Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Baai Pilar Strand

Welkom in het noorden! Het eenzame en wilde landschap van Cala Pilar staat in contrast met de kleuren van de baaien in het zuiden, maar zijn unieke karakter maakt het tot een must tijdens uw reis.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Baai Pilar Strand

Pilar Cove | Freepik

Cala Pilar is één van de juweeltjes die de noordkust van Menorca voor u in petto heeft. Met goudkleurig en roodachtig zand en zelfs klei om uw huid te herstellen door een modderbad te nemen, kunt u van het kristalheldere water genieten als u gaat wanneer de Tramontana-wind niet waait.

Hoe kom ik in Cala Pilar?

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas

Net als sommige van de beste paradijzen van het eiland is dit ongerepte en paradijselijke strand niet met de auto bereikbaar. Je moet er naartoe lopen, maar het is de wandeling waard. Hier is alles wat je moet weten om er zo comfortabel mogelijk te komen. Kijk op Google maps.

Met de auto

De dichtstbijzijnde parkeerplaats waar u kunt parkeren op weg naar Cala Pilar ligt op iets meer dan een kilometer van het strand, dat is ongeveer een half uur lopen. Kijk hier voor de locatie van de parkeerplaats, zodat u er gemakkelijk met de auto kunt komen vanuit uw hotel of appartement.

Walking

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 30 minuten lopen: u doorkruist een stuk van de populaire Camí de Cavalls waarlangs u ook een schaduwrijk dennenbos ziet dat u wellicht nuttig zult vinden omdat er een plek is om te gaan zitten en te picknicken. De wandeling is meestal niet erg lang, vooral als u besluit hem vroeg in de ochtend te maken, voordat de zon te hoog staat en het te warm wordt.

Met de bus

Tegenwoordig is het niet mogelijk om met de bus naar Cala Pilar te komen, dus u zult een auto moeten hebben (u kunt er een huren op het vliegveld) om er met de auto te komen en dan naar het strand te lopen.

Bezoek Cala Pilar tijdens een bootexcursie

Boottocht| ©Patrick Lalonde
Boottocht| ©Patrick Lalonde

Cala Pilar is een van de beste stranden in het noorden en omdat het niet erg gemakkelijk te bereiken is, is een boottocht een goede optie om de noordkust van het eiland te bezoeken. Om de noordelijke baaien te bezoeken, moet u een boottochtje maken vanuit de baai van Fornells.

Per catamaran of zeilboot vaart u langs de turquoise wateren van de noordkust en volgt u de richting van de wind. Gedurende de hele ochtend of middag (u kunt kiezen voor een tocht van een halve dag of de hele dag op de boot doorbrengen) heeft u de kans om te snorkelen, een duik te nemen en de ruige kusten en grotten van het noorden te leren kennen.

Boek uw boottocht

Wat te doen in Cala Pilar

Snorkel| ©Ishan Seefromthesky
Snorkel| ©Ishan Seefromthesky

Als je gaat op een dag dat het niet te winderig is (wat ik 100% aanraad om het beste uit dit strand te halen) kun je snorkelen en genieten van het kristalheldere water met een verfrissende duik. Op de weg naar het strand is er een picknickplaats, zodat u in de schaduw onder de pijnbomen kunt eten en even kunt bijkomen van de hitte.

Langs de uitgestrekte zandvlakte vindt u modderige zones waar u klei op uw huid kunt smeren om de weldaden van deze modderbaden te ervaren. Daarna, een goede duik en dat is het!

De beste tijd om Cala Pilar te bezoeken

Zonsondergang in Menorca| ©Johannes Plenio
Zonsondergang in Menorca| ©Johannes Plenio

Aangezien de baai niet gemakkelijk bereikbaar is en een wandeling van 30 minuten vergt, kunt u het beste vroeg in de ochtend komen (indien mogelijk vóór 10 uur), zodat u gemakkelijk kunt parkeren op de parkeerplaats en kunt beginnen aan de wandeling van 30 minuten zonder dat het te warm wordt.

Als u buiten het hoogseizoen wilt gaan, kunt u op elk moment van de dag aankomen: bedenk dat het aan de noordkust minder druk is dan aan de zuidkust, dus buiten juli en augustus zou het geen probleem moeten zijn om Cala Pilar op bijna elk moment van de dag te bezoeken.

Welke diensten heeft Cala Pilar?

Maagdelijk strand| ©Matthew Valentino
Maagdelijk strand| ©Matthew Valentino

Geen. Cala Pilar is totaal ongerept, dus u zult er geen bars, strandtenten, restaurants of verhuur van ligstoelen en parasols aantreffen. Het is daarom belangrijk dat u een paraplu en eten en drinken meeneemt voor die dag. Vergeet niet zonnebrandcrème en comfortabele schoenen mee te nemen, zodat de wandeling naar het strand niet te zwaar is.

Bezoek Cala Pilar met kinderen

Spelende kinderen op het strand| ©Limor Zellermayer
Spelende kinderen op het strand| ©Limor Zellermayer

Cala Pilar met kinderen is altijd een goed idee, vooral als u dagen met zware deining of Tramontana-winden vermijdt. Zo kunt u genieten van een kalme zee en een verblijf op het strand waar de wind geen domper zet op de ervaring. De kleintjes kunnen in het zand spelen, veilig zwemmen en langs de lange kustlijn wandelen en van het landschap genieten.

Dus als u overweegt Cala Pilar met uw gezin te bezoeken, kunt u er zeker van zijn dat het een goed idee is. Vergeet niet voldoende eten en drinken voor iedereen mee te nemen, want er is geen bar of cafetaria waar u verfrissingen of eten kunt kopen.

Snorkelen in Cala Pilar

Snorkelen| ©Nicontents .
Snorkelen| ©Nicontents .

In het algemeen is snorkelen in Menorca een geweldige ervaring. Het kristalheldere water en de kalme zee bieden u een prachtig uitzicht op het onderwaterpanorama en u kunt er enkele van de beschermde diersoorten ontdekken die op Menorca voorkomen. Het enige wat je nodig hebt is een snorkel en een duikbril en je hoeft niet eens ver van de kant te gaan om kleurrijke vissen te zien, dus je hebt er geen speciale conditie voor nodig.

Aan de andere kant, zoals u al weet, moet u Cala Pilar niet bezoeken als de Tramontana-wind waait, zodat u kunt snorkelen zonder al te veel golven of stromingen die de ervaring moeilijk maken.