Catamaran rondleidingen

De wateren van Menorca bevaren met een catamaran is de meest authentieke boottocht die u op het eiland kunt maken: hier vindt u een gids over hoe u die kunt boeken en enkele tips om er het beste van te maken.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Catamaran rondleidingen

Genieten van een tochtje met de catamaran | ©Miquel Gelabert

Om echt van de schoonheid van Menorca te genieten, moet men zich verbinden met haar natuur: haar zee, haar baaien, haar kliffen en natuurlijk, haar spectaculaire zonsondergangen.

Een boottocht rond het eiland maken zonder richting, behalve de wind en afhankelijk van de golven, is een prachtige manier om op de ouderwetse manier van de zee te genieten. Hier is alles wat u moet weten over catamaran reizen rond Menorca.

1. De beste opties voor een catamarantocht in Menorca

Geniet van de zee aan boord van een catamaran| ©Patrick Lalonde
Geniet van de zee aan boord van een catamaran| ©Patrick Lalonde

Catamaran excursies in Menorca

2. Halve dag catamaran excursie

Natuur en ontspanning in één ervaring| ©Jordan Irving
Natuur en ontspanning in één ervaring| ©Jordan Irving

In tegenstelling tot andere boottochten rond Menorca, heeft deze excursie rond Menorca per catamaran geen vaste route: de kapitein beslist ter plaatse naargelang de windrichting, wat deze ervaring tot een zeer authentieke manier maakt om van de zee te genieten. Afhankelijk van de route gaat u naar het westen van het eiland, naar Cala Pregonda, of naar het oosten, naar Cala Mongofre.

De catamaran vertrekt uit de haven van Fornells en keert terug naar dezelfde plaats. Het tijdschema is flexibel en u kunt ervoor kiezen de excursie 's ochtends of 's middags te doen. Ik raad u echter aan de excursie 's ochtends te doen als u wilt genieten van het kristalheldere water en het uitzicht op de prachtige kliffen en baaien die het eiland te bieden heeft.

Voor mij is het grote voordeel van catamaran-excursies ten opzichte van andere boottochten dat het zeer authentieke ervaringen zijn en niet overvol: de catamaran kan maximaal 12 mensen herbergen, dus het is niet je typische toeristische boottocht. Deze ervaring gaat meer over het verbinden met de natuur van Menorca op de meest authentieke en speciale manier mogelijk.

Meer informatie over catamaranreizen

  • Duur: 5 uren
  • Prijs: 39.
  • Aanbevolen: Als u van de zonsondergang wilt genieten in een unieke ervaring met een kleine groep, weg van de meer toeristische activiteiten.

Halve dag catamaran excursie

3. Catamarantocht bij zonsondergang met aperitief

Zonsondergang op zee| ©Loreta Pavoliene
Zonsondergang op zee| ©Loreta Pavoliene

Deze catamarantocht bij zonsondergang heeft als bijzonderheid dat de vertrektijd rond 19.00 uur is, zodat de tocht plaatsvindt tussen zonsondergang en het vallen van de avond. Dit, samen met een aperitief en drankjes inbegrepen, maakt deze ervaring de perfecte manier om een gebeurtenis te vieren of om afscheid te nemen van Menorca aan het einde van de reis.

Ook deze tocht vertrekt vanuit Fornells, maar in tegenstelling tot de vorige ervaring is de route meer uitgestippeld en zult u niet zo'n uitgebreide route afleggen, aangezien het de bedoeling is uit te wijken naar het midden van de zee en daar te parkeren om te genieten van de golven en de zonsondergang. Zodra de boot is gestopt, is het filmtijd: spring in het water om te zwemmen en zelfs te snorkelen met de snorkeluitrusting die door de kapitein wordt verstrekt.

Bij zonsondergang kunt u met uw vrienden of partner of met de andere leden van de groep (in dit geval ook een kleine groep van maximaal 7 personen) toosten en genieten van een aperitief. U zult Menorca vanuit een uniek gezichtspunt zien, met de zonsondergang die haar baaien en stranden baadt, en na een avondwandeling gaat u terug naar Fornells.

Meer info

  • Duur: 5 uren
  • Prijs: € 39.
  • Aanrader: Als u 's nachts met een glas wijn over de wateren van Menorca zeilt, klinkt dat heel erg goed.

Catamaran excursie bij zonsondergang

4. Waarom een excursie met een catamaran de moeite waard is

De mooiste zonsondergangen| ©John Morgan
De mooiste zonsondergangen| ©John Morgan

Mijn ervaring is dat hoe kleiner de groep mensen is die aan een activiteit deelneemt, hoe beter de ervaring is, omdat u een meer persoonlijke service krijgt en een intiemere en authentiekere tijd beleeft dan op een drukke excursie. In het geval van deze catamaran ervaringen, heb je alle goede dingen van een boottocht rond Menorca, maar met de toegevoegde bonus van het zijn in een kleine groep, wat zeker de moeite waard is.

U zult de beste zonsondergang van het eiland zien

Wat deze boottochten echter echt een must maakt, is dat ze u de gelegenheid bieden om van de zonsondergang te genieten vanuit een bevoorrecht standpunt, midden op zee en zonder enige hindernis, terwijl u de zeebries op uw gezicht voelt en een duik in het water neemt. Het is echt een plan dat smaakt naar de zomer en de Middellandse Zee als weinig andere.

Over zonsondergangen gesproken, als die net als bij mij ook jouw favoriete moment van de dag zijn, heb ik een gids geschreven over waar je de meest spectaculaire zonsondergangen in Menorca kunt zien (hoewel ik je kan vertellen dat ze er vanaf de boeg van een boot met een glas wijn heel, heel goed uitzien): Beste zonsondergang plekken in Menorca.

Alex's Reizigerstip

Neem een tas of rugzak mee, bij voorkeur waterdicht, om uw spullen in op te bergen. De catamarans hebben kluisjes voor persoonlijk gebruik waar u uw spullen in kunt doen als u ze niet ergens wilt achterlaten als u gaat zwemmen of snorkelen.

5. Voordat u boekt

Zeil rond Menorca voor een onvergetelijke ervaring.| ©Alix Greenman
Zeil rond Menorca voor een onvergetelijke ervaring.| ©Alix Greenman

Wat gebeurt er als het weer niet goed is?

Een eerste vereiste voor deze boottochten is goed weer. Als het regent of hard waait, wordt de ervaring geannuleerd en krijgt u uw geld terug of wordt u aangeboden de ervaring uit te stellen tot een andere datum.

Als het slecht weer is, is een activiteit die zelfs in de regen prachtig is, de Jeep tour door Menorca. Het is ook een van de populairste op dagen dat kajak- en boottochten geannuleerd zijn. Lees meer over deze ervaring in de link hieronder.

Wat moet u meenemen op de excursie?

Neem zwemkleding, een zonnebril, een handdoek, een fles water en zonnecrème mee - u zult het heerlijk vinden in de zon te zitten en te genieten van een verfrissende duik in het water.

Wat heb je nodig om te boeken?

Om een catamaranreis te boeken, moet u een datum en een aantal deelnemers kiezen. Vervolgens wordt u gevraagd om enkele persoonlijke gegevens en uw e-mailadres (het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft dat u normaal gebruikt). Zodra u de betaling hebt gevalideerd, ontvangt u een bevestigingsmail die u op de dag van de excursie aan de kapitein moet tonen.

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn om aan boord te gaan?

Als algemene aanbeveling geldt dat het een goed idee is om ten minste 15 minuten voor de starttijd van de belevenis op het ontmoetingspunt aanwezig te zijn.

Catamaran excursies in Menorca

6. Andere activiteiten die u kunnen interesseren

Jeep safari in Menorca| ©Andrew Hurley
Jeep safari in Menorca| ©Andrew Hurley

Naast catamarantochten zijn er nog vele andere bootervaringen beschikbaar in Menorca, perfect om dat speciale en onvergetelijke tintje aan uw reis te geven. Ik vertel je hier alles wat je moet weten: boottochten-in-menorca.

Een andere essentiële activiteit is het eiland van binnenuit te verkennen, en wat is een betere manier om dit te doen dan met een Jeep tour waar u bossen, weiden, kliffen en bossen zult ontdekken en zelfs een biologische boerderij zult bezoeken waar u de Menorcaanse gastronomie zult proeven. Als u meer wilt weten, klik hier: Jeep Safari in Menorca.

En aangezien Menorca een bestemming is die de moeite waard is om optimaal van te genieten, hebben we hier een lijst met leuke plannen om in uw reis op te nemen om een onvergetelijke vakantie te beleven, iets wat moeilijk te bereiken is als u alleen maar van plan bent om op het strand te gaan liggen en te zonnebaden: 10 Beste Activiteiten in Menorca.