10 dingen om in Verona met kinderen te doen

In de stad van Romeo en Julia hebben niet alleen romantici gegarandeerd plezier. Hier zijn een paar van de leukste dingen om te doen met kinderen in de stad.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

10 dingen om in Verona met kinderen te doen

Chicos sentados en la escalera |©Dieter Müller

Van eenvoudige plannen zoals gewoon de rivier de Adige oversteken via de stenen brug, tot ze meenemen naar het Marcantonio Stadion, de stad Verona heeft veel attracties die je kunt beleven met de kinderen, en de meeste daarvan behoren tot de beste dingen om te zien en te doen in Verona.

Het is ook een uitstekende activiteit om met kinderen ijs te gaan eten in een van de beste ijssalons in Verona, aangezien dit een van de meest representatieve desserts uit de Italiaanse keuken is. Je kunt ook een bezoek aan de meest ongelooflijke pretparken in de stad in je plannen opnemen.

1. Kom in contact met de natuur in Parco Natura Viva

Parco Natura Viva, Safari|©Andrea Martini
Parco Natura Viva, Safari|©Andrea Martini

Kinderen houden over het algemeen van avonturen met dieren, om ze van dichtbij te zien en te zien hoe ze zich gedragen in hun natuurlijke omgeving. Daarom is Parco Natura Viva, een dierentuin in de buurt van de stad, ideaal om ze mee naartoe te nemen en ook om op te nemen in de beste excursies vanuit Verona.

Met zo'n 42 hectare bos en meer dan 1500 dieren van 200 verschillende soorten. Het park biedt twee geweldige secties om te bezoeken. Een daarvan is het Faunistische, dat is een pad waar je door de ruimtes van elke diersoort kunt lopen, volgens hun werelddelen. Hier zie je tot 90% van het totale aantal diersoorten en het duurt minstens 4 uur om door het hele gebied te lopen.

Er is ook een Safarigebied, een circuit waar je met je eigen auto door het park kunt rijden. Om dit gebied te betreden moet je door een aparte ingang, maar het behoort nog steeds tot het Parco Natura Viva. Daar kun je de Afrikaanse dieren zien, altijd in je eigen auto. Het kost je niet meer dan 40 minuten om de tour te voltooien.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes voor deze dierentuin kosten tussen de 12 en 17 euro per persoon, afhankelijk van de leeftijd. Er zijn ook gratis kaartjes voor kinderen tot 5 jaar.
 • Openingstijden: De dierentuin is dagelijks geopend tussen 9.30 en 16.30 uur.
 • Hoe er te komen: Je kunt er met de bus komen, met de zomerbuslijnen, hoewel deze in de winter zijn uitgeschakeld, dus je kunt het beste de buspagina van Verona raadplegen.

Reis vanuit Verona

2. Reis terug in de tijd naar de Romeinse tijd in de Arena van Verona

Silhouet van een kind in de Arena van Verona|©JORGE NAVARRO
Silhouet van een kind in de Arena van Verona|©JORGE NAVARRO

Een van de dingen die je graag met kinderen zult doen, is een bezoek brengen aan dit amfitheater in Verona. Als je niet weet hoe je de Arena van Verona kunt bezoeken, raad ik je aan om informatie in te winnen over de prijzen en ook over de soorten rondleidingen voor kinderen. Dit is een heel goede optie omdat ze zo de Arena en zijn geschiedenis op een onderhoudende manier leren kennen.

Sommige begeleide ervaringen voor gezinnen met kinderen omvatten enkele drama's uit de Romeinse tijd. Dit is een uitstekend plan voor kinderen, maar het is belangrijk om ruim van tevoren te reserveren om wachtrijen voor de kinderen te voorkomen.

Interessante details

 • Prijs: De prijs van dit soort bezoeken kan variëren, maar de toegang tot de Arena van Verona kost vanaf 2,5 euro per persoon.
 • Openingstijden: De Arena is meestal geopend van 10:00 tot 16:30, soms, als er avondvoorstellingen zijn, sluit de Arena iets later.
 • Hoe er te komen: Om bij de Arena te komen heb je verschillende opties, je kunt er te voet komen, met de eigen auto, met de taxi of zelfs met het openbaar vervoer.

3. Wandeling langs de rivier met de kinderen

Rivier Verona vanuit de lucht|©Antonio Pérez
Rivier Verona vanuit de lucht|©Antonio Pérez

Een tocht over de rivier is een van de beste manieren om de fascinerende en rijke geschiedenis van Verona te ontdekken. Een van de beste manieren om een tochtje over de rivier te maken is raften, een activiteit waar kinderen dol op zijn. Dit type tocht begint meestal bij de kerk van Santa Anastasia.

Na deze plaats ga je verder naar de kathedraal en het bisschoppelijk plein, vlak voordat je de stenen brug opgaat. Dit is een van de beste punten van de wandeling om goede foto's te maken, want hier zie je de heuvels van de stad, het Romeinse theater en de Sint Pieter, belangrijke punten van het prehistorische Verona.

Een van de dingen die jij en de kinderen het leukst zullen vinden, is de manier waarop de rivier de Adige de stad in tweeën deelt, nauwelijks met elkaar verbonden dankzij een paar oude bruggen. Naast het plezier van de rit, zullen je kinderen echt genieten van het landschap op wat zeker een van de beste tours door Verona is.

Interessante details

 • Prijs: Afhankelijk van hoe je over de rivier wilt varen, betaal je vanaf 18 euro per persoon.
 • Tijdschema: Het tijdschema wordt voorgesteld door de gids, hoewel dit soort avonturen 's ochtends plaatsvinden.
 • Hoe er te komen: Deze activiteiten worden per boot gedaan, dus je zult er op eigen gelegenheid moeten komen met het openbaar vervoer of met een eigen auto.

Boek een van de beste tours in Verona

4. Neem ze mee om de enorme verscheidenheid aan ijsjes en koekjes te proeven

Eten op straat|© Alexis rodriguez
Eten op straat|© Alexis rodriguez

Als er één ding is dat je niet mag missen met de kinderen in Verona, is het ze meenemen om een paar van Verona's populairste ijsjes te proberen, die ook traditioneel zijn onder de lokale bevolking. Ik verzeker je dat het moeilijkste deel van deze activiteit het kiezen van één van de vele smaken romig ijs is.

Veronese koekjes zijn ook een must voor jou en de kinderen. Als jij of de kinderen liever zoetigheden eten in plaats van ijs, dan moet je jezelf de kans geven om de beroemde Romeo's zuchten en Julia's kussen te proberen.

Om de Veronese gebakjes te proeven raad ik je aan om een van de beste gastronomische tours van Verona te doen, waar je nog meer smaken van de Veronese keuken in het algemeen leert kennen en proeven.

Interessante details

 • Prijs: De prijzen van de gastronomische tours variëren afhankelijk van het soort tour. De prijzen van ijs en andere lekkernijen verschillen van etablissement tot etablissement.
 • Openingstijden: Je kunt op elk moment van de dag genieten van ijs, koekjes en zoetigheden. Over de gastronomische rondleidingen zal de gids je alle informatie geven.
 • Hoe er te komen: Om te genieten van de desserts van Verona hoef je niet ver te reizen, want er zijn veel snoepwinkels waar je deze smaken kunt proeven. De beste optie is dus om in de buurt van je verblijfplaats te wandelen. In het geval van rondleidingen kun je reizen met een privébus, privéauto of te voet, afhankelijk van de tour.

Boek een foodtour in Verona

5. Bezoek het Marcantonio Bentegodi Stadion

Stadion Marcantonio Bentegodi|©Andrea
Stadion Marcantonio Bentegodi|©Andrea

Als je van plan bent om Verona twee dagen te bezoeken en je hebt kinderen bij je, dan raad ik je aan om ze mee te nemen naar het Stadio Marcantonio Bentegodi, dat, hoewel het een multifunctioneel stadion is, voornamelijk gewijd is aan voetbal, een van de passies van Italië. Het is de thuisbasis van de teams Chievo Verona en Hellas Verona.

Het werd gebouwd ter vervanging van het "Stadio Comunale di Verona" en geopend in december 1963. De naam is gewijd aan Marcantonio Bentegodi, die een zeer belangrijke weldoener was in de sportgeschiedenis van Verona in de 19e eeuw.

Je kunt de kinderen meenemen om deze plek te bezoeken en je kunt ze zelfs meenemen om te genieten van het voetbal dat hier wordt gespeeld. Als je ze mee wilt nemen om van voetbal te genieten, kun je deze plek toevoegen aan de beste plekken om te bezoeken in Verona in juni.

Interessante details

 • Prijs: Als je samen met de kinderen naar voetbal wilt gaan kijken, moet je weten dat de kaartjes kunnen variëren afhankelijk van de populariteit van de teams die spelen. Het minste dat je per kaartje kunt betalen is ongeveer 8 euro.
 • Openingstijden: De wedstrijdtijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoensschema.
 • Hoe er te komen: Om bij dit stadion te komen kun je met de eigen auto, het openbaar vervoer, de trein, de bus of de taxi. Het bevindt zich op Piazzale Olimpia.

6. Geniet van het pretpark Gardaland

Gardaland|©rosa640
Gardaland|©rosa640

Voor een avontuurlijke ervaring met de kinderen raad ik je aan Gardaland te bezoeken, een van de populairste pretparken in Verona en in heel Italië. Het ligt aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer, vandaar natuurlijk de naam.

Als er één ding is dat je geweldig zult vinden aan Gardaland, dan is het wel het enorme aantal attracties voor zowel volwassenen als kinderen. Tegelijkertijd is het onderverdeeld in gebieden met verschillende thema's en shows voor alle doelgroepen. Deze gebieden zijn onderverdeeld in: Fantasie, Avontuur en Adrenaline.

Het eerste gebied is uitsluitend gewijd aan kinderplezier. Enkele van de leukste dingen waar kinderen in dit gedeelte van zullen genieten zijn het Prezzemolo Land met een groot middeleeuws kasteel. Ze zullen zich ook vermaken in de Baby Kano, Kung Fu Panda Academy, Saltomatto en andere attracties.

Het avonturengedeelte zit vol entertainment voor alle leeftijden, terwijl het derde gebied speciaal is gewijd aan sensatiezoekers. Het is zeker een van de leukste dingen om te doen in Verona in de zomer als je met kinderen reist.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes variëren in prijs, afhankelijk van de plekken die je in het park wilt bezoeken. Het algemene toegangskaartje kost ongeveer 44 euro. Om Gardaland en Miniland Lego binnen te gaan, betaal je ongeveer 49 euro. En om naar Gardaland en het Aquarium te gaan, betaal je tot 47 euro.
 • Openingstijden: Het gaat altijd open rond 10:00 uur. De sluitingstijd kan per maand verschillen. Er zijn speciale openingstijden voor bepaalde belangrijke data zoals Kerstmis of Halloween.
 • Hoe er te komen: Om naar dit park te komen vanuit Verona, kun je bus 164 nemen die naar Garda gaat en stopt bij Gardaland.

7. Klim naar de top van de Lamberti-toren

Veduta Torre dei Lamberti|©Paolo Rosa
Veduta Torre dei Lamberti|©Paolo Rosa

Vlakbij het beroemde balkon uit de roman van Shakespeare staat de Lambertitoren die ongeveer 84 meter hoog is. Met deze afmetingen is het de hoogste toren in het hele oude stadscentrum, dus op het hoogste punt vind je niets minder dan een 360° uitzicht over het hele Veronese stadslandschap.

Uiteraard is dit een avontuur dat je met kinderen niet mag missen, dus zelfs als je maar een dagje in Verona bent, moet je de tijd nemen om naar boven te gaan en van het landschap te genieten. Om naar de panoramische terrassen of naar de klokkentoren te gaan, moet je de trappen gebruiken of met een doorzichtige lift naar boven gaan van waaruit je de architecturale kenmerken van het bouwwerk kunt zien.

Dit is een goede activiteit om overdag met de kinderen te doen en het is zelfs een van de activiteiten die ik zou opnemen in mijn lijst van dingen die je 's avonds in Verona kunt doen, omdat je de hele stad in het maanlicht kunt zien en daarnaast magische en spannende momenten kunt beleven samen met de kinderen en het hele gezin op het panoramische terras.

Interessante details

 • Prijs: Algemene toegang kost ongeveer 6 euro, terwijl gereduceerde toegang tot 4,50 euro kost en geldt voor groepen van 15 personen, volwassenen ouder dan 60 jaar, kinderen tussen 8 en 14 jaar en toeristen met een kaart van de provincie Verona. Er is ook gratis toegang voor kinderen tot 7 jaar oud, mensen die de Verona Card hebben en de trappen willen beklimmen, evenals internationale uitwisselingstoeristen.
 • Openingstijden: De toren is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag en zondag is hij geopend van 11:00 tot 19:00 uur.
 • Hoe er te komen: De toren bevindt zich precies in de Via della Costa en je kunt deze plek bereiken met een eigen auto, te voet, per taxi of met het openbaar vervoer.

8. Doe mee aan de schattenjacht door de stad

Castelvecchio|©adam w
Castelvecchio|©adam w

Een van de leukste en grappigste dingen die kinderen zeker graag zullen doen in Verona is op avontuur gaan om de meest iconische plekken van de stad te ontdekken door middel van een schattenjacht met merkwaardige raadsels gebaseerd op bezienswaardigheden. Tegelijkertijd kun je verschillende interessante plekken zien, zoals de Castelvecchio Brug en de Arena van Verona.

Het spel bestaat erin dat je bij elk van de attracties die je bereikt nieuwe aanwijzingen krijgt om de volgende plek van je bezoek te ontdekken, dus het is een van de beste activiteiten om als team te werken en de schat te vinden, in dit geval de volgende plek op de route. Natuurlijk krijg je gedurende deze tijd ook nieuwe lokale informatie en interessante weetjes over de stad.

Interessante details

 • Prijs: Deze activiteit kost ongeveer 7 euro per persoon.
 • Tijdschema: Het tijdschema voor deze activiteit wordt bepaald door de gids en je krijgt de informatie zodra je boekt.
 • Hoe er te komen: Om bij het ontmoetingspunt te komen moet je er op eigen gelegenheid heen, met een eigen auto, taxi of openbaar vervoer.

9. Wandel over het Gardameer en bezoek het middeleeuwse kasteel van Sirmione

Uitzicht op het kasteel aan het Gardameer|©Michael Kemper
Uitzicht op het kasteel aan het Gardameer|©Michael Kemper

Met veel kenmerken die het onderscheiden van andere meren in Noord-Italië, is het Gardameer een van de meest bezochte toeristische attracties van het land, vooral omdat het in aanmerking komt als een populaire zomerbestemming voor reizigers uit Zwitserland, Oostenrijk of Duitsland.

Het is niet te overtreffen door zijn populariteit, want het noordelijke deel ligt in de Alpen, terwijl het zuidelijke deel aan de andere kant wordt gecompleteerd door een terrein dat volledig vlak en beeldschoon is. Met deze eigenschappen is een bezoek aan dit meer ongetwijfeld een ongelooflijke activiteit voor kinderen.

Maar naast het meer zullen kinderen ook graag een leuk dorp bezoeken dat op een smal schiereiland ligt, en dat is niemand minder dan Sirmione. De oude stad is omringd door water, dus kinderen zullen het geweldig vinden omdat ze zullen denken dat ze op het water drijven.

Interessante details

 • Prijs: Deze ervaring kost ongeveer 89 euro per persoon.
 • Tijdschema: Het tijdschema wordt bepaald door de gids met wie je meegaat.
 • Hoe er te komen: Om aan de excursie deel te nemen, moet je op eigen gelegenheid naar het beginpunt gaan, met de bus, taxi of eigen auto.

Boek je excursie naar het Gardameer vanuit Verona

10. Steek de rivier de Adige over op de Stenen Brug

Stenen brug|©Alberto Ramos
Stenen brug|©Alberto Ramos

De geschiedenis van de Stenen Brug van Verona is vergelijkbaar met die van elke andere brug, hij kwam simpelweg ter vervanging van een houten brug die niet meer functioneerde. Maar de historische waarde is onmiskenbaar, want de brug werd gebouwd tijdens het hoogtepunt van het Romeinse Rijk, rond de 1e eeuw voor Christus.

Al deze eeuwen geschiedenis plus het prachtige uitzicht en de bijzonderheid van de brug is een perfecte combinatie om kinderen over te laten steken. Het is een eenvoudige maar zeer vermakelijke en leerzame activiteit, waarbij jij en de kinderen leren over de geschiedenis achter de restauratie van de brug na nazi-Italië.

Interessante details

 • Prijs: De oversteek is gratis, maar als je een rondleiding door de stad neemt, moet je waarschijnlijk wel wat betalen voor de rondleiding.
 • Openingstijden: De brug is de hele dag open, dus je kunt de brug bezoeken wanneer je maar wilt. Als je met een rondleiding meegaat, worden de openingstijden door het excursiebedrijf doorgegeven.
 • Hoe er te komen: Je kunt de brug van Verona te voet bereiken als je in de buurt bent, maar je kunt er ook komen met een eigen auto, bus of taxi.