10 dingen om 's avonds in Verona te doen

De stad Verona is niet alleen romantisch overdag, maar nog meer 's avonds. Hier zijn een paar leuke dingen om te doen als de zon ondergaat.

Andressa García

Andressa García

10 minuten lezen

10 dingen om 's avonds in Verona te doen

Verona con luz en la noche |©Francesco Netto

Van een romantisch diner in het hart van het historische centrum, tot nachtelijke rondleidingen door de stad om elke hoek van de stad te leren kennen en zelfs enkele monumenten van de stad te bewonderen, tot genieten van de opera en de populairste bars van de stad voor drankjes en eten, de waarheid is dat Verona 's nachts veel te doen heeft.

De plannen voor het nachtleven zijn zeker enkele van de beste dingen die je 's avonds in Verona kunt zien en doen, om nog maar te zwijgen over de foto's die je 's nachts in de stad kunt maken en die uiteindelijk enkele van de meest bijzondere en mooie herinneringen aan de stad zullen zijn.

1. Wandelen op het Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe|©Luca Iacobellis
Piazza delle Erbe|©Luca Iacobellis

Het Piazza delle Erbe ligt in het gebied dat nu bekend staat als het oude Romeinse forum. Er omheen zie je verschillende gebouwen die in verschillende periodes van de geschiedenis zijn gebouwd, en je ziet er ook kraampjes om souvenirs te kopen.

Het plein biedt verschillende plekken waar je een spritz kunt drinken en er een goed traditioneel aperitief bij kunt drinken. s Avonds kun je de Fontana di Madonna zien, een echt symbool van de stad. Tegelijkertijd kun je La Berlina zien en veel foto's maken op deze plek in de nachtelijke sfeer.

Het mooie van een nachtelijke wandeling over dit plein is dat je een soort tijdtunnel binnengaat die je rechtstreeks terugbrengt naar de 15e eeuw. Je zult onder de indruk zijn van de verlichting van de plek, dus het is een goede plek om een van de beste rondleidingen door Verona te beginnen.

Interessante details

 • Prijs: Wandelen over het plein is gratis, hoewel de prijzen van het eten en de snacks die je tijdens je rondleiding kunt vinden variëren.
 • Tijd: Het is de bedoeling dat je laat in de middag en vroeg in de avond begint met rondwandelen op het plein.
 • Hoe er te komen: Je kunt het plein te voet bereiken, met een eigen auto of met het openbaar vervoer.

Neem een van de beste rondleidingen door Verona

2. Maak foto's op het balkon van het huis van Julia

Het huis van Julia|©Vítor Ribeiro
Het huis van Julia|©Vítor Ribeiro

Een nachtelijke tocht naar het balkon van Julia is een van de meest romantische dingen om te doen in de stad, dus na het betalen van de toegangsprijs voor het museum kun je naar de eerste verdieping gaan om het beroemde balkon van Julia te vinden.

Je zult hier veel foto's kunnen maken, hoewel je moet weten dat er in het zomerseizoen voortdurend rijen zijn om binnen te komen, maar die zijn niet zo lang dat ze je ervan weerhouden dit bezoek op te nemen bij de beste dingen om te zien en te doen in Verona in de zomer. Beneden vind je veel mensen die wachten om op de foto te gaan met het standbeeld van Julia.

Je zult het huis van Julia graag binnengaan, vooral omdat je binnen veel meubels kunt zien die dateren uit de 16e en 17e eeuw. Je kunt dit alles zowel 's nachts als overdag zien, maar het magische van een bezoek aan deze plek 's nachts, of in ieder geval bij zonsondergang, is dat de sfeer veel romantischer is, ideaal voor een plan met z'n tweeën.

Interessante details

 • Prijs: De prijs kan variëren afhankelijk van het aantal plaatsen dat je wilt bezoeken binnen het complex. Het hele ticket kost ongeveer 6 euro, terwijl voor groepen van meer dan vijftien personen de kosten kunnen dalen tot 4,50 euro. Het cumulatieve ticket voor Juliet's Tomb Museum en Juliet's House kan tot 7 euro kosten, en een gereduceerd ticket kan rond de 5 euro kosten. Als je de VeronaCard hebt, is de toegang inbegrepen.
 • Openingstijden: Het balkon van Julia is geopend op maandag van 13.30 tot 19.30 uur. Tussen dinsdag en zondag kun je het huis bezoeken van 8.30 tot 19.30 uur.
 • Hoe er te komen: Je kunt naar het huis van Julia met de eigen auto, met het openbaar vervoer of zelfs met de toeristenbus van Verona.

Boek de toeristenbus van Verona

3. Woon een opera bij in de Arena van Verona

Binnenkant van de Arena van Verona voor Aida|©Webitor
Binnenkant van de Arena van Verona voor Aida|©Webitor

Een van de beste dingen die je 's avonds in de stad kunt doen is een van de populaire concerten bijwonen die plaatsvinden in het amfitheater van de stad. Trouwens, als je niet weet hoe je de Arena van Verona moet bezoeken, raad ik je aan om voordat je gaat te weten wat de ticketprijzen, tijdschema's en andere informatie zijn.

In de Arena van Verona kun je genieten van het talent van het symfonieorkest en ook van het talent van enkele van de bekendste lyrische artiesten. Naar dit soort voorstellingen gaan is iets wat je moet ervaren als je Verona bezoekt, vooral omdat je vol emotie naar de show zult kijken, zelfs als je geen liefhebber van lyrische opera bent.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 21 euro voor de verste plaatsen en tot 200 euro voor de dichtstbijzijnde plaatsen.
 • Openingstijden: De voorstellingen beginnen meestal rond 21:00 uur en het operaseizoen loopt meestal van juni tot augustus.
 • Hoe er te komen: Om naar de Arena di Verona te gaan kun je de openbare bus nemen, die kost ongeveer een tot twee euro per persoon.

Boek je ticket voor de Arena di Verona

4. Dineer romantisch aan de oever van de rivier de Adige

Verona - Adige|©Carlos Alm
Verona - Adige|©Carlos Alm

Dit is zeker een plan dat je niet mag missen als je met z'n tweeën naar Verona gaat. Het is een romantisch diner om te genieten van het menu van een van de restaurants aan de oevers van de rivier de Adige.

Langs de hele rivier zijn er verschillende restaurants met een breed gastronomisch aanbod, zodat je kunt kiezen wat je wilt eten. Als je op elk moment van de dag wilt genieten van de Veronese keuken, niet per se 's avonds, dan raad ik je aan om een van de beste gastronomische tours in Verona te doen.

Interessante details

 • Prijs: De prijs van het diner hangt af van het menu in elk van de restaurants aan de oevers van de rivier de Adige.
 • Openingstijden: Je kunt deze ervaring beleven vanaf 18:00 uur. Veel van de restaurants aan de oevers van de Adige zijn tot laat open.
 • Hoe er te komen: Je kunt de rivier de Adige te voet bereiken, met een eigen auto of met het openbaar vervoer.

Doe een gastronomische tour in Verona

5. Bekijk het Castel de San Pietro 's nachts

Castel San Pietro bij nacht|©Andrea Martini
Castel San Pietro bij nacht|©Andrea Martini

Een van de meest ongelofelijke bezoeken die je 's nachts kunt doen is naar het Castel San Pietro gaan, een schilderachtige plek die ik je zeker zou aanraden om te bezoeken, vooral bij zonsondergang om naar de zonsondergang te kijken. Met een leuke wandeling en een prachtig uitzicht is dit een van die activiteiten in Verona die je met kinderen kunt doen.

Het kasteelplein is de ideale plek om te genieten van het beste uitzicht over de stad. s Nachts kun je de lichtjes van Verona zien en in de schemering kun je genieten van de zonsondergang. Je kunt het kasteel bereiken door de kabelbaan te nemen, die ongeveer twee euro kost. Het nadeel van deze manier is dat je tot 18:00 uur omhoog kunt.

Je kunt ook te voet naar boven gaan. Het nadeel van deze manier is dat je een goede conditie moet hebben om niet moe te worden. Maar je kunt ook met de auto naar het Castel rijden. Boven is er een restaurant met een terras waar je wat kunt drinken en dineren.

Interessante details

 • Prijs: De kabelbaan kan tot 2 euro per persoon kosten. Je hoeft niets te betalen om boven van het uitzicht te genieten.
 • Openingstijden: Tot laat in de avond geopend, er is zelfs een restaurant boven waar je kunt genieten van een diner en een paar drankjes.
 • Hoe er te komen: Om bij het Castel te komen kun je de kabelbaan nemen, maar je kunt er ook te voet komen of zelfs met de auto.

6. Wandel in het donker door de Calle Mazzini

Straat Mazzini|©Julia
Straat Mazzini|©Julia

Slenteren door deze prachtige winkelstraat in Verona is een van de leukste dingen om 's avonds te doen. Je zult dol zijn op de vele winkels die zo laat nog open zijn. Het is vooral een geweldige plek om te winkelen in originele winkels en te slenteren tussen de vele toeristen en de lokale bevolking.

Via Mazzini loopt van de Arena naar Piazza delle Erbe, dus het is niet alleen een geweldige plek om te winkelen en van het nachtleven te genieten, maar het is ook een geweldige plek om andere nabijgelegen en even interessante delen van de stad te ontdekken. Je mag de kans niet missen om jezelf te verwennen tijdens een avondwandeling door deze straat.

Interessante details

 • Prijs: Je hoeft niet te betalen om deze plek te bezoeken, maar je moet wel betalen voor de aankopen die je in elk van de winkels doet.
 • Openingstijden: Je kunt overdag gaan als je wilt, maar ik raad je aan om 's avonds te gaan, zodat je de winkels kunt bezoeken en kunt genieten van de verschillende plekken.
 • Hoe er te komen: Deze straat ligt tussen de Arena di Verona en het Piazza delle Erbe, dus je kunt er vanaf beide plaatsen naartoe lopen.

7. Bewonder de Stenen Brug bij maanlicht

Stenen brug in Verona|© Lisa Boonaerts
Stenen brug in Verona|© Lisa Boonaerts

Het is duidelijk dat de Ponte Pietra een van de oudste en interessantste plekken in de stad is, die je moet bezoeken, zelfs als je in 1 dag naar Verona gaat. Bovendien is het een icoon van de stad omdat het uit het Romeinse Verona komt. Het 's nachts bezoeken is echter een ideaal plan als je wilt zien hoe de zon ondergaat op de skyline van Verona.

Naast het maken van foto's op de stenen brug tijdens de zonsondergang, moet je weten dat deze brug een rijke geschiedenis heeft en vele malen is verwoest. De laatste keer was in april 1945, toen de brug werd opgeblazen door de Duitsers, waarbij alleen de eerste boog aan de rechterkant overbleef. In 1959 werd de brug heropend.

Interessante details

 • Prijs: Je hoeft niets te betalen voor dit plan.
 • Tijd: De rondleiding over de stenen brug is ideaal om te doen als de zon onder begint te gaan, om de zonsondergang te zien.
 • Hoe er te komen: Om bij de stenen brug te komen, kun je met een eigen auto gaan of je kunt erheen lopen, want het is heel dicht bij een aantal van de meest toeristische plekken van de stad.

8. Slenter door de bars en proef de exquise Veronese gerechten

Verona eten op tafel|©OneTwoTrip Travel Expert
Verona eten op tafel|©OneTwoTrip Travel Expert

Om door te gaan met de gastronomische plannen om 's avonds in Verona te doen, kun je ook een paar van de beste bars in de stad bekijken. Voordat je je waagt aan het nachtleven van de stad, moet je weten dat Verona een heel volwassen nachtleven heeft, in tegenstelling tot naburige steden zoals Venetië, waar het nachtleven iets bruisender is.

Verona biedt daarentegen wijnproeverijen, jaarlijkse wijnbeurzen die worden beschouwd als de grootste in Italië, en je kunt zelfs verschillende live muziek aanbiedingen vinden in bars en nachtclubs, maar dit gebeurt meestal in het weekend.

Interessante details

 • Prijs: De prijzen om van het nachtleven in clubs te genieten hangen erg af van elke plek en het menu. Over het algemeen is de toegang tot de clubs gratis, en wat je moet betalen is de consumptie binnen.
 • Openingstijden: Over het algemeen begint het nachtleven in bars en clubs in Verona rond 22.30 uur en tegen middernacht is het al druk.
 • Hoe kom je er: Je kunt de bars te voet of met de eigen auto bereiken. Je kunt ook een nachttour nemen, die meestal te voet of met een privébus wordt gedaan.

9. Bekijk een van de shows in het Philharmonisch Theater.

FILHARMONISCH THEATER|©Moris Dallini
FILHARMONISCH THEATER|©Moris Dallini

Het Philharmonic Theatre is een geweldige plek waar je kunt genieten van muziek in elke zin van het woord. Je kunt er enkele grote shows zien die erg populair zijn in Verona. Het is een groot theater, maar het biedt je de mogelijkheid om je heel dicht bij de artiest te voelen die op het podium staat.

Eén ding dat je moet weten is dat je ruim van tevoren moet reserveren voordat je naar een concert in het Philharmonisch Theater gaat. Je zult versteld staan van de luxe loges en de weelde die de hele plek uitstraalt. Dit is een van die plaatsen die je zowel overdag als 's avonds moet bezoeken.

Natuurlijk vinden de evenementen en shows in het theater 's avonds plaats en daarom is een van de beste dingen om te doen als de zon ondergaat, genieten van de shows die deze plek biedt. Maar voordat je gaat genieten, raad ik je aan het beschikbare programma te bekijken.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes voor dit soort shows kosten vanaf 40 euro per persoon, afhankelijk van het soort show dat wordt opgevoerd op het moment dat je wilt gaan.
 • Openingstijden: Shows kunnen vanaf 19:00 uur beginnen.
 • Hoe er te komen: Je kunt het Philharmonic Theatre te voet bereiken, of met een eigen auto, taxi of het openbaar vervoer.

10. Ga omhoog om de stad te bekijken vanaf de Lambertitoren als de zon ondergaat

Hoge toren in Verona|©Pablo Cabezos
Hoge toren in Verona|©Pablo Cabezos

Een van de beste plekken om Verona 's avonds in al zijn pracht en praal te zien is de Lambertitoren, die ongeveer 84 meter hoog is. Hij staat op het Piazza delle Erbe en staat te boek als een van de hoogste torens van Verona.

Het kost je ongeveer zes euro om het Palazzo della Ragione binnen te komen en dan kun je via de trap naar boven klimmen, maar je kunt natuurlijk ook de lift nemen. De beloning voor de klim is een prachtig uitzicht, een geweldige sfeer 's avonds en ongelooflijk weer op elk moment van het jaar.

Houd rekening met de openingstijden voor het publiek, hoewel je tot ongeveer 20:00 uur de tijd hebt om naar boven te gaan. Dit is een van die plekken in de stad waar je naartoe moet, zelfs als je Verona in 2 dagen of minder bezoekt.

Interessante details

 • Prijs: Het kost ongeveer zes euro om de toren te betreden en hem te beklimmen.
 • Openingstijden: Je kunt de toren beklimmen vanaf zonsondergang tot ongeveer 20:00 uur.
 • Hoe er te komen: Om bij de toren te komen, moet je eerst naar Piazza delle Erbe.