Beste dingen om in Verona te doen

In de stad van de romantiek, en geboorteplaats van het beroemde verhaal van Romeo en Julia, is van alles te doen. Ik zal je vertellen over de populairste en interessantste plannen.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

Beste dingen om in Verona te doen

Verona con vista a los viñedos |©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose

Verona is een bijzondere plek waar veel te zien is. Je kunt een aantal van de beste musea van de stad bezoeken, maar je kunt ook in een toeristenbus stappen en deze wieg van de romantiek doorkruisen en alle interessante plekjes leren kennen.

Plaatsen als het huis van Julia, de Arena van Verona en het Filharmonisch Theater zijn enkele van de stops die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. En als je op zoek bent naar andere plannen, raad ik je aan om een aantal van de beste excursies vanuit Verona naar andere nabijgelegen plaatsen te maken.

1. Beleef de liefde van Romeo en Julia in de straten van Verona

Gekleurde hangsloten op de muur|©fusky
Gekleurde hangsloten op de muur|©fusky

Natuurlijk, om het liefdesverhaal van Romeo en Julia te kennen en te beleven, is een van de belangrijkste plaatsen die je moet bezoeken het huis van Julia, waar je buiten een standbeeld van de vrouw kunt zien waarop je, volgens de Italiaanse traditie, een van de borsten van Julia moet aanraken.

Als je de borst van Julia hebt aangeraakt, kun je verder lopen naar het huis en naar het balkon gaan. Hoewel het duidelijk is dat het verhaal van Romeo en Julia slechts een verhaal van Shakespeare is, geloven velen dat het echt is en dat Julia echt in dit huis heeft gewoond. Maar als je met dit geloof meegaat, word je misschien een beetje teleurgesteld, want het is een huis dat de legende levend houdt, niet het echte huis van Julia.

Maar dit verhaal wordt niet alleen verteld op het balkon van Julia, maar ook in het huis van Romeo, waar je iets meer te weten komt over dit tragische liefdesverhaal. Om het hele verhaal van Romeo en Julia te leren kennen, kun je het beste meedoen aan een van de beste rondleidingen door Verona, een rondleiding waarin het romantische verhaal centraal staat.

Interessante details

 • Prijs: Een stadstour door Verona om het verhaal van Romeo en Julia te leren kennen kost ongeveer 60 euro per persoon.
 • Tijd: Deze tour wordt meestal in de ochtend gepland, maar dit is een afspraak die afhangt van de tourgids.
 • Hoe er te komen: Ze worden meestal te voet gedaan, dus je zult je eigen weg moeten vinden naar de locatie van de tour.

Doe een stadstour door Verona

2. Bekijk de binnenkant van de Arena van Verona

Binnen in de Arena van Verona|©di@nthus
Binnen in de Arena van Verona|©di@nthus

Een van de eerste dingen die je moet doen zodra je voet zet in de stad, zelfs als je voor een dag naar Verona gaat, is zeker een bezoek brengen aan een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld, en dat is niemand minder dan de Arena van Verona. Voordat je dit monument bezoekt, raad ik je aan uit te zoeken hoe je de Arena van Verona kunt bezoeken, wat betreft ticketprijzen, rondleidingen en andere belangrijke details.

Een van de meest bijzondere dingen aan deze plek is dat het een indrukwekkende kwaliteit van conservering heeft, gezien het feit dat het gebouwd is sinds de 1e eeuw en sindsdien al een capaciteit had voor ongeveer 30.000 mensen.

Tegenwoordig wordt het gebruikt als een van de belangrijkste locaties voor concerten en zelfs operafestivals. Dit laatste is een van de leukste dingen om 's avonds te doen in Verona, vooral als je met z'n tweeën gaat.

Interessante details

 • Prijs: Ticketprijzen variëren per bezoeker, maar over het algemeen kosten ze rond de 10 euro zonder de rondleiding. Bij concerten in de zaal variëren de prijzen aanzienlijk.
 • Openingstijden: Bezoektijden kunnen variëren, maar lopen meestal van 9:00 tot 19:00 van dinsdag tot zondag. Maandag is over het algemeen gesloten. Sluitingstijden variëren ook afhankelijk van het programma van evenementen en concerten in de Arena.
 • Hoe kom je er: Een van de beste manieren om er te komen is met de eigen auto. Maar als je met het openbaar vervoer reist, kun je buslijn 90 nemen, die ongeveer een euro per kaartje kost.

3. Met de toeristenbus van de stad

Rode toeristenbus|©Chris Sampson
Rode toeristenbus|©Chris Sampson

De stadsbus is een van de beste opties als je in de kersttijd naar Verona reist, omdat je de hele stad verlicht kunt zien, maar het is ook een goede manier om de hele stad op elk moment van het jaar te zien. De lage kosten van het ticket en de rondleiding door de stad is deels wat je het leukst zult vinden aan deze bustour.

Het is non-stop vervoer waarbij je zo vaak op en af kunt stappen als je wilt voor de duur van het ticket, dat meestal 24 tot 48 uur is. Deze ervaring is een van de beste dingen om te doen in Verona met kinderen omdat je ze mee kunt nemen naar de bovenste verdieping en kunt genieten van een ongelooflijk uitzicht over de stad.

Trouwens, als je een geweldige ervaring wilt hebben tijdens je rit door de stad aan boord van deze toeristenbus, raad ik je aan om deze activiteit op te nemen onder de dingen om te doen in Verona in de zomer, wanneer het weer aangenamer is om de stad te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: Het kaartje voor de bus naar Verona kost ongeveer 25 euro per persoon.
 • Dienstregeling: De bus rijdt dagelijks van 9:00 tot 19:00 uur. De sluitingstijd kan worden ingekort tot 18:00 uur.
 • Hoe er te komen: Om bij deze plek te komen moet je een eigen auto gebruiken of naar deze plek gaan met het openbaar vervoer.

Boek de toeristenbus van Verona

4. Maak een rondreis door de gastronomie van Verona

Verschillende pizza's op tafel|©Predrag Rakonjac
Verschillende pizza's op tafel|©Predrag Rakonjac

Zonder twijfel kun je deze Italiaanse stad niet verlaten zonder een van de beste gastronomische tours in Verona te hebben gedaan. Tijdens dit soort ervaringen leer je een groot deel van de Italiaanse keuken kennen, de typische gerechten, de heerlijkste desserts en proef je hoe het eten in de stad smaakt.

Pizza eten op een van de beste plekken in de stad, pandoro proeven tijdens de kerstperiode of zelfs deelnemen aan een Italiaanse kookles waar ze je leren hoe je verse pasta, gelato, tiramisu en andere traditionele gerechten en desserts bereidt, is ongetwijfeld een magische en verrijkende ervaring.

Dit type tour kan zowel 's avonds als overdag worden gedaan, het hangt allemaal af van het soort activiteit dat je wilt doen, of je nu door de populairste bars en restaurants wilt slenteren of de Veronese keukens wilt bezoeken om wat meer te leren over de Italiaanse culinaire kunst.

Interessante details

 • Prijs: Dit type tour kost ongeveer 90 euro per persoon.
 • Tijdschema: Het tijdschema voor dit type tour wordt bepaald door de gids en wordt je verteld op het moment dat je boekt.
 • Hoe er te komen: Gastronomische tours worden over het algemeen te voet gedaan, dus je moet zelf met de gids naar het ontmoetingspunt gaan.

Doe een gastronomische tour door de stad

5. Maak een wandeling in Castelvecchio

Mensen op de brug|©belettidominguez
Mensen op de brug|©belettidominguez

Een bezoek aan Castelvecchio is een heel goed plan om te bezoeken in Verona, vooral vanwege de uitgebreide geschiedenis en cultuur die het vertegenwoordigt. Tegenwoordig herbergt het een museum met een algemeen archief, een fototheek, een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, ambachtelijke werkplaatsen en administratieve en technische kantoren.

Deze plek werd halverwege de 14e eeuw gebouwd en ligt heel dicht bij het historische centrum. Een van de dingen die je leuk zult vinden aan deze plek is dat je dit imposante middeleeuwse militaire fort van dichtbij kunt zien.

Door de eeuwen heen is deze plek voor veel dingen gebruikt, dus het is zeker een ideale historische plek om te bezoeken als je drie dagen in Verona bent. Het werd een tijdlang gebruikt als arsenaal door de Venetianen, maar het fungeerde ook als kazerne onder Oostenrijks bevel.

Uiteindelijk was het in 1944, midden in de Tweede Wereldoorlog, getuige van het beroemde proces van Verona, waarin Galeazzo Ciano en andere fascisten ter dood werden veroordeeld. Je leert alles over deze geschiedenis tijdens een rondleiding door het kasteel. Maar je hebt ook de gelegenheid om Verona vanaf de hoogten te bekijken en de rivier de Adige te bewonderen.

Interessante details

 • Prijs: Tickets kosten tot 7 euro per persoon zonder korting. Rekening houdend met kortingen kunnen deze kaartjes tussen de 4 en 6 euro kosten.
 • Openingstijden: Over het algemeen is dit museum geopend tussen 13:00 en 19:00 uur. Maar het is ook geopend op dinsdag en zondag tussen 8.30 en 19.30 uur.
 • Hoe er te komen: Je kunt hier met de eigen auto komen. Je kunt ook de trein nemen en dan een bus naar het museum.

6. De legende van de Giusti-tuinen ontrafelen

Giardino Giusti|©Christopher West
Giardino Giusti|©Christopher West

De Giardino Giusti is een tuin die wordt beschouwd als een echt verborgen juweeltje in de stad. Het is een heel romantische, bijzondere en vooral tijdloze plek, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over Verona. Het ligt heel dicht bij het historische centrum van Verona en het is een plek van gemeenschap met de natuur die je inspireert om in meditatie te gaan.

Qua structuur en geschiedenis is de Giardino Giusti een levend voorbeeld van de groene ruimtes van het 16e-eeuwse Italië. Binnen het complex kun je veel bloemencollecties zien, een laan vol cipressen, Romeinse overblijfselen, akoestische grotten, mythologische en Renaissance beelden.

Maar er is ook een heggenlabyrint met een prachtige legende, die vertelt dat als een stel erin slaagt om de uitgang te vinden en niet binnenin te verdwalen, het een voorteken is dat hun liefde voor altijd zal duren. Het is dus zeker een goede plek om met je partner te bezoeken als je twee dagen of minder in Verona bent.

Interessante details

 • Prijs: Toegang tot deze tuinen kost ongeveer 10 euro per persoon.
 • Openingstijden: Over het algemeen zijn de openingstijden van deze plek van 10:00 tot 18:00 van maandag tot vrijdag, hoewel dit kan variëren afhankelijk van data of feestdagen.
 • Hoe er te komen: Om deze plek te bereiken moet je met de eigen auto gaan of je kunt ook het openbaar vervoer gebruiken.

7. Bezoek de kerk van San Zenón

SAINT ZENO, VERONA|©Víctor Riverola i Morera
SAINT ZENO, VERONA|©Víctor Riverola i Morera

Dit is een van de belangrijkste kerkelijke tempels in Verona en ook een van de beroemdste die jaarlijks wordt bezocht. Tijdens je bezoek aan de kerk van San Zeno kun je de indrukwekkende architectonische kenmerken van deze plek bekijken.

Binnen zie je het standbeeld van San Procolo en een marmeren beeld van San Zeno, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 12e eeuw. De crypte werd in 1938 gerestaureerd en het bezoek binnen is nu gratis.

De kerk van San Zeno is een must-see als je Verona bezoekt in oktober of op elk ander moment van het jaar, omdat je er meer te weten komt over een deel van de culturele en religieuze geschiedenis van deze Italiaanse stad.

Interessante details

 • Prijs: Je kunt deze kerk bezoeken voor ongeveer 14 euro per persoon.
 • Dienstregeling: Om de basiliek te bezoeken moet je tussen 9.30 en 17.00 uur gaan.
 • Hoe er te komen: Je kunt er te voet komen, met een eigen auto, taxi of het openbaar vervoer.

8. Binnengaan bij de grootste kerk van Verona, Chiesa di Sant'Anastasia

Chiesa di sant'Anastasia.|©de mitri antonio
Chiesa di sant'Anastasia.|©de mitri antonio

Dit is een van de interessantste plekken om te bezoeken in Verona, het is een religieuze plek die werd gebouwd dankzij de bijdrage van de familie Della Scala. Deze familie zat in de regering van Verona van het einde van de 13e eeuw tot bijna het einde van de 14e eeuw.

Qua architectuur en interne indeling heeft de basiliek drie grote schepen die worden ondersteund door enorme roodmarmeren zuilen uit Verona. Binnen in de kerk kun je vijf kapellen zien, evenals de ruimte die diende als het oratorium van het klooster, de Cappella Giusti.

Vanaf de bouw tot vandaag de dag wordt dit monument gewijd aan de maagd Anastasia, die martelaar was in de 4e eeuw, beschouwd als de grootste kerk van heel Verona. Een bezoek aan deze plek is een activiteit die je moet opnemen in je lijst met de beste dingen om te zien in Verona in juni en op elk moment van het jaar.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot deze plek is altijd gratis, behalve voor de rondleidingen naar de verschillende kerken in het complex die verschillende prijzen kunnen hebben, van 3 tot 8 euro per persoon. Het is niet uitdrukkelijk nodig om toegang te reserveren.
 • Openingstijden: Bezoektijden van maandag tot en met vrijdag zijn van 10:00 tot 18:00 uur, terwijl de openingstijden op zaterdag en zondag enigszins kunnen variëren.
 • Hoe er te komen: Je kunt er te voet komen als je in de buurt van deze plek bent. Je kunt ook met eigen of gehuurde auto reizen. Je kunt er ook komen met het openbaar vervoer, de trein, bus of taxi.

9. Bekijk de Arche Scaligere en Porta Borsari

Bogen van Scaligero|©Ruben Holthuijsen
Bogen van Scaligero|©Ruben Holthuijsen

De Scaligere bogen worden beschouwd als een van de beroemdste monumenten die de invloed van de gotische kunst in de stad vertegenwoordigen. Sinds het einde van de 16e eeuw begon dit monument ernstige conserveringsproblemen te vertonen, waardoor het tegen het einde van de jaren 1700 een complete restauratie onderging op het gebied van de borst van de mastiff.

Daarna, rond 1839, onderging het een algehele restauratie. Een bezoek aan deze bogen geeft je een glimp van de bouwactiviteiten in Scaligers tijd. Je leert ook hoe de genade van de bouw was voorbehouden aan kerken en andere tempels, en niet voor de rest van het gewone volk.

Aan de andere kant is een ander monument dat je niet mag missen de Porta Borsari, een grote Romeinse poort die in keizerlijke tijden diende als hoofdingang van de stad. Aanvankelijk heette deze plek Porta Lovia, omdat het vlakbij de Tempel van Jupiter lag.

Later, in de middeleeuwen, werd het bekend als Porta San Zero, totdat het uiteindelijk de naam kreeg waaronder het vandaag de dag bekend staat, namelijk Porta Borsari. Hier kun je prachtige foto's maken.

Interessante details

 • Prijs: Het bezoeken van beide monumenten op eigen gelegenheid is gratis, maar als je het bezoek aan deze plaatsen opneemt in een stadstour, kan het tussen de 30 en 60 euro per persoon kosten.
 • Openingstijden: De Porta Borsari is 24 uur per dag geopend, terwijl de Arche Scaligere tussen 10:00 en 13:00 uur te bezoeken is. En daarna tussen 15:00 en 18:00 uur.
 • Hoe kom je er: De beste manier om beide plekken te bereiken en te bezoeken is te voet. Je kunt er ook komen met een eigen auto, taxi, openbaar vervoer of een ander vervoermiddel, waarbij je er rekening mee moet houden dat je een stukje moet lopen om bij deze monumenten te komen.

10. Excursie naar het Gardameer en Sirmione

Gardameer Bardolino|©Stefano Picchioni
Gardameer Bardolino|©Stefano Picchioni

Vanuit Verona is het niet meer dan een half uur rijden naar het Gardameer. Dit is een van de ervaringen die ik zou aanraden tijdens een reis naar Verona van 4 dagen of meer. Het is een goede excursie, leuk om te doen met kinderen en geweldig om te doen met z'n tweeën, met vrienden of met het gezin.

Het Gardameer is een gletsjerbron aan de voet van de Alpen en wordt omringd door vele pittoreske middeleeuwse dorpjes. Je kunt er ook verschillende kleine, warme stranden ontdekken waar je kunt zwemmen en wandelen langs de kust. Het landschap hier is duizenden foto's waard.

Een activiteit die ik aanbeveel als je deze plaats bezoekt is een boottocht over het meer die je naar Sirmione brengt, een klein stadje met een beroemd wit kasteel. Iets merkwaardigs aan deze plaats is dat het midden in het meer ligt, wat het echt een bijzondere en originele plaats maakt.

In de stad Sirmione kun je door alle straten lopen en als je een rondleiding krijgt van een plaatselijke bewoner, zul je waarschijnlijk meer te weten komen over de verschillende historische bezienswaardigheden van de stad. Sirmione is ook een ideale plek om te winkelen en zelfs om de lekkernijen uit de Italiaanse keuken te proeven waar Sirmione en Verona beroemd om zijn.

Interessante details

 • Prijs: De excursie naar het Gardameer kost ongeveer 90 euro per persoon, als je de rondleiding door de stad Sirmione meerekent. Als je op eigen gelegenheid gaat, kunnen de kosten aanzienlijk lager zijn.
 • Tijdschema: Als je met een gids gaat, wordt het tijdschema bepaald door de gids, hoewel dit soort excursies meestal 's ochtends plaatsvinden.
 • Hoe er te komen: Je kunt naar het Gardameer gaan met een eigen auto of met het openbaar vervoer. Als je deel uitmaakt van een rondleiding met gids, is het vervoer per bus met alle comfort. Als je eenmaal op de kant bent, is de transfer naar de stad Sirmione per boot.