Hoe kom ik vanuit de luchthaven Orly naar Parijs

Uw vakantie in Parijs begint met een landing op de luchthaven Orly? Er zijn verschillende opties om naar het centrum van de Franse hoofdstad te reizen. Ontdek welke het beste bij u past

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Hoe kom ik vanuit de luchthaven Orly naar Parijs

Vliegtuig landing | ©Nguyen Hung

Luchthaven Orly, die twee terminals heeft (Zuid en West), is de op één na grootste luchthaven van Parijs, dus veel reizigers landen er met hun koffers vol spanning en zin om de Franse hoofdstad te bezoeken. Als dit jouw geval is, zul je blij zijn om te weten dat je veel opties hebt om van het vliegveld naar Parijs te komen en je reis te beginnen.

Hoewel verbindingen, vooral treinverbindingen, niet altijd de beste zijn, zijn er veel alternatieven, zoals privétransfers of bussen, waarmee je de 20 kilometer van Orly naar Parijs snel en comfortabel kunt afleggen. Ik zal je vertellen wat deze alternatieven zijn en welke het beste bij jouw behoeften past.

Een privétransfer: de rust van exclusiviteit

Wachten op de transfer| ©Daria Shevtsova
Wachten op de transfer| ©Daria Shevtsova

Herinner je je die filmscènes waarin de hoofdpersoon aankomt op het vliegveld en er een chauffeur op hem wacht? Nou, het is niet altijd fictie en de chauffeur kan zelfs jouw naam op het bordje hebben staan. Dit is ongetwijfeld het grote voordeel van het huren van een privé transfer van Orly vliegveld naar Parijs, de exclusiviteit van iemand die op je wacht zodra je landt om je naar je hotel te brengen.

Door deze service te huren vermijd je onnodig wachten: een professionele chauffeur komt je ophalen op Orly vliegveld om je zonder vertraging naar je hotel te brengen. Wat is er beter? Bovendien, als je bestemming om wat voor reden dan ook geen hotel is, maar een woning, een huis of zelfs een trein- of busstation, dan kan hij je daar ook naartoe brengen. Zoals ik al zei, deze service is exclusief, uniek en gepersonaliseerd voor jou.

Moet ik de privétransfer van tevoren reserveren?

Als je een privé auto van Orly naar Parijs wilt reserveren, vergeet dan niet om dit ruim van tevoren te doen. Je moet je vluchtgegevens opgeven en ook het volledige adres waar je naartoe gebracht wilt worden in Parijs. Wanneer je in Parijs landt, hoef je je alleen maar zorgen te maken over het begroeten van de chauffeur en hem te volgen naar een modern en comfortabel voertuig, hij zal je zelfs helpen met je bagage!

Als dat nog niet genoeg is, is er na de reis niets beters dan jezelf verfrissen met een fles water aangeboden door de chauffeur, even slapen of zelfs een tijdschrift lezen tijdens de reis. Er is geen betere manier om je bezoek aan Parijs te beginnen, vind je niet?

Hoe laat halen jullie me op?

Het grote voordeel van het huren van een privé transfer van Orly Luchthaven naar Parijs is dat het schema wordt bepaald door uw behoeften. Als je gewend bent om het openbaar vervoer te nemen en te moeten wachten tot je aankomt, vergeet het dan maar, want de chauffeur, die van tevoren de tijden van je vlucht weet, zal op je wachten als je landt, zolang je dit doet tijdens de uren dat de service actief is (ongeveer van 4 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds elke dag van de week).

De aankomsttijd hangt af van waar je hotel is en het verkeer op die dag, maar ik kan je vertellen dat de reis ongeveer 40 minuten duurt, de tijd die nodig is om de afstand tussen Orly en het centrum van Parijs af te leggen.

Praktische informatie:

 • Reistijd: hangt af van de afstand tussen Orly en je hotel, maar het duurt ongeveer 40 minuten.
 • Prijs: vanaf €35.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: een persoonlijke en comfortabele reis.
 • Aanrader als: u uw zorgen achter u wilt laten en snel en comfortabel naar Parijs wilt reizen.

Boek uw luchthaventransfer naar Parijs

Een gedeelde transfer: een comfortabele en voordelige optie

Entree op het vliegveld| ©Tilemahos Efthimiadis
Entree op het vliegveld| ©Tilemahos Efthimiadis

Als je na uren reizen landt op Orly, kijk je er vast naar uit om direct naar het centrum van Parijs te gaan. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan privévervoer of het openbaar vervoer wilt nemen, kun je een gedeelde transfer boeken met een kleine groep andere toeristen.

Deze optie is zeker handig en voordelig. Aan de ene kant kun je zo uitrusten na je reis zonder je zorgen te maken over wanneer je halte zal aankomen, of er al dan niet plaats is voor je bagage en of je al dan niet naar je hotel moet lopen.

Aan de andere kant maakt het delen van de kosten van de transfer met andere reizigers de prijs betaalbaarder. En je zult hooguit ongeveer 15 minuten wachten tot je vertrekt en de route wordt tot in detail uitgestippeld zodat er geen onnodige tussenstops zijn of stops waar niemand uitstapt, zoals kan gebeuren bij openbaar vervoer met een vooraf bepaalde route.

Hoe boek ik een gedeelde transfer?

Zodra je de vluchttijden en het hotel waar je verblijft weet, kun je een gedeelde transfer boeken. Aangezien u al weet hoe laat u landt en waar u naartoe gaat, wordt u gevraagd deze informatie te verstrekken en wanneer de boeking is bevestigd, krijgt u een voucher toegestuurd die u op het ontmoetingspunt aan de chauffeur kunt laten zien. Bovendien is de route efficiënt ontworpen en worden wachttijden en stops tot een minimum beperkt.

Je kunt echter niet zelf de tijd van vertrek en aankomst kiezen, want dat wordt voor je gedaan. Wanneer de route wordt samengesteld, wordt er rekening gehouden met je aankomsttijd om je in een groep te plaatsen met andere toeristen die op hetzelfde tijdstip op Orly landen. Op deze manier hoeft niemand lang te wachten en kun je zo snel mogelijk naar Parijs.

De route wordt ook gemaakt door te veel stops te vermijden en mensen te groeperen die naar hetzelfde hotel of hetzelfde gebied gaan. Wanneer je Parijs binnenrijdt, probeer je dus niet meer dan ongeveer 4 of 5 stops te maken. In totaal duurt het ongeveer anderhalf uur om Parijs te bereiken vanaf Orly.

Praktische informatie:

 • Reistijd: afhankelijk van de afstand tussen luchthaven en accommodatie en het aantal stops, kan de reis tussen een uur en anderhalf uur duren.
 • Prijs: vanaf €25 (de prijs kan stijgen als er meer dan één stuk bagage per persoon wordt vervoerd).
 • Voordelen van dit vervoermiddel: voordelig en zeer comfortabel.
 • Aanrader als: je naar Parijs wilt met het comfort van privévervoer, maar tegen een meer betaalbare prijs.
 • Een laatste advies, als je met kinderen naar Parijs reist, voeg het dan toe als opmerking zodat er kinderzitjes beschikbaar zijn.

Boek uw luchthaven transfer naar Parijs

De trein: een snelle optie, maar met verplichte transfers

Wachten op de trein| ©Chris Yunker
Wachten op de trein| ©Chris Yunker

Orly luchthaven is niet altijd goed verbonden, vooral als het op treinen aankomt. Hoewel het snel vervoer is, is er geen lokaal treinstation op de luchthaven van Orly. Er zijn echter verschillende opties die, met een korte overstap, kunnen worden overwogen om in ongeveer 40 minuten van Orly met de trein naar Parijs te gaan.

Tram 7 + metro 7

Als je het niet erg vindt om bij aankomst in Parijs over te stappen, raad ik je dit alternatief aan: neem tram 7 vanaf vliegveld Orly en stap na een reis van ongeveer 30 minuten over op station Villejuif-Louis Aragon, waar je metrolijn 7 kunt nemen, die haltes heeft als Chậtelet en Opera.

Hoewel de totale reistijd ongeveer een uur bedraagt, is het een zeer voordelige optie, want het volle tarief is ongeveer €4 (je hebt maar twee enkele vervoersbewijzen voor Parijs nodig). De frequentie is ook vrij hoog (tussen 8-15 minuten) en het is beschikbaar van 5:30 tot middernacht gedurende de hele week, waardoor het een zeer toegankelijk en betaalbaar alternatief is.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer een uur.
 • Prijs: ongeveer €4.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: het is de goedkoopste optie.
 • Aanrader als: je geen haast hebt om naar het centrum van Parijs te gaan en geld wilt besparen.

Orlyval + Lijn B van de RER (regionale trein Parijs)

De Orlyval is ongetwijfeld een van de grote vervoersvooruitgangen waar de stad Parijs voor heeft gekozen. Hoe ongelooflijk het ook lijkt, het is een automatische trein zonder bestuurder. In ongeveer 6 minuten en voor naar schatting € 9 brengt de Orlyval je van een van de terminals van Orly naar Antony, een halte waar je de RER B kunt nemen, die op verschillende plekken in het centrum van Parijs stopt.

Voor een totaalprijs van ongeveer €12 kun je in ongeveer 35 minuten naar stations zoals Luxembourg, Saint Michel Notre Dame, Châtelet Les Halles of Gare du Nord.

De frequentie is ook vrij hoog (de Orlyval ongeveer elke 8-15 minuten en de RER B elke 5 minuten). Houd er rekening mee dat de dienst alleen beschikbaar is tussen 6:00 en 23:35 uur.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer een half uur.
 • Prijs: ongeveer € 12.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: snelheid en goede verbindingen naar het stadscentrum.
 • Aanrader als: je het niet erg vindt om over te stappen en je in staat wilt zijn om verschillende delen van het centrum van Parijs te bereiken.

Bus 183 + Lijn C van de RER (regionale trein Parijs)

Lijn C van de Parijse RER stopt niet op vliegveld Orly, maar vanaf vliegveld Orly kun je bus 183 nemen naar de halte Pont de Rungis, die in ongeveer 10 minuten aansluit op de RER. Als je eenmaal in de trein zit, is het een rit van 50 minuten naar centrale locaties zoals de Eiffeltoren en Saint-Michel Notre Dame. De totale kosten van de reis zijn ongeveer 6 euro en beide kaartjes kunnen in combinatie worden gekocht bij de automaten op het vliegveld of op bus 183.

De frequentie is voldoende (ongeveer elke 15 minuten) en de dienst sluit tussen 23:22 en 4:50 uur.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer een uur.
 • Prijs: vanaf €6.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: betaalbare prijs.
 • Aanrader als: je het niet erg vindt om een overstap te maken voordat je het centrum van Parijs bereikt.

Boek uw transfer van het vliegveld naar Parijs

De bus: een voordelige optie

Orlybus bus die vertrekt vanaf het vliegveld| ©ParisO
Orlybus bus die vertrekt vanaf het vliegveld| ©ParisO

De verschillende Parijse buslijnen zijn ongetwijfeld een goede optie als u aankomt op vliegveld Orly, omdat ze Parijs verbinden met de twee terminals van het vliegveld. Bovendien varieert de prijs, hoewel deze varieert afhankelijk van de gekozen lijn, van ongeveer €2 tot €12, waardoor de bus een zeer interessant alternatief is om Parijs te bereiken.

De Orlybus

Deze pendelbus verbindt de twee terminals van vliegveld Orly met het zuiden van Parijs, dus als je in het zuiden van Parijs verblijft, is de Orlybus een geweldig alternatief waarmee je er in ongeveer 30 minuten bent. Het is ook heel betaalbaar, het kost ongeveer €9.

De route van Orlybus loopt van Orly naar station Denfert-Rochereau, dat weliswaar in het zuiden van Parijs ligt, maar een goede verbinding heeft met de metro en de regionale trein (RER).

Je kunt gemakkelijk een enkeltje kopen bij de kassa op het vliegveld of in de bus als je instapt, maar als je een Navigo Zones 1-4 kaart koopt (de Parijse vervoerspas), wees dan gewaarschuwd dat de Orlybus daar ook bij inbegrepen is.

Let op: hoewel de Orlybus vrij frequent rijdt (ongeveer elke 10 minuten), is hij alleen beschikbaar vanaf 5.30 uur (wanneer het eerste vertrek vanaf Denfert-Rochereau ongeveer is) tot middernacht (wanneer hij voor de laatste keer vanaf Orly vertrekt). Als je vlucht buiten deze tijden aankomt, is dit dus geen optie voor jou.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer een half uur.
 • Prijs: ongeveer € 9.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: prijs-kwaliteitverhouding en snelheid.
 • Aanrader als: je direct naar het centrum wilt zonder overstappen.

Stadsbus lijn 183

Als je een goedkoop alternatief wilt, kun je buslijn 183 nemen. Deze kost ongeveer 2 euro en doet er ongeveer 40 minuten over om van de zuidelijke terminal van de luchthaven Orly naar de halte Porte de Choisy te komen.

Het nadeel van het nemen van buslijn 183 is dat je op het metrostation Porte de Choisy moet overstappen om op je eindbestemming te komen, wat meer reistijd betekent en ook de aanschaf van een ander kaartje.

Als je wilt, kun je ook in ongeveer 10 minuten met de bus naar het station Pont de Rungis gaan en vanaf daar de RER C (regionale trein) nemen, die een verbinding heeft met het centrum van Parijs.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer 50 minuten.
 • Prijs: ongeveer €2.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: zeer voordelig alternatief.
 • Aanrader als: je geld wilt besparen en later kunt overstappen.

Boek je transfer van het vliegveld naar Parijs

Taxi of VTC: een duurdere maar zeer comfortabele optie

Taxi in Parijs| ©joiseyshowaa
Taxi in Parijs| ©joiseyshowaa

Als een van de grote luchthavens in Parijs heeft Orly een grote taxistandplaats die klaarstaat om je naar het centrum van Parijs te brengen, en je kunt ze vertellen waar je heen wilt. Mijn advies is om direct naar uitgang L in de South Terminal of B in de West Terminal te gaan om er zeker van te zijn dat je een officiële taxi krijgt. Een andere zeer snelle en veilige optie is om van tevoren een VTC-service te boeken. Uber is beschikbaar in Parijs, net als andere Franse apps zoals Marcel of LeCab.

De reistijd en de prijs zijn afhankelijk van de eindbestemming. Over het algemeen herinner ik me dat een rit naar het centrum van Parijs tussen de €30 en €40 kost, omdat de algemene prijs van de transfer rond deze bedragen is vastgesteld, hoewel je dit altijd kunt controleren bij de taxichauffeur of, als je een Uber neemt, op de app zelf. Houd er rekening mee dat de prijs ook kan stijgen als je veel bagage bij je hebt. Wat betreft de tijd, rekening houdend met het Parijse verkeer, kan de reis tussen de 40 minuten en een uur duren.

In ieder geval denk ik dat de taxi een geweldige optie is als je in een groep reist en je niet precies weet hoe laat het vliegtuig landt of als je een vertraging oploopt waardoor je niet op een ander vervoermiddel zoals de trein of bus kunt stappen.

Praktische informatie:

 • Reistijd: ongeveer 40 minuten.
 • Prijs: vanaf €30.
 • Voordelen van dit vervoermiddel: er zijn geen tussenstops en je gaat rechtstreeks naar Parijs.
 • Aanrader als: je niet weet wanneer je vlucht aankomt en je in een groep reist.

Weet je al hoe je van vliegveld Orly naar Parijs komt? De lichtstad wacht op je, dus kies het vervoermiddel dat het beste bij je past en ga genieten.

Boek je luchthaven transfer naar Parijs

Vergelijk de verschillende opties

Hier volgt een overzicht van de verschillende opties zodat je snel de optie kunt kiezen die het beste bij je past:

 • Privé transfer
 • Dienstregeling: van 4 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds.
 • Duur: ongeveer 40 minuten
 • Prijs: vanaf 52 €.
 • Voordeel: exclusieve, unieke en persoonlijke service
 • Gedeelde transfer
 • Dienstregeling: vergelijkbaar met privévervoer
 • Duur: tussen een uur en anderhalf uur ongeveer
 • Prijs: vanaf 25 €.
 • Voordeel: voordelige en zeer comfortabele optie.
 • Tram 7 + metro 7
 • Dienstregeling: van 5.30 tot 00.30 uur.
 • Duur: ongeveer een uur
 • Prijs: ongeveer 4 €.
 • Voordeel: zeer voordelige optie
 • Orlyval + RER Lijn B
 • Dienstregeling: van 6 uur 's ochtends tot 11.35 uur 's avonds.
 • Duur: ongeveer een half uur
 • Prijs: ongeveer €12
 • Voordeel: zeer snel, hoewel het een transfer omvat
 • Bus 183 + RER Lijn C
 • Dienstregeling: van 5.00 tot 23.20 uur
 • Duur: ongeveer 50 minuten
 • Prijs: vanaf €6
 • Voordeel: goedkoop, maar inclusief transfer
 • Bus (Orlybus)
 • Dienstregeling: van 5.30 tot 00.30 uur
 • Duur: ongeveer een half uur
 • Prijs: ongeveer 9 €.
 • Voordeel: prijs-kwaliteitverhouding en snelheid.
 • Stadsbus lijn 183
 • Dienstregeling: het is raadzaam om dit voor je reis te controleren.
 • Duur: ongeveer 50 minuten
 • Prijs: ongeveer €2
 • Voordeel: zeer goedkoop
 • VTC of taxi
 • Dienstregeling: het is raadzaam om dit voor je reis te controleren.
 • Duur: ongeveer 40 minuten
 • Prijs: vanaf 30 €.
 • Voordeel: het is rechtstreeks