San Lorenzo de El Escorial rondleiding

4.6
(23030 Reviews)

Over deze activiteit

Niet in de rij staan - Niet in de rij staan wachten bij de ingang

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 2 uren
Deze activiteit heeft GEWELDIGE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 38 € 35
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Tijdens deze 2 uur durende rondleiding krijgt u de gelegenheid om het klooster van San Lorenzo de El Escorial te ontdekken, het mausoleum waar alle koningen van Spanje begraven liggen. Tijdens de hele rondleiding wordt u begeleid door een deskundige gids, dankzij wie u meer te weten komt over de geschiedenis en de architectuur van een van de meest kolossale monumenten van het land.

De rondleiding omvat een wandeling door de basiliek, de paleisvertrekken, het pantheon en zelfs de beroemde bibliotheek van het klooster, die bijna 50.000 delen manuscripten en gedrukte boeken bevat.

 • Leer het klooster van San Lorenzo de El Escorial kennen
 • Leer veel interessante feiten over de geschiedenis van dit mausoleum van een deskundige gids.
 • Geniet van de uitgebreide rondleiding door de kamers van het klooster en maak kennis met de beroemde bibliotheek, een van de belangrijkste ter wereld.

Wat is inbegrepen

 • Toegangsprijzen voor het klooster van San Lorenzo de El Escorial
 • Gids voor deskundigen

Selecteer datum en tijd

Vergeet niet dat u 10 minuten voor vertrek aanwezig moet zijn

Wat je kunt verwachten

Tijdens deze tour, die ongeveer 2 uur duurt, bezoekt u het klooster van San Lorenzo de El Escorial. Het klooster is een van de belangrijkste toeristische attracties van Spanje, met ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. Dankzij een deskundige gids leert u ook veel interessante feiten over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw.

Het klooster werd gebouwd in opdracht van Filips II, koning van Spanje, tussen 1563 en 1584, ter herinnering aan de overwinning op de Fransen in de Slag bij San Quintín op Sint-Laurentiusdag in 1557. Het ligt op de zuidelijke helling van de berg Abantos, op een hoogte van 1028 meter, in het Guadarrama-gebergte, waardoor het een grote landschappelijke waarde heeft. Sinds 1984 staat het klooster op de Werelderfgoedlijst.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 33.327 vierkante meter, en wordt beschouwd als een museum op zich, vanwege de enorme hoeveelheid schilderijen, beelden en kunstwerken van allerlei aard die er worden bewaard. De belangrijkste ruimtes die u tijdens uw bezoek zult bezoeken zijn de volgende:

 • Basiliek: Plaats van aanbidding van de vroegere koningen van Spanje. Deze zaal is de echte kern van het kloostercomplex, want hieromheen zijn de andere zalen georganiseerd.
 • Hall of Battles: Dit is een galerij van 60 x 6 meter, 8 meter hoog, gelegen in het gebied van de koninklijke appartementen. Het bevat fresco's van door de Spaanse legers gewonnen veldslagen.
 • Paleis van Filips II: Ook bekend als het Paleis van de Habsburgers. Het was het privé-vertrek van de koningen van Spanje. Tegenwoordig heeft het belangrijke schilderwerken van verschillende Europese schilderscholen, zoals de Spaanse, Vlaamse en Italiaanse.
 • Koninklijke Bibliotheek: Deze bevindt zich in een groot schip met marmeren vloeren en rijk gesneden hardhouten planken. Ze herbergt bijna 50.000 volumes, waaronder manuscripten en gedrukte exemplaren.

Dit is een bezoek aan een van de meest bezochte en bekendste monumenten van Spanje dat u niet zal teleurstellen. Vol kunst, architectuur en geschiedenis is dit een ideale activiteit voor cultuurliefhebbers.

Reviews

4.6
· 23030 Reviews
 • M
  Muhammad
  5
  (0 Reviews)
  Het klooster van El Escorial heeft een onvergelijkbare schoonheid. Ik hoop binnenkort terug te keren.
 • E
  Ezekiel
  5
  (0 Reviews)
  Prachtige ervaring
 • C
  Carter
  4
  (0 Reviews)
  Zeer aangename ervaring.
 • K
  Kai
  5
  (0 Reviews)
  De grote bibliotheek was verbazingwekkend, ik had nooit gedacht zoveel boeken op dezelfde plaats te zien.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid