Washington DC in 5 dagen: alles wat je moet weten

In deze post presenteer ik een 5-daagse route voor je volgende bezoek aan Washington DC: je zult je onderdompelen in de geschiedenis en het patriottisme van dit land, terwijl je verdwaalt in de beste musea ter wereld.

Laura Gómez

Laura Gómez

12 minuten lezen

Washington DC in 5 dagen: alles wat je moet weten

Washington DC Monument | ©National Park Service

Washington DC is niet alleen het commandocentrum van de Verenigde Staten, maar is ook de thuisbasis van verschillende parken, musea, monumenten en pittoreske wijken die een schat aan dingen te zien en te doen bieden in de hoofdstad van de Verenigde Staten voor iedereen die een bezoek brengt.

In het reisschema dat ik hier aanbeveel leer je meer over de "must-sees" van deze geweldige kleine stad en haar geschiedenis.

1. Dag Begin je reis met een zeer patriottische dag

Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire
Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire

Op je eerste dag is het normaal dat je wilt bijkomen van een lange reis, dus mijn aanbeveling is om een rustige dag in te plannen.

Wat dacht je ervan om te beginnen met een patriottische tour? Je bent in de hoofdstad van een van de machtigste landen ter wereld en dit thema is overal waar je kijkt aanwezig. Als het geen monument is, dan is het wel een museum, of een vlag die boven een gebouw wappert, en waar kun je beter beginnen dan op de National Mall.

In dit enorme complex begin je bij het Witte Huis, dan ga je naar het Washington Monument en via de belangrijkste gedenktekens van het land kom je aan bij het Franklin Delano Roosevelt Memorial.

In de namiddag maak je een rondrit door de wijk Dupont Circle, een historische wijk die een van de meest aanbevolen plekken is voor een ontspannen wandeling. Laten we beginnen!

Het Witte Huis

Het Witte Huis is een van de meest iconische en representatieve gebouwen van de macht van deze Amerikaanse natie.

Alle presidenten van de Verenigde Staten hebben het bewoond als hun officiële residentie sinds het begin van de jaren 1800, met uitzondering van George Washington, die ondanks het feit dat hij de belangrijkste figuur achter het project was, er niet in kon wonen vanwege zijn plotselinge dood, maanden voor de inauguratie.

Als je uit het buitenland komt en het Witte Huis van binnen wilt zien, zijn er gratis rondleidingen beschikbaar. En natuurlijk kun je ook een rondleiding door Washington DC krijgen Maar bereid je goed voor, want het kan drie maanden duren voordat je toestemming krijgt.

Neem contact op met de ambassade van je land in Washington DC voor advies over dit proces.

Boek een rondleiding door Washington DC

Washington Monument

Na een wandeling van 15-18 minuten langs 15th St. NW kom je aan bij het Washington Monument. Met een hoogte van bijna 170 meter is de "grootste obelisk ter wereld" een bekend gezicht in actie- of thrillerfilms.

De meest gedenkwaardige (en niet-fictieve!) verschijning ooit op dit podium vond echter plaats in 1963, toen Martin Luther King Jr.* tijdens een beroemde burgermars geïnspireerd werd om zijn "I have a dream" toespraak te houden voor meer dan 200.000 mensen.

Boek een bustour door Washington DC

Monument voor de Tweede Wereldoorlog & Veteranenmonument voor de Koreaanse Oorlog

Als je zin hebt om een hapje te eten, raad ik je aan te stoppen bij het Sweet Home Cafe, op een steenworp afstand van het Washington Monument in het National Museum of African American History and Culture.

Volg na deze pauze de route in de richting van het Lincoln Memorial. Het is gemakkelijk te vinden... een enorme reflecterende vijver van meer dan 600 m lang begeleidt je de hele weg.

Op je eerste stappen kom je verschillende monumenten tegen met de naam "Lincoln Memorial", waaronder het Lincoln Memorial. Oorlogsherdenking en Arlington National CemeteryOnder hen is het World War II Memorial, dat de 16 miljoen soldaten eert die tijdens het conflict in het Amerikaanse leger dienden. Sinds de opening in 2004 is het een populaire plek voor bezoekers.

Als je langs de linkerrand van dit grote zwembad loopt, vind je in slechts 10 minuten toegang tot het Korean War Veterans Memorial. Deze ruimte met 19 stalen beelden herdenkt de opoffering van de 5,8 miljoen Amerikaanse soldaten in deze oorlog, die wordt beschouwd als een van de zwaarste in de geschiedenis.

Boek een rondleiding door de Afro-Amerikaanse geschiedenis in Washington

Lincoln Monument

Lincoln Monument| ©John Brighenti
Lincoln Monument| ©John Brighenti

En misschien is het je nu al opgevallen, maar langs dit deel van de rondwandeling, sinds je het Washington Monument verliet, heb je het Lincoln Memorial voor je gehad. Nu ben je er. Alleen is het nu een paar treden hoger.

Dit monument wordt, net als Abraham Lincoln, beschouwd als een van de meest geliefde en...

Boek een rondleiding door Washington DC

Franklin Delano Roosevelt Memorial

Ga nu in de richting van de Potomac River en op een paar meter (10 minuten) lopen langs de rivieroever vind je het Franklin Delano Roosevelt Memorial, de 32e president van de Verenigde Staten. 32e president van de Verenigde Staten.

Het ontwerp omvat verschillende open kamers met bronzen beelden die vertellen over verschillende historische episodes tijdens zijn ambtstermijn, zoals de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog, maar eert ook degenen die hem altijd vergezelden, zoals Fala, zijn trouwe en charmante hondse metgezel. Je kunt bekijken welk bezoek aan de Arlington War Memorials en Arlington Cemetery in Washington DC je het meest interesseert.

Op dit punt is het eerste deel van de tour voorbij. Om dit gebied te verlaten, raad ik je aan een van de DCBUS Circulator bussen te nemen, of de Metro Red Line. Neem deze in de richting van Shady Grove naar je volgende bestemming: Dupont Circle.

Dupont Circle: een snel uitstapje naar een binnenstedelijke wijk

Deze negentiende-eeuwse wijk met zijn bohemienachtige sfeer heeft een beetje van alles voor iedereen. Op nog geen 200 meter van het metrostation ligt The Phillips Collection, dat wordt beschouwd als het eerste museum voor moderne kunst in Noord-Amerika. Van Renoir tot Rothko, er zijn veel werken verborgen in dit onconventionele museum.

Loop richting Connecticut Avenue NW en je vindt de restaurants en bars die de ziel van deze buurt vullen. Hier heb je tal van opties in de internationale keuken voor een smakelijk diner... allemaal in één buurt! De livemuziek in bars en nachtclubs is ongelooflijk.

Boek een rondleiding door Washington DC

2. Dag Bezoek enkele van de Smithsonian musea

Nationaal Museum van de Amerikaanse Geschiedenis| ©Carol M. Highsmith
Nationaal Museum van de Amerikaanse Geschiedenis| ©Carol M. Highsmith

Het Smithsonian Institution is 's werelds grootste onderwijs-, onderzoeks- en museumcomplex en vanaf deze dag kun je het zelf zien.

Nationaal Museum van de Amerikaanse Geschiedenis

Dit gratis museum met drie verdiepingen herbergt collecties met betrekking tot de Amerikaanse cultuur. Van de favoriete fauteuil van George Washington tot de Batmobiel, de handschoenen van Muhammad Ali tot een Zweedse kok uit de Muppet Show, het maakt niet uit! Als je dit museum binnengaat, vind je iets interessants, leuks en unieks op het gebied van Amerikaanse geschiedenis en popcultuur.

Om het meeste uit je tijd hier te halen, raad ik je aan de beschikbare tentoonstellingen te bekijken en van tevoren te kiezen welke je niet wilt missen. Als je een hapje wilt eten voordat je verder gaat, kun je terecht in het LeRoy Neiman Jazz Café, handig gelegen op de eerste verdieping van het gebouw.

Nationaal Museum van Afro-Amerikaanse Geschiedenis en Cultuur

De galerijen van het National Museum of African American History and Culture tonen de rauwe reis van afwijzing en mishandeling die meer dan 3 miljoen West-Afrikanen hebben meegemaakt. De lift die je van de ene naar de andere galerij brengt, simuleert tijdreizen met belangrijke episodes uit hun geschiedenis. Zo vonden op de diepste en donkerste verdieping de "minder heldere" hoofdstukken plaats en naarmate je hoger komt en het beeld duidelijker wordt, worden ook de vrijheden en rechten van de zwarte gemeenschap beter zichtbaar. Een ruimte voor educatie en reflectie over een onderwerp dat vandaag de dag nog steeds actueel is.

Het museum is geopend in 2016 en is erg druk, zo druk zelfs dat je wordt aangeraden om tot 30 dagen voor je bezoek online te reserveren.

Boek een rondleiding door het Natural History Museum

Een ideale nachtrondleiding om eens onder een andere hemel te kijken

Overdag heb je vast al veel gewandeld en misschien wil je de volgende activiteit in een comfortabele stoel doen. Wat dacht je ervan om een nachttour in een minibusje te boeken?

De drie uur durende tour brengt je naar plekken die je al op de eerste dag hebt gezien, zoals het Witte Huis, het Tweede Wereldoorlog Memorial en het Washington Monument, dus het kan geen kwaad om deze met een gids te bekijken.

Andere stops zijn het Capitool, het hoofdkwartier van de FBI, het Jefferson Memorial en enkele musea die 's nachts veranderen in gloeiende reuzen die je niet mag missen.

Boek een nachtelijke bustour door Washington

3. Dagtocht naar Mount Vernon en een avondje uit in Adams Morgan

Herenhuis van George Washington| ©Paull Young
Herenhuis van George Washington| ©Paull Young

Mount Vernon is het huis van George Washington. Hier woonde hij tientallen jaren met zijn vrouw en 20 andere familieleden. Dit landgoed, oorspronkelijk meer dan 3000 hectare groot, was ook de bron van de rijkdom en status van de man die de eerste president van de Verenigde Staten zou worden.

Het landgoed ligt in Mount Vernon, Virginia, ongeveer 12 km ten zuiden van Alexandria. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Washington DC per openbaar vervoer, boot of tourbus langs de Potomac River, hoewel het handiger kan zijn om een bustour vanuit Washington te boeken.

Wat je te zien krijgt tijdens deze tour

Naast het enorme landgoed waar je het museum, de tuinen en boerderijen van de residentie ziet, neemt deze tour je mee door het oude Alexandria.

Hier zijn het huis van een Amerikaanse burgeroorlogfiguur, generaal Edward Lee, oude stadskerken en andere gebouwen uit het koloniale tijdperk van Virginia, omgeven door een tijdloze Potomac, slechts enkele van de attracties die op je wachten. Beslist een interessante tour die je niet mag missen.

Boek je tour naar Mount Vernon vanuit Washington

Kom je terug van Mount Vernon? Een wandeling door de wijk Adams Morgan

Adams Morgan is een wijk die een echte blikvanger is vanwege het nachtleven en de prachtige 19e- en 20e-eeuwse architectuur.

Aan de hoofdstraat, 18th Street, delen bars en live muziekpodia de straat met eigenzinnige boetiekjes. Tot de bekendste bars die je hier vindt behoren de Amsterdam Falafel en de Jumbo Slice waar je, zoals de naam al doet vermoeden, de grootste stukken pizza van je leven kunt eten!

Als de nacht is gevallen en je hebt zin in meer, wat dacht je dan van karaoke? Maak je geen zorgen, als je graag zingt, maar het niet durft in het bijzijn van een stel vreemden, vind je hier een privéversie van karaoke genaamd muzette, waar alleen jij en je vrienden oren hebben naar je optreden. Het is een stad met een uitstekend openbaar vervoersysteem, maar je kunt ook de DCBUS Circulator nemen of er zelfs op de fiets naartoe gaan.

Boek een fietstour door Washington

4. Dag één Dag op de East Wing van de National Mall

Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi
Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi

Op deze vierde dag is het tijd om naar de andere kant van de National Mall te gaan, vlakbij het Capitool. Tijdens deze tour kun je een dag lang genieten van kunstwerken op muren en wanden, maar ook in heggen en bloempotten.

Om het meeste uit de tour te halen en de middagzon te vermijden, raad ik je echter aan om vroeg (tussen 8 en 9 uur) aan te komen op je eerste bestemming: de Botanische Tuin.

Boek een rondleiding op Capitol Hill in Washington

Botanische tuin van de V.S

Deze botanische tuin werd opgericht in 1820 en is een van de oudste botanische tuinen in Noord-Amerika. Een serre, een buitentuin en Bartholdi Park maken deel uit van deze attractie die, naast het creëren van een esthetisch aangename omgeving, het economische, culturele en ecologische belang van planten wil promoten.

Het is ook een ruimte voor onderwijs en training waar demonstraties over duurzame praktijken worden gegeven .

Begin je rondleiding in de buitentuinen en de Bartholdi-fontein, zodat je op tijd bent voor de rondleiding binnen als het conservatorium opengaat (10 uur), waar je ongeveer twee uur kunt spenderen om het te leren kennen.

Hirshhorn Museum

Rond het middaguur ga je je tweede museum binnen... nog een Smithsonian! Hiermee zou je al moeten weten dat het de moeite waard zal zijn en bovendien is het gratis. Om er te komen, neem je Independence Avenue SW in de richting van het Washington Monument. Het zal ongeveer 12 minuten wandelen zijn.

Dit museum opende zijn deuren in 1974. Het stelt enkele van de meest bijzondere werken tentoon op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie met betrekking tot moderne en hedendaagse kunst.

  • Het heeft een collectie van meer dan 12.000 stukken en groeit nog steeds! Voor dit museum raad ik je ook aan om van tevoren de beschikbare tentoonstellingen te bekijken om het meeste uit je rondleiding te halen.
  • Een gemiddelde verblijfsduur voor dit museum is 2-3 uur, inclusief de Beeldentuin (in de buitenruimte voor het museum).
  • Als je al trek hebt in lunch, raad ik je aan naar Pavilion Cafe te gaan, een restaurant met een panoramisch uitzicht op de Beeldentuin aan de overkant van Madison Dr en een gevarieerd menu met salades, soepen en sandwiches. Houd er rekening mee dat het om 16:00 uur sluit.

Nationale Kunstgalerie

Hoewel deze kunstgalerie geen deel uitmaakt van het Smithsonian, is hij ook gratis. De vele zalen herbergen kunstjuweeltjes uit perioden variërend van Byzantijnse en Middeleeuwse tot Pop en Conceptuele kunst in Amerika en Europa - een schatkamer voor kunstliefhebbers!

  • Dit museum, waar je de enige da Vinci in de Verenigde Staten kunt bewonderen , opende zijn deuren in 1941 en is sindsdien een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Washington DC en een van de meest bezochte musea in de VS.
  • De galerie sluit om 17:00 uur. Als je 1,5 of 2 uur eerder aankomt, heb je genoeg tijd om rond te lopen en de beroemdste werken te bekijken die hier worden tentoongesteld.
  • Als je klaar bent, kun je van het avondlicht profiteren om foto's te maken en de Smithsonian Pollinator Garden van dichtbij te bekijken. Neem Madison Dr. weer en steek 7th NW en 9th Street over. Het is er prachtig.

Als je zin hebt in meer, kun je lopen of de metro nemen naar Chinatown in het noorden.

Boek een rondleiding door Washington DC

5. Dag En een paar andere Smithsonian musea die je niet mag missen voordat je gaat

Nationaal Natuurhistorisch Museum| ©Cynthia LaRue
Nationaal Natuurhistorisch Museum| ©Cynthia LaRue

In dezelfde sector als de vorige route zijn er nog twee musea waar je de laatste dag doorbrengt: het National Museum of Natural History en het National Air and Space Museum.

Hoewel je je op dit moment misschien al een beetje moe voelt, kom op, er is tijd om uit te rusten en herinneringen op te halen aan deze buitengewone reis!

Nationaal Natuurhistorisch Museum

Dit museum is gewijd aan het begrijpen van de natuurlijke wereld en onze rol daarin. Terwijl je door de tentoonstellingen loopt, leer je over theorieën over de oorsprong van het leven, klimaatverandering, de evolutie van soorten en meer gebeurtenissen die al miljoenen jaren in dit "experimentele veld" aanwezig zijn.

Als je meer wilt weten over wat dit museum te bieden heeft, kun je hier een kijkje nemen op hun website.

Dit museum, met meer dan 145 miljoen geregistreerde artefacten en specimens, wordt erkend als de grootste natuurhistorische collectie ter wereld. Het is onmogelijk om het in één dag te bekijken, maar raad aan om minstens tweeënhalf uur uit te trekken voor je bezoek, waarvoor je een rondleiding kunt boeken

. Het volgende bezoek is aan het National Air and Space Museum. Om daar te komen loop je gewoon Madison Dr NW af in de richting van de National Gallery of Art en bij 7th St sla je rechtsaf en loop je nog een paar minuten door naar Jefferson Dr SW, waar het museum zich bevindt.

Boek een rondleiding door het Natural History Museum

Nationaal lucht- en ruimtevaartmuseum

Met meer dan 60.000 objecten wordt dit museum erkend als de grootste verzameling lucht- en ruimtegerelateerde objecten ter wereld. Met motoren, vliegtuigen, ruimtemodules en artefacten tot vluchtsimulatoren en een planetarium, lijkt deze plek "van een andere planeet".

Een rondleiding langs de belangrijkste tentoonstellingen duurt minimaal 3 uur. Als je denkt dat je een strak schema hebt, of als je liever gewoon rondloopt met een gids, kun je deelnemen aan een privérondleiding van 2 uur, waarbij een deskundige gids je op een overzichtelijke manier langs de must-see beelden leidt.

Naar de Potomac

Tijdens de vorige dagen heb je de Potomac keer op keer in het landschap gezien, maar op deze laatste dag... Waarom maak je geen cruise op de Potomac?

Neem afscheid van deze buitengewone reis door een cruise op de Potomac te boeken, waarbij je de oevers van deze enorme watermassa in je opneemt en de verlichte monumenten van de National Mall ziet als de avond valt.

Tijdens deze 3 uur durende tocht geniet je van een heerlijk driegangendiner, met livemuziek aan boord en een geweldige sfeer.

Boek een dinercruise in Washington DC

Dingen om te overwegen

Washington Obelisk Fietstocht| ©Tony DeFilippo
Washington Obelisk Fietstocht| ©Tony DeFilippo
  • Vertrouw niet op afstanden op de National Mall Als je op een kaart kijkt, zie je dat de verschillende attracties allemaal binnen een zeer kleine ruimte liggen, maar laat je niet misleiden! Als je snelkoppelingen zoekt of van bestemming wilt veranderen, bestudeer je route dan van tevoren en maak gebruik van een aantal apps voor mobiele telefoons die voor dit doel zijn ontworpen.
  • Maak gebruik van het openbaar vervoer Deze stad is zeer verbonden en heeft uitstekend vervoer (bussen, metro, fietsen, elektrische voertuigen...). De service is betaalbaar en er zijn zelfs manieren om nog meer te besparen met passen, prepaid kaarten, enz.
  • Eet in ieder geval iets voordat je vertrekt en vergeet het water niet. Hoewel de National Mall elk uur duizenden mensen ontvangt, is het niet bepaald een plek waar je veel eetgelegenheden vindt. Eet daarom een uitgebreid ontbijt als dat mogelijk is en maak gebruik van de uitstapjes naar de verschillende wijken in het noorden, die, zoals ik al zei, klein zijn maar waar je wel van alles kunt proberen.

Boek een rondleiding door Washington DC