Beste zonsondergang plekken in Menorca

Er zijn veel plaatsen op het eiland vanwaar je de zonsondergang kunt bekijken, maar er zijn er maar een paar vanwaar je dit het meest magische moment van je vakantie kunt maken. Ontdek ze hier!

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Beste zonsondergang plekken in Menorca

De zonsondergang bekijken vanaf een boot in Menorca | ©Loreta Pavoliene

Wanneer het zonlicht van kleur begint te veranderen boven de kalme zee en het laatste vogelgezang wordt gehoord, is het meest speciale moment van de dag aangebroken: de zonsondergang.

De zonsondergang bekijken in Menorca is iets spectaculairs en unieks, en ik kan me weinig plaatsen herinneren waar ik ditzelfde gevoel heb gehad. Een heel palet van oranje kleuren die weerspiegelen op de zee in een moment dat even eenvoudig als mooi is, en om ervan te genieten als een inwoner, zijn hier de 5 beste plaatsen om de zonsondergang in Menorca te bekijken.

1. De beste zonsondergang, vanaf een catamaran midden op zee

Catamarans aan de kust| ©Brett Jordan
Catamarans aan de kust| ©Brett Jordan

Een boottocht maken rond Menorca is een plan dat in elke reis naar dit prachtige eiland van de Balearen moet worden opgenomen. Er zijn veel mogelijkheden en opties om van deze ervaring te genieten, maar van allemaal raad ik deze speciale tocht rond Menorca per catamaran aan.

Zowel vanwege het kleine aantal mensen dat op de catamaran past in vergelijking met de overvolle boottochten die je op het eiland kunt vinden, als vanwege hoe bijzonder en uniek het is om met de catamaran de windrichting te volgen, wat een zeker verrassingselement aan de tocht toevoegt, zal deze excursie een van je favoriete momenten van je bezoek aan Menorca worden.

Deze excursie kan 's ochtends vroeg of bij zonsondergang gedaan worden, en logischerwijs raad ik de optie aan om de magische zonsondergang vanaf zee te zien, maar omdat het een flexibele optie is bepaal je zelf hoe je het combineert met de rest van je plannen in Menorca. Ter informatie, de tocht duurt 3 uren 30 minuten en de prijs van de ervaring is € 45

Als je andere mogelijkheden voor een boottocht bij zonsondergang in Menorca wilt ontdekken, kun je het volgende artikel lezen waarin ik je alles vertel wat je moet weten: boottochten-in-menorca.

Hoe er te komen

Deze catamaranervaring vertrekt, net als vele andere, vanuit Fornells, in het noorden van Menorca. De enige manier om er te komen vanuit Ciutadella of Mahón is met de auto.

Vergelijk de beste boottochten

2. Sluit de dag af met het uitzicht vanaf de Pont d'en Gil

Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez
Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez

Er is geen betere plek op Menorca om van de zonsondergang te genieten. Pont d'en Gil is een natuurlijke rotsbrug die in zee uitsteekt en een opening laat van waaruit je, als je goed staat, de zon in het water kunt zien zakken.

Je kunt de brug oversteken om een paar prachtige foto's te maken en de onmetelijkheid van de zee te bewonderen en dan een fles wijn of een paar biertjes opentrekken om te proosten op het laatste licht van de dag.

Als je zin hebt om je uitstapje naar Pont d'en Gil wat te verlengen, kun je een paar uur eerder gaan en de Camí de Cavalls volgen naar de vuurtoren van Punta Nati, een prachtig bouwwerk uit het begin van de 20e eeuw, en onderweg kun je door een verlaten landschap wandelen dat je soms het gevoel zal geven dat je naar een afgelegen deel van de wereld bent getransporteerd.

Als alternatief kun je vanaf de vuurtoren van Punta Nati ook genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Een andere optie die ik je zeker zou aanraden is om per boot naar Pont d'en Gil|et te gaan, tijdens een excursie waarbij je ook de gelegenheid krijgt om een rondleiding door Ciutadella te krijgen, te genieten van het indrukwekkende uitzicht op de kathedraal en in de verte de vuurtoren van Cap d'Artrux te bewonderen.

Hoe er te komen

Te voet of op de fiets vanuit Cala en Blanes (Ciutadella). Je kunt er ook met de auto of motor komen, en met de boot naar Pont d'en Gil is een prachtige ervaring.

3. Geniet van de zonsondergang op het strand van Son Bou

Zonsondergang in Son Bou| ©Steve.
Zonsondergang in Son Bou| ©Steve.

De charme van de Balearen, en nog meer van Menorca, ligt in de stranden en prachtige baaien met kristalhelder water en ongerept zand. Er zijn er veel van waar je getuige kunt zijn van een onvergetelijke zonsondergang, maar geen zoals het strand van Son Bou.

Langs dit uitgestrekte strand kun je een plek vinden van waaruit je een plan dat zo eenvoudig is als op je handdoek zitten met een kleine picknick, zelfs een paar kaarsen aansteken en een fles champagne openen, kunt veranderen in een van de beste momenten van je vakantie.

Voor het onbelemmerde uitzicht dat je hebt op de zonsondergang en de grootsheid van de open hemel voor je ogen over de eindeloze zee, en voor de vuurrode kleur van het tafereel vlak voor het vallen van de avond, is het kijken naar de zonsondergang op het strand van Son Bou iets dat je niet alleen minstens één keer tijdens een reis naar Menorca moet doen, maar minstens één keer in je leven.

Trouwens, als je de zonsondergang al vanaf het zuiden van het eiland hebt gezien, heb je de optie om een Jeep excursie te nemen naar de noordelijke stranden van Menorca met Safari, een zeer complete ervaring waarbij je een privé ranch bezoekt en geniet van de zonsondergang vanaf de Kaap van Cavalleria.

Hoe kom je er

Het strand van Son Bou ligt in het zuiden van het eiland, min of meer tussen Mahón en Ciutadella. Een auto is essentieel om er vanuit beide steden te komen, in beide gevallen is het een half uur rijden.

Alex' Reistip

Probeer twee uur voor zonsondergang te komen, dan kun je een plekje bemachtigen voordat de mensenmassa's arriveren.

4. Met een cocktail in de hand gaat de zon ook onder vanaf de Hola Ola strandbar

Drink een drankje en geniet van de zonsondergang bij Hola Ola| ©Inko 6
Drink een drankje en geniet van de zonsondergang bij Hola Ola| ©Inko 6

Hoewel het uitzicht op de zonsondergang niet zo spectaculair is als op andere plekken in Menorca, maakt de 'vibe' van strandbar Hola Ola het een van de topplekken om te genieten van het laatste deel van de dag met ontspannende muziek, tropische drankjes en bankjes en grasvelden om op te zitten met je partner of vrienden.

De hippie-look van de plek, die naast het strand ligt, plus het gevarieerde cocktailmenu met enkele gerechten om te delen en te knabbelen, maken Hola Ola een van de favoriete plekken voor zowel de lokale bevolking als reizigers om van de middag te genieten.

Voordat je besluit om te gaan, denk ik dat het nodig is om erop te wijzen dat het niet een erg 'vriendelijke' bar is om met kinderen naartoe te gaan, omdat er niets is om ze te vermaken en de sfeer misschien niet het meest geschikt voor ze is.

Hoe kom je er

Hola Ola ligt in Cala Blanca, op 7 minuten rijden van Ciutadella richting het zuiden. Je kunt er ook relatief gemakkelijk met de fiets komen, met een korte rit van 15 minuten over een weg of pad.

5. De laatste zonnestralen van de dag, vanuit Cala Morell

Inham van Morell| ©Martin Robson
Inham van Morell| ©Martin Robson

Cala Morell heeft in zekere zin een beetje de essentie van Santorini: straten met kleine witte huisjes die langs de berghelling lopen, om uit te komen bij een baai die wordt omsloten door twee kliffen die een van de mooiste zonsondergangen van heel Menorca omlijsten.

Wat de zonsondergang bij Cala Morell speciaal maakt, is dat de silhouetten van de kliffen tegen de horizon worden getekend als de zon begint onder te gaan, zodat je van een ander uitzicht geniet dan de typische ansichtkaart van het laatste licht van de dag.

Een ander voordeel is dat het een veel minder bekende plek is om de zonsondergang te bekijken dan andere meer typische plekken, zoals de vuurtoren van Punta Nati, Cala Blanca of Castell de Sant Nicolau, die, hoewel het nog steeds plekken zijn om getuige te zijn van een prachtige zonsondergang, het grote aantal mensen dat er naartoe gaat kan de ervaring minder intiem en speciaal maken.

Hoe kom je er

Cala Morell ligt op 15 minuten rijden van Ciutadella (je kunt er ook naartoe lopen als je de volledige hippie-ervaring wilt meemaken, maar dat is twee uur rijden over een autoweg, wat niet aan te raden is).