Jeep Safari in Menorca

Menorca is veel meer dan haar ongelooflijke baaien en stranden. Ontdek wat er allemaal verborgen zit in dit juweel van de Balearen tijdens een excursie per jeep door de bossen, weilanden en kliffen.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuten lezen

Jeep Safari in Menorca

Ontdek de geheime paden van het eiland | ©Jezz Timms

In Menorca is de zonsondergang het mooiste moment van de dag en gelukkig zijn er talloze plaatsen van waaruit je van de zonsondergang kunt genieten op een manier die je nergens anders ter wereld zult vinden. Baaien, stranden en uitkijkpunten van waaruit je elke avond getuige kunt zijn van het schouwspel van kleuren dat zich afspeelt tussen de lucht en de golven van de zee.

Maar de zonsondergang is ook een moment om samen te komen en te genieten van de essentie van het leven, door speciale momenten met anderen te delen. Een ervaring die hier om draait is de Sunset Jeep Safari Menorca Experience, een Jeep tour bij zonsondergang op Menorca waarover ik je in de volgende regels alles vertel wat je moet weten.

De route van de Jeepsafari

Geniet van de Jeepsafari| ©Nan Palmero
Geniet van de Jeepsafari| ©Nan Palmero

De route omvat een bezoek aan de Pedreres de S'Hostal, oude steengroeven die zijn gevormd en gebouwd tot een aangelegd labyrint met indrukwekkende rotsformaties; paden door bossen en weiden, die afhankelijk van de tijd van het jaar een of andere kleurstelling hebben; velden met archeologische overblijfselen en oude molens met uitkijkpunten over de dorpen Es Mercadal of Ferrerías; en ravijnen met ontoegankelijke grotten waar een verscheidenheid aan roofvogels hun nesten verbergen.

Eenmaal aangekomen op de private ranch in het noorden van het eiland, de eindbestemming van de excursie, krijg je de kans om het proces van het maken van ambachtelijke producten zoals butifarra worst, kaas en brood in een houtoven te observeren, en natuurlijk om ze te proeven met een glas wijn of een biertje.

Vrije tijd om op je gemak te verkennen

Een ding om in gedachten te houden is dat buiten de voorgestelde route op deze Jeep tour, je vrij bent om een bepaald gebied te verkennen of een bezienswaardigheid op het eiland te bezoeken als onderdeel van de tour, en je krijgt zelfs verschillende privé toegankelijke plaatsen aangeboden om te bezoeken op verzoek. En als je in een grote groep naar Menorca reist, is het misschien een goed idee om deze excursie als privé-ervaring te doen, want je hebt de mogelijkheid om dat te doen.

Je wordt bij je hotel opgehaald

Oh, en een groot voordeel van deze excursie is dat je wordt opgehaald bij je accommodatie in Ciutadella of Mahon of waar het jou uitkomt, of je kunt de groep ook ontmoeten in Es Mercadal.

Op de terugweg word je afgezet bij hetzelfde vertrekpunt of in Fornells, wat een goed idee kan zijn om de rest van de nacht door te brengen in dit kleine dorpje in het noorden van Menorca. De organisatoren van deze ervaring zijn heel flexibel en staan open om je alle mogelijke comfort te bieden.

Je kunt alleen gaan, met z'n tweeën of met een groep

De voertuigen hebben zeven of negen zitplaatsen, dus houd hier rekening mee bij het boeken als je met een groep reist.

Tip voor reizigers

Als het slecht weer is op de dag van je ervaring, kun je bellen om de tour te annuleren of uit te stellen, maar dat hoeft niet - de Jeep-tour is nog steeds beschikbaar op regenachtige dagen en is meestal een van de populairste activiteiten op het eiland.

Hoe boek je een Jeep tour in Menorca

Vereeuwig de prachtige uitzichten van Menorca| ©Nan Palmero
Vereeuwig de prachtige uitzichten van Menorca| ©Nan Palmero

Om deze ervaring te boeken moet je een datum en aantal deelnemers opgeven. U krijgt toegang tot de betalingsgateway en zodra deze is gevalideerd, ontvangt u een bevestigingsmail (dus zorg ervoor dat u een e-mail geeft die u vaak gebruikt).

Controleer of alle gegevens correct zijn en bewaar de e-mail zodat u deze bij de hand hebt op de dag van de excursie. U kunt de bevestiging ook afdrukken voor extra zekerheid, voor het geval u tijdens de excursie problemen ondervindt met uw mobiele telefoon.

De belevenis wordt geleverd met gratis annulering zolang u ten minste 24 uur van tevoren annuleert. In dit geval ontvang je 100% van het bedrag dat je hebt betaald.

De tour wordt niet geannuleerd vanwege slecht weer, maar als je om deze reden een boeking wilt annuleren of uitstellen, is dat geen enkel probleem. Als je fysieke problemen hebt of zwanger bent, wees je er dan van bewust dat het rijden met een Jeep een klein risico met zich mee kan brengen vanwege de steilte van de gebruikte wegen.

Wat moet je meenemen naar deze ervaring

Plezier en natuur| ©Andrew Hurley
Plezier en natuur| ©Andrew Hurley

Hier is een korte lijst met dingen die je in je rugzak moet meenemen om het meeste uit deze ervaring te halen:

  • Comfortabele kleding en schoenen
  • Zwemkleding en een handdoek, voor het geval je wilt zwemmen op het strand.
  • Hoed of pet en zonnebrandcrème (zodat je niet verbrandt tijdens het rijden in de Jeep, die open is)

Meer plannen om van je reis naar Menorca te genieten

Geniet van Menorca en haar baaien per boot| ©Turismo Menorca
Geniet van Menorca en haar baaien per boot| ©Turismo Menorca

Als er één ervaring is die je niet mag missen tijdens je reis naar Menorca, dan is het wel een boottocht vanwaar je de zonsondergang kunt bekijken en onder de charme van de baaien en zeegrotten van het eiland kunt vallen. Alles wat je moet weten over deze excursies, vind je hier: boottochten-in-menorca.

De zonsondergang bekijken vanaf een privéklif met een aperitiefje en een biertje is zonder twijfel een geweldig plan, maar vergeet niet de zonsondergang te zien vanaf andere prachtige plekken op Menorca. Ik heb hier de beste uitgekozen: Beste zonsondergang plekken in Menorca.

En tot slot, zodat je Menorca niet verlaat zonder het van boven tot onder te hebben verkend, is hier een lijst met de beste activiteiten en ervaringen die je niet mag missen als je het meeste uit je vakantie wilt halen: 10 Beste Activiteiten in Menorca.