Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Jeep Safari in Menorca

Menorca is veel meer dan zijn ongelooflijke baaien en stranden. Ontdek alles wat verborgen is in dit juweel van de Balearen tijdens een jeep excursie door de bossen, weiden en kliffen.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Jeep Safari in Menorca

Ontdekking van de geheime paden van het eiland | ©Jezz Timms

In Menorca is de zonsondergang het mooiste moment van de dag, en gelukkig zijn er ontelbare plaatsen waar je van de zonsondergang kunt genieten op een manier die je nergens anders ter wereld zult vinden. Inhammen, stranden en uitkijkpunten vanwaar u elke avond getuige kunt zijn van het kleurenspektakel dat zich afspeelt tussen de hemel en de golven van de zee.

Maar zonsondergang is ook een tijd om samen te komen en te genieten van de essentie van het leven, om speciale momenten met anderen te delen. Een ervaring die hier om draait is de Sunset Jeep Safari Menorca Experience, een sunset Jeep tour op Menorca waarover ik u in de volgende regels alles zal vertellen wat u moet weten.

De beste optie

Jeepsafari op Menorca

Ontdek het binnenland van het eiland tijdens een Jeepsafari

Perfect als u van de platgetreden toeristische paden af wilt en de meer authentieke kant van Menorca wilt ontdekken: doorkruis alternatieve paden, ravijnen, kliffen en bezoek een traditionele boerderij.

Duur: 6 uur

Menorca is een enorm boeiend eiland met landschappen van natuurlijke schoonheid die de moeite waard zijn om te ontdekken in gezelschap van een plaatselijke gids die ze op zijn duimpje kent. Op deze Jeep tour bezoekt u enkele van de minder bekende plaatsen op het eiland, hetzij omdat ze beperkt toegankelijk zijn of omdat ze onbekend zijn bij de overgrote meerderheid van de toeristen.

Als u aan deze Jeepsafari deelneemt, zult u de wildste kant van Menorca ontdekken: zijn steile kliffen, zijn stenen kantines, zijn onontdekte paden en de echte Minorcaanse manier van leven: u zult een authentieke boerderij bezoeken waar de typische producten van het eiland worden gemaakt en u zult de kans hebben om ze te proeven.

Waarom ik van deze optie hou: je zult een kant van Menorca ontdekken die niemand anders ziet en je zult een avontuurlijk tintje aan je vakantie geven.

Aanrader als... u uw plan wilt wijzigen en het strand wilt vervangen door het binnenland, al is het maar voor één dag tijdens uw vakantie.


s Avonds

Zonsondergang Jeep Safari

Zonsondergang lichten, op een Jeep safari

Een geweldige manier om een perfecte vakantiedag af te sluiten. Wandel over de onontdekte paden van het eiland, ravijnen en traditionele boerderijen met de laatste zonnestralen van de dag.

Duur: 6 uur

Deze excursie in Menorca is vergelijkbaar met de vorige, maar begint in de late namiddag en duurt tot laat in de avond, met een totale duur van 6 uur. De aanvangstijd van de ervaring hangt af van de tijd van het jaar, want die hangt af van het tijdstip waarop de zon ondergaat.

U bezoekt verschillende landschappen en plaatsen op het eiland en komt aan de rand van een bos op een privé-ranch om een klif te ontdekken vanwaar u de zonsondergang kunt aanschouwen terwijl u geniet van de zeebries in de late namiddag.

De ervaring omvat live muziek en een proeverij van lokale landbouwproducten, te genieten in het gezelschap van een groep van maximaal 40 personen. Daarom is deze Jeep Tour perfect als u met z'n tweeën of met een groep vrienden naar Menorca reist.

Waarom ik deze optie goed vind: Naast de gastronomische ervaring en het genieten van de zonsondergang in een bevoorrechte omgeving, ligt de essentie van de Sunset Jeep Safari Menorca in het ontdekken van wat er voorbij de bekendste baaien en stranden van het eiland ligt.

Een aanrader als... u Menorca echt wilt leren kennen uit de hand van een gids die alle hoekjes kent die de meeste toeristen missen door alleen maar aan de oppervlakte te blijven van alles wat dit juweeltje van de Balearen te bieden heeft.


De Jeepsafari routebeschrijving

Geniet van de Jeep safari| ©Nan Palmero
Geniet van de Jeep safari| ©Nan Palmero

De route omvat een bezoek aan de Pedreres de S'Hostal, oude steengroeven die zijn omgevormd tot een landschappelijk labyrint met indrukwekkende rotsvormen; paden door bossen en weiden, die afhankelijk van de tijd van het jaar een andere kleurstelling hebben; velden met archeologische overblijfselen en oude molens met uitkijkpunten over de dorpen Es Mercadal of Ferrerías; en ravijnen met ontoegankelijke grotten waar een verscheidenheid aan roofvogels hun nesten verbergen.

Eenmaal aangekomen op de privé-ranch in het noorden van het eiland, de eindbestemming van de excursie, krijgt u de gelegenheid om het proces van het maken van ambachtelijke producten zoals butifarra worst, kaas en brood in een houtoven te observeren, en natuurlijk te proeven met een glas wijn of een biertje.

Vrije tijd om op uw gemak te verkennen

Een ding om in gedachten te houden is dat buiten de voorgestelde route op deze Jeep tour, u vrij bent om een specifiek gebied te verkennen of een bezienswaardigheid op het eiland te bezoeken als onderdeel van de tour, en u krijgt zelfs een aantal privaat toegankelijke plaatsen aangeboden om te bezoeken op aanvraag. En als u met een grote groep naar Menorca reist, is het misschien een goed idee om deze excursie als privé-ervaring te doen, want u hebt de mogelijkheid om dat te doen.

U wordt opgehaald bij uw hotel

Oh, en een groot voordeel van deze excursie is dat u wordt opgehaald bij uw accommodatie in Ciutadella of Mahon of waar het u maar uitkomt, of u kunt de groep ook ontmoeten in Es Mercadal.

Op de terugweg wordt u afgezet op hetzelfde punt van vertrek of in Fornells, wat een goed idee kan zijn om de rest van de nacht in dit kleine dorpje in het noorden van Menorca door te brengen. De organisatoren van de ervaring zijn heel flexibel en staan open om u alle mogelijke comfort te bieden.

U kunt alleen gaan, als een paar of in een groep

De voertuigen hebben zeven of negen zitplaatsen, dus houd daar rekening mee bij het boeken als u met een groep reist.

Alex's Reizigerstip

Als het slecht weer is op de dag van uw ervaring, kunt u bellen om de tour te annuleren of uit te stellen, maar dat hoeft niet: op regenachtige dagen is de Jeep Tour nog steeds beschikbaar en is meestal een van de meest populaire activiteiten op het eiland.

Hoe boek ik een Jeep tour in Menorca

Vereeuwig het prachtige uitzicht van Menorca| ©Nan Palmero
Vereeuwig het prachtige uitzicht van Menorca| ©Nan Palmero

Om deze ervaring te boeken moet u een datum en het aantal deelnemers opgeven. U krijgt toegang tot de betalingsgateway en zodra deze is gevalideerd, ontvangt u een bevestigingsmail (zorg er dus voor dat u een e-mail geeft die u vaak gebruikt).

Controleer of alle gegevens juist zijn en bewaar de e-mail zodat u die op de dag van de excursie bij de hand hebt. U kunt de bevestiging ook afdrukken voor extra zekerheid, mocht u tijdens de reis problemen hebben met uw mobiele telefoon.

De ervaring wordt geleverd met gratis annulering, zolang u ten minste 24 uur van tevoren annuleert. In dat geval ontvangt u 100% van het door u betaalde bedrag.

De tour wordt niet geannuleerd vanwege slecht weer, maar mocht u om deze reden willen annuleren of uitstellen, dan is dat geen enkel probleem. Als u lichamelijke problemen hebt of zwanger bent, moet u er rekening mee houden dat het rijden in een Jeep een klein risico kan inhouden vanwege de steilte van de gebruikte wegen.

Wat mee te nemen naar deze ervaring

Plezier en natuur| ©Andrew Hurley
Plezier en natuur| ©Andrew Hurley

Hier is een korte lijst van dingen die je in je rugzak moet stoppen om het meeste uit de ervaring te halen:

  • Comfortabele kleren en schoenen
  • Zwemkleding en handdoek, voor het geval u wilt zwemmen op het strand.
  • Pet of hoed en zonnebrandcrème (zodat u niet verbrandt tijdens de rit in de Jeep, die open is)

Meer plannen om van uw reis naar Menorca te genieten

Geniet van Menorca en zijn baaien per boot| ©Turismo Menorca
Geniet van Menorca en zijn baaien per boot| ©Turismo Menorca

Als er één ervaring is die u niet mag missen op uw reis naar Menorca, dan is het wel een boottocht vanwaar u de zonsondergang kunt aanschouwen en onder de charme kunt raken van de inhammen en zeegrotten van het eiland. Alles wat u moet weten over deze excursies, hier: boottochten-in-menorca.

De zonsondergang bekijken vanaf een privé-klif met een aperitief en een biertje is zonder twijfel een geweldig plan, maar vergeet niet de zonsondergang te bekijken vanaf andere prachtige plaatsen in Menorca. Ik heb de beste hier geselecteerd: Beste zonsondergang plekken in Menorca.

En tenslotte, om Menorca niet te verlaten zonder het van boven tot onder te hebben verkend, volgt hier een lijst van de beste activiteiten en ervaringen die u niet mag missen als u het beste uit uw vakantie wilt halen: 10 Beste Activiteiten in Menorca.