Hoekom je vanuit Londen in de Cotswolds

Wil je de prachtige regio Cotswolds bezoeken tijdens je reis naar de Britse hoofdstad? Ik vertel je over de verschillende manieren om er vanuit Londen te komen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minuten lezen

Hoekom je vanuit Londen in de Cotswolds

Cotswolds | ©barnyz

Plannen met een bezoek aan de gebieden in de buurt van Londen zijn ook een van de beste voorstellen voor je reis naar de Britse hoofdstad als je genoeg tijd hebt. En de Cotswolds zijn een uitstekende bestemming.

Bekijk de verschillende opties om vanuit Londen naar de Cotswolds te gaan en kies de optie die het beste bij jou en je budget past. Verschillende vervoermiddelen, maar dezelfde bestemming, kies degene die het beste bij je past.

Geniet van een georganiseerde excursie, de beste optie

Bus in de Cotswolds| ©Elliott Brown
Bus in de Cotswolds| ©Elliott Brown

De beste manier om een reis naar een nieuwe bestemming tot een succes te maken, is met de hulp van een gids die gespecialiseerd is in de geschiedenis en geografie van de plek. En dat is waar je van zult genieten als je een tour door de Cotswolds boekt.

De tour vindt plaats in een voertuig met airconditioning om je warm te houden in de winter en koel in de zomer, en je wordt begeleid door een professionele gids die je meeneemt door de historische dorpjes Burford, Bibury en Bourton-on-the-Water.

 • Prijzen: vanaf 123 euro per persoon
 • Duur: Een tour als deze duurt gemiddeld 10 uur.
 • Voordelen: Een uitstekend alternatief voor wie de Cotswolds snel en in detail wil leren kennen.

Boek een Cotswolds Tour

Maak een tour door de Cotswolds, met een stop bij Blenheim Palace

Paleis Blenheim| ©jonathan
Paleis Blenheim| ©jonathan

Als je op zoek bent naar een van de beste dagtochten vanuit Londen en denkt dat een bustour met gids de beste manier is om de Cotswolds te bezoeken, overweeg dan een tour met een bezoek aan Blenheim Palace, de geboorteplaats van Winston Churchill, en een stop in Bampton, het dorp waar de beroemde tv-serie Downton Abbey is opgenomen. Plus natuurlijk een rondleiding door de mooie stenen dorpjes van de Cotswolds.

 • Prijzen: Volwassenen betalen meestal rond de 94 euro.
 • Duur: Meestal rond de 10 uur.
 • Voordelen: Je krijgt Downton Abbey Village, Blenheim Palace en de Cotswolds in detail te zien.

Boek een tour door de Cotswolds

Laat je verblinden door de Cotswolds en Oxford

En als je nog een van de mooiste locaties van het Verenigd Koninkrijk wilt zien, kun je vanuit Londen een rondleiding door de Cotswolds en Oxford boeken en samen met een deskundige gids alle geheimen en geschiedenis van de prestigieuze universiteit van Oxford leren kennen en de stenen architectuur van de prachtige steden Burford en Bibury bewonderen.

 • Prijzen: Volwassenen betalen meestal rond de 101 euro.
 • Duur: Meestal rond de 10 uur.
 • Voordelen: Je krijgt Oxford en de Cotswolds in detail te zien.

Boek een tour door de Cotswolds

Bekijk de Cotswolds met een tour zonder gids

Dit type transfer heeft geen privégids zoals in het vorige alternatief, maar is vergelijkbaar in die zin dat het vertrekt vanaf een toegankelijk punt in het centrum van Londen, meestal vanaf Victoria Station. Vanaf hier begint de reis en brengt je naar verschillende dorpen in de regio, waaronder Burford met zijn middeleeuwse esthetiek en Bibury met de historische kerk van St Mary's.

Andere kleine gemeenschappen zoals Bourton-on-the-Water en Stow-in-the-Wold kunnen deel uitmaken van de route, maar het hangt allemaal af van de tour die je kiest. Sommige van deze diensten omvatten hoofdmaaltijden zoals ontbijt en lunch, terwijl andere een typisch Engels tussendoortje en thee aanbieden op sommige eindpunten langs de route.

 • Prijzen: Meestal rond de 150 euro per volwassene.
 • Duur: 10,5 uur.
 • Voordelen: Met een tour als deze krijg je een uitgebreidere kijk op de steden die deel uitmaken van de regio Cotswolds, maar houd er rekening mee dat de busomstandigheden niet zo luxueus zijn als de beste tourbussen in Londen.

Boek een tour door de Cotswolds

Met de trein naar de Cotswolds - een snelle optie

Trein naar de Cotswolds| ©Matt Buck
Trein naar de Cotswolds| ©Matt Buck

Uitstekend openbaar vervoer is een van de sterkste punten van het Verenigd Koninkrijk en met name de trein is het handigste vervoermiddel. Daarom is de trein nemen vanuit het centrum van de stad om enkele van de meest pittoreske dorpjes van de Cotswolds te bezoeken de volgende optie op deze lijst.

Er zijn een aantal verschillende routes die je kunt nemen, maar de meest directe en handige van allemaal is de Great Western Railway. Deze route brengt je van Paddington station, gelegen in een gebied vol met de mooiste musea van Londen, naar het kleine stationnetje van Moreton-in-Marsh.

De reis zelf is een bijzondere ervaring, duurt ongeveer anderhalf uur en gaat door een aantal natuurlijke omgevingen die een film waardig zijn. Als je van plan bent om in de Cotswolds te overnachten, kun je ook een tussenstop maken in Oxford om deze universiteitsstad op je eigen manier te ervaren.

 • Prijzen: De prijzen van treinkaartjes variëren sterk afhankelijk van de tijd van het jaar en het tijdstip van de dag waarop je van plan bent te reizen, van ongeveer 20 tot 40 euro.
 • Voordelen: De trein vertrekt elk uur van de dag, van 's ochtends vroeg tot 22.50 uur 's avonds. Het is dus heel goed mogelijk om de Cotswolds te bezoeken en dezelfde dag nog terug te keren en dan 's avonds mee te gaan met de leukste dingen die je in Londen kunt doen.

Boek een tour door de Cotswolds

De Cotswolds bezoeken met een privé-auto, een flexibel alternatief

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Als je je niet ongemakkelijk voelt bij het rijden op de Engelse manier, d.w.z. met het stuur in de rechterstoel en rijdend op de linkerrijstrook, dan kun je een auto huren voor een route langs de nationale snelwegen die je ook naar Moreton-in-Marsh of de naburige gemeente Stow-on-the-Wold brengt.

Met een privéauto heb je een veel intiemere ervaring met je gezin en kun je ook door een groter aantal steden reizen op één dag. Dit is op voorwaarde dat je de weg weet te vinden met behulp van digitale geolocatiehulpmiddelen.

De snelwegen M4 en M5 brengen je naar de belangrijkste bevolkingscentra van de Cotswolds. Daarom adviseer ik je om een autoverhuurbedrijf te kiezen dat dicht bij deze wegen ligt, omdat het verlaten van het centrum van Londen in de file al je planning voor sightseeing kan vertragen.

 • Prijzen: De prijzen voor een dagelijkse huurauto in Londen variëren van 19 tot 45 euro.
 • Voordelen: Een auto tot je beschikking hebben kan een goede ontsnapping zijn aan de hitte op een zonnige dag. Daarom is dit alternatieve vervoermiddel naar de Cotswolds een van de beste dingen om te doen in Londen in de zomer als je de stad uit wilt onder gunstige omstandigheden.

Boek een tour door de Cotswolds

Ervaar het comfort van een trip naar de Cotswolds in een luxe auto

Burford High Street in de Cotswolds| ©bongo vongo
Burford High Street in de Cotswolds| ©bongo vongo

Exclusiviteit is leuk en als je het je kunt veroorloven, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de voordelen van privétours door de Cotswolds dorpen in een luxe auto vanuit je hotel in Londen.

Zonder er doekjes om te winden, is dit een tour waarbij je een chauffeur inhuurt om je van je hotel naar de dorpen te rijden die je het liefst wilt zien. Het is bijna altijd een luxe voertuig, zoals een Mercedes, omdat er wordt verwacht dat stoelen met airconditioning en een comfortabele cabine een minimumvereiste van de ervaring zijn.

Het is een goed plan om op te nemen in je lijst van dingen om te doen in Londen met kinderen omdat je in de privacy van een privéauto hun gedrag niet hoeft te beperken en ze hebben Wi-Fi-connectiviteit waarmee ze kunnen worden vermaakt terwijl jij geniet van de bezienswaardigheden om je heen.

 • Prijs: deze gaat meestal niet onder de 600 of 700 euro.
 • Nadelen: je moet er rekening mee houden dat voedselconsumptie meestal volledig verboden is en het is een plan waar maar 4 mensen aan mee kunnen doen.

Boek een Cotswolds tour

Met de bus naar de Cotswolds - een voordelige optie

Bus in de Cotswolds| ©Tony Monblat
Bus in de Cotswolds| ©Tony Monblat

Het laatste alternatief dat je ter beschikking staat is om gebruik te maken van het openbare bussysteem van het Verenigd Koninkrijk om andere delen van de Cotswolds te bereiken tegen lage kosten. Deze bussen vertrekken ook vanaf Victoria Coach Station en kunnen afhankelijk van de bestemming een veel langere of kortere reis zijn dan andere opties.

Bijvoorbeeld, de route naar Moreton-in-Marsh blijft tussen de anderhalf uur, terwijl de route naar Gloucester of Cheltenham wel drie en een half uur kan duren.

Niet te vergeten is het feit dat dit alternatief het meest ingewikkeld is van allemaal als je rekening houdt met het feit dat het bijna een must is om in Cotswolds accommodatie te verblijven als je meer dan één dorp op de route wilt bezoeken.

 • Prijzen: De prijzen lijken erg op die van treinreizen en worden ook aangepast aan de datum die je kiest en het tijdstip waarop je je kaartje koopt. Uiteindelijk betaal je tussen de 40 en 60 euro voor een retourtje.
 • Voordelen: Deze bussen hebben ook airconditioning en zijn over het algemeen net zo comfortabel als de andere alternatieven als je de luxe bus van de eerste excursie buiten beschouwing laat.

Boek een rondreis door de Cotswolds

Tips voor een bezoek aan de Cotswolds

Cotswolds| ©Elliott Brown
Cotswolds| ©Elliott Brown

Hier zijn wat tips voor uw bezoek aan de Cotswolds:

 • Beoordeel je eigen behoeften: alleen of met z'n tweeën reizen is niet hetzelfde als een familiereis met meer dan 10 personen.
 • Verblijf: De Cotswolds is een vrij groot geografisch gebied dat u veel goedkoper vermaak kan bieden dan andere plattelandsgebieden buiten Londen. Er zijn honderden kleine hotels waarmee je je bezoek kunt verlengen als je daar zin in hebt, interessant als je reis naar Londen lang genoeg is en als je hebt gekozen voor een van de alternatieven van het openbaar vervoer.
 • Regenval: Net als in de rest van het land valt er relatief veel regen, dus het is raadzaam om waterdichte jassen mee te nemen, zelfs als je op een zomerse dag komt.
 • Zonnebrandcrème is een must: De route door de Cotswolds loopt door landelijke en natuurgebieden, altijd in de buitenlucht, en het is aan te raden om je op zowel zonnige als bewolkte dagen te beschermen.

Boek een rondreis door de Cotswolds

Hoe druk is het in de Cotswolds?

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Zoals je hebt gelezen, zijn de Cotswolds een goede suggestie voor je reis als je eenmaal hebt genoten van alle dingen die er in Londen te zien en te doen zijn. Het is over het algemeen een drukbezocht deel van het land, maar tegelijkertijd is het zo uitgestrekt dat het niet zo aanvoelt.

De kans is dus groot dat je, ongeacht de tijd van het jaar waarin je komt, nooit een scenario zult tegenkomen waarin je een kerk of historisch etablissement niet in kunt omdat het te druk is.

Boek een rondreis door de Cotswolds

Vergelijk de verschillende opties

 • Tochten
 • Vanaf £94 per persoon
 • Voordelen: Een uitstekende keuze voor wie de Cotswolds in detail wil zien.
 • Nadelen: de duurste optie
 • Trein
 • 20-40 afhankelijk van het tijdstip van de dag waarop je reist
 • Voordelen: Frequent vertrek en erg handig
 • Nadelen: er zijn andere vervoersmiddelen nodig om in de omgeving te reizen.
 • Eigen auto
 • 10 of 20 € afhankelijk van de tijd van het jaar en de tijd van de dag.
 • Voordelen: Je geniet van een veel intiemere ervaring en hebt ook de mogelijkheid om een groter aantal dorpen te bezoeken.
 • Nadelen: Rijden aan de linkerkant van de weg kan wat ongemakkelijk zijn voor de bestuurder.
 • Luxe auto
 • Huur tussen £600 en £700 inclusief een chauffeur die gespecialiseerd is in de geschiedenis van de Cotswolds.
 • Voordelen: Een exclusieve en comfortabele ervaring, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de Cotswolds.
 • Nadelen: Er kunnen maar 4 mensen mee en eten is niet toegestaan.
 • Bussen
 • 40 of 60, afhankelijk van de tijd van het jaar en het tijdstip.
 • Voordelen: Het goedkoopste alternatief en veel comfort.
 • Nadelen: Je kunt maar een of twee dorpen bezoeken, tenzij je een paar nachten in het gebied wilt doorbrengen.