Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste daguitstappen naar La Gomera vanuit Tenerife

La Gomera is een eiland met een adembenemende wilde en natuurlijke schoonheid: ik vertel u hoe u het vanuit Tenerife kunt bezoeken en de landelijke charme ervan kunt ontdekken.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

Beste daguitstappen naar La Gomera vanuit Tenerife

Garajonay Nationaal Park | ©Lochabad

La Gomera is een eiland met landschappen die uit een andere tijd en een andere plaats lijken te komen: wilde vegetatie, valleien bedekt met jungle en kliffen, en uitzichten op zee die u rechtstreeks naar de oneindigheid voeren.

Tijdens uw reis naar Tenerife kunt u een dagtocht maken naar La Gomera om u te vergapen aan de ongelooflijke schoonheid en een ecosysteem te ontdekken dat uniek is in de wereld en op de Werelderfgoedlijst staat, het laurierbos van de Canarische Eilanden in het Nationaal Park Garajonay.

De favoriet

Dagtrip naar La Gomera vanuit Tenerife

De dagtocht naar La Gomera met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De beste optie om het beste uit de dag te halen. Per bus bezoekt u de charmantste dorpjes van het eiland en het nationale park, Garajonay. Het is ook inclusief lunch en transfers van en naar uw hotel.

Duur: 10 uur 30 minuten

Tijdens deze excursie ontdekt u de indrukwekkendste natuurlijke omgeving van het eiland met een lokale gids, in een bus met airconditioning en met een typische lunch inbegrepen. U vertrekt per boot vanaf de zuidkust van Tenerife (u wordt opgehaald bij uw hotel) en vaart naar San Sebastián de La Gomera.

Daar aangekomen begint de klim naar het Nationaal Park Garajonay. Uitgeroepen tot Werelderfgoed, ontdekt u binnen het duizend jaar oude laurierbos. Een andere schat van het Nationaal Park is het uitkijkpunt Degollada de Peraza, dat een indrukwekkend uitzicht biedt op het ravijn Barranco de la Laja en de stuwdammen van Chejelipes.

U volgt de route door La Palmita tot u de dorpen Las Rosas en Agulo bereikt, in het noorden van het eiland. Daar geniet u van een typisch Canarische maaltijd terwijl u een live demonstratie van de silbo gomero bijwoont, een oude communicatiemethode die door de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden werd gecreëerd en in de loop der tijden werd aangepast aan het Spaans.

Op de terugweg passeert u enkele historische plaatsen uit het leven van Christoffel Columbus, zoals de Torre del Conde of het Casa de Colón, en ziet u de dorpen Chipude en El Cercado.

Positief: Van alle exploitanten die excursies naar La Gomera vanuit Tenerife aanbieden, is dit de meest complete wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft. U zult de Garajonay en de meest charmante dorpjes van het eiland ontdekken in een volle dag en voor een zeer goede prijs voor alles wat het omvat.

Negatief: Hoewel een georganiseerde excursie comfortabel is om de meest essentiële delen van La Gomera te bezoeken, zult u de dag delen met de groep toeristen die met u in de bus reizen.


De meest authentieke

Vanaf Tenerife: Jeepsafaritour van een hele dag op La Gomera

De meest hoogwaardige optie voor een rondreis door La Gomera in kleine groepen.

In La Gomera beleeft u een minder toeristische en veel authentiekere ervaring. U doorkruist het eiland in een 4x4 over minder verkende wegen en u kunt een trekking van een uur doen in de Garajonay.

Duur: 8 tot 9 uur

Een andere duurdere optie, maar een stapje hoger in ervaring, is deze Jeep tour. U zult de minder toeristische (maar meer populaire bij de lokale bevolking) hoeken van het eiland bezoeken en door in kleinere groepen te gaan, zult u in staat zijn om een betere band met de gids en de natuur van het eiland te krijgen.

Nadat u bent opgehaald bij uw hotel op Tenerife, vertrekt u naar La Gomera en per boot en 4WD naar het Nationaal Park Garajonay. U doorkruist het laurierbos en maakt een korte wandeling van ongeveer een uur voordat u naar de Hermigua-vallei gaat.

U wandelt door de vallei met zijn landelijke omgeving van kleine huizen langs de weg en gecultiveerde terrassen. U komt door bananen- en aloë veraplantages en stopt verschillende keren om te genieten van het prachtige panoramische uitzicht vanaf de natuurlijke uitkijkpunten die over het eiland verspreid liggen.

Voordat u terugkeert naar San Sebastián de La Gomera, geniet u van een lunch met typisch Canarisch eten in een plaatselijk restaurant met uitzicht op de berg Teide, terwijl u wordt onderwezen in het Gomeraanse silbo.

Positief: Deze excursie is veel intiemer en persoonlijker. Er kunnen slechts 6 mensen tegelijk in de Jeep, zodat u in een zeer kleine, bijna besloten groep van de dag kunt genieten. Het omvat ook een wandeling door de Garajonay.

Negatief: Het is een lange excursie die een hele dag duurt, maar de prijs€ 114 per persoon) is niet voor iedereen betaalbaar. Reizen in een zeer kleine groep heeft een exclusiviteit die de kosten verhoogt in vergelijking met de vorige optie.


Waarom het de moeite waard is La Gomera te bezoeken met een excursie vanuit Tenerife

Kust van de Gran Rey vallei| ©Lydia Steinmassl
Kust van de Gran Rey vallei| ©Lydia Steinmassl

Je zult tijd besparen

Als u in Tenerife bent omdat u op zoek bent naar een vakantie met zon, strand en veel ontspanning, dan is een volledige dag in La Gomera het perfecte plan om uw reis te combineren. Als u het alleen zou proberen, zou het praktisch onmogelijk zijn om alles op één dag te doen: de dag organiseren, van de ene plaats naar de andere rijden, enz. Tijdens een excursie zorgt de plaatselijke gids ervoor dat u de meest spectaculaire plekjes niet mist.

U zult geld besparen

Als u het eiland op eigen gelegenheid bezoekt, is het belangrijk om over een voertuig te beschikken, anders is het niet de moeite waard. De kosten voor 2 volwassenen en 1 auto bedragen 185 € heen en terug, wat meer is dan de georganiseerde excursie.

U heeft een lokale gids tot uw dienst

Als u maar één dag heeft om La Gomera te bezoeken, is tijd kostbaar en een lokale gids zal ervoor zorgen dat u de must-see plekken op het eiland leert kennen. Laat u leiden door hun aanbevelingen, maak van de gelegenheid gebruik om hun eventuele vragen te stellen, enz. Als u ook besluit de Jeep tour te nemen, zult u een natuurlijk en wild perspectief van het eiland te zien krijgen in een bijna privé groep die u op geen enkele andere manier zou kunnen krijgen.

De veerboot van Tenerife naar La Gomera

Veerboot Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports
Veerboot Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports

De veerboot voor alle excursies naar La Gomera vertrekt van Playa de los Cristianos op Tenerife. Er zijn momenteel twee maatschappijen die deze route exploiteren: Fred Olsen en Naviera Armas. Beide veerboten zijn vergelijkbaar en leggen de reis af in slechts 50 minuten. De veerboten zijn zeer groot en stabiel, met zeer comfortabele stoelen met kussens.

Als u op eigen gelegenheid wilt gaan, is het raadzaam van tevoren kaartjes te kopen. U vindt hun officiële websites hier en hier.

De kosten van een retourtje Tenerife - La Gomera voor 2 volwassenen en 1 auto bedragen ongeveer €185. Zonder auto daalt de prijs aanzienlijk, maar het beperkt de mogelijkheid om het eiland te bezoeken zo erg dat het niet de moeite waard is.

Praktische tips voor tijdens de excursie

Uitzicht vanaf het uitkijkpunt van Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Uitzicht vanaf het uitkijkpunt van Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
 • Vergeet uw identiteitskaart of paspoort niet, want die heeft u nodig om aan boord te gaan van de veerboot naar La Gomera.
 • In het geval van de jeep-excursie zijn de havengelden van La Gomera niet in de prijs inbegrepen (10,50 € per persoon).
 • Bij slecht weer wordt de excursie uitgesteld of geannuleerd en wordt uw geld teruggestort. Als u om welke reden dan ook de excursie wilt annuleren, doe dit dan ten minste 24 uur van tevoren en u krijgt het volledige bedrag terug.

Wat te zien in La Gomera

Uitzicht op de Gran Rey vallei vanaf het César Manrique uitkijkpunt.| ©Franco Vannini
Uitzicht op de Gran Rey vallei vanaf het César Manrique uitkijkpunt.| ©Franco Vannini

Dit zijn de meest opmerkelijke plaatsen op La Gomera, die u met een excursie of op eigen gelegenheid kunt bezoeken:

San Sebastián de la Gomera

Met de veerboot van Tenerife bent u in ongeveer 50 minuten in San Sebastián de La Gomera. U kunt een aantal bezienswaardigheden bezoeken, zoals het museum Casa de Colón (in dit stadje stopte Columbus voordat hij koers zette naar Amerika) en de kerk Nuestra Señora de la Asunción, een prachtige kerk die u de landelijke charme geeft die u elders op La Gomera ook vindt. Bij aankomst of voordat u de veerboot terug naar Tenerife neemt, is het de moeite waard een korte wandeling door de straten te maken en de pleinen en winkels te bezoeken.

Toren van El Conde

De Torre del Conde is het meest opvallende monument in San Sebastián de La Gomera. Het is een zeer bijzonder 15e eeuws fort om twee redenen: het zeer originele witte decor vermengd met de baksteen en bovenal is het het meest zuidelijk gelegen middeleeuwse (gotische) gebouw ter wereld! De Torre del Conde is een echte blikvanger tegen een achtergrond van palmbomen.

Alojera

Het mooie dorpje Alojera ligt buiten de gebaande toeristische paden, en om er te komen moet je wegen oversteken langs kliffen waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten. Het plaatselijke product is palmsiroop, een delicatesse die u kunt proeven en zelfs als souvenir in flessen mee terug kunt nemen.

Het strand van Alojera is een prachtige plek om te zwemmen met een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan in een natuurlijke omgeving van palmbomen en zandparadijs.

Garajonay Nationaal Park

Garajonay Nationaal Park is het juweel van het eiland. Het is uitgeroepen tot werelderfgoed en vormt samen met het hele eiland een spectaculair biosfeerreservaat. Het ligt in het centrum van La Gomera, vol wandelpaden en uitkijkpunten met adembenemende vergezichten. Het is een reis naar het verleden van de planeet, want het heeft het best bewaarde laurierbos van Europa. Dit soort regenwoud bedekte miljoenen jaren geleden praktisch het gehele Oude Continent.

Roque de Agando

Als u op zoek bent naar foto's van La Gomera, is de kans groot dat u een rotsformatie ziet die opvalt temidden van het groen, de wolken en de palmbomen: het is de Roque de Agando. Een stop om de meest emblematische plek van het eiland te vereeuwigen is een must op uw excursie.

Valle Gran Rey

Tot slot de uitzichtpunten op de weg naar Valle Gran Rey: het uitzichtpunt Ermita del Santo biedt een spectaculair uitzicht vanaf een enorme klif waar u bij helder weer de eilanden El Hierro en La Palma kunt zien liggen, en vanaf het uitzichtpunt César Manrique kunt ude vallei in al haar pracht aanschouwen.

Een goede plek om te eten is Restaurante El Mirador, een pretentieloze zaak met mooi uitzicht vanaf het terras, en het heeft ook een kleine cactustuin die u kunt bezoeken.

Alex's Reizigerstip

Er zijn heel leuke souvenirs die u mee terug kunt nemen uit La Gomera: een fles palmsiroop, traditioneel aardewerk uit El Cercado, of een potje almogrote of mojo zijn perfecte souvenirs van uw reis.

Wat kan ik nog meer zien en doen op Tenerife?

Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife| ©Alberto Varela
Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife| ©Alberto Varela

Tenerife is een eiland vol contrasten en plaatsen om te ontdekken, dus maakt u zich geen zorgen, u zult nooit te veel tijd over hebben. Als u van de Atlantische wateren wilt genieten, kunt u het beste een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten, want Tenerife is een van de beste plaatsen ter wereld om dat te doen.

U kunt ook gaan kajakken en snorkelen met schildpadden en natuurlijk de berg Teide beklimmen, het juweel van het eiland.

Veelgestelde vragen

 • Is het de moeite waard om van Tenerife naar La Gomera te gaan?

  Ja: La Gomera is een uniek eiland door zijn vegetatie en landschappen en door zijn kleine omvang is het de perfecte excursie om een dag door te brengen om de meest opvallende hoekjes te ontdekken.

 • Hoe lang duurt de veerboot van Tenerife naar La Gomera?

  De veerboot doet er 50 minuten over, en is groot, stabiel en comfortabel.

 • Is het de moeite waard om mee te gaan met een excursie naar La Gomera vanuit Tenerife of is het beter om op eigen gelegenheid te gaan?

  Als u maar één dag hebt, kunt u zich het beste aansluiten bij een georganiseerde tour waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland te zien krijgt, zodat u uw tijd optimaal kunt benutten, zonder dat u een auto hoeft te huren of tijd hoeft te besteden aan het uitstippelen van uw eigen route.

 • Is één dag genoeg om La Gomera te ontdekken?

  La Gomera is een ongelooflijk eiland en hoe meer dagen u eraan kunt wijden, hoe beter. Maar als u maar één dag hebt, is het de moeite waard om een rondleiding te nemen, zodat u dit prachtige eiland tijdens uw reis naar Tenerife kunt leren kennen.