Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste plekken om te snorkelen in Menorca

Als Menorca al fascinerend is, dan zal zijn onderwaterleven u niet onverschillig laten. Aarzel niet om een verfrissende duik te nemen en de zee in te duiken om haar diepten te verkennen. Ik zal je vertellen hoe en waar.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Beste plekken om te snorkelen in Menorca

Genieten onder de zee | Jakob Owens

Als u met een duikbril en een snorkel in het water duikt, gaat er een wereld voor u open die u zal verrassen. Menorca is één van de beste plaatsen om te snorkelen in de Middellandse Zee, omdat het schone en heldere water u een perfect uitzicht biedt.

De rotsen en vegetatie rond de inhammen trekken honderden unieke soorten aan die uw wandeling door het water tot een geweldige ervaring zullen maken. Maar wat zijn de beste baaien om te snorkelen in Menorca?

1. Snorkelen in Morell Cove

Snorkelen| © Channey
Snorkelen| © Channey

De posidònia-wanden van Cala Morell maken het tot de perfecte plaats om de zeefauna van het eiland van dichtbij te bekijken en te genieten van grote scholen kleurrijke vissen.

Kom voorzichtig dichterbij en geniet van dit wonder voor de zintuigen: dit strand is ondiep, dus je kunt er gemakkelijk doorheen zwemmen, en het heeft ook platforms die strategisch zijn geplaatst om de toegang tot het water te vergemakkelijken. Laten we een duik nemen!

Waar: Noordkust, bij Ciudadela - zie op Google maps.

Vergelijk snorkelactiviteiten in Menorca

2. Snorkelen in Cala Macarella

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio

Een van de favoriete baaien voor bezoekers en Menorcanen om te genieten van een dagje strand met zijn fijne zand en paradijselijke wateren, het is ook een van de beste plaatsen op het eiland voor het verkennen van het onderwaterleven.

Deze baai wordt geflankeerd door verticale muren van rotsen en vegetatie die uit de diepte van de zee tevoorschijn komen en kleine hoekjes en gaatjes creëren waar vissen verstoppertje lijken te spelen. Aarzel niet om een goede duikbril op te zetten en een duik te nemen in de wateren van Macarella om te genieten van het beste snorkelen.

Waar: Zuidkust, bij Ciudadela en Cala Galdana - zie op Google maps.

Ontdek de beste snorkelactiviteiten in Menorca

3. Snorkelen in Cala Tamarells

Snorkelen in kristalhelder water| ©Ishan Seefromthesky
Snorkelen in kristalhelder water| ©Ishan Seefromthesky

Cala Tamarells bestaat eigenlijk uit een groep van drie ongerepte baaien in het oosten van het eiland en het turquoise water en het feit dat het een relatief lange wandeling vereist om het te bereiken betekent dat het niet te druk is, zelfs in het hoogseizoen. Daarom is het een geweldige plek om te snorkelen en in alle rust van de zeebodem te genieten. Op de diepte ziet u hoe het zand volledig bedekt is met een laag posidonia, de mediterrane plant die het favoriete voedsel is van veel van de soorten die er leven.

Loop er beetje bij beetje omheen en geniet van het uitzicht en het landschap. U kunt er ook met de kajak naartoe als u niet te ver wilt lopen.

Waar ligt het: Mahón, in het park Albufera des Grau - zie op Google maps.

Vergelijk snorkelactiviteiten in Menorca

4. Snorkelen in Cala S'Escala

Inham in Menorca| ©Joao Branco
Inham in Menorca| ©Joao Branco

Het ligt heel dicht bij de vuurtoren van Favàrtix, in het noorden van Menorca, en daarom is het een ongerept gebied dat weinig door toeristen wordt bezocht. Daar kunt u genieten van een rotsachtig landschap dat op iets van een andere planeet lijkt en in de rotsachtige baai vindt u ondiep water, zodat u van dichtbij de soorten kunt zien die de posidonia om zich heen verslinden.

Het is het beste om het te verkennen op een dag dat er weinig wind is, om er zeker van te zijn dat de rotsen geen gevaar opleveren.

Waar: Noordkust, bij de vuurtoren van Favàrtix - zie op Google maps.

Vergelijk snorkelactiviteiten in Menorca

5. Snorkelen in de Grot van Los Ingleses

Snorkelen in grotten| ©Jakob Owens
Snorkelen in grotten| ©Jakob Owens

Het is niet de plaats waar u het grootste aantal zeedieren zult aantreffen, maar de schoonheid van de omgeving is een bezoek (en een duik) meer dan waard. Het is te voet en met de auto ontoegankelijk, dus u zult er moeten komen per kajak of met een excursie per boot of motorboot die u in staat stelt het ruige terrein te betreden.

Eenmaal daar ziet u de rotsformaties en de eenzaamheid van de plaats zal u het gevoel geven dat u in een avonturenfilm zit. Als je weet hoe je moet duiken, is het ook een ideale plek om naar de bodem te gaan.

Waar: Noordkust, bereikbaar per kajak of boot vanuit Fornells Bay - zie op Google maps.

Ontdek de beste activiteiten met Snorkelen in Menorca


Snorkelen tijdens een kajakexcursie

Binigaus strand, Menorca| ©Joan Mesquida
Binigaus strand, Menorca| ©Joan Mesquida

Kajakken geeft een sportief en avontuurlijk tintje aan uw vakantie, maar stelt u ook in staat ontoegankelijke plaatsen te bereiken en in een rustige omgeving te genieten van de onderwaterdieren. Vanuit Fornells Bay organiseren ze kajaktochten voor groepen die u naar ongerepte stranden brengen om in alle rust te snorkelen en te zwemmen. Ze kosten ongeveer 47 €.

De instructeur zal je voorzien van alles wat je nodig hebt: kajak, peddel, vest, duikbril en snorkel, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. Als je nog nooit hebt gekajakt, maak je dan geen zorgen want ze geven je een paar tips zodat je het vanaf het eerste moment met gemak aankunt.

Tijdens de hele route wordt u begeleid door de instructeur, die u naar de beste plekjes zal leiden en u zal vertellen wat de beste plekken zijn om een duik te nemen en te snorkelen. U zult de Baai van Fornells en zijn ongerepte stranden ontdekken en de Cueva de los Ingleses, een echt juweel van de natuur dat door veel toeristen onopgemerkt wordt gelaten en dat u daarentegen op uw gemak zult kunnen verkennen.

Boek Kajak activiteiten voor Snorkelen

Hoeveel kost het om te snorkelen in Menorca?

Ontdekking van de zeebodem| ©Jakob Owens
Ontdekking van de zeebodem| ©Jakob Owens

Snorkelen, als zodanig, is gratis. Zolang je een duikbril en een snorkel bij je hebt, kun je in het water springen en op eigen houtje op verkenning gaan. Het echte onderwaterleven dat zich in de diepte van de inhammen en rotsen aan de kust afspeelt, zult u er echter misschien niet vinden. Meegaan met een boottocht die je diep onder water brengt is een geweldige optie om te snorkelen: er zijn opties van €28 tot €110, afhankelijk van de route, de duur en de boot die je kiest.

Hoe en waar octopus te zien in Menorca

Octopus| ©Viatour Cathy
Octopus| ©Viatour Cathy

Als u snorkelt in de baaien in het noorden van Menorca, in het zeereservaat, zult u niet alleen octopussen zien maar ook andere soorten zoals murenen en rode mul. Dit maakt het noorden van Menorca tot een perfecte plaats om te snorkelen en te genieten van het onderwaterleven van het eiland.

Waar kun je het beste snorkelen in Menorca

Snorkelen| ©Adam Dillon
Snorkelen| ©Adam Dillon

Hoewel u voor de kust van elk strand kunt snorkelen, kunt u het beste de meest ongerepte inhammen, grotten en de diepten van de zee verkennen. Overweeg een boottocht of kajakexcursie naar de turkooizen baaien in het zuiden of de ongerepte stranden in het noorden, de Baai van Fornells en de Cueva de los Ingleses (Engelsmannengrot).

Waar is het Zeereservaat van Menorca?

Fornells Bay| ©CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Fornells Bay| ©CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

De noordkust van Menorca herbergt het grootste aantal soorten van het eiland. Daarom werd meer dan 20 jaar geleden het Zeereservaat van Menorca opgericht, dat zich uitstrekt van de baai van Fornells tot Cap Gros.

Kan ik snorkelen in Menorca met kinderen?

Snorkelen met kinderen| © Nicontents .
Snorkelen met kinderen| © Nicontents .

Natuurlijk kan je dat. Als ze maar kunnen zwemmen, is de ervaring absoluut risicoloos en zullen ze veel plezier beleven aan het ontdekken van de vissen en kleuren die ze zo vaak in tekenfilms en films hebben gezien. Wees niet bang om de kleintjes mee te nemen om te snorkelen, want het zal een onvergetelijke familie-ervaring worden.

Zoek gewoon een duikbril en een kleinere snorkel om ervoor te zorgen dat ze niet in het water raken en dat ze comfortabel kunnen genieten van de ervaring.

Waar te duiken in Menorca

Duiken| © Laya Clode
Duiken| © Laya Clode

U kunt zowel aan de noord- als aan de zuidkust van Menorca duiken. Om in de diepe wateren van Menorca te duiken, zoals overal elders, heeft U het juiste brevet en de nodige uitrusting nodig. Als u geen van beide hebt, maar de ervaring wilt uitproberen, kunt u een doop in een zwembad doen waarmee u de ervaring (en de kwalificatie) kunt opdoen die u nodig hebt om in zee te duiken.

Vraag Diving Menorca naar alle mogelijkheden: zij zijn een plaatselijk bedrijf van professionals en mariene biologen die expedities doen die volledig respectvol zijn voor het milieu en de mariene fauna van het eiland. Zij zullen u alles vertellen wat u moet weten om het beste uit de ervaring te halen.