Duur van de rondleidingen en bezoeken aan de Wieliczka-zoutmijnen

De Wieliczka zoutmijn in levenden lijve zien is een geweldige ervaring. Maar hoe lang duren de rondleidingen en hoe lang duurt het om er te komen? Laten we eens kijken!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Duur van de rondleidingen en bezoeken aan de Wieliczka-zoutmijnen

Mijnwagons | ©Dennis Jarvis

Je reist naar Krakau en je plant al lang een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen. Waarschijnlijk heb je vragen over hoe lang de rondleidingen naar deze toeristische attractie duren, hoe je het meeste uit de excursie kunt halen, hoe lang het duurt om er te komen...

In deze post vind je een aantal tips om je reis naar de Wieliczka zoutmijnen in een handomdraai te organiseren. Lees verder!

Hoe lang duurt een trip naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau?

Zout standbeeld van een mijnwerker| ©Andrew Milligan sumo
Zout standbeeld van een mijnwerker| ©Andrew Milligan sumo

Wieliczka ligt op slechts 14 kilometer van Krakau, dus als je een reis naar de zoutmijnen boekt, duurt het niet lang om er te komen. Ongeveer een half uur. De rondleiding duurt vier uur.

De rondleiding is spannend - je krijgt tenslotte niet elke dag de kans om een echte mijn te bezoeken die zo artistiek en uniek is als deze. Er is geen tijd voor verveling tijdens een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn.

Als je een georganiseerde tour naar de Wieliczka zoutmijn leuk vindt, dan raad ik je aan het artikel Zoutmijn Tours vanuit Krakau te lezen, waar je verschillende suggesties en meer informatie vindt.

Boek een tour naar de Wieliczka zoutmijn

Hoe lang duurt het om de Wieliczka zoutmijnen op eigen houtje te bezoeken?

Hommage aan Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis
Hommage aan Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis

Net als bij het boeken van een bezoek aan de zoutmijnen, kost het je ongeveer evenveel tijd om op eigen gelegenheid naar de zoutmijnen te gaan, afhankelijk van het vervoer dat je kiest. Eenmaal bij het monument duurt de rondleiding door het interieur twee uur, die in een mum van tijd voorbij vliegen.

De rondleiding in het monument wordt altijd gegeven door een professionele gids, of je nu alleen gaat of met een georganiseerde tour. Terwijl je door de verschillende ondergrondse galerijen loopt, zie je verbazingwekkende dingen: van merkwaardige rotsformaties zoals stalactieten en stalagmieten tot prachtige meren en enorme kamers met in zout uitgehouwen beelden. Bovendien zal de gids je veel curiosa en legendes vertellen die de ervaring onvergetelijk zullen maken.

Als je bedenkt hoe lang de excursie naar de Wieliczka Zoutmijnen duurt, is mijn advies om vroeg in de ochtend te gaan, zodat je terug kunt keren naar Krakau om andere activiteiten te doen en het meeste uit de dag te halen. Om je bezoek beter voor te bereiden, raad ik je aan de openingstijden van de Wieliczka Zoutmijnen te controleren en vergeet niet te kijken naar het bericht Wat te zien en wat te doen in Krakau om erachter te komen wat de stad nog meer te bieden heeft.

Boek een excursie naar de Wieliczka Zoutmijnen

Hoe lang duurt de Wieliczka Zoutmijn Tour en Auschwitz bezoek?

Concentratiekamp Auschwitz| ©Jean Carlo Emer
Concentratiekamp Auschwitz| ©Jean Carlo Emer

Het is mogelijk om de Wieliczka Zoutmijn Tour te combineren met andere tours. Een goede aanbeveling, vooral als je niet veel tijd hebt om de hoogtepunten van Krakau te zien, is bijvoorbeeld om een trip naar de Zoutmijnen en Auschwitz te boeken, omdat dit twee van de populairste bezoeken in de stad zijn.

Nuttige informatie

Boek een tour naar de Zoutmijnen en Auschwitz

Hoe lang duren excursies naar de Wieliczka zoutmijnen en andere activiteiten?

Bezoek de Schindlerfabriek| ©Jen Hunter
Bezoek de Schindlerfabriek| ©Jen Hunter

Als je maar een paar dagen in Krakau verblijft, helpen deze pakketten je het meeste uit je trip naar de stad te halen en besparen je tijd (omdat je niet bij de kassa's van elke attractie in de rij hoeft te staan) en geld (omdat je niet apart kaartjes hoeft te kopen). Klinkt geweldig, nietwaar?

Dit zijn enkele van de topactiviteiten die je kunt combineren met de Wieliczka Zoutmijn tour:

Bezoek aan Wieliczka Zoutmijnen en de fabriek van Oskar Schindler

Een interessante optie is om vanuit Krakau een tour te maken naar de Wieliczka Zoutmijnen en Oskar Schindler's fabriek, waar je naast het zien van dit prachtige UNESCO Werelderfgoed ook een bezoek brengt aan Oskar Schindler's fabriek, een museum gewijd aan de zakenman die het leven van duizenden Joden redde tijdens de Tweede Wereldoorlog en aan wie de beroemde filmmaker Steven Spielberg de film Schindler's List opdroeg.

Bezoek de Wieliczka Zoutmijnen en maak een rondleiding door de stad

Aan de andere kant, als je reis naar Krakau samenvalt met het kerstseizoen, is een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen en een rondleiding door de stad en de kerstmarkt erg leuk. Je krijgt de kans om op een heel bijzondere manier te genieten van de stad en de prachtige Grote Markt, versierd met kerstverlichting en versieringen, en om de iconische zoutmijnen te bezoeken.

Boek een tour naar Wieliczka Zoutmijnen

Hoe lang duurt het om van Krakau naar de Wieliczka zoutmijnen te komen?

Ontdek de schoonheid van Krakau| ©Francisco Anzola
Ontdek de schoonheid van Krakau| ©Francisco Anzola

Omdat het zo'n toeristische plek is, zijn de zoutmijnen zeer goed verbonden met Krakau en gelukkig zijn er verschillende vervoersmogelijkheden om bij het monument te komen, of je het nu op eigen houtje bezoekt of een tour naar de Wieliczka zoutmijnen boekt.

Als je in een hotel in Krakau verblijft en wilt berekenen hoe lang het duurt om bij de Wieliczka zoutmijnen te komen? Let op!

  • De trein: treinen vertrekken vanaf het hoofdstation Kraków Główny met een frequentie van een of twee treinen per uur.

  • De bus: je moet bus nummer 304 nemen vanaf de halte naast de Krakowska Galerij in de Kurniki-straat. Het duurt ongeveer 30 minuten vanaf Krakau.

  • Met de auto: de toestand van de wegen is goed en vanuit het centrum van Krakau rijd je in ongeveer 30 minuten naar de mijnen.

Meer informatie over hoe je vanuit Krakau bij de Wieliczka zoutmijnen komt, vind je in het bericht Hoe kom ik bij de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau!

Boek een tour naar de Wieliczka zoutmijnen

Hoe lang van tevoren moet ik tickets boeken voor de Wieliczka zoutmijnen?

Johanneskapel| ©Dennis Jarvis
Johanneskapel| ©Dennis Jarvis

De Wieliczka Zoutmijn is een van de populairste bezienswaardigheden in Krakau. Het is zelfs de op één na meest bezochte toeristische attractie in Polen. Of je er nu zelf heen wilt of een tour naar de zoutmijn wilt boeken, mijn advies is om je kaartjes zo ver mogelijk van tevoren te kopen.

Elk jaar bezoeken bijna twee miljoen mensen de zoutmijnen, dus als je niet zonder tickets wilt komen te zitten nadat je erheen bent gereisd en niet eindeloos in de rij wilt staan bij de kassa om een plaatsje te bemachtigen op de tours in het Pools of Engels, kun je ze het beste online kopen.

Op deze manier kun je dienstregelingen, tarieven, beschikbaarheid van tours en soorten routes vergelijken. Op Hellotickets heb je veel opties met verschillende looptijden om de tour te kiezen die het beste bij jouw vakantie past!

Boek een excursie naar de zoutmijnen van Wieliczka