Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste zonsondergang plekken in Menorca

Er zijn veel plaatsen op het eiland waar u de zonsondergang kunt bewonderen, maar er zijn er maar een paar vanwaar u dit het meest magische moment van uw vakantie kunt maken. Ontdek ze hier!

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Beste zonsondergang plekken in Menorca

De zonsondergang bekijken vanaf een boot in Menorca | ©Loreta Pavoliene

Wanneer het zonlicht over de kalme zee begint te kleuren en het laatste vogelgezang te horen is, is het meest bijzondere moment van de dag aangebroken: zonsondergang.

Kijken naar een zonsondergang in Menorca is iets spectaculairs en unieks, en ik kan me maar weinig plaatsen herinneren waar ik diezelfde sensatie heb gehad. Een heel palet van oranje kleuren die op de zee weerkaatsen in een moment dat even eenvoudig als mooi is, en om ervan te genieten als een inwoner, zijn hier de 5 beste plaatsen om de zonsondergang in Menorca te bekijken.

1. De mooiste zonsondergang, vanaf een catamaran in het midden van de zee

Catamarans aan de kust| ©Brett Jordan
Catamarans aan de kust| ©Brett Jordan

Een boottocht rond Menorca is een plan dat in elke reis naar dit prachtige eiland van de Balearen zou moeten worden opgenomen. Er zijn vele mogelijkheden en opties om van deze ervaring te genieten, maar van allemaal raad ik deze speciale catamarantocht rond Menorca aan.

Zowel vanwege het kleine aantal mensen dat op de catamaran past in vergelijking met de overvolle boottochten die je op het eiland kunt vinden, als vanwege hoe bijzonder en uniek het is om met de catamaran in de richting van de wind te varen, wat een zeker element van verrassing aan de tocht toevoegt, zal deze excursie een van je favoriete momenten van je bezoek aan Menorca worden.

Deze excursie kan 's morgens vroeg of bij zonsondergang worden gedaan, en logischerwijs raad ik de optie aan om de magische zonsondergang vanaf zee te zien, maar aangezien het een flexibele optie is, beslist u zelf hoe u deze combineert met de rest van uw plannen op Menorca. Het is maar dat je het weet, de tour duurt 3 uur 30 minuten en de prijs van de ervaring is € 72

Indien U andere mogelijkheden voor een boottocht bij zonsondergang in Menorca wilt onderzoeken, kunt U het volgende artikel lezen waarin ik U alles vertel wat U moet weten: boottochten-in-menorca.

Hoe er te komen

Deze catamaran-ervaring vertrekt, net als vele andere, vanuit Fornells, in het noorden van Menorca. De enige manier om er te komen vanuit Ciutadella of Mahón is met de auto.

Vergelijk de beste boottochten

2. Sluit de dag af met een uitzicht vanaf de Pont d'en Gil

Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez
Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez

Er is geen betere plaats in Menorca om van de zonsondergang te genieten. Pont d'en Gil is een natuurlijke rotsbrug die in zee uitmondt en een opening maakt van waaruit men, als men goed staat, de zon in het water kan zien zakken.

U kunt de brug oversteken om prachtige foto's te maken en de onmetelijkheid van de zee te bewonderen en daarna een fles wijn of een paar biertjes opentrekken om te proosten met het laatste licht van de dag.

Als u zin hebt om uw reis naar Pont d'en Gil te verlengen, kunt u een paar uur eerder vertrekken en de Camí de Cavalls volgen naar de vuurtoren van Punta Nati, een prachtig bouwwerk uit het begin van de 20e eeuw, en onderweg kunt u door een verlaten landschap wandelen dat u soms het gevoel geeft naar een afgelegen deel van de wereld te zijn getransporteerd.

Ook vanaf de vuurtoren van Punta Nati kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Een andere optie die ik zeker zou aanraden is om per boot naar Pont d'en Gil|et te gaan, op een excursie die u ook de kans geeft om een rondleiding te krijgen door Ciutadella, te genieten van het indrukwekkende uitzicht op de kathedraal en in de verte de vuurtoren van Cap d'Artrux te bewonderen.

Hoe er te komen

Te voet of met de fiets vanaf Cala en Blanes (Ciutadella). U kunt er ook met de auto of de motor komen, en een boottocht naar Pont d'en Gil is een prachtige ervaring.

3. Geniet van de zonsondergang op Son Bou Beach

Zonsondergang in Son Bou| ©Steve.
Zonsondergang in Son Bou| ©Steve.

De charme van de Balearen, en nog meer van Menorca, ligt in de stranden en de prachtige baaien met kristalhelder water en ongerept zand. Er zijn er veel van waaraf u een onvergetelijke zonsondergang kunt aanschouwen, maar geen zoals het strand van Son Bou.

Langs dit uitgestrekte strand vindt u een plek van waaruit u een eenvoudig plan, zoals op een handdoek zitten met een kleine picknick, of zelfs het aansteken van een paar kaarsen en het openen van een fles champagne, tot een van de beste momenten van uw vakantie kunt maken.

Voor het onbelemmerde uitzicht dat je hebt op de zonsondergang en de grootsheid van de open hemel voor je ogen over de eindeloze zee, en voor de vurige rode kleur van het tafereel vlak voor het vallen van de avond, is het kijken naar de zonsondergang op het strand van Son Bou iets wat je niet alleen minstens één keer op een reis naar Menorca moet doen, maar minstens één keer in je leven.

Trouwens, als u de zonsondergang al gezien hebt vanuit het zuiden van het eiland, hebt u de mogelijkheid om een Jeep excursie te maken naar de noordelijke stranden van Menorca met Safari, een zeer complete ervaring waarbij u een privé ranch bezoekt en geniet van de zonsondergang vanaf de Kaap van Cavalleria.

Hoe kom ik in Son Bou?

Het strand van Son Bou ligt in het zuiden van het eiland, min of meer tussen Mahón en Ciutadella. Het is noodzakelijk de auto te gebruiken om er te komen vanuit een van beide steden, met een half uur rijden in beide gevallen.

Alex's Reizigerstip

Probeer twee uur voor zonsondergang aan te komen, zodat u een plekje kunt bemachtigen voordat de mensenmassa's arriveren.

4. Met een cocktail in de hand gaat ook de zon onder vanaf de strandbar Hola Ola

Neem een drankje en geniet van de zonsondergang bij Hola Ola.| ©Inko 6
Neem een drankje en geniet van de zonsondergang bij Hola Ola.| ©Inko 6

Hoewel het uitzicht op de zonsondergang niet zo spectaculair is als op andere plekken in Menorca, maakt de 'vibe' van de Hola Ola strandbar het tot een van de topplekken om van het laatste deel van de dag te genieten met ontspannende muziek, tropische drankjes, en bankjes en grasveldjes om met je partner of vrienden op te zitten.

De hippie-uitstraling van de locatie aan het strand, in combinatie met een gevarieerde cocktailkaart en een aantal sharing plates en snacks, maken van Hola Ola een favoriete plek voor zowel de plaatselijke bevolking als reizigers om van de middag te genieten.

Voordat u besluit te gaan, moet ik u erop wijzen dat het niet een erg "vriendelijke" bar is om met kinderen heen te gaan, aangezien er niets is om hen te vermaken en de sfeer misschien niet het meest geschikt voor hen is.

Hoe er te komen

Hola Ola ligt in Cala Blanca, op 7 minuten rijden van Ciutadella richting zuiden. Je kunt er ook relatief gemakkelijk met de fiets komen, met een korte rit van 15 minuten over een weg of pad.

5. De laatste zonnestralen van de dag, vanaf Cala Morell

Morell Cove| ©Martin Robson
Morell Cove| ©Martin Robson

Cala Morell heeft in zekere zin de essentie van Santorini: straten met kleine witte huisjes die langs de berghelling lopen, om uit te komen bij een baai die wordt ingesloten door twee kliffen, omlijst door één van de mooiste zonsondergangen van heel Menorca.

Wat de zonsondergang in Cala Morell bijzonder maakt, is dat de silhouetten van de kliffen aan de horizon tegen het licht worden getekend als de zon begint onder te gaan, zodat u zult genieten van een ander uitzicht dan op de typische ansichtkaart van het laatste licht van de dag.

Een ander voordeel is dat het een veel minder bekende plaats is om de zonsondergang te zien dan andere, meer typische plaatsen, zoals de vuurtoren van Punta Nati, Cala Blanca of Castell de Sant Nicolau, die, hoewel het nog steeds plaatsen zijn om een prachtige zonsondergang te zien, door het grote aantal mensen dat er naartoe gaat, de ervaring minder intiem en speciaal kunnen maken.

Hoe er te komen

Cala Morell ligt op 15 minuten rijden van Ciutadella (je kunt er ook naartoe wandelen als je de volledige hippie-ervaring wilt, maar het is een rit van twee uur over een autoweg, wat niet aan te raden is).