Hoekom je vanuit Londen naar Windsor?

Denk je erover om het betoverende Windsor Palace te bezoeken? In dit artikel leg ik de verschillende manieren uit om deze tour te doen, met de voor- en nadelen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minuten lezen

Hoekom je vanuit Londen naar Windsor?

Kasteel van Windsor | ©Jean-Marc Astesana

De stad Windsor ligt op slechts 37 kilometer van Londen en is een prachtige bestemming om in contact te komen met de geschiedenis van Engeland. Dit stadje in Berkshire is een favoriete verblijfplaats van de koninklijke familie en heeft veel charme.

Zoals altijd is het de beste optie om een rondleiding te boeken, omdat je dan kunt ontspannen en genieten van de rondleiding terwijl de gidsen voor de rest zorgen. Bovendien leer je alle details en verhalen die Windsor te bieden heeft. Als je het daarentegen liever alleen doet, kun je er per trein, auto of taxi komen. Ontdek alle opties, met hun voor- en nadelen.

Geniet van een reis naar Windsor, Bath en Stonehenge

Windsor Paleis| ©Gary Todd
Windsor Paleis| ©Gary Todd

Er zijn veel opties voor rondreizen naar Windsor vanuit Londen, omdat het zo'n populaire bestemming is, maar een van de populairste is de Windsor, Stonehenge en Bath tour, omdat je niet alleen de stad en het traditionele Windsor Palace kunt bezoeken, het enige op dit moment bewoonde oudste kasteel ter wereld, maar ook twee van de meest charmante plaatsen in het Verenigd Koninkrijk kunt zien:

 • Bath, waar je je kunt vergapen aan Green Abbey en Pulteney Bridge, een van de slechts vijf bewoonde bruggen ter wereld. Je kunt ook de oude Romeinse baden bezoeken, die nog steeds in gebruik zijn.
 • Stonehenge, waar je de diepste sporen van het Engelse verleden kunt ontdekken, en waarom ook niet, van de geschiedenis van de mensheid, met een stenen bouwwerk waarvan de constructie dateert uit niet minder dan 3.100 voor Christus. Absoluut twee plaatsen die je gezien moet hebben als je het Verenigd Koninkrijk bezoekt.

Bovendien leer je dankzij de gespecialiseerde gids alles over de bouw en de geschiedenis van het ongelooflijke Windsor Palace en zijn nauwe band met de Engelse koninklijke familie. Je bezoekt iconische plekken zoals Saint Mary's Dollhouse en de prachtige Saint George Chapel, waar de huwelijken van leden van de koninklijke familie werden gevierd.

 • Prijs: vanaf €94
 • Reistijd: 12 uur (tour van een hele dag)
 • Voordelen: Je hoeft nergens voor te zorgen, plus je leert deze drie plaatsen en hun geschiedenis tot in detail kennen.
 • Nadelen: Kan een beetje vermoeiend zijn voor oudere mensen of heel jonge kinderen.

Boek je tour naar Windsor, Stonehenge en Bath

Kies ervoor om Windsor te bezoeken tijdens een rondreis samen met Oxford en Stonehenge

Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordón
Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordón

U kunt ook een rondreis boeken naar Windsor, Stonehenge en Oxford, waar u kunt genieten van een wandeling door de charmante en pittoreske stad Oxford, een van de schitterende juweeltjes van Engeland. Met zijn honingkleurige gebouwen is een rondleiding door de stad samen met zijn prestigieuze universiteit een unieke ervaring. Een uitstekende optie als aanvulling op je bezoek aan Windsor.

Het omvat ook een bezoek aan en toegang tot het ongelooflijke Stonehenge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een verbazingwekkend megalithisch monument, niet minder dan 5000 jaar oud, dat zelfs vandaag de dag nog vragen oproept over het doel van de bouw.

Tijdens deze tour krijg je de kans om deze drie sites in detail te zien, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervoer en andere organisatorische zaken. Vergeet niet dat de bus van alle gemakken is voorzien zodat je 100% van de trip kunt genieten. Dit is een van de beste tours om te doen vanuit Londen, dus aarzel niet.

 • Prijs: vanaf €94
 • Reistijd: 11 uur en 30 minuten.
 • Voordelen: je hoeft je nergens zorgen over te maken, plus je leert deze drie plaatsen en hun geschiedenis tot in detail kennen dankzij je gespecialiseerde gids.
 • Nadelen: De route is gesloten

Boek je tour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Kies ervoor om Windsor te bezoeken tijdens een rondreis met Oxford en Stonehenge

Een ander populair plan is om een tour naar Buckingham Palace en Windsor Castle te boeken, waar je samen met een deskundige gids alles leert over de geschiedenis van twee van de belangrijkste monumenten voor de Engelse koninklijke familie.

Zoals altijd is het bezoeken van een plek die we niet kennen met een rondleiding de beste optie, omdat we dan veel meer leren dan wanneer we alleen gaan en ook niet te maken krijgen met alle logistiek van vervoer en entreegelden voor de verschillende attracties. Zoals je je kunt voorstellen, zijn bij deze optie dus ook de entreegelden en audiogids inbegrepen.

Leer beide monumenten in detail kennen: Buckingham Royal Apartments met hun elegante inrichting en St. George's Chapel in Windsor. En om de tour af te ronden, kom je door Harrod's warenhuis, het grootste in Europa.

 • Prijs: vanaf £149
 • Reistijd: ongeveer 8 uur en 30 minuten.
 • Voordelen: Inclusief toegang tot beide paleizen.
 • Nadelen: Er kunnen maximaal 50 passagiers mee.

Boek een tour naar Buckingham Palace en Windsor Castle

Reis met de auto naar Windsor, een van de handigste manieren om er te komen

Straten van Windsor| ©Joao Alves
Straten van Windsor| ©Joao Alves

Er zijn drie verschillende manieren om Windsor te bezoeken vanuit de Engelse hoofdstad. Op zich is er niet veel verschil in tijd, hoewel het gebruik van de A4 en dan de M4 een paar minuten korter kan duren. Anders kun je de A40 nemen en dan de M4.

De rit duurt, bij een gemiddelde snelheid, ongeveer 40 tot 50 minuten, dus het is een vrij snelle en voordelige optie, omdat je niet meer dan ongeveer €4 of €5 aan brandstof kwijt bent, als je een eigen auto hebt. Als je daarentegen voor een dag een auto wilt huren in Londen, ligt de gemiddelde prijs rond de €71.

Hoewel je de auto kunt gebruiken om andere nabijgelegen gebieden te bezoeken, heb je natuurlijk geen deskundige gids die je alles kan vertellen over de bezienswaardigheden die je moet zien. Bovendien moet je de routes bestuderen en tijd besteden aan het kopen van kaartjes voor Windsor Palace, St George's Chapel, Stonehenge, Oxford, enzovoort.

 • Prijs: ongeveer €5 voor brandstof of €71 om de auto voor een dag te huren.
 • Reistijd: Ongeveer 50 minuten.
 • Voordelen: Het is een van de goedkoopste manieren om Windsor te bereiken, plus je krijgt de kans om nabijgelegen gebieden te verkennen en je hebt controle over je eigen tijd.
 • Nadelen: Je hebt geen gids om de details van elke attractie uit te leggen en je moet kaartjes kopen en de handigste routes leren.

Boek tickets voor Windsor Castle

Ga met de trein naar Windsor, de goedkoopste optie

Paddington Station| ©Steven Penton
Paddington Station| ©Steven Penton

Als je op zoek bent naar een manier om Windsor op eigen houtje te bezoeken vanuit de Engelse hoofdstad en je hebt een budget, dan is de beste optie de trein van Paddington Station naar Windsor. Je reist helemaal door Londen naar Slough en vandaar rechtstreeks naar Windsor. De totale reis duurt gemiddeld 47 minuten en het is een geweldige manier om onderweg de buitenwijken van de hoofdstad te zien. De trein zet je af bij Eton Central Station in Windsor en vanaf daar is het nog maar 5 minuten lopen.

Reizen met de trein is absoluut de gemakkelijkste en goedkoopste manier om vanuit Londen in Windsor te komen, hoewel je natuurlijk wel een rondleiding moet boeken en extra moet betalen voor een rondleiding en toegangsprijzen voor de verschillende attracties. Een ideale optie als je Windsor al kent en gewoon wilt ronddwalen door de tuinen en in het paleis, of als je niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis zelf en gewoon een andere stad wilt zien zonder al te ver van Londen te gaan.

Vanaf station Eton in Windsor naar het kasteel hoef je maar ongeveer 200 meter te lopen en vanaf het perron zie je de muren van het paleis. Na dit gratis bezoek wil je misschien wel een van de 10 beste tours en excursies in Londen meemaken, je zult zien waarom dit een van de favoriete opties is voor degenen die de Engelse hoofdstad bezoeken.

 • Prijs: ongeveer €17 (retour).
 • Reistijd: ongeveer 47 minuten.
 • Voordelen: het is de goedkoopste manier om in Windsor te komen.
 • Nadelen: Je hebt geen gids die je de details van elke attractie uitlegt, je moet kaartjes kopen en je kunt geen nabijgelegen gebieden bezoeken zoals Bath of Stonehenge.

Boek tickets voor Windsor Castle

Neem een taxi naar Windso, een van de snelste manieren om in Windsor te komen

Londen taxi| ©Ángel Abril Ruiz
Londen taxi| ©Ángel Abril Ruiz

Als je de stad en Windsor Palace liever alleen bezoekt en op zoek bent naar een snelle manier om er te komen, dan is een taxi zeker de beste manier. Zo kun je de tijd op je gemak indelen. Houd er wel rekening mee dat je geen gespecialiseerde gids hebt om je te begeleiden. Als je voor deze optie kiest, moet je ook zorgen voor toegangskaartjes voor onder andere St George's Chapel of St Mary's Dollhouse.

Als je een taxi van Londen naar Windsor wilt reserveren, kun je dat direct online of telefonisch doen. Er zijn veel bedrijven die deze route rijden, gezien de nabijheid van Windsor en de populariteit van de plaats. Windsor bezoeken per taxi is een zeer goede optie als je met kinderen reist, omdat je zelf rijdt en je eigen schema bepaalt, en het is een van de snelste manieren om de plaats te bereiken.

Je kunt zonder aarzelen een taxi van Londen naar Windsor boeken, omdat de meeste van deze bedrijven een uitstekende service bieden en oplichting helemaal niet vaak voorkomt. Bovendien kun je met een gerust hart boeken via de website van het bedrijf.

 • Prijs: vanaf €65 per traject.
 • Reistijd: ongeveer 50 minuten (alleen de reis).
 • Voordelen: het is een van de snelste manieren om van Londen naar Windsor te reizen.
 • Nadelen: je hebt geen bezoek aan andere plaatsen of een gids die de geschiedenis van de plaats kan uitleggen, en je hebt ook geen toegangskaartjes geregeld.

Boek tickets voor Windsor Castle

Vergelijk de verschillende opties

 • Georganiseerde rondreis Windsor-Stonehenge-Bath
 • Prijs: vanaf £76
 • Duur: ongeveer 11 uur
 • Georganiseerde rondreis Windsor-Stonehenge-Oxford
 • Prijs: vanaf £76
 • Duur: ongeveer 11 uur en 30 minuten
 • Buckingham Palace en Windsor Castle
 • Prijs: vanaf €149
 • Duur: ongeveer 8 uur en 30 minuten
 • Bezoek Windsor met de taxi
 • Prijs: vanaf €65 per traject
 • Duur: ongeveer 40 minuten
 • Windsor bezoeken met de auto
 • Prijs: £70 voor autohuur
 • Duur: ongeveer 40 minuten
 • Windsor bezoeken met de trein
 • Prijs: £17 (retour)
 • Duur: ongeveer 47 minuten

Tips om Windsor te bereiken vanuit Londen

Windsor| ©Gail Frederick
Windsor| ©Gail Frederick

Hoewel er veel te zien en te doen is in Londen, is juist vanwege de nabijheid een bezoek aan de stad en het paleis van Windsor een must do vanuit de Engelse hoofdstad. Dus als je op vakantie bent in Londen en van plan bent om Windsor te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Neem een snack mee: Of je nu meegaat met een georganiseerde tour of de stad op eigen houtje bezoekt, je moet overwegen om een snack en een drankje mee te nemen. Bij deze rondleidingen is de lunch niet inbegrepen en hoewel er achteraf plaatsen en winkels zijn om te winkelen, zijn deze vaak duurder dan in Londen.
 • Doe van tevoren onderzoek naar de plaatsen die je gaat bezoeken: Het kan nooit kwaad om een beetje onderzoek te doen, het zal je bezoek verrijken als je niet kiest voor een rondleiding, en het zal je in staat stellen om veel meer te genieten van de plaatsen die je bezoekt. In Windsor, Bath of Oxford heb je veel te zien, want het zijn plaatsen vol geschiedenis. Om over Stonehenge nog maar te zwijgen.
 • Kies de beste muziek voor je autorit: Als je ervoor kiest om Windsor vanuit Londen met de auto te bezoeken, mag je de kans niet missen om een afspeellijst te kiezen en samen te stellen volgens de Engelse routes, met het beste van de Britse pop, de Beatles en Oasis. Een roadtrip is altijd beter met goede muziek op de achtergrond.
 • Neem een jas mee: Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je Windsor bezoekt, heb je misschien een regenjas of poncho nodig. Houd er rekening mee dat Engeland bekend staat om zijn veranderlijke weer en grijze luchten, dus het kan geen kwaad om ook een paraplu mee te nemen. Vergeet niet om altijd van tevoren het weerbericht voor de dag te bekijken, zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Overnacht in Windsor of Bath: Overnachten in Windsor of het mooie Bath kan een heel interessante ervaring zijn. Als je alleen op bezoek bent, raad ik je aan om het te overwegen. Alles wat ontsnapt aan de klassieke toeristische ervaring brengt je dichter bij het levensritme van de plaatselijke bevolking.

Boek je rondreis naar Windsor, Stonehenge en Bath