Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Krakau Luchthaventransfers

Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld van Krakau bij uw hotel te komen: ik zal u vertellen welke de handigste is.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

Krakau Luchthaventransfers

Vliegtuig dat landt op de luchthaven van Krakau | ©ERIC SALARD

De internationale luchthaven ligt op ongeveer 11 km van het centrum van Krakau en is met het openbaar en particulier vervoer met de stad verbonden. Om hoofdbrekens bij aankomst te vermijden, raad ik u aan vooraf te beslissen welke optie voor u het handigst is.

1. De beste transfers tussen de luchthaven van Krakau en het centrum van Krakau

Krakau Luchthaven| ©Alquiler de Coches
Krakau Luchthaven| ©Alquiler de Coches

Het eerste wat u moet beslissen is of u meer geïnteresseerd bent in comfort en snelheid of in geld besparen bij aankomst in Krakau. Afhankelijk daarvan bent u beter af met het openbaar vervoer (bus of trein naar het centrum) of met eigen vervoer. Binnen het comfort van privé vervoer van deur tot deur raad ik aan:

2. Privé transfer van de luchthaven van Krakau naar uw hotel

Privé transfer| ©Thibault Penin
Privé transfer| ©Thibault Penin

Wanneer u op de luchthaven van Krakau aankomt, zult u waarschijnlijk moe zijn van uw reis of zult u staan te popelen om de stad te gaan verkennen; in beide gevallen zult u zo snel mogelijk naar uw hotel willen gaan zonder rond te moeten lopen om de luchthaven uit te komen en een vervoermiddel te zoeken. Daarom is de handigste manier om het stadscentrum te bereiken een privé-transfer van de luchthaven van Krakau naar het hotel.

U kunt deze privé-transferdienst van de luchthaven van Krakau naar uw hotel van tevoren boeken (in geval van onvoorziene omstandigheden is annulering mogelijk met een minimum van 24 uur van tevoren). Het enige wat u hoeft te doen is uw aankomstdatum in Krakau door te geven, uw vluchtgegevens zodat de chauffeur op u kan wachten en kan controleren op eventuele vertragingen, en het adres van uw hotel zodat de transfer u voor de deur kan afzetten.

Hoe de dienst werkt

Bij aankomst in de aankomsthal wacht de chauffeur u op met een identificatiebordje en brengt u naar uw hotel in een minibusje met airconditioning dat u deelt met zes andere reizigers. In gemiddeld 20-40 minuten bent u bij uw hotel in het centrum van Krakau. U hoeft zich geen zorgen te maken over vluchtvertragingen; de chauffeur zal op u wachten en u kunt altijd per e-mail contact opnemen met het agentschap.

Privé transfer terug naar de luchthaven

Deze service is ook beschikbaar vanaf uw hotel naar de luchthaven van Krakau. Het werkt op dezelfde manier: u boekt online en op de dag dat uw vlucht vertrekt, wordt u door een met andere reizigers gedeeld minibusje bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uw chauffeur zal zorgen voor het berekenen van de juiste tijd, zodat u niet te laat bent voor uw vlucht en in allerijl aan boord van het vliegtuig moet, en om lange wachttijden en het verspillen van kostbare reistijd te voorkomen.

3. Gedeelde transfer van en naar de luchthaven en terug naar het centrum van Krakau

Krakau Luchthaven Terminal Aankomsten| ©Chris Hoare
Krakau Luchthaven Terminal Aankomsten| ©Chris Hoare

U kunt ook geld besparen door een gedeelde transfer te boeken van de luchthaven van Krakau naar uw hotel in het centrum van Krakau en terug. De boekingsmethode en reisvoorwaarden zijn dezelfde en deze optie stelt u in staat de meer vervelende details van uw reis te vergeten en u te concentreren op het genieten van Krakau en zijn omgeving.

Hoe de dienst werkt

Net als bij de privétransfer wordt u bij de gedeelde transfer opgewacht op de luchthaven en tot aan de deur van uw hotel gebracht, maar het is mogelijk dat u de reis moet delen met een andere reiziger die ook op hetzelfde tijdstip van de luchthaven naar de stad (of vice versa) moet zien te komen.

Daarom kan het gebeuren dat de chauffeur onderweg stopt om een andere reiziger af te zetten of op te pikken. Dit kan de reis met tien of vijftien minuten verlengen, maar maakt de rit ook iets goedkoper.

Voordelen

Andere voordelen van een van deze diensten zijn de ruimte voor bagage of de beschikbaarheid van de dienstregeling, aangezien ze 7 dagen per week beschikbaar zijn, ongeacht het tijdstip waarop u op de luchthaven van Krakau aankomt.

4. Andere opties om van de luchthaven van Krakau naar het stadscentrum te komen

Krakau Luchthaven Trein| ©Melinda van den Brink
Krakau Luchthaven Trein| ©Melinda van den Brink

Trein

Hij vertrekt elk half uur van de luchthaven en rijdt van 4 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds van maandag tot zondag. Het kaartje kost een of twee euro en duurt ongeveer 45 minuten voor de hele reis en ongeveer 20 minuten tot de halte bij het centraal station van Krakau, waar ik u aanraad uit te stappen als uw hotel in het stadscentrum ligt (de laatste halte is buiten het stadscentrum van Krakau).

De naam van de trein is SKA1 en hij heeft WIFI aan boord en elektrische oplaadpunten. Bij aankomst op de luchthaven ziet u het treinstation aangegeven.

Bus

Er zijn twee lijnen overdag naar het centrum van Krakau (208 en 252, die u kunt vinden op de borden bij de uitgangen van de luchthaven) en één lijn 's nachts (902). Kaartjes kosten één euro; u kunt ze kopen bij automaten bij de bushalte of in de bus zelf.

De reis naar het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten. Tot de belangrijkste bushaltes op de luchthaven behoren het centraal station van Krakau (lijn 208) en het congrescentrum van Krakau (lijn 252).

De nachtbus rijdt van 23.00 tot 5.00 uur en een van de belangrijkste haltes is het station Glówny.

Taxi

Taxi's zijn duurder dan het huren van een privétransfer vooraf en chauffeurs zijn niet verplicht om euro's te accepteren in plaats van de Poolse munteenheid (zloty). Toch is het een beschikbare optie als u bij aankomst op de luchthaven geen vervoer hebt geboekt en het openbaar vervoer wilt vermijden. De halte is gemakkelijk te bereiken vanaf de aankomsthal en de ritprijs bedraagt ongeveer 25 euro tot het centrum.

Ana's Reizigerstip

Vermijd geld te wisselen op de luchthaven; u krijgt een slechtere deal dan bij de wisselkantoren in de stad.

5. Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Wawel Kathedraal, Krakau| ©Naval S
Wawel Kathedraal, Krakau| ©Naval S

Als u eenmaal uw aankomst in Krakau heeft geregeld, is het belangrijk dat u van tevoren de activiteiten organiseert die u in de stad wilt doen, aangezien het nogal toeristisch is en sommige daarvan ruim van tevoren moeten worden geboekt. Dus ik raad je aan deze gidsen te bekijken: