Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoekom je vanuit Londen naar Windsor?

Denkt u aan een bezoek aan het betoverende Windsor Palace? Gefeliciteerd, je zult een geweldige tijd hebben. In dit artikel vertel ik u over de verschillende manieren om deze tocht te maken, met de voor- en nadelen ervan.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minuten lezen

Hoekom je vanuit Londen naar Windsor?

Windsor Castle | ©Jean-Marc Astesana

De stad Windsor ligt op slechts 37 kilometer van Londen, en is een prachtige bestemming om in contact te komen met een belangrijk deel van de geschiedenis van Engeland. Deze stad in het Engelse Berkshire, het favoriete weekendje weg van koningin Elizabeth, heeft een geheel eigen charme. Hoewel er in Londen veel te zien en te doen is, is juist vanwege de nabijheid een bezoek aan de stad en het paleis van Windsor een must vanuit de Engelse hoofdstad.

Zoals altijd is de beste optie om een rondleiding met gids te boeken, omdat u dan kunt ontspannen en genieten van de excursie terwijl de gidsen voor de rest zorgen. Je leert ook alle details en verhalen die Windsor te bieden heeft. Wie het alleen wil doen, kan hier komen per trein, auto of taxi. Hieronder zal ik alle opties voor u doornemen, met hun voor- en nadelen, zodat u de optie kunt kiezen die het beste bij uw reis past.

1. De beste manier om van Londen naar Windsor te komen: een georganiseerde tour, die ook Bath en Stonehenge aandoet

Windsor Palace| ©Gary Todd
Windsor Palace| ©Gary Todd

Er zijn veel mogelijkheden voor rondleidingen naar Windsor vanuit Londen, aangezien het een populaire bestemming is voor bezoekers van de Engelse hoofdstad. Met deze tour kunt u niet alleen de stad en het traditionele Windsor Palace bezoeken, het enige oudste bewoonde kasteel ter wereld, maar krijgt u ook twee van de meest charmante plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te zien: Bath en Stonehenge.

Als u deze tour boekt, hoeft u zich nergens zorgen over te maken, noch over vervoer noch over entreegelden voor de verschillende attracties, want de tour omvat alles, van de ingang van Windsor Palace, de ingang van Saint George Chapel en de ingang van de ** oude Romeinse baden van Bath, tot de ingang van Stonehenge**. U reist ook in comfort in een bus met airconditioning, uitgerust met wifi, USB-opladen en andere details die u in staat stellen te ontspannen en ten volle van de ervaring te genieten.

Dankzij de gespecialiseerde gids komt u alles te weten over de bouw en de geschiedenis van dit ongelooflijke paleis, en over de nauwe band met de Engelse koninklijke familie. U bezoekt bezienswaardigheden zoals Saint Mary's Dollhouse en de prachtige Saint George's Chapel, waar de huwelijken van leden van de koninklijke familie, zoals Meghan Markle en prins Harry, werden gevierd.

In het charmante Bath kunt u zich vergapen aan Green Abbey en Pulteney Bridge, een van de slechts 5 bewoonde bruggen ter wereld. U kunt ook de oude Romeinse baden bezoeken, die nog steeds in gebruik zijn. En bij Stonehenge kunt u de diepste sporen van het Engelse verleden, en waarom ook niet, van de menselijke geschiedenis ontdekken, met een stenen bouwwerk waarvan de bouw niet minder dan 3100 v.C. dateert. Zeker twee plaatsen die je moet zien als je het Verenigd Koninkrijk bezoekt.

De reistijd naar Windsor is minder dan een uur, Bath is iets verder, ongeveer 90 minuten, en Stonehenge is ongeveer 2 uur rijden.

 • Prijs: vanaf £76
 • Reistijd: 11 uur (volledige dag tour)
 • Voordelen: Je hoeft je nergens zorgen over te maken, plus je krijgt alle drie de sites en hun geschiedenis in detail te zien.
 • Nadelen: Kan een beetje vermoeiend zijn voor oudere mensen of zeer jonge kinderen.

Boek uw tour naar Windsor, Stonehenge en Bath

2. Nog een van de beste manieren om van Londen naar Windsor te komen: een rondleiding met gids, inclusief Oxford en Stonehenge

Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon
Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon

Zoals altijd is het bezoeken van een plaats die we niet kennen met een rondleiding de beste optie, omdat we dan veel meer kunnen leren dan wanneer we alleen gaan, en ook niet te maken krijgen met alle logistiek van vervoer en toegangsprijzen voor de verschillende attracties. Dit is een andere optie, anders dan de zojuist genoemde, omdat deze geen bezoek aan Bath omvat, maar een wandeling door de charmante en pittoreske stad Oxford, een van de meest schitterende juwelen van Engeland. Met zijn honingkleurige gebouwen zal een bezoek aan de stad en zijn prestigieuze universiteit u versteld doen staan. Een uitstekende optie als aanvulling op uw bezoek aan Windsor.

Het omvat ook een bezoek aan en toegang tot het ongelooflijke Stonehenge. Dit UNESCO-werelderfgoed is een verbazingwekkend megalithisch monument, niet minder dan 5000 jaar oud, dat zelfs vandaag nog vragen oproept over het doel van de bouw ervan.

Tijdens deze volledige dagtocht krijgt u de kans om deze drie sites in detail te leren kennen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervoer en andere organisatorische zaken. Vergeet niet dat de bus van alle gemakken is voorzien, zodat u optimaal van de reis kunt genieten. Dit is een van de beste tours om te doen vanuit Londen, dus aarzel niet.

 • Prijs: vanaf 76 €
 • Reisduur: 11 uur en 30 minuten ongeveer (volledige dag tour)
 • Voordelen: u hoeft zich nergens zorgen over te maken, plus u kent deze drie plaatsen en hun geschiedenis in detail, dankzij uw gespecialiseerde gids.
 • Nadelen: De route is gesloten

Boek uw rondreis naar Windsor, Stonehenge en Oxford

3. Met de auto van Londen naar Windsor reizen is een van de handigste manieren om er te komen

Straten van Windsor| ©Joao Alves
Straten van Windsor| ©Joao Alves

Om Windsor te bezoeken vanuit de Engelse hoofdstad kunt u drie verschillende routes nemen. Op zich is er niet veel verschil in tijd, hoewel het gebruik van de A4 en vervolgens de M4 een paar minuten minder tijd kost. Anders kun je de A40 nemen en dan de M4.

De rit duurt, bij een gemiddelde snelheid, ongeveer 40 tot 50 minuten, dus zoals u ziet is het een vrij snelle en economische optie, aangezien u niet meer dan ongeveer 4 of 5 euro kwijt bent aan brandstof, als u uw eigen auto heeft. Als u daarentegen voor een dag een auto wilt huren in Londen, ligt de gemiddelde prijs rond de 71 euro.

Hoewel u de auto kunt gebruiken om andere nabijgelegen gebieden te bezoeken, hebt u natuurlijk geen deskundige gids die u alles vertelt over de bezienswaardigheden die u moet zien. Bovendien moet u de routes bestuderen en tijd besteden aan het kopen van kaartjes voor Windsor Palace, St George's Chapel, Stonehenge, Oxford, enzovoort.

Misschien wilt u een Stonehenge-only tour boeken vanuit Londen, wat een goede optie is als aanvulling op uw reis naar Windsor met de auto. U kunt ook vanuit Londen Oxford bezoeken om de prestigieuze universiteit en de dromerige architectuur te bekijken.

 • Prijs: ongeveer € 5 voor brandstof of € 71 om de auto voor een dag te huren
 • Reistijd: ongeveer 50 minuten
 • Voordelen: het is een van de goedkoopste manieren om Windsor te bereiken, plus u hebt de kans om nabijgelegen gebieden te verkennen en uw eigen tijd te bepalen
 • Nadelen: u hebt geen gids om de details van elke attractie uit te leggen, u moet zelf alle kaartjes kopen, u moet de handigste routes leren kennen, en dit kan tijd van uw vakantieplezier wegnemen.

Boek tickets voor Windsor Castle

4. Met de trein naar Windsor vanuit Londen, de goedkoopste manier om er te komen

Paddington Station| ©Steven Penton
Paddington Station| ©Steven Penton

Als u op zoek bent naar een manier om Windsor op eigen gelegenheid te bezoeken vanuit de Engelse hoofdstad en u hebt een budget, dan is de beste optie voor u beslist de trein. U kunt kaartjes kopen op het station zelf, want hoewel het een bestemming buiten de stad is, is het eigenlijk heel dichtbij (slechts 34 kilometer).

Je neemt de trein van Paddington Station naar Windsor. Je gaat helemaal door Londen naar Slough, en van daaruit rechtstreeks naar Windsor. De totale reis duurt gemiddeld 47 minuten en is een geweldige manier om onderweg de buitenwijken van de hoofdstad te zien. De trein zet u af bij Eton Central station in Windsor, vanwaar het ongeveer 5 minuten lopen is naar het imposante Royal Palace.

Met de trein reizen is beslist de gemakkelijkste en goedkoopste manier om vanuit Londen in Windsor te komen, hoewel u natuurlijk wel moet betalen voor een rondleiding, toegangsprijzen voor de verschillende attracties enzovoort. Een ideale optie als u Windsor al kent en gewoon door de tuinen en binnenin het paleis wilt wandelen, of als u niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis zelf en gewoon op zoek bent naar een andere stad zonder te ver van Londen te gaan.

Vanaf station Eton in Windsor naar het kasteel hoeft u slechts ongeveer 200 meter te lopen, en vanaf het perron ziet u de paleismuren. Na dit gratis bezoek wilt u misschien een van de 10 beste rondleidingen en excursies in Londen meemaken, u zult zien waarom dit een van de favoriete opties is voor degenen die de Engelse hoofdstad bezoeken.

 • Prijs: ongeveer €17 (retour)
 • Reistijd: ongeveer 47 minuten
 • Voordelen: het is de goedkoopste manier om naar Windsor te gaan
 • Nadelen: u hebt geen gids die u de details van elke attractie uitlegt, u moet uw eigen kaartjes kopen, u kunt geen nabijgelegen gebieden bezoeken zoals Bath of Stonehenge.

Boek tickets voor Windsor Castle

5. Met de taxi van Londen naar Windsor, een van de snelste manieren om er te komen

Londense Taxi| ©Angel Abril Ruiz
Londense Taxi| ©Angel Abril Ruiz

Als u de stad en Windsor Palace liever alleen bezoekt, en een snelle manier zoekt om er te komen, is een taxi zeker de beste manier. Zo kunt u op uw gemak uw tijd ind elen en het paleis en de omgeving bezichtigen. Houd er echter rekening mee dat u geen gespecialiseerde gids zult hebben om u door de verschillende bezienswaardigheden van het paleis en de stad te leiden. Als u voor deze optie kiest, moet u ook zorgen voor toegangskaartjes voor attracties als St George 's Chapel en St Mary's Dollhouse.

Als u uw taxi van Londen naar Windsor wilt reserveren kunt u dat direct online doen of per telefoon, er zijn veel bedrijven die deze reis maken, gezien de nabijheid van Windsor en de populariteit van de plaats. Windsor bezoeken per taxi is een zeer goede optie als u met kinderen reist, want u rijdt en bepaalt uw eigen schema, en het is een van de snelste manieren om in Windsor te komen.

U kunt uw taxi van Londen naar Windsor zonder aarzelen reserveren, want de meeste van deze bedrijven bieden een uitstekende service, en oplichting komt helemaal niet voor. Door de dienst te boeken via de website van het bedrijf kunt u bovendien absolute gemoedsrust genieten.

Als u na uw eigen bezoek aan Windsor nog enkele attracties in de buurt wilt zien, leest u hier hoe u vanuit Londen bij Stonehenge komt, want dit UNESCO-werelderfgoed mag u niet missen.

 • Prijs: vanaf 65 euro per traject
 • Reistijd: ongeveer 50 minuten (alleen de reis)
 • Voordelen: het is een van de snelste manieren om vanuit Londen in Windsor te komen
 • Nadelen: je hebt geen bezoek aan andere locaties of een gids die de geschiedenis van de site kan uitleggen, noch heb je je tickets geregeld.
 • Georganiseerde rondreis Windsor-Stonehenge-Bath
 • Prijs: vanaf £76
 • Duur: ongeveer 11 uur
 • Voordelen: alles is geregeld
 • Nadelen: -
 • ** Georganiseerde tour Windsor-Stonehenge-Oxford**
 • Prijs: vanaf £76
 • Duur: 11 uur 30 minuten ongeveer
 • Voordelen: alles is geregeld
 • Nadelen: -
 • ** Windsor bezoeken per taxi**
 • Prijs: vanaf £65 per traject
 • Duur: ongeveer 40 minuten
 • Voordelen: snel
 • Nadelen: geen gids en geen tickets
 • ** Windsor bezoeken per auto**
 • Prijs: £70 voor autohuur
 • Duur: ongeveer 40 minuten.
 • Voordelen: eigen mobiliteit
 • Nadelen: geen gids of tickets
 • ** Bezoek Windsor per trein**
 • Prijs: £17 (heen en terug)
 • Duur: ongeveer 47 minuten
 • Voordelen: goedkoopste optie
 • Nadelen: geen gids of tickets

Tips voor de route Londen - Windsor

Windsor| ©Gail Frederick
Windsor| ©Gail Frederick

Als u op vakantie bent in Londen en van plan bent Windsor te bezoeken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

 • Neem verfrissingen mee: Of u nu een georganiseerde tour neemt of de stad op eigen gelegenheid bezoekt, u moet overwegen wat verfrissingen en drankjes mee te nemen. Deze rondleidingen omvatten geen lunch, en hoewel er achteraf plaatsen en winkels zijn om te winkelen, zijn die meestal duurder dan in Londen.
 • Doe vooraf onderzoek naar de plaatsen die je gaat bezoeken: Het kan nooit kwaad een beetje onderzoek te doen, het zal uw bezoek verrijken als u niet kiest voor een rondleiding, en het zal u in staat stellen veel meer te genieten van de plaatsen die u bezoekt. In Windsor, Bath of Oxford is veel te zien, want het zijn plaatsen vol geschiedenis. En niet te vergeten Stonehenge.
 • Kies de beste muziek voor uw autorit: Als u ervoor kiest om Windsor vanuit Londen met de auto te bezoeken, mag u de kans niet missen om een afspeellijst te kiezen en samen te stellen volgens de Engelse routes, met het beste van de Britse pop, de Beatles en Oasis. Een road trip is altijd beter met goede muziek op de achtergrond.
 • Neemeen jas mee: Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u Windsor bezoekt, kunt u een regenjas of poncho nodig hebben. Vergeet niet dat Engeland een land is dat bekend staat om zijn veranderlijke weer en grijze luchten, dus het kan geen kwaad om ook een paraplu mee te nemen. Vergeet niet om altijd vooraf het weerbericht voor de dag te bekijken, zodat u weet wat u kunt verwachten. Van mei tot september zijn de temperaturen zeer aangenaam, zodat u geen dikke jassen of andere zware kleding nodig hebt, maar tussen oktober en april dalen de temperaturen aanzienlijk, met dieptepunten van 2 graden Celsius in de wintermaanden.
 • Overnachten in Windsor of Bath: Overnachten in Windsor of het prachtige Bath kan een zeer interessante ervaring zijn. Als u alleen komt, raad ik u aan het te overwegen. Alles wat ontsnapt aan de klassieke toeristische ervaring brengt u dichter bij het levensritme van de plaatselijke bevolking.

Boek tickets voor Windsor Castle