Wieliczka Zoutmijnen Openingstijden

Een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn is een must tijdens een reis naar Krakau. Let op hun openingstijden om uw bezoek te organiseren.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuten lezen

Wieliczka Zoutmijnen Openingstijden

Detail van de afslachting van de onschuldigen | ©Dennis Jarvis

De Wieliczka Zoutmijn is een van de oudste zoutmijnen ter wereld en een van de bekendste toeristische attracties in Krakau. Als u ze wilt bezoeken tijdens een reis naar Polen, moet u eerst de openingstijden controleren om uw bezoek te organiseren.

Koop vervolgens uw tickets voor de Wieliczka Zoutmijnen vooraf online om uw plaats voor een bezoek aan dit werelderfgoed op meer dan 100 meter onder de grond veilig te stellen. Als ik u een tip mag geven, kunt u het beste vanuit Krakau deelnemen aan een tour naar de Wieliczka zoutmijnen, zodat u geen problemen heeft met het organiseren van vervoer van en naar de zoutmijnen - deze plek is erg populair en de kaartjes vliegen de deur uit!

1. Openingstijden van de Wieliczka Zoutmijnen

Buitenfaciliteiten van de mijn| ©NH53
Buitenfaciliteiten van de mijn| ©NH53

De Wieliczka Zoutmijn is elke dag van de week geopend, van maandag tot en met zondag. De openingstijden van dit monument zijn als volgt:

  • Maandag tot zondag: 9 uur tot 17 uur.

Boek uw bezoek aan de zoutmijnen

2. Zoutmijn tour schema in Wieliczka

In de mijnen| ©Andrew Milligan sumo
In de mijnen| ©Andrew Milligan sumo

Alle rondleidingen in de Wieliczka Zoutmijnen worden gegeven met een gids in groepen van ongeveer 30 personen.

Hoewel veel reizigers deze unieke plek graag op eigen gelegenheid willen bezoeken, is een rondleiding door de Wieliczka Zoutmijnen gezien de kenmerken van het monument de handigste manier.

Bedenk dat dit een 135 meter diepe route is door 3,5 kilometer labyrintische galerijen en kamers met ondergrondse meren, dus in het halfduister door de diepte trekken met een gids die de weg terug weet en kennis heeft van EHBO en veiligheid is altijd veiliger. Vooral voor wie claustrofobisch is.

Bovendien is de ervaring met een gids leuker omdat zij veel curiosa en verhalen kennen die uw bezoek onvergetelijk maken.

Wat de rondleidingen in de Wieliczka Zoutmijnen betreft, zijn er naast het Pools ook specifieke schema's voor andere talen zoals Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch en Frans.

U kunt tickets voor de rondleidingen kopen in het Pools en Engels aan de kassa, maar als u de rondleiding liever in een andere taal doet, dan moet u uw tickets voor een rondleiding in de Wieliczka Zoutmijnen online kopen. Na het online boeken moet u contact opnemen met de aanbieder om de starttijd van de rondleiding in de door u gekozen taal te bevestigen.

Boek uw bezoek aan de zoutmijnen

3. Hoe lang duurt het om de Wieliczka Zoutmijnen te bezoeken?

Stutconstructie van de mijn| ©G. Weston
Stutconstructie van de mijn| ©G. Weston

De wandeling door het binnenste van de Wieliczka Zoutmijn duurt ongeveer 2 uur en kan worden verlengd tot 3 uur als u een bezoek toevoegt aan de ondergrondse tentoonstelling in het Zoutmijnmuseum in Krakau.

In werkelijkheid is het geen activiteit die te lang duurt, want de tour is erg spannend en je hebt een geweldige tijd tijdens de tour. Je krijgt niet elke dag de kans om een echte actieve mijn te bezoeken die zo uniek en artistiek is als deze, die bovendien een van de oudste en grootste ter wereld is.

Als u een reis naar Krakau organiseert, kunt u in het artikel Hoe lang zijn de zoutmijnrondleidingen, in detail lezen hoeveel tijd u nodig heeft om het monument te zien, zodat u de rest van de dagactiviteiten beter kunt plannen.

Er zijn echter niet genoeg woorden om deze ongelooflijke plek te beschrijven - het is gewoon geweldig! Gelukkig helpen de gidsen van de mijnen ons om alle hoekjes en gaatjes en schatten te ontdekken die in de ondergrondse galerijen verborgen liggen, en om hun geschiedenis en de betekenis van hun versieringen en architectuur te ontrafelen.

Geen wonder dat ze bekend staan als "de ondergrondse zoutkathedraal van Polen". Het heeft werkelijk fascinerende ruimtes! De kapel van St. Kinga is volgens mij de parel van de Wieliczka-mijnen en een van mijn favorieten, maar er zijn er nog veel meer. In de post Wat te zien in de Zoutmijnen bespreek ik de hoogtepunten van dit fantastische bezoek.

Boek uw bezoek aan de zoutmijnen

4. Wanneer is de beste tijd om de Wieliczka Zoutmijnen te bezoeken?

Mijnkapel| ©Harald Groven
Mijnkapel| ©Harald Groven

De beste tijd om de Wieliczka Zoutmijn te bezoeken is volgens mij vroeg in de ochtend. Dit geeft u de rest van de dag om andere interessante plannen in Krakau te maken.

In het bericht Wat te zien en te doen in Krakau vindt u meer ideeën voor een fantastische stedentrip - u zult er dol op zijn!

5. Wanneer zijn de Wieliczka Zoutmijnen gesloten?

Een reconstructie van mijnwerk in de oudheid| ©Dennis Jarvis
Een reconstructie van mijnwerk in de oudheid| ©Dennis Jarvis

De Wieliczka Zoutmijnen zijn elke dag van het jaar geopend, behalve op 1 januari, paaszondag, 1 november, kerstavond en eerste kerstdag. Bovendien sluiten de mijnen op Heilige Zaterdag om 17.00 uur en op 31 december om 16.00 uur.

Als er echter een verandering van plannen is of het monument moet sluiten in het onwaarschijnlijke geval van een onvoorziene gebeurtenis of incident, kunt u dit vóór uw reis controleren door een snelle Google-zoekopdracht uit te voeren.

Ten slotte, als u binnenkort een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen plant, raad ik u aan het artikel Tips voor een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen te lezen voor meer nuttige tips.

Boek uw bezoek aan de zoutmijnen