Washington DC in 1 dag: alles wat je moet weten

Een bezoek van 24 uur aan Washington DC klinkt niet zo vergezocht. In deze wervelende tour stel ik een route voor om het meeste uit je dag in deze stad te halen!

Laura Gómez

Laura Gómez

7 minuten lezen

Washington DC in 1 dag: alles wat je moet weten

Washington bij zonsondergang | ©National Park Service

Washington DC is de stad waar de president van de Verenigde Staten woont en waar de geschiedenis van het moderne Amerika is gelegd. Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland arriveren dagelijks, geïnspireerd door het patriottisme, de geschiedenis en alles wat er te zien en te doen is in Washington.

Hier volgt een rondleiding door Washington DC van zonsopgang tot zonsondergang. Om te beginnen een basisrondleiding: de National Mall, waar u monumenten en andere ruimtes van de Amerikaanse trots ziet, en daarna gaat u naar enkele van de musea. In de namiddag bezoek je de wijk Logan Circle en sluit je de dag af met een nachtelijke rondleiding of in de bars van de beroemde U St.

Begin je dag met een rondleiding door de National Mall per sightseeingbus of tram

Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi
Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi

In Washington DC is patriottisme overal... dus als je voor het eerst in Washington komt, mag een rondleiding langs de gebouwen en monumenten op de National Mall niet in je reisschema ontbreken. Je kunt de rondleiding te voet doen, maar voor een dagtocht waar veel te doen is, raad ik je aan gebruik te maken van de Big Bus tourbus of de toeristische tram.

Met beide opties kun je een eerste indruk krijgen van de bezienswaardigheden die elke bezoeker van Washington DC gezien moet hebben:

 • Witte Huis.
 • Washington Monument.
 • Holocaust Memorial Museum.
 • Smithsonian Institution Musea.
 • En nog veel meer.

Een van de grote voordelen van deze transporten is dat je zo vaak als je wilt op en af kunt stappen, zodat je in je eigen tempo kunt reizen en meer of minder tijd aan elke attractie kunt besteden, afhankelijk van je interesses.

Boek een plaats in de Washington Sightseeing Bus

Nu een museum: Smithsonian National Museum of Natural History

Nationaal Natuurhistorisch Museum| ©Cynthia LaRue
Nationaal Natuurhistorisch Museum| ©Cynthia LaRue

Van alle beste musea in Washington is mijn favoriet het Smithsonian National Museum of Natural History, dat ook een van de meest bezochte en fascinerende is. Hier vind je tentoonstellingen over de geschiedenis van de mens, de natuur en haar evolutie in zalen die het belang laten zien van oceanen, bossen, klimaat, insecten... zelfs Egyptische mummies!

Met de bus naar dit museum gaan is heel eenvoudig. Stap uit bij halte #8, op de hoek van 10th NW en Constitution Ave, en het museum ligt recht voor je. En als je de Big Bus tourbus hebt gehuurd, zal je aankomst bij het Smithsonian National Museum of Natural History nog gemakkelijker zijn, omdat een van de haltes zich bij het museum bevindt.

Trouwens, om niet te verdwalen tussen de meer dan 146 miljoen exemplaren van flora, fauna, mineralen, enz. in het museum, raad ik je aan een twee uur durende rondleiding te boeken. Gemakkelijker kan niet!

Boek een rondleiding in het Smithsonian Museum of Natural History

Volgende halte: National Museum of American History

Nationaal Museum van de Amerikaanse Geschiedenis| ©Carol M. Highsmith
Nationaal Museum van de Amerikaanse Geschiedenis| ©Carol M. Highsmith

Om bij je volgende bestemming te komen, het National Museum of American History, steek je gewoon 12th St NW over en je bent er in minder dan 5 minuten.

Dit bezoek zal leuk, ontspannen en verbazingwekkend tegelijk zijn. Je zult van alles zien, van Morse-, Edison- en Bell-patenten, historische artefacten zoals kanonnen en geweren, oude reclamedrukwerk en tv-memorabilia uit de kindertijd zoals "The Muppets", Sesamstraat en Bob Ross-schilderijen.

Omdat je maar weinig tijd hebt, raad ik je aan om van tevoren de beschikbare tentoonstellingen te bekijken op de website van het museum op deze link en een notitie te maken van de tentoonstellingen die je het meest interesseren. Vergeet niet dat het een eerste bezoek is en dat het onmogelijk is om alles te zien, maar... iets is beter, toch?

Verlaat de National Mall in de richting van de wijk Logan Circle

Logan Cirkel| ©Carol M. Highsmith
Logan Cirkel| ©Carol M. Highsmith

De volgende stop op deze eendaagse reisroute door Washington is de wijk Logan Circle, een goede plek om te stoppen en nieuwe energie op te doen.

De doorgaande weg 14th St. is de beste referentie en je vindt er allerlei restaurants en bedrijven. Het is een van de meest trendy plekken om te eten in de stad en in Logan Circle vind je een mix van internationale gerechten die de rijkdom van deze buurt weerspiegelt. Een rijkdom waar trouwe levenslange bewoners, migranten van over de hele wereld, universiteitsstudenten die kelders huren en een sterke LGBTQ-gemeenschap vreedzaam samenleven.

Omdat het een zeer gewilde buurt in de stad is, kunnen de prijzen natuurlijk erg hoog zijn, maar dat betekent niet dat er niet iets is voor ieders budget. In deze link zie je een aantal van de beschikbare opties.

Hoe kom je bij Logan Circle vanaf de National Mall?

Noteer de stappen die je moet nemen om Logan Circle te bereiken vanaf je vorige stop bij het National Museum of American History:

 • Steek Madison Dr NW over en je staat al snel in de rij bij het Smithsonian metrostation.
 • Neem de zilveren lijn richting Wiehle-Reston East.
 • Stap bij de tweede halte, bij het Metro Center station, over op de rode lijn richting Glenmont.
 • Stap bij de volgende halte weer over op de gele lijn naar Greenbelt.
 • Je bent aangekomen op je bestemming: station Mt. Vernon Sq.

Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar de officiële kaart van Metro Transit zal het je beter laten zien.

Als je vervolgens het metrostation verlaat, loop je langs M St. NW van 9th tot 14th St., dat zijn 5 blokken. Met het aantal gebouwen met zo'n fascinerende architectuur en een perfect onderhouden boomrijke omgeving vergeet je even waarom je hierheen bent gekomen.

Twee opties voor de avond

Avond bij het Lincoln Memorial Reflecting Pool| ©Vince Costanzo
Avond bij het Lincoln Memorial Reflecting Pool| ©Vince Costanzo

Voor de rest van de rondleiding laat ik je twee opties. De eerste is om in de wijk Logan Circle te blijven en te genieten van het nachtleven; de tweede is om terug te gaan naar de omtrek van de National Mall en het omliggende gebied voor een nachtelijke rondleiding door de stad.

Als je zin hebt in deze tweede optie, moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat de rondleidingen ongeveer om 19.30 uur vertrekken en dat je genoeg tijd moet uittrekken voor de metro of taxi om er te komen.

Eerste optie: Logan Circle

Profiteer van het feit dat Logan Circle een van de populairste delen van het nachtleven van de stad is geworden door naar de U St. corridor te gaan. De afgelopen jaren is de U St. corridor omgetoverd tot een lange rij bars, afgewisseld met jazzpodia en andere muziekgelegenheden. Je zult het heerlijk vinden om door deze straat te lopen voordat je je koffers pakt.

Een optie die ik hier aanbeveel is de 9:30 Club, waar in de meer dan vier decennia van haar bestaan live onafhankelijke muziekshows en af en toe een verrassing van muzieklegendes worden gehouden.

Of als je door wilt gaan met eten en iconische gerechten van de stad wilt proeven, kun je naar Ben's Chilli Bowl gaan, waar een decennialang chilirecept op je wacht in een zeer vintage en origineel etablissement.

Tweede optie: nachtelijke tour

Net als ik weet je vast dat een nachtelijke rondleiding door een stad een heel interessante ervaring is en dat je dit, wanneer mogelijk, moet meemaken. Zelfs als je plaatsen bezoekt die je overdag al hebt bezocht, is het iets anders om ze 's nachts te zien, dankzij de lichtjes die de straten, gebouwen en monumenten sieren.

In Washington DC heb je verschillende opties:

 • Nachtfietstocht: Tijdens dezenachtfietstocht leg je ongeveer 8 kilometer af en kun je plaatsen en monumenten bezoeken zoals het Vietnam War Memorial, het Lincoln Memorial en het World War II Memorial en meer te weten komen over hun geschiedenis en ins en outs, want je wordt begeleid door een gids. Geschikt voor de sportievelingen!
 • Nachttour per elektrische auto: Beleef een volledig gepersonaliseerde ervaring tijdens deze 2 uur durende tour waarbij maximaal 7 personen 's nachts door de National Mall rijden. Deze tour is voor jou als je van privacy houdt en liever in kleine groepen reist.
 • Night Bus Tour: Bezoek een van de mooiste steden ter wereld bij nacht in een luxe open-top bus - een ervaring die je niet mag missen!
 • Ghost Tour: Beleef een angstaanjagende nacht waarin je meer te weten komt over de legendes en griezelverhalen van de Amerikaanse hoofdstad door langs een aantal van de beroemdste plekken van de stad te gaan. Alleen geschikt voor liefhebbers van mysteries!

Boek een nachtelijke tour door Washington

Enkele laatste tips voor je bezoek

Het Capitool bezoeken| ©Ed Uthman
Het Capitool bezoeken| ©Ed Uthman
 • Meer een "must" dan een suggestie. Informeer van tevoren naar de musea in de buurt van de National Mall, hun locaties en de beschikbare tentoonstellingen, zodat u de musea kunt kiezen die u interesseren.
 • Met de president van de Verenigde Staten die in het gebied woont, is het geen wonder dat Washington DC, en de National Mall in het bijzonder, een gebied is met extreme beveiliging. De politie van DC, de politie van het Capitool, de parkpolitie en zelfs de Secret Service houden een oogje in het zeil, dus maak je geen zorgen als je 's nachts een bezoek moet brengen (hoewel dat niet het meest voorkomt). Hoe dan ook, alert en logisch zijn is essentieel voor je eigen veiligheid en comfort.
 • Probeer met een uitgebreid ontbijt bij de National Mall aan te komen. Soms vertrek je, gehaast of gewoon omdat je maag niets accepteert door de opwinding, zonder een goed ontbijt. Als je onderweg bent, vertrouw dan niet op "daar als iets", want dat zal niet gemakkelijk zijn. Aan de ene kant zijn er te weinig opties voor de mensenmassa's die hier elke dag aankomen en aan de andere kant verlies je veel tijd die je in de musea zou kunnen doorbrengen. Wat je ook kunt doen, is een snack meenemen en die bij een van de stops opeten, zodat de honger je niet overvalt. Oh, en vergeet niet om water mee te nemen, want zelfs als je op een tour op wielen bent, zal de intense middagzon je te pakken krijgen.

Je route voor vandaag in een foto

 • In de ochtend
 • Eerste benadering en musea
 • Neem een sightseeingbus of trolleytour
 • Bezoek het Smithsonian Nationaal Natuurhistorisch Museum
 • Bezoek het Nationaal Museum van Amerikaanse Geschiedenis
 • Middag
 • Wandelen en lunchen in de meest trendy wijk
 • Slenter door de wijk Logan Circle
 • Bijtanken in een restaurant
 • s Avonds
 • Twee opties
 • Ervaar het nachtleven op U St.
 • Maak een nachtelijke rondleiding door de stad, per fiets, tram, elektrische auto, bus of spooktocht.