Krakau Luchthaventransfers

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld van Krakau bij uw hotel te komen: ik zal u vertellen welke de handigste is.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

Krakau Luchthaventransfers

Vliegtuig landing op vliegveld Krakau | ©ERIC SALARD

De internationale luchthaven ligt op ongeveer 11 km van het centrum van Krakau en is met het openbaar en particulier vervoer met de stad verbonden. Om hoofdpijn bij aankomst te voorkomen, raad ik u aan vooraf te beslissen welke optie u het beste uitkomt.

1. De beste transfers tussen de luchthaven van Krakau en het centrum van Krakau

Krakau Luchthaven| ©Alquiler de Coches
Krakau Luchthaven| ©Alquiler de Coches

Het eerste wat u moet beslissen is of u meer geïnteresseerd bent in comfort en snelheid of in geld besparen bij aankomst in Krakau. Afhankelijk daarvan past het openbaar vervoer (bus of trein naar het centrum) of eigen vervoer beter bij u. Binnen het comfort van privé vervoer van deur tot deur raad ik aan:

Boek uw transfer van Krakau luchthaven

2. Privétransfer van de luchthaven van Krakau naar uw hotel

Privé transfer| ©Thibault Penin
Privé transfer| ©Thibault Penin

Bij aankomst op de luchthaven van Krakau bent u waarschijnlijk moe van uw reis of staat u te popelen om de stad te gaan verkennen; in beide gevallen wilt u zo snel mogelijk naar uw hotel, zonder dat u hoeft rond te lopen om de luchthaven uit te komen en een vervoermiddel te zoeken. Daarom is de handigste manier om in het stadscentrum te komen een privétransfer vanaf de luchthaven van Krakau naar het hotel.

U kunt deze privé transfer van de luchthaven van Krakau naar uw hotel van tevoren reserveren (in geval van onvoorziene omstandigheden is annulering mogelijk met een opzegtermijn van minimaal 24 uur). Het enige wat u hoeft te doen is uw aankomstdatum in Krakau opgeven, uw vluchtgegevens zodat de chauffeur op u kan wachten en eventuele vertragingen kan controleren, en het adres van uw hotel zodat de transfer u voor de deur kan afzetten.

Boek uw privé transfer van Krakau luchthaven naar uw hotel

Hoe de dienst werkt

Bij aankomst in de aankomsthal wacht de chauffeur u op met een identificatiebord en brengt u naar uw hotel in een minibus met airconditioning die u deelt met zes andere reizigers. Gemiddeld bent u in 20-40 minuten bij uw hotel in het centrum van Krakau. U hoeft zich geen zorgen te maken over vluchtvertragingen; de chauffeur wacht op u en u kunt altijd per e-mail contact opnemen met het agentschap.

Privétransfer terug naar de luchthaven

Deze service is ook beschikbaar van uw hotel naar de luchthaven van Krakau. De manier waarop het werkt is hetzelfde: je boekt online en op de dag dat je vlucht vertrekt, haalt een minibusje, gedeeld met andere reizigers, je op bij je hotel en brengt je naar de luchthaven. Uw chauffeur berekent de juiste tijd, zodat u niet te laat bent voor uw vlucht en gehaast aan boord moet gaan, en om lange wachttijden en verspilling van kostbare reistijd te voorkomen.

3. Gedeelde transfer van de luchthaven naar de stad en terug

Krakau Luchthaven Terminal Aankomst| ©Chris Hoare
Krakau Luchthaven Terminal Aankomst| ©Chris Hoare

U kunt ook geld besparen door een gedeelde transfer te boeken van de luchthaven van Krakau naar uw hotel in het centrum van Krakau en terug. De boekingsmethode en reisvoorwaarden zijn hetzelfde en deze optie stelt u in staat de meer vervelende details van uw reis te vergeten en u te concentreren op het genieten van Krakau en omgeving.

Hoe het werkt

Net als bij de privétransfer, ontmoet de chauffeur u op de luchthaven en brengt hij u naar de deur van uw hotel, maar het is mogelijk dat u de reis moet delen met een andere reiziger die ook op hetzelfde moment van de luchthaven naar de stad (of omgekeerd) moet.

Daarom kan de chauffeur onderweg een stop maken om een andere reiziger af te zetten of op te halen. Dit kan de reis met tien of vijftien minuten verlengen, maar maakt het tarief ook iets goedkoper.

Voordelen

Andere voordelen van een van deze diensten zijn de ruimte voor bagage of de beschikbaarheid van de dienstregeling, aangezien ze 7 dagen per week beschikbaar zijn, ongeacht het tijdstip waarop u op de luchthaven van Krakau aankomt.

Boek uw transfer van Krakau luchthaven

4. Andere mogelijkheden om van de luchthaven van Krakau naar het stadscentrum te komen

Trein naar vliegveld Krakau| ©Melinda van den Brink
Trein naar vliegveld Krakau| ©Melinda van den Brink

Trein

De trein vertrekt elk half uur vanaf de luchthaven en rijdt van maandag tot en met zondag van 4 tot 23 uur. Het kaartje kost een of twee euro en het duurt ongeveer 45 minuten voor de volledige reis en ongeveer 20 minuten tot de halte bij het centraal station van Krakau, waar ik u aanraad uit te stappen als uw hotel in het centrum ligt (de laatste halte is buiten het centrum van Krakau).

De naam van de trein is SKA1 en hij heeft WIFI aan boord en elektrische oplaadpunten. Bij aankomst op de luchthaven staat het treinstation aangegeven.

Bus

Er zijn twee daglijnen naar het centrum van Krakau (208 en 252, te vinden op de borden bij de uitgangen van de luchthaven) en één nachtlijn (902). Kaartjes kosten één euro; u kunt ze kopen bij automaten bij de bushalte of in de bus zelf.

De reis naar het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten. Tot de belangrijkste bushaltes bij de luchthaven behoren het centraal station van Krakau (lijn 208) en het congrescentrum van Krakau (lijn 252).

De nachtbus rijdt van 23.00 tot 5.00 uur en een van de belangrijkste haltes is het station Glówny.

Taxi

Taxi's zijn duurder dan het huren van een privétransfer en chauffeurs zijn niet verplicht euro's te accepteren in plaats van de Poolse munteenheid (zloty). Toch is het een beschikbare optie als u bij aankomst op de luchthaven geen vervoer hebt geboekt en het openbaar vervoer wilt vermijden. De halte is gemakkelijk te vinden vanaf de aankomsthal en de rit naar het centrum bedraagt ongeveer 25 euro.

Ana's Reistip

Vermijd geld wisselen op de luchthaven; u krijgt een slechtere deal dan bij de wisselkantoren in de stad.

5. Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Wawel kathedraal, Krakau| ©Naval S
Wawel kathedraal, Krakau| ©Naval S

Zodra u uw aankomst in Krakau hebt geregeld, is het belangrijk dat u van tevoren de activiteiten organiseert die u in de stad wilt doen, want de stad is nogal toeristisch en sommige daarvan moeten ruim van tevoren worden geboekt. Dus ik raad je aan deze gidsen te bekijken:

Boek uw transfer van Krakau luchthaven