Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Kajakken in Menorca

Bereid u voor op de mooiste kajakroutes van Menorca, die u meenemen om de zeegrotten van het eiland en ontoegankelijke baaien te ontdekken die op geen enkele andere manier te bereiken zijn.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Kajakken in Menorca

Voorbereiding van een kajak excursie in Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca is pure natuurlijke schoonheid en wildernis, en is één van die plaatsen die degenen beloont die avontuurlijk durven te zijn. Om de ongerepte kant van het eiland te ontdekken, heb je een kajak en een snorkelbril nodig.

Alleen zo kunt u zeegrotten en inhammen bereiken die anders ontoegankelijk zijn, en u verbazen over de schatten die tussen de kliffen en onder de zee verborgen liggen.

De beste optie

Kajaktocht en snorkelen vanuit Fornells

3+ uur kajakken en snorkelen met een route naar keuze

Onder begeleiding van een deskundige lokale gids, zult u genieten van het kristalheldere water van Menorca peddelend naar de mooiste grotten van het eiland of in de baai van Fornells. U kunt ook gaan zwemmen en snorkelen om de zeedieren te ontdekken.

Duur: 3 uur 30 minuten

Het doel van deze ervaring is u mee te nemen om inhammen, kliffen en grotten te ontdekken die alleen per kajak bereikbaar zijn. Er zijn twee verschillende routes voor deze kajakactiviteit, die beide 's ochtends (9.30 uur) of 's middags (15.30 uur) kunnen worden gedaan.

Tijdens deze activiteit wordt u altijd begeleid door een gespecialiseerde gids die de groep zal begeleiden zodat u de meest indrukwekkende plekjes niet mist. Hij zal u de beste plaatsen om te stoppen aanbevelen en al uw vragen beantwoorden. Aan het einde van de excursie is er tijd voor een verfrissing en een snack om de batterijen weer op te laden, dit is bij de prijs inbegrepen.

Waarom ik deze optie kies: Van alle opties die op het eiland beschikbaar zijn, is dit de meest flexibele en de meest complete voor een zeer redelijke prijs. Enerzijds kunt u de route personaliseren door te kiezen tussen de grotten of de baai van Fornells, en anderzijds kunt u ook kiezen voor een ochtend- of middagdienstregeling.

Aanrader als... u het beste wilt maken van een ochtend of middag op het water. De snorkelstop is een must!


De voordeligste optie

Kajakverhuur in Menorca

Huur uw eigen kajak om in uw eigen tempo langs de kust van Menorca te peddelen.

Als u verleid bent door het idee van peddelen in de kristalheldere Middellandse Zee, kunt u een kajak huren om de peddeltocht op eigen houtje te doen en tegen een onklopbare prijs. Budget zal geen excuus zijn!

Duur: 4 uur

Als u het aandurft om alleen te peddelen, kunt u kiezen voor deze goedkopere optie waarbij u het nodige materiaal h uurt om alleen te gaan kajakken: u krijgt een zwemvest, peddel en kajak en u kunt uitvaren waar en wanneer u maar wilt.

Natuurlijk zal het team van plaatselijke deskundigen dat u de uitrusting ter beschikking stelt, u de nodige aanwijzingen geven, zowel voor het peddelen als voor het vinden van de beste plaatsen om het landschap te bekijken of om te stoppen voor een zwempartij en te genieten van een ontoegankelijk strand.

Hoewel u de uitrusting op eigen houtje kunt huren, is het ideaal dat u met ten minste twee personen op deze tocht meegaat om de excursie veiliger te maken.

Waarom ik voor deze optie kies: er op uit trekken met je eigen kajak zonder je aan te sluiten bij een tour geeft je de vrijheid om tijden en routes te kiezen en te stoppen wanneer je een pauze nodig hebt of gewoon de perfecte plek voor een duik te vinden.

Aanrader als... je zin hebt om te kajakken maar niet in georganiseerde groepen zit of als je ervaren genoeg bent om zelf te peddelen in de turquoise wateren van Menorca.


Waar is de beste plaats om te kajakken in Menorca?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Bij deze activiteit kunt u kiezen tussen twee verschillende routes op twee van de beste plekjes van het eiland.

Tijdens de grottenroute bezoekt u de noord- en zuidkust van het eiland en ontdekt u unieke plaatsen zoals de Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, een gebied met prachtige weiden, en de ongerepte stranden van Tamarells, waar u de uitgestrekte fauna en flora onder water kunt observeren met de snorkeluitrusting die uw instructeurs u ter beschikking stellen.

Op de route naar de baai van Fornells passeert u Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines, het eiland Sargantana waar u een wachttoren kunt zien die door de Britten werd gebouwd tijdens de bezetting van Menorca aan het begin van de 19e eeuw. Daarna gaat u naar de monding van de baai om te snorkelen.

Welke route u ook kiest, u eindigt bij Cabra Salada, het strand van Fornells, voor een hapje en een koud drankje en om met uw groepsgenoten alles te delen wat u onder het zeeoppervlak hebt gezien.

Hoe te kiezen tussen de twee routes? Beide zijn spectaculair en de grottentocht is opwindender, maar fysiek iets veeleisender. Als u liever een ontspannen kajaktocht langs de kust maakt en van de zee en de lucht wilt genieten, kies dan de Fornells Bay-route.

Praktische informatie: vóór reservering

Natuur en goed gezelschap| ©Thomas Lardeau
Natuur en goed gezelschap| ©Thomas Lardeau

Moet ik een goede fysieke conditie hebben om de excursie te doen?

Je hoeft niet erg fit te zijn om te gaan kajakken, want de routes zijn niet overdreven lang en vereisen geen bijzondere fysieke inspanning. Hou er wel rekening mee dat je een hele tijd aan het peddelen bent, maar het uitzicht en de omgeving zijn het waard!

Als u nog nooit hebt gekajakt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u krijgt een volledige uitrusting en een briefing voordat de ervaring begint, en u wordt te allen tijde begeleid door een deskundige kajakgids.

Welke informatie zult u moeten verstrekken?

De stappen om deze ervaring te boeken zijn eenvoudig: geef een datum en het aantal deelnemers op en kies de reisroute en de starttijd van de excursie. U wordt om een paar gegevens gevraagd (zorg ervoor dat u een e-mailadres opgeeft dat u gebruikt) en u wordt naar de afrekenpagina geleid. Zodra u de betaling hebt gevalideerd, ontvangt u een bevestigingsmail.

Controleer of alle gegevens juist zijn, en ik raad u aan de e-mail op te slaan zodat u hem bij de hand hebt op de dag van de kajakervaring. Een andere mogelijkheid is de bevestiging af te drukken, hoewel het, aangezien het om een zee-ervaring gaat, een beetje omslachtig kan zijn om een stuk papier bij je te moeten dragen.

Deze excursie is onderhevig aan annulering

U kunt op elk moment voor de reis annuleren, maar u ontvangt alleen 100% restitutie als u ten minste 24 uur van tevoren annuleert.

Wat gebeurt er als het regent of slecht weer is?

Het komt zelden voor dat het weer slecht is in de zomer in Menorca, maar in geval van regen of ruwe zee is het waarschijnlijk dat de excursie zal worden geannuleerd en dat u uw geld terugkrijgt of dat u een uitgestelde datum wordt aangeboden.

Alex's Reizigerstip

Als u de tour 's ochtends doet, hebt u het beste licht om het onderwaterleven te zien tijdens het snorkelen, zelfs als u iets vroeger moet opstaan.

Waarom het de moeite waard is om te kajakken in Menorca

Ontdek de niet overbevolkte baaien| ©Travelinho
Ontdek de niet overbevolkte baaien| ©Travelinho

Je kunt op zoveel plaatsen kajakken, maar Menorca is zeker de plaats waar het de moeite waard is om het te doen, vanwege de mogelijkheid om bezoeken aan je reis toe te voegen die je anders niet zou kunnen doen.

Aan de andere kant is het een perfecte activiteit om met het gezin te doen of als u meestal op zoek bent naar ervaringen waarbij enige fysieke activiteit in uw vakantie is opgenomen.

Het is ook een bijzonder mooie ervaring als u geïnteresseerd bent in het zeeleven, want u zult het in al zijn pracht kunnen zien in zijn natuurlijke habitat op stranden en inhammen met heel weinig toeristen.

Tenslotte is het essentieel dat de maximale groepsgrootte 12 personen bedraagt, zodat de instructeur altijd op u let en de activiteit van begin tot eind interessant blijft.

Wat mee te nemen naar deze ervaring

Sport, zon, zee en strand| ©Artem Zhukov
Sport, zon, zee en strand| ©Artem Zhukov

Zorg ervoor dat u het volgende in uw rugzak meeneemt voor een comfortabele kajaktocht:

 • Zwemkleding en handdoek
 • Synthetisch of lycra t-shirt voor in het water
 • Petje en zonnebril (bij voorkeur met een trekkoordje zodat je ze niet verliest in het water)
 • Waterschoenen
 • Zonnecrème
 • Waterfles
 • Een verandering van kleren

Andere interessante activiteiten in Menorca

Voel de snelheid met jetski's in Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Voel de snelheid met jetski's in Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Misschien houdt U wel van de zee, maar niet van nat worden, en in dat geval raad ik U aan de kajakactiviteit te verruilen voor een ontspannende boottocht, vanwaar U de zonsondergang over de baaien en stranden van Menorca kunt zien vallen. U zult niet naar beneden gaan om ze te verkennen en de onmetelijkheid van het onderwaterleven onder de oppervlakte te ontdekken, maar u zult hoe dan ook een onvergetelijke ervaring hebben. Als je meer wilt lezen over deze ervaring, hier heb je alle informatie: boottochten-in-menorca.

Een andere activiteit die avontuur combineert met een onvergetelijk uitzicht op de zonsondergang is de Jeep tour in Menorca. U komt door bossen, weiden, tot labyrinten omgevormde steengroeven en kliffen, om de dag af te sluiten met een zonsondergang op een natuurlijk uitkijkpunt terwijl u typische ambachtelijke producten proeft. Lees hier meer: Jeep Safari in Menorca.

En als u nog steeds niet datgene gevonden hebt dat een onuitwisbare herinnering aan uw reis naar Menorca zal nalaten, dan is hier een lijst van tien geweldige plannen om van dit juweel van de Balearen te genieten zoals het verdient: 10 Beste Activiteiten in Menorca.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik een goede fysieke conditie hebben om de kajaktocht te doen?

  U hoeft geen bijzonder goede conditie te hebben, maar u moet er rekening mee houden dat u een hele tijd zult moeten peddelen en dat het een beetje vermoeiend kan zijn. Toch is de route vrij licht en de gids is altijd bij de groep, zodat alles onder controle is.

 • Is het gevaarlijk om te kajakken in Menorca?

  Helemaal niet, in feite is het zeer aan te bevelen, omdat de zee meestal kalm is en dit de activiteit vergemakkelijkt. Bovendien gaat u altijd in een groep en onder begeleiding van de gids, die voor u de juiste route uitstippelt om optimaal van de kajaktocht te kunnen genieten.

 • Kan ik deze tour doen als ik nog nooit heb gekajakt?

  Ja, u hoeft zich nergens zorgen over te maken, de instructeur zal u uitleggen wat u te allen tijde moet doen, hoe u moet peddelen en zal u alle tips geven die u moet weten om het meeste uit deze ervaring te halen.

 • Wat is de beste tijd om te gaan kajakken in Menorca?

  De tour is beschikbaar op verschillende tijdstippen van de dag, maar als u het midden in de zomer doet is het raadzaam om het vroeg in de ochtend te doen om de ergste uren van hitte en zon te vermijden en om een ontspannende dag te kunnen doorbrengen op een van de stranden die u tijdens de kajaktour hebt veroverd.