Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Duur van de rondleidingen en bezoeken aan de Wieliczka-zoutmijnen

De Wieliczka Zoutmijn in levende lijve zien is een geweldige ervaring. Maar hoe lang duren de rondleidingen en hoe lang duurt het om er te komen? Laten we eens kijken!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Duur van de rondleidingen en bezoeken aan de Wieliczka-zoutmijnen

Mijnwagons | ©Dennis Jarvis

U gaat op reis naar Krakau en een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn staat al lang op uw agenda. U hebt zich waarschijnlijk afgevraagd hoe lang de tochten naar deze toeristische attractie duren, hoe u het meeste uit de excursie kunt halen, hoe lang het duurt om er te komen...

In dit bericht vind je enkele tips om je reis naar de Wieliczka Zoutmijnen in een handomdraai te organiseren. Lees verder!

Hoe lang duurt een reis naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau?

Zout standbeeld van een mijnwerker| ©Andrew Milligan sumo
Zout standbeeld van een mijnwerker| ©Andrew Milligan sumo

De Wieliczka Zoutmijn ligt op slechts 14 kilometer van Krakau, dus het duurt niet lang om er met een georganiseerde tour te komen. Ongeveer een half uur.

De rondleiding door de Wieliczka zoutmijnen duurt ongeveer 2 uur, maar kan worden uitgebreid tot 3 uur als een bezoek aan de ondergrondse tentoonstelling in het Krakau zoutmijnmuseum wordt meegerekend.

Je krijgt immers niet elke dag de kans om een echte mijn te bezoeken die zo artistiek en uniek is als de Wieliczka Zoutmijn. Er is geen tijd voor verveling tijdens een reis naar de Wieliczka Zoutmijn.

Als u het idee van een georganiseerde reis naar de Wieliczka Zoutmijn leuk vindt, dan raad ik u aan het artikel Zoutmijn Tours vanuit Krakau te lezen, waar u verschillende suggesties en meer informatie vindt.

Boek een bezoek aan de zoutmijnen

Hoe lang duurt het om de Zoutmijnen alleen te bezoeken?

Hulde aan Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis
Hulde aan Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis

Net als bij de georganiseerde excursies naar de Wieliczka Zoutmijnen duurt het, als u besluit er op eigen gelegenheid heen te gaan, ongeveer even lang om er te komen, afhankelijk van het vervoer dat u kiest, en eenmaal bij het monument duurt de rondleiding door het interieur even lang, 2 uur die zo voorbij vliegen.

Maar, zoals ik al eerder zei, de tour kan worden verlengd tot 3 uur als u ook een bezoek toevoegt aan de ondergrondse tentoonstelling in het Kraków Salt Mine Museum.

De rondleiding in het monument wordt altijd begeleid door een professionele gids, of u nu alleen gaat of met een georganiseerde rondleiding, en terwijl u door de verschillende ondergrondse galerijen gaat ziet u een aantal verbazingwekkende bezienswaardigheden. Van merkwaardige rotsformaties zoals stalactieten en stalagmieten tot prachtige meren en enorme kamers met in zout uitgehouwen beelden. Bovendien zal de gids u veel wetenswaardigheden en legendes vertellen die de ervaring onvergetelijk zullen maken.

Gezien de duur van de tour naar de Wieliczka zoutmijnen is mijn advies om vroeg in de ochtend te gaan, zodat u na de tour terug kunt keren naar Krakau om andere activiteiten te ondernemen en het meeste uit de dag te halen.

Om uw bezoek beter voor te bereiden, raad ik u aan de openingstijden van het monument te bekijken in het bericht Wieliczka Zoutmijnen openingstijden en vergeet niet een kijkje te nemen in het bericht Wat te zien en te doen in Krakau om andere leuke plekken in de stad te ontdekken.

Boek een bezoek aan de zoutmijnen

Hoe lang duurt de gecombineerde Zoutmijn en Auschwitz tour?

Concentratiekamp Auschwitz| ©Jean Carlo Emer
Concentratiekamp Auschwitz| ©Jean Carlo Emer

De duur van de Wieliczka Zoutmijn tour vanuit Krakau is perfect om te combineren met andere bezoeken in en rond de stad op dezelfde dag.

Sommige reizigers kiezen er bijvoorbeeld voor om samen met het concentratiekamp Auschwitz naar de mijnen te gaan, omdat dit twee van de populairste bezoeken in de stad zijn. Het pakket kost gewoonlijk ongeveer 80 euro en omvat toegangskaarten voor beide attracties, de twee rondleidingen en een retourtransfer tussen de stad, de zoutmijnen en Auschwitz.

  • Duur van de tocht: 9 tot 11 uur

Als u geïnteresseerd bent in beide tours, raad ik u aan het artikel Excursies naar Auschwitz en de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau te lezen voor meer informatie.

Boek een bezoek aan de zoutmijnen en Auschwitz

Hoe lang zijn de Wieliczka Salt Mine tours gecombineerd met andere activiteiten?

Bezoek de Schindlerfabriek| ©Jen Hunter
Bezoek de Schindlerfabriek| ©Jen Hunter

Als u slechts een paar dagen in Krakau verblijft, zullen deze pakketten u helpen het meeste uit uw reis naar de stad te halen en u tijd (doordat u niet in de rij hoeft te staan bij de kassa's van elk van de attracties) en geld (doordat u niet apart kaartjes hoeft te kopen) besparen. Klinkt geweldig, hè?

Hier zijn enkele van de topactiviteiten die u kunt combineren met de Wieliczka Zoutmijn tour:

Bezoek aan de zoutmijnen en de fabriek van Oskar Schindler

Dit is echter niet de enige excursie die u kunt combineren met een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen.

Een andere interessante optie is een halve dag tour naar de Wieliczka Zoutmijn en de fabriek van Oskar Schindler vanuit Krakau voor 79 euro, waar u naast het zien van dit prachtige UNESCO Werelderfgoed ook de fabriek van Oskar Schindler bezoekt, een museum gewijd aan de zakenman die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van duizenden Joden redde en aan wie de beroemde filmmaker Steven Spielberg de film "Schindler's List" opdroeg.

  • Duur van de rondleiding: 6 uur

Bezoek aan de zoutmijnen en rondleiding door de stad en de kerstmarkt

Als uw reis naar Krakau daarentegen samenvalt met het kerstseizoen, is een leuk plan een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen en een rondleiding door de stad en de kerstmarkt voor ongeveer 200 euro. U krijgt niet alleen de kans om op een bijzondere manier te genieten van de stad en de prachtige Markt, versierd met kerstverlichting en versieringen, maar ook van de iconische zoutmijnen.

  • Duur van de excursie: 4 tot 8 uur

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Hoe lang duurt het om van Krakau naar de Wieliczka zoutmijnen te gaan?

Ontdek de schoonheid van Krakau| ©Francisco Anzola
Ontdek de schoonheid van Krakau| ©Francisco Anzola

De Wieliczka Zoutmijn is als toeristische attractie zeer goed verbonden met Krakau en gelukkig zijn er verschillende vervoersmogelijkheden om het monument te bereiken, of u nu alleen komt of met een georganiseerde tour.

Als u in een hotel in Krakau verblijft en wilt berekenen hoe lang het duurt om bij de Wieliczka Zoutmijn te komen... let op!

  • Per trein: treinen vertrekken vanaf het hoofdstation Kraków Główny met een frequentie van 1 of 2 treinen per uur.

  • Met de bus: u moet bus nummer 304 nemen vanaf de halte naast de Krakowska Galerij in de Kurniki Straat. Het duurt ongeveer 30 minuten vanaf Krakau.

  • Met de auto: De wegen zijn goed en vanuit het centrum van Krakau rijdt u in ongeveer 30 minuten naar de mijnen.

In de post Hoe kom ik bij de Wieliczka Zoutmijnen vanuit Krakau vertel ik je er meer over!

Boek een bezoek aan de zoutmijnen

Hoe ver van tevoren moet ik de tickets boeken?

Kapel van San Juan| ©Dennis Jarvis
Kapel van San Juan| ©Dennis Jarvis

De Wieliczka Zoutmijn is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Krakau, het is zelfs de tweede meest bezochte toeristische attractie in Polen.

Of u er nu alleen heen wilt of met een georganiseerde tour de Wieliczka Zoutmijnen wilt bezoeken, mijn advies is om uw tickets zo ver mogelijk van tevoren te boeken.

Elk jaar bezoeken bijna 2 miljoen mensen de zoutmijnen, dus als u niet zonder kaartjes wilt komen te zitten nadat u er bent geweest en niet eeuwen in de rij wilt staan bij de kassa om een plaatsje te bemachtigen voor de rondleidingen in het Pools of Engels, kunt u het beste uw kaartjes online boeken.

Op deze manier kunt u dienstregelingen, tarieven, beschikbaarheid van tours en soorten routes vergelijken, en in Hellotickets heeft u vele opties met verschillende looptijden om de route te kiezen die het beste bij uw vakantie past!

Boek een bezoek aan de zoutmijnen