Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Baai van Turqueta

Een van de juweeltjes van de zuidkust van Menorca is Cala Turqueta, het favoriete strand van vele Menorcanen. Ik zal je vertellen hoe je het beste van dit prachtige postkaart strand kunt maken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Baai van Turqueta

Turqueta Cove | Freepik

De naam is niet misleidend. Cala Turqueta valt op door het turquoise blauw van het water, maar ook door het fijne zand en het afgelegen strand dat, omgeven door pijnbomen en vegetatie, lijkt op iets uit het Caribisch gebied. U kunt het bereiken met de auto en een korte wandeling maken, want het is vrij toegankelijk te voet, of u kunt er van genieten vanaf zee met een boottocht rond de baaien in het zuiden van Menorca. Let op:

Hoe kom ik naar Cala Turqueta

Turqueta Cove| ©J. Braun - Wikipedia
Turqueta Cove| ©J. Braun - Wikipedia

Cala Turqueta bereiken is vrij gemakkelijk en het is zeker de moeite waard. Je moet vroeg opstaan om een plekje te bemachtigen, maar je kunt er gemakkelijk komen. Ik zal je zeggen hoe.

Met de auto

Het beste aan de toegang tot Cala Turqueta is dat het een eigen parkeerplaats heeft, dus parkeren zal geen probleem zijn. Vanuit Ciudadela, bijvoorbeeld, bent u er heel snel (langs de Camí de Sant Joan de Missa) en het duurt slechts tien minuten van de parkeerplaats naar het strand.

Walking

Naar het paradijs lopen zal geen probleem zijn. De parkeerplaats bij Cala Turqueta maakt de wandeling naar het strand erg kort, je hoeft maar een minuut of tien te lopen en alles is zeer goed aangegeven. Je kunt niet verdwalen!

Met de bus

Lijn 68 van de Menorca stadsbus rijdt door Ciudadela en stopt bij Cala Turqueta. Dit is ongetwijfeld de meest duurzame (en gemakkelijkste) optie om naar het strand te gaan, aangezien u niet met uw eigen auto hoeft te rijden of vroeg op hoeft te staan om een parkeerplaats te bemachtigen. Houd er rekening mee!

Bezoek Cala Turqueta tijdens een bootexcursie

Catamaran| ©Miquel Gelabert
Catamaran| ©Miquel Gelabert

Maar als er één optie is die u bij uitstek in staat stelt om het beste uit uw bezoek aan Cala Turqueta te halen, dan is het wel om er per boot te komen. En het beste van alles is dat u dit kunt doen zonder veel geld te hoeven investeren. Vanuit Ciudadela en Cala Galdana zijn er dagelijks boottochten die u meenemen om te genieten van de beste baaien van Menorca.

Als u van Turqueta wilt genieten, moet u de route van Calas del Sur kiezen en zult u ook andere schitterende paradijzen ontdekken, zoals Cala Mitjana of Cala Macarella.

Boek uw boottocht

Wat te doen in Cala Turqueta

Zwemmen in kristalhelder water| ©Daniel Ferrandiz
Zwemmen in kristalhelder water| ©Daniel Ferrandiz

Laat u gaan en geniet van de zon, het fijne zand en het turquoise water. Het zal je niet veel kosten, geloof me. Natuurlijk, als u vooruitziend bent en een snorkelbril hebt, aarzel dan niet om in het water te duiken om de zeedieren te ontdekken die deze kristalheldere wateren bewonen. Het gebrek aan golven, de zuiverheid van de zee en de rotsachtige omgeving maken van Turqueta de perfecte plaats om te duiken op zoek naar kleurrijke vissen.

De beste tijd om Cala Turqueta te bezoeken

Zonsondergang| ©Johannes Plenio VL
Zonsondergang| ©Johannes Plenio VL

Het is het beste om vroeg in de ochtend aan te komen. Vergeet niet dat dit een gemakkelijk toegankelijk strand is dat zeer populair is bij zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen. Dus als u daar wilt komen en parkeren zonder gedoe of lange wachttijden op de parkeerplaats, zult u vroeg moeten opstaan. Maar de beloning is de moeite waard.

De zon gaat meestal vrij vroeg onder op dit strand, dus als u zin hebt om te zwemmen of te zonnebaden, houd er dan rekening mee dat het niet de beste locatie is om laat in de middag aan te komen.

Welke diensten heeft Cala Turqueta?

Ongerept strand| ©Matthew Valentino
Ongerept strand| ©Matthew Valentino

Cala Turqueta is een vrijwel maagdelijk strand, maar sinds enkele jaren zijn er badmeesters en openbare toiletten in de buurt, waardoor het veel comfortabeler is om de dag door te brengen.

Waar te eten in Cala Turqueta

Voorbereid voedsel voor Playa Virgen| ©J Torres
Voorbereid voedsel voor Playa Virgen| ©J Torres

Er zijn geen strandtenten, bars of restaurants in de baai zelf, dus als u het meeste uit uw verblijf daar wilt halen, is mijn aanbeveling om iets te eten en wat verfrissingen in uw rugzak mee te nemen. Zo niet, dan kunt u altijd in andere nabijgelegen baaien gaan eten, zoals Cala Galdana, waar u veel meer diensten zult vinden. Natuurlijk moet u uw kostbare parkeerplaats opgeven als u er met de auto heen bent gegaan.

Bezoek Cala Turqueta met kinderen

Spelende kinderen op het strand| ©Limor Zellermayer
Spelende kinderen op het strand| ©Limor Zellermayer

Cala Turqueta betovert zowel kinderen als volwassenen, dus aarzel niet om er de dag door te brengen met het hele gezin. Het water is niet erg diep aan de oever en als je een zonnebril, drijvers of een matje bij je hebt, zul je je prima vermaken.

Snorkelen in Cala Turqueta

Snorkelen| ©Jakob Owens
Snorkelen| ©Jakob Owens

Cala Turqueta is één van de paradijzen om te snorkelen in Menorca. Als u zin hebt om een masker en snorkel op te zetten, hebt u hier een prachtig uitzicht op de zeebodem. Als u de snorkeloptie verder wilt verkennen, zijn er boottochten met stops bij grotten en kliffen om te snorkelen, en de kajaktochten hebben ook stops om te snorkelen.