het veelgeprezen Opera festival.

Hoe bereik je de Arena di Verona?

Piazza Brà, Verona|©Bernard Blanc
Piazza Brà, Verona|©Bernard Blanc

De Arena van Verona ligt precies op het Piazza Bra, en je kunt hier te voet komen als je een stadswandeling maakt, of je kunt hier komen met een eigen of gehuurde auto. Een andere manier om bij het Amfitheater te komen is met het openbaar vervoer.

Van alle manieren om bij de Romeinse Arena te komen, is een van de voordeligste de toeristenbus van de stad. Het is een systeem met gratis haltes, waaronder de Arena van Verona.

Een andere manier om bij de Arena van Verona te komen is door een rondleiding met een bus of privéauto te nemen, waarbij je er rekening mee moet houden dat de meeste privérondleidingen in het historische centrum van de stad te voet zijn en je op eigen gelegenheid naar het ontmoetingspunt moet komen.

Tips voor een bezoek aan de Arena van Verona

mensen op Piazza Bra|©luigi valbusa
mensen op Piazza Bra|©luigi valbusa
  • Draag comfortabele schoenen om het hele complex te bezoeken, want je zult het hele complex in moeten lopen om een beter beeld te krijgen van alles wat de Arena di Verona je te laten zien heeft.
  • Koop je kaartjes online en ruim van tevoren, zo ben je verzekerd van je bezoek en voorkom je de lange rijen bij de ingang van het complex, met elk jaar duizenden toeristen die deze plek willen bezoeken.
  • Als je tijdens het zomerseizoen gaat, zorg er dan voor dat je naar een van de shows in de Arena di Verona gaat, want het is een ervaring van een ander niveau en een andere categorie.
  • Als je met kinderen of senioren gaat, profiteer dan van de gereduceerde kaartjes en gratis kaartjes die de locatie aanbiedt.
  • Vraag om de audiogids zodat je veel meer informatie krijgt over de plek die je bezoekt.
  • Koop de city card, waarmee je niet alleen de Arena di Verona kunt bezoeken, maar ook vele andere interessante plekken in de stad, voor een gereduceerde prijs.