Menorca Luchthaven Transfers

Als u optimaal van uw vakantie wilt genieten, hoeft u zich geen zorgen te maken over transfers tussen de luchthaven en uw hotel. Dit is hoe je jezelf kunt laten gaan (letterlijk) voor een probleemloze reis.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Menorca Luchthaven Transfers

Wachten op de transfer op de luchthaven | ©Atoms

Een van de grootste twijfels bij reizen naar Menorca is hoe men zich op het eiland kan verplaatsen, en of het nodig is een auto te huren, aangezien het openbaar vervoer enigszins beperkt is om alles wat het eiland te bieden heeft optimaal te benutten.

Mijn antwoord zou zijn dat het niet altijd nodig is, zolang je maar weet hoe je bij je hotel of accommodatie komt en je ervoor zorgt dat je vervoer hebt naar de baaien en stranden die je wilt bezoeken. Voor het eerste hoeft u niet verder te zoeken: hier is een privétransfer van de luchthaven van Menorca naar uw hotel en terug, waarover ik u alles zal vertellen wat u moet weten.

1. Privétransfer van de luchthaven van Mahón naar uw hotel

Mahon Luchthaven Terminal| ©Marco Mazzei
Mahon Luchthaven Terminal| ©Marco Mazzei

Met een privétransfer van Menorca luchthaven naar uw hotel in Mahon, wordt u op de luchthaven opgewacht en rechtstreeks naar uw accommodatie gebracht in een comfortabel en ruim voertuig met airconditioning. Dit is de snelste en handigste manier om bij uw hotel te komen, en is ook beschikbaar om terug te keren naar de luchthaven en uw reis af te maken zonder de zorgen en stress van het vinden van vervoer.

Boek een transfer van de luchthaven van Menorca naar uw hotel

2. Hoe werkt de transfer van Menorca luchthaven?

Privé transfer| ©Mark Cruz
Privé transfer| ©Mark Cruz
 • De dienst werkt elke dag van het jaar, 24 uur per dag. Afhankelijk van de dag en het tijdstip van uw vlucht kunt u kiezen voor meer of minder voertuigen voor de transfer.
 • De chauffeur zal tot anderhalf uur na de geschatte landingstijd op u wachten, dus mocht er een vertraging zijn, maak u dan geen zorgen, uw transfer is nog steeds gedekt.
 • U moet bij de boeking een adres van bestemming opgeven, en als dat buiten de grenzen ligt waar het transferbedrijf actief is, kunnen zij de dienst misschien niet bevestigen. Over het algemeen brengt de transfer u overal in het centrum van Mahon en rond de stad, zoals Cala Blanca.
 • Elke passagier is beperkt tot één koffer van maximaal 20 kilo en één handtas, maar als u meer bagage wilt meenemen (een fiets, een surfplank, een instrument...) kan dat zolang u niet vergeet dat bij de boeking aan te geven.
 • Baby- en kinderzitjes zijn beschikbaar op de transfer, maar u moet er tijdens het boekingsproces om vragen.
 • U kunt de overdracht op elk moment annuleren, maar u krijgt alleen 100% terugbetaald als u ten minste 24 uur van tevoren annuleert.

Boek een transfer van de luchthaven van Menorca naar uw hotel

3. Voordelen van een privé-transfer

Transfer voor grote groepen| ©Patrick Gaudin
Transfer voor grote groepen| ©Patrick Gaudin

Het grote voordeel van een privé-transfer boven gedeelde opties of openbaar vervoer is dat het de snelste en meest comfortabele is, omdat u niet op andere mensen hoeft te wachten of het voertuig met iemand anders hoeft te delen. Aan de andere kant is de prijs meestal hoger en tenzij uw groep groot genoeg is om het voertuig te vullen, zult u moeten betalen voor eventuele lege stoelen.

De voertuigen hebben verschillende zitplaatsen, afhankelijk van de optie die u kiest. Er zijn voertuigen met 3, 8 en 16 zitplaatsen voor uw groep. Als u bijvoorbeeld met 6 personen bent, is het het voordeligst om twee afzonderlijke diensten met 3 zitplaatsen te boeken, zodat u niet voor twee lege stoelen hoeft te betalen.

Wat het ook de moeite waard maakt om een privétransfer vanaf de luchthaven te boeken, is dat uw chauffeur bij de landing op u wacht in de aankomsthal, zodat u niet over de luchthaven hoeft te dwalen op zoek naar de weg naar Mahón. U wordt gevraagd naar uw vluchtgegevens en uw telefoonnummer, zodat u te allen tijde weet of uw vlucht vertraging heeft en via welke vertrekgate u de luchthaven binnenkomt.

Boek een transfer van de luchthaven van Menorca naar uw hotel

4. Over bagage

Bagage ophalen| ©I G
Bagage ophalen| ©I G

De voertuigen die dit type vervoer verzorgen hebben voldoende ruimte om uw bagage te vervoeren, en hoewel het normaal gesproken beperkt is tot één koffer per persoon, kunt u, aangezien het om privévervoer gaat, zonder probleem meer meenemen (zolang u dat bij de reservering aangeeft).

Dit, in combinatie met de comfortabele, ruime stoelen en airconditioning, maakt dit een geweldige optie als u naar Mahón wilt zonder gedoe.

Alex's Traveller Tip

Met een privétransfer bent u in ongeveer 13 minuten in het centrum van Mahón. De bus, het enige alternatief, doet er ongeveer 15 minuten over, plus de tijd die u moet wachten.

5. Hoe een transfer boeken

Iberia vliegtuig op de startbaan van de luchthaven van Mahón.| ©Hugh Llewelyn
Iberia vliegtuig op de startbaan van de luchthaven van Mahón.| ©Hugh Llewelyn
 1. Kies de datum van uw vlucht en het aantal te vervoeren personen, en vervolgens het voertuig van uw keuze (er zijn verschillende opties, elk met een andere prijs).
 2. U wordt gevraagd naar de voor- en achternaam van alle passagiers, informatie over uw vlucht en het adres van bestemming. Als u meer dan één koffer meeneemt, zet deze dan in het laatste veld.
 3. Na betaling wordt uw boeking bevestigd en ontvangt u een e-mail met alle details van uw boeking. Controleer of alles klopt en sla het op in hoogtepunten.
 4. U wordt op de luchthaven opgehaald op de in de e-mail aangegeven plaats en u en de rest van de passagiers worden naar uw hotel of accommodatie gebracht.
 5. Als u een retourtransfer boekt, ontvangt u een e-mail of telefoontje om de ophaaltijd te bevestigen. Dit is meestal 3 uur voor uw vlucht, maar u kunt uw eigen ophaaltijd kiezen.

6. De bus, het enige alternatief voor de transfer

Openbaar vervoer| ©jf 1234
Openbaar vervoer| ©jf 1234

Misschien denkt u aan een reis naar Menorca met een beperkt budget, of u gaat reizen met zeer lichte bagage, of u bent niet overtuigd van privé vervoer. In dat geval kunt u vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer naar Mahón reizen.

Bus nummer 10 brengt u van de luchthaven naar het busstation van Mahón in het centrum van de stad. Het buskaartje wordt gekocht bij de chauffeur en kost €2,65 (een prijs die, afhankelijk van wanneer u dit leest, veranderd kan zijn).

De eerste bus van Menorca naar de luchthaven vertrekt om 5.45 uur en de laatste om 00.25 uur, dus als u in de vroege ochtenduren op het eiland aankomt is dit misschien niet de beste optie. Bussen rijden elke 15-30 minuten.

Om van Mahón naar Ciutadella te gaan kunt u vanaf het station een bus nemen. De reis duurt ongeveer 45 minuten.

7. Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Snorkelen in de beste baaien| ©Mari Martin
Snorkelen in de beste baaien| ©Mari Martin

Als je eenmaal in Menorca bent, zijn er tal van ervaringen en activiteiten die op je wachten en om je reis onvergetelijk te maken, is hier een gids met 10 must-do's die je tijdens je reis moet doen: 10 Beste Activiteiten in Menorca.

En wat u zeker niet mag missen is een boottocht rond het eiland, bij voorkeur bij zonsondergang en met een glas wijn. Klinkt dat goed? Nou, lees hier meer over deze ervaring: boottochten-in-menorca.