Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Baai van Mitjana

Deze kleine ongerepte baai met turkoois water zal uw hart stelen zodra u voet zet op haar witte zand. Ik zal u vertellen hoe u uw bezoek aan Cala Mitjana en haar kleine zusje, Cala Mitjaneta, kunt organiseren om er het beste uit te halen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Baai van Mitjana

Mitjana Cove | Luca Florio

Gelegen in het hart van de zuidkust van het eiland Menorca, is Cala Mitjana één van die paradijselijke stranden die de aandacht (en de flitsen) trekken van diegenen die Menorca telkens weer bezoeken.

Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, de bus, te voet of met een boottocht. Let goed op, want dit is alles wat u moet weten over dit juweel van de natuur:

Hoe kom ik naar Cala Mitjana

Mitjana Cove| © Joao Branco
Mitjana Cove| © Joao Branco

Cala Mitjana ligt in het hart van de zuidkust van Menorca en is zeer goed verbonden met Ciudadela en andere baaien in de omgeving - zie in Google Maps

Met de auto

Ondanks zijn paradijselijke uitstraling is Cala Mitjana gemakkelijk bereikbaar met de auto. Om u een idee te geven, het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Ciudadela en hoewel het omgeven is door rotskliffen, een enorm ravijn en een weelderig dennenbos, kunt u parkeren op de parkeerplaats van Cala Galdana, die heel dichtbij is en 20 minuten lopen om er te komen.

De parkeerplaats van Cala Mitjana

De parkeerplaats van Cala Mitjana is eigenlijk de parkeerplaats van Cala Galdana. Het is zeer goed aangegeven vanaf de hoofdweg en zodra u parkeert, volgt u de borden naar Cala Mitjana en Mitjaneta. U moet door een prachtig dennenbos voordat u het turquoise water bereikt dat door de bomen heen te zien is.

Hoe kom ik te voet naar Cala Mitjana (vanaf Cala Galdana)

Gelukkig is Cala Mitjana niet een van die plaatsen waarvoor je een lange wandeling moet maken om er te komen. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Cala Galdana door een stuk van de beroemde Camí de Cavalls te volgen, ongeveer een kilometer lang. Het begint bij het uitkijkpunt Mirador de Sa Punta.

De wandeling is helemaal niet lang, er zijn gedeelten aangepast met een houten loopbrug en het is niet erg steil. Maar als u besluit het midden op de dag te doen, vergeet dan niet een pet of hoed en een fles fris water mee te nemen.

Hoe kom ik met de bus naar Cala Mitjana?

Dankzij de verbinding met Cala Galdana via een stuk van de Camí de Cavalls, kunt u Cala Mitjana bereiken met elke bus die in Cala Galdana stopt. De lijnen, dienstregelingen en frequenties kunnen in het hoogseizoen veranderen ten opzichte van de rest van het jaar, dus aarzel niet om de officiële website van het openbaar vervoer in Menorca te raadplegen.

Bezoek Cala Mitjana tijdens een bootexcursie

Zonsondergang vanaf een boot| © Loreta Pavoliene
Zonsondergang vanaf een boot| © Loreta Pavoliene

Als u liever direct naar de meest comfortabele optie gaat om Cala Mitjana te bezoeken, raad ik u aan om mee te gaan met één van de boottochten die dagelijks vertrekken langs de inhammen van de zuidkust van Menorca.

Met alle comfort, eten aan boord en voldoende tijd voor een duik en snorkelen, krijgen vakanties een veel meer premium gevoel als u de baaien van de turquoise wateren van de Middellandse Zee bevaart. Cala Mitjana, één van de populairste baaien van het eiland, is inbegrepen in alle boottochten in het zuiden van Menorca.

Ontdek Cala Mitjana per boot

Wat te doen in Cala Mitjana

Snorkelen| © Channey
Snorkelen| © Channey

Geniet van het strand, het water en het witte zand. Je zult in geen enkele bar of strandtent kunnen dansen of iets drinken. Er is ook geen promenade: Cala Mitjana en Cala Mitjaneta zijn volledig ongerept. Ze nodigen u uit om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van het onderwaterleven, dus vergeet uw zonnecrème en paraplu niet als u van plan bent om er enkele uren door te brengen!

De beste tijd om Cala Mitjana te bezoeken

Turquoise wateren van Cala Mitjana| ©Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Turquoise wateren van Cala Mitjana| ©Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

Om optimaal van het turquoise water te kunnen genieten, kunt u er het beste minstens een ochtend doorbrengen. Natuurlijk zullen honderden andere bezoekers van het eiland hetzelfde idee hebben als u, dus als u de drukte wilt vermijden en een parkeerplaats wilt vinden op de parkeerplaats van Cala Galdana, kunt u het beste 's ochtends vroeg gaan, rond 9.00 uur.

Als u niet graag vroeg opstaat op vakantie (ik begrijp u heel goed), kunt u het beste rond 13:00 of 14:00 uur arriveren, wanneer sommige badgasten beginnen te vertrekken voor de lunch en vrije plaatsen vrijlaten.

Een andere optie is om laat in de middag aan te komen en te genieten van de kleuren van de zonsondergang. U geniet misschien minder van het baden, maar de rust en kalmte op dat tijdstip van de dag geven het een bijzondere sfeer.

Welke diensten heeft Cala Mitjana

Ongerept strand| ©Matthew Valentino
Ongerept strand| ©Matthew Valentino

Omdat het een ongerept strand is, zijn er geen strandbars, restaurants, douches of resorts. Wees voorbereid en neem alles wat je nodig hebt mee in een rugzak, want je zult op dit strand geen drank of eten kunnen kopen.

Wat kun je eten in Cala Mitjana?

Lunch op het strand| ©J Torres
Lunch op het strand| ©J Torres

Alleen wat je hebt meegebracht in een rugzak of koelbox. U zult geen restaurants of strandbars vinden, zelfs geen straatverkopers. Mijn advies is om wat eten mee te nemen in je rugzak en het meeste uit je tijd op het strand te halen. Als u liever uit eten gaat, ligt Cala Galdana op 20 minuten lopen en daar vindt u allerlei supermarkten, bars en restaurants.

Bezoek Cala Mitjaneta

Mitjaneta Cove| ©Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio - wikipedia
Mitjaneta Cove| ©Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio - wikipedia

Een van de grote attracties van Cala Mitjana is haar kleine zusje, Cala Mitjaneta, waarmee zij een groep witte stranden en turquoise wateren vormt die op iets uit een Caribische ansichtkaart lijken. Cala Mitjaneta is, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner dan Cala Mitjana en er zijn meestal minder mensen aan het baden of zonnebaden, maar het is nog steeds een bezoek waard.

Het ligt aan de rechterkant van Cala Mitjana en is maar een klein stukje lopen, dus hou je camera gereed!