Kajakken in Menorca

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Kajakken in Menorca

Een kajakexcursie in Menorca voorbereiden | ©Joan Mesquida

Menorca is natuurlijke schoonheid en wildernis in zijn puurste vorm, en is een van die plaatsen die degenen beloont die avontuurlijk durven te zijn. Om de kant van het eiland te ontdekken die niet getemd is, heb je een kajak en een snorkelbril nodig.

Alleen zo kun je zeegrotten en baaien bereiken die anders ontoegankelijk zijn, en je verwonderen over de schatten die tussen de kliffen en onder de zee verborgen liggen.

De beste optie

Menorca kajak- en snorkeltocht

3+ uur kajakken en snorkelen met een route naar keuze

Altijd begeleid door een deskundige lokale gids, kunt u genieten van het kristalheldere water van Menorca en peddelen naar de mooiste grotten van het eiland of in de baai van Fornells. U kunt ook gaan zwemmen en snorkelen om de zeedieren te ontdekken.

Duur: 3 uren

Het doel van deze ervaring is om baaien, kliffen en grotten te ontdekken die alleen per kajak bereikbaar zijn. Er zijn twee verschillende routes voor deze kajakactiviteit, en beide kunnen in de ochtend (9:30) of in de middag (15:30) worden gedaan.

Tijdens deze activiteit wordt u altijd begeleid door een gespecialiseerde gids die de groep begeleidt zodat u de meest indrukwekkende plekken niet mist. Hij zal u de beste stopplaatsen aanbevelen en al uw vragen beantwoorden. Aan het einde van de excursie heeft u tijd voor een verfrissing en een snack om uw batterijen op te laden, wat in de prijs is inbegrepen.

Waarom ik deze optie leuk vind: Van alle opties die op het eiland beschikbaar zijn, is dit de meest flexibele en de meest complete voor een zeer redelijke prijs. Enerzijds kunt u de route personaliseren door te kiezen tussen de grotten of de baai van Fornells en anderzijds kunt u ook kiezen voor een ochtend- of middagprogramma.

Aanbevolen als... u optimaal wilt genieten van een ochtend of middag op het water. De snorkelstop is een must!


De voordeligste optie

Menorca kajak- en snorkeltocht

Huur uw eigen kajak om in uw eigen tempo langs de kust van Menorca te peddelen.

Als u verleid wordt door het idee van peddelen in de kristalheldere Middellandse Zee, kunt u een kajak huren om de peddeltocht op eigen houtje en tegen een onklopbare prijs te doen. Budget zal geen excuus zijn!

Duur: 3 uren

Als u het aandurft om op eigen houtje te peddelen, kunt u kiezen voor deze voordeligere optie waarbij u het nodige materiaal huurt om op eigen houtje te gaan kajakken: u krijgt een zwemvest, peddel en kajak en u kunt uitvaren waar en wanneer u maar wilt.

Natuurlijk zal het team van lokale experts die u de uitrusting leveren u de nodige aanwijzingen geven, zowel voor het peddelen als voor het vinden van de beste plaatsen om het landschap te bekijken of om te stoppen voor een duik en te genieten van een ontoegankelijk strand.

Hoewel u de uitrusting zelf kunt huren, is het ideaal dat u met ten minste twee personen aan deze tocht deelneemt om de excursie veiliger te maken.

Waarom ik van deze optie houd: met uw eigen kajak op pad gaan zonder aan een tocht deel te nemen geeft u de vrijheid om tijden en routes te kiezen en te stoppen wanneer u een pauze nodig heeft of gewoon de perfecte plek vindt voor een duik.

Aanbevolen als... je zin hebt om te kajakken maar je niet wilt aansluiten bij georganiseerde groepen of als je ervaren genoeg bent om zelf te peddelen in de turquoise wateren van Menorca.


Waar is de beste plaats om te kajakken in Menorca?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Bij deze activiteit kunt u kiezen tussen twee verschillende routes op twee van de beste plekken van het eiland.

Op de route door de grotten bezoekt u de noord- en zuidkust van het eiland en ontdekt u unieke plaatsen zoals de Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, een gebied met prachtige weilanden, en de maagdelijke stranden van Tamarells, waar u een uitgebreide fauna en flora onder de zee kunt observeren met de snorkeluitrusting die uw instructeurs u zullen verstrekken.

Op de route door de baai van Fornells komt u langs Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines, het eiland Sargantana waar u een wachttoren kunt zien die door de Britten is gebouwd tijdens de bezetting van Menorca in het begin van de 19e eeuw. Daarna gaat u naar de monding van de baai om te snorkelen.

Welke route u ook kiest, u eindigt in Cabra Salada, het strand van Fornells, om te genieten van een aperitief en een koud drankje en met uw groepsgenoten te delen wat u allemaal onder het zeeoppervlak hebt gezien.

Hoe kiest u tussen de twee routes? Beide zijn spectaculair en de grottentocht is spannender, maar fysiek iets zwaarder. Als u liever een rustige kajaktocht maakt langs de kust en geniet van de zee en de lucht, kies dan voor de Fornells Bay route.

Praktische informatie: voor het boeken

Natuur en goed gezelschap| ©Thomas Lardeau
Natuur en goed gezelschap| ©Thomas Lardeau

Moet ik een goede conditie hebben om de excursie te doen?

U hoeft niet erg fit te zijn om te gaan kajakken, want de routes zijn niet al te lang en vereisen geen bijzondere fysieke inspanning. U moet er wel rekening mee houden dat u een hele tijd moet peddelen, maar het uitzicht en de omgeving zijn het waard!

Als u nog nooit gekajakt hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u krijgt een volledige uitrusting, een briefing voor het begin van de ervaring en u wordt altijd begeleid door een deskundige kajakgids.

Welke gegevens u moet verstrekken

De stappen om deze ervaring te boeken zijn eenvoudig: geef een datum en aantal deelnemers op en kies de route en de starttijd van de excursie. U wordt om enkele gegevens gevraagd (zorg ervoor dat u een e-mailadres opgeeft dat u gebruikt) en u wordt naar de afrekenpagina gebracht. Zodra u de betaling valideert, ontvangt u een bevestigingsmail.

Controleer of alle gegevens correct zijn, en ik raad u aan de e-mail op te slaan zodat u hem bij de hand hebt op de dag van de kajakervaring. Een andere optie is om de bevestiging uit te printen, maar aangezien dit een ervaring op zee is, kan het een beetje omslachtig zijn om een stuk papier mee te nemen.

Annulering is mogelijk voor deze tour

U kunt op elk moment voor de reis annuleren, maar u krijgt alleen 100% restitutie als u ten minste 24 uur van tevoren annuleert.

Wat gebeurt er bij regen of slecht weer?

Het is zeer zeldzaam dat het in de zomer slecht weer is in Menorca, maar als het regent of als de zee te ruw is, wordt de excursie waarschijnlijk geannuleerd en krijgt u ofwel uw geld terug ofwel krijgt u een uitgestelde datum aangeboden.

Tip van Alex

Als u de excursie in de ochtend doet, hebt u het beste licht om het zeeleven te zien tijdens de snorkelactiviteit, zelfs als u een beetje vroeg moet opstaan.

Waarom een kajak activiteit in Menorca de moeite waard is

Onbevolkte baaien ontdekken| ©Travelinho
Onbevolkte baaien ontdekken| ©Travelinho

U kunt op veel plaatsen kajakken, maar Menorca is zeker de plaats waar het de moeite waard is om het te doen, vanwege de mogelijkheid om bezoeken aan uw reis toe te voegen die u anders niet zou kunnen bereiken.

Aan de andere kant is het een perfecte activiteit om met het gezin te doen of als u gewoonlijk op zoek bent naar ervaringen die enige fysieke activiteit in uw vakantie inhouden.

Het is ook een bijzonder mooie ervaring als u geïnteresseerd bent in het zeeleven, omdat u het in al zijn pracht en praal kunt zien in zijn natuurlijke habitat op stranden en baaien met zeer weinig toeristen.

En tot slot, iets wat essentieel is bij deze ervaring is dat de maximale groepsgrootte 12 personen is, wat ervoor zorgt dat de instructeur altijd op u let en de activiteit interessant blijft van begin tot eind.

Wat mee te nemen naar deze ervaring

Sport, zon, zee en strand| ©Artem Zhukov
Sport, zon, zee en strand| ©Artem Zhukov

Zorg ervoor dat u het volgende in uw rugzak meeneemt om comfortabel van de kajak-excursie te kunnen genieten:

  • Zwemkleding en handdoek
  • Synthetisch of lycra T-shirt voor in het water
  • Hoed en zonnebril (bij voorkeur met een koordje zodat u ze niet verliest in het water)
  • Waterschoenen
  • Zonnecrème
  • Waterfles
  • Andere kleren

Andere interessante activiteiten in Menorca

Voel de snelheid met jetski's in Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Voel de snelheid met jetski's in Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Misschien hou je wel van de zee maar niet van nat worden, en in dat geval raad ik je aan om de kajakactiviteit te vervangen door een ontspannende boottocht van waaruit je de zonsondergang over de baaien en stranden van Menorca kunt zien vallen. Je zult niet naar beneden gaan om ze te verkennen en de onmetelijkheid van het zeeleven onder de oppervlakte te ontdekken, maar je zult hoe dan ook een onvergetelijke ervaring hebben. Als je meer wilt lezen over deze ervaring, heb je hier alle informatie: boottochten-in-menorca.

Een andere activiteit die avontuur combineert met een onvergetelijk uitzicht op de zonsondergang is de Jeep tour in Menorca. Je komt door bossen, weilanden, tot labyrint omgebouwde steengroeven en kliffen, om de dag te eindigen met het kijken naar de zonsondergang op een natuurlijk uitzichtpunt terwijl je typische ambachtelijke producten proeft. Lees hier meer: Jeep Safari in Menorca.

En als u nog steeds niet dat ding hebt gevonden dat een onuitwisbare herinnering aan uw reis naar Menorca achterlaat, is hier een lijst van tien geweldige plannen om van dit juweel van de Balearen te genieten zoals het verdient: 10 Beste Activiteiten in Menorca.