Verona in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Verona is beroemd om het romantische verhaal van Romeo en Julia, maar het heeft zoveel meer te bieden dat 3 dagen misschien niet genoeg zijn om het te leren kennen, hoewel u met een georganiseerde route en een intensief tempo veel van de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Verona in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Rio en Verona |©Roberto Oggiano

Als van Rome wordt gezegd dat een mensenleven niet genoeg is om het te leren kennen, dan kan hetzelfde worden gezegd van Verona, want de stad die William Shakespeare inspireerde tot een van de beroemdste liefdesverhalen aller tijden, heeft behalve het populaire balkon van het huis van Julia nog veel meer bezienswaardigheden te bieden.

Hieronder ontdek je de beste dingen die je in Verona kunt zien en doen om de stad in 3 dagen te leren kennen:

Dag 1: Bezoek het huis van Julia, wandel over het Piazza delle Erbe, lunch in de oude stad, bereik de top van de Lambertitoren, bezoek de kathedraal en bekijk een show in de Arena di Verona

Piazza delle Erbe, Verona|©Bernard Blanc
Piazza delle Erbe, Verona|©Bernard Blanc

De belangrijkste bezienswaardigheden van Verona liggen in het historische centrum, dus voor de eerste dag stel ik een rondleiding door het oude gedeelte van de stad voor, met als hoogtepunten het Huis van Julia, het Piazza delle Erbe, de Lambertitoren, die het beste uitzicht over de stad biedt, en de Arena.

Bezoek het huis van Julia

De belangrijkste attractie van Verona is het Huis van Julia, een middeleeuws paleis in het centrum van de stad dat diende als huis van de familie Capulet, een van de hoofdpersonen in Romeo en Julia van William Shakespeare.

Het balkon, het beroemdste ter wereld, is het decor voor een van de meest memorabele scènes uit het stuk en de beroemdste dialoog Romeo en Julia. Tegenwoordig is het de meest bezochte plek in Verona en alle toeristen willen graag op de foto naast het balkon.

Het huis van Julia ligt in het centrum van de oude stad en wordt vaak opgenomen in de beste rondleidingen door Verona, die ook vaak langs het huis van Romeo gaan, dat een paar straten verderop ligt maar niet toegankelijk is voor het publiek.

 • Prijs: algemene toegang tot het museum kost ongeveer 6 euro per persoon.
 • Waar... Piazzetta Navona, Verona.
 • Hoe er te komen... Bus 31, 32, 33 en 95 en de hop-on-hop-off toeristenbussen van de stad.

Boek uw tickets voor de beste musea van Verona

Slenter over het Piazza delle Erbe en lunch in de oude stad

Heel dicht bij het huis van Julia, 4 straten verderop, ligt het Piazza delle Erbe, een van de beroemdste openbare ruimtes van de stad. Als u van plan bent Verona tijdens Kerstmis te bezoeken, zult u de reusachtige kerstboom zien die elk jaar wordt opgezet en kunt u enkele van de beste restaurants en bars ter plaatse bezoeken.

Aangezien u door tijdgebrek misschien geen gastronomische rondleiding in Verona kunt doen, kunt u in ieder geval enkele van de plaatsen bezoeken die in deze rondleidingen zijn opgenomen, zoals het Ristorante Maffei, dat bekend staat om zijn pasta, Billy Paletta of de Osteria del Bugiardo. Daar kunt u lunchen voordat u uw tour voortzet.

Als u ook van ijs houdt, kunt u in de buurt van het Piazza delle Erbe twee van de beroemdste ijssalons van Verona tegenkomen, namelijk Gelateria Impero en Amorino.

Boek een food tour in Verona

Klim naar de top van de Lambertitoren

Lambertitoren|©■ dieffe
Lambertitoren|©■ dieffe

De Torre dei Lamberti, een 84 meter hoge middeleeuwse civiele toren, werd beschouwd als een van de hoogste gebouwen van de stad en dient nu als uitkijkpunt, als een van de plaatsen om de skyline van de stad te bekijken.

Dit bouwwerk, dat ook dienst doet als klokkentoren, valt op door de complexiteit van zijn materialen en zijn architectuur. Het heeft ook twee klokken op de top, een die de branden van de stad en de uren van de dag aangeeft en de andere die de mensen oproept de wapens op te nemen om zich te verdedigen tegen indringers.

U kunt de toren bezoeken om een breed panoramisch uitzicht over de stad te zien, inclusief de rivier de Adige, het kasteel van San Pietro, de oude stad, de Arena en de kathedraal. Als u Verona in de zomer bezoekt, kunt u ook de bergketen van de Alpen zien.

 • Prijs... Kaartjes voor toegang tot de belvedère kosten ongeveer 6 euro per persoon.
 • Waar... Via della Costa 1, Verona.
 • Hoe kom je er... Je kunt er komen met de buslijnen 11, 13 en 52 of met de hop-on-hop-off toeristenbus van de stad.

Bezoek de kathedraal van Verona

Vijf straten verwijderd van de Torre dei Lamberti ligt de kathedraal van Verona, die u kunt bereiken na een wandeling van 10 minuten, met de bus op lijn 70 of met de hop-on-hop-off toeristenbus van de stad.

Deze kathedraal valt op door de eenvoud van zijn romaanse structuur en zijn zadeldak, iets wat ongebruikelijk is bij religieuze gebouwen. Binnen kunt u fresco's en beelden uit de Renaissance ontdekken en het altaar dat is opgebouwd uit de ruïnes van de twee vorige kerken die op deze plaats stonden en die door een aardbeving zijn afgebroken.

De kathedraal van Verona is elke dag geopend en ook op zondag kunt u er religieuze plechtigheden bijwonen.

 • Prijs... De toegang tot de kathedraal is gratis.
 • Waar... Piazza Vescovado, Verona.
 • Hoe kom je er... Je kunt er komen met buslijn 70 of met de hop on-hop off toeristenbus van de stad.

Wandel door de Arena van Verona en bekijk een show

De Arena van Verona is een van de belangrijkste Romeinse amfitheaters in Italië en met zijn 2000 jaar oud zou het de belangrijkste attractie van de stad zijn, ware het niet dat het huis van Julia er staat. Elk jaar worden hier muziekconcerten gehouden, evenals het Festival van Verona, een reeks operavoorstellingen die elk jaar tussen juni en augustus plaatsvinden.

U kunt de Arena di Verona alleen bezoeken of in een groep met een rondleiding. Met het toegangskaartje kunt u de Arena van binnen bekijken, leert u over de geschiedenis en ook over het vele gebruik dat de Arena in de loop der jaren heeft gehad.

De totale rondleiding door de Arena duurt ongeveer anderhalf uur, zodat u ruim de tijd heeft om ook het Piazza Bra te bezoeken, dat aan de uitgang van het amfitheater ligt en een van de drukste pleinen van de stad is en een trefpunt voor rondleidingen door Verona.

Als u wilt, en omdat de avond al gevallen is, kunt u ervoor kiezen om een show te zien in de Arena van Verona, die het hele jaar door beschikbaar is, en na het diner in de restaurants van de oude stad.

 • Prijs... Kaartjes om de Arena te zien kosten in eerste instantie ongeveer 10 euro per persoon.
 • Waar... Piazza Bra 1, Verona.
 • Hoe kom je er... Je kunt er komen met de buslijnen 11, 12, 31, 32, 33 en 52 of met de hop on-hop off stadsbus.

Boek tickets om de Arena van Verona te bezoeken

Dag 2: Bezoek Castelvecchio, maak een foto bij de Stenen Brug, bezoek het Romeinse Theater en het Archeologisch Museum en bekijk de zonsondergang vanaf het Kasteel van San Pietro

Castelvecchio, Verona|©Mario Gonzalez Leyva
Castelvecchio, Verona|©Mario Gonzalez Leyva

Voor de tweede dag, na de belangrijkste bezienswaardigheden op de eerste dag te hebben bezocht, stel ik voor een bezoek te brengen aan de rand van het historische centrum, om Castelvecchio te bezoeken, de schilderachtige Stenen Brug waar u enkele van de beste foto's van de stad kunt maken en het Romeinse Theater met zijn museum, voordat u naar de top van het Kasteel van San Pietro klimt om de zonsondergang te bekijken.

Bezoek Castelvecchio en het beroemdste museum van Verona

Het beroemdste museum van de stad is Castelvecchio, dat wordt gekenmerkt door zijn 20 tentoonstellingen met enkele van de belangrijkste kunstwerken van het land en dat ook opvalt door de architectuur van het gebouw.

Het museum bezit ook twee Veronese klokken uit de 14e eeuw, fresco's uit de koninklijke residenties, schilderijen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en het grootste aantal Venetiaanse werken uit de 15e eeuw. U vindt er ook enkele van de belangrijkste beelden van de stad, die tijdens de Tweede Wereldoorlog van de openbare pleinen werden verwijderd.

U kunt het museum rondleiden of op eigen gelegenheid bezoeken, en als u Verona in de zomer bezoekt kunt u ook deelnemen aan de avondtentoonstellingen.

 • Prijs... Toegang tot het museum kost ongeveer 6 euro per persoon.
 • Waar... Corso Castelvecchio 2, Verona.
 • Hoe er te komen... Bussen 91, 92, 93, 94 en 95 en de hop on-hop off toeristische bussen in de stad.

Maak een foto op de Stenen Brug

Vanuit Castelvecchio kunt u met buslijn 70 de Stenen Brug bereiken en daar enkele van de mooiste foto's van de stad maken op de enige Romeinse brug die nog overeind staat in de stad en die sinds de oudheid werd gebruikt om de rivier de Adige over te steken.

De Stenen Brug is niet alleen de oudste brug van de stad, maar ook een van de belangrijkste kenmerken van de Veronese skyline, die opvalt door de middeleeuwse constructies en de Romeinse invloed in de belangrijkste gebouwen. Vanwege de vreemde architectuur is het bovendien een favoriet bij kinderen, dus een bezoek is een ideaal plan als u van plan bent Verona met kinderen te bezoeken.

Het belang van de Stenen Brug stond centraal in het verleden, omdat deze het oude gedeelte van de stad verbond met het Kasteel van San Pietro, dat de kroon spande op het verzet van de stad tegen de indringers.

 • Prijs... Het bezoek aan de brug is gratis.
 • Waar... Stenen Brug, Verona.
 • Hoe kom je er... Je kunt er komen met de bus op lijn 70 of met de hop-on-hop-off toeristenbus van de stad.

Boek de beste stadstours om Verona te leren kennen

Bezoek het Romeinse theater en het Archeologisch Museum

Over de Stenen Brug vindt u het Romeinse theater, dat met zijn 2000 jaar het oudste theater van de stad is en nog steeds in bedrijf is! Het theater is tegenwoordig het toneel van concerten en voorstellingen en herbergt ook het Archeologisch Museum.

In dit museum zijn meer dan 600 werken binnen en nog eens 200 buiten tentoongesteld en u vindt er inscripties, beeldhouwwerken, mozaïeken, bronzen, vazen, steles en grafaltaren, Etruskische urnen en Griekse inscripties.

Als u van geschiedenis houdt, zult u genieten van het theater en de tentoonstellingen die u inzicht geven in het leven in de stad ten tijde van de Romeinen. Het archeologisch museum is zonder twijfel een van de beste musea van Verona.

 • Prijs... De toegang tot het museum kost aanvankelijk ongeveer 4,5 euro per persoon.
 • Waar... Regaste Redentore 2, Verona.
 • Hoe er te komen... met de buslijnen 11, 12, 31, 32, 33 en 90 en met de hop on-hop off toeristische bussen van de stad.

Bekijk de zonsondergang over de stad vanaf Castel San Pietro

Op de top van de heuvel naast het Romeinse theater bevindt zich het Kasteel van San Pietro, het hoogste punt van de agglomeratie Verona en de ideale plek om vanaf de belvedère te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad bij zonsondergang. Om er te komen kunt u de trap of de kabelbaan van San Pietro gebruiken.

Vanaf het uitzichtpunt San Pietro kunt u de kleurrijke huizen aan de oevers van de Adige ontdekken, de texturen en materialen van de Stenen Brug en de smalle straatjes van het oude gedeelte van Verona, dat de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad herbergt.

Om de zonsondergang vanaf de belvedère te zien moet u tijdens de laatste dienst naar boven, daarom stel ik voor dat u het Castel San Pietro tegen het einde van de tweede dag bezoekt.

 • Prijs... De toegang tot het kasteel en het uitzichtpunt kost aanvankelijk ongeveer 10 euro per persoon.
 • Waar... Castel San Pietro, Verona.
 • Hoe er te komen... U kunt er komen met de buslijnen 21, 22, 23, 24 en 61 of met de hop on-hop off toeristenbussen van Verona.

Dag 3: Maak een excursie naar het Gardameer, geniet van de thermale baden van Sirmione en neem afscheid van de stad door te wandelen langs de oevers van de rivier de Adige en te dineren in een restaurant aan de Via Mazzini.

Meer in Verona|©Carmelo Raineri
Meer in Verona|©Carmelo Raineri

Op de laatste dag van uw bezoek stel ik een uitstapje naar de buitenwijken van Verona voor om het beroemde Gardameer, de thermale baden van Sirmione en de koele bries aan de oevers van de rivier de Adige te ontdekken.

Maak een uitstapje naar het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft buiten Verona het mooiste landschap van het jaar. Als u van plan bent Verona met Kerstmis te bezoeken, zult u een magische ervaring hebben op de vlooienmarkten en in juni zult u het beste weer op het meer ervaren.

In Garda kunt u watertochten maken, de thermale baden bezoeken, de kuuroorden bezoeken en de dorpjes aan het meer ontdekken, waaronder Sirmione, Salò en Torri del Benaco.

Toeren over het Gardameer is een van de beste activiteiten die u vanuit Verona kunt doen en tevens een ander alternatief om even weg te zijn van de oude gebouwen en middeleeuwse architectuur van Verona tijdens uw intensieve 3-daagse tour.

 • Prijs... De toegang tot het meer is gratis.
 • Waar... Gardameer, Verona.
 • Hoe kom je er... met de privébussen van Flixbus.

Boek een dagtocht vanuit Verona

Geniet van de thermale baden van Sirmione

Een van de mooiste stadjes in Garda is Sirmione, maar het is ook de beste plek om te genieten van het thermale water in een complex met uitzicht op het meer. In het thermale centrum van de stad vindt u bubbelbedden, whirlpools en zoetwaterbaden.

In tegenstelling tot andere kuuroorden in de omgeving biedt Sirmione een natuurlijke omgeving aan het meer met een van de beste open uitzichten op Garda en ook medische diensten, waardoor Sirmione lange tijd werd beschouwd als een kliniek voor lichaamsherstel.

U kunt Sirmione een halve dag bezoeken tijdens uw rondreis over het Gardameer of er een volledige dagtocht van maken, hoewel in dat geval een paar uur om te ontspannen voldoende is voordat u terugkeert naar de stad om uw reis naar Verona af te sluiten.

 • Prijs... De toegang tot het thermale complex van Sirmione kost ongeveer 68 euro voor een dagkaart.
 • Waar... Piazza Don A. Piatti 1, Sirmione.
 • Hoe kom je er... Je kunt er komen met de privébus Flixbus.

Wandel langs de oevers van de Adige en dineer in een restaurant aan de Via Mazzini

Om afscheid te nemen van Verona stel ik een wandeling langs de oevers van de Adige voor om af te koelen in de bries van de rivier, die u zal helpen de hitte te verslaan, vooral als u van plan bent de stad in de zomer te bezoeken. Als u het in de winter doet, is een jas voldoende om u warm te houden.

En als u nog steeds zin hebt om door de stad te wandelen , kunt u kiezen voor een wandeling door het oude gedeelte van de stad of u kunt meteen naar de Via Mazzini gaan voor een diner in een van de beste restaurants. Ik raad je aan te kiezen voor Le Vecete of Il Bacaro dell'Arena, maar je vindt er zeker genoeg interessante plekken.

Je kunt afscheid nemen van de stad in een bar of café om de lokale koffie en heerlijke desserts te proeven.