Kajakken en snorkelen met schildpadden

Kajakken is een leuke activiteit om van de zee te genieten en de verbazingwekkende zeefauna van Tenerife te ontdekken. Ontdek de beste excursies op het eiland!

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Kajakken en snorkelen met schildpadden

Zeilen tussen schildpadden voor de kust van Tenerife | ©Yang Liu

Als u nog nooit gekajakt hebt, is het een ervaring die ik ten zeerste aanbeveel, en des te meer tijdens uw reis naar Tenerife. Het is niet voor iedereen weggelegd, en een paar uur onafgebroken peddelen kan een beetje veeleisend zijn, maar als je een van die mensen bent die overal waar ze komen op zoek gaan naar avontuur, dan is deze activiteit perfect voor jou.

Wat is er zo bijzonder aan kajakken op Tenerife? Het ongelooflijke onderwaterleven waar u dolfijnen, schildpadden, vissen, vogels en hopelijk een walvis in de verte kunt zien. Lees verder en ik vertel u alles wat u moet weten over kajakken op Tenerife.

1. Opties voor een kajakactiviteit op Tenerife

Kajaks op het zand| ©Nareeta Martin
Kajaks op het zand| ©Nareeta Martin

2. Zeekajak- en snorkelavontuur met schildpadden en dolfijnen

Zie schildpadden zwemmen in de wateren van Tenerife| ©Philippe Guillaume
Zie schildpadden zwemmen in de wateren van Tenerife| ©Philippe Guillaume

Vertrekkend van het strand van Los Cristianos, een van de bekendste stranden van Tenerife om walvissen en dolfijnen te spotten, reist u langs de kust van het eiland tot u de kliffen van de berg Guaza bereikt, een bevoorrechte natuurlijke omgeving voor het uitzicht, zowel boven als onder water: voorbij het zeeoppervlak kunt u het leven in zijn meest uitbundige uitdrukking zien met een enorm aantal zeedieren.

De gids zal altijd uitkijken naar mogelijke waarnemingen van walvissen of dolfijnen, die het hele jaar door veel voorkomen in de wateren van het eiland. Ook is de kans groot dat u tijdens het kajakken schildpadden onder water ziet, en met wat geluk enkele zeldzamere soorten zoals Bryde's walvissen of blauwe vinvissen.

Waarom ik deze ervaring leuk vind

Dit is een zeer uitgebreide excursie die perfect past in elke reis naar Tenerife, of het nu een korte vakantie is of een vakantie van een week.

Naar mijn mening is het ontdekken van het onderwaterleven van het eiland een must, of het nu per kajak of per boot is, en het voordeel van deze ervaring is dat u ook de gelegenheid krijgt om een fysieke activiteit te doen om uw reis af te wisselen.

Een andere reden (voor mij iets heel belangrijks) waarom ik deze ervaring aanbeveel, is omdat er maximaal 10 mensen in je groep zullen zijn, wat ver afstaat van andere, drukkere activiteiten voor toeristen.

Meer info

 • Duur: 2 uren 30 minuten
 • Prijs: 71.
 • Minimum leeftijd: 14 jaar
 • Wat is inbegrepen: Wetsuit, booties, reddingsvest, snorkeluitrusting, foto's van uw groep, kajak instructie sessie.

3. Excursie zeekajakken en snorkelen

Geniet van snorkelen| ©Jakob Owens
Geniet van snorkelen| ©Jakob Owens

In tegenstelling tot de eerste tour, richt deze zeekajak snorkeltour zich meer op het walvis, dolfijn, schildpad en andere zeedieren kijken deel van de tour, hoewel het een zeer vergelijkbare kajak tour is.

Waar bestaat het uit

U gaat kajakken vanaf het strand van Los Cristianos, dat net als bovenstaande ervaring een perfect vertrekpunt is om de natuurlijke habitat van het onderwaterleven van Tenerife te bereiken, en u vaart de zee op, op zoek naar walvissen, dolfijnen, schildpadden en ander onderwaterleven.

Deze ervaring omvat ook snorkelen, zodat u niets hoeft te missen van de talloze vissen en andere zeedieren onder het zeeoppervlak.

Waarom ik deze ervaring leuk vind

Het biedt een kajakervaring in de ochtend, wat belangrijk is om ervoor te zorgen dat u maximaal zicht hebt op een zeedierenwaarneming.

Zoals in het vorige geval is er een maximum van 10 deelnemers in de groep voor deze ervaring, waardoor u verzekerd bent van een nauwe en persoonlijke aandacht van uw gids, iets wat heel belangrijk is bij een activiteit van deze aard.

Meer info over het

 • Duur: 3 uren
 • Prijs: 47
 • Minimum leeftijd: 6 jaar
 • Wat is inbegrepen: Wetsuit, reddingsvest, snorkeluitrusting, kajak instructie sessie.

4. Veelgestelde vragen over kajakken op Tenerife

Kom dicht bij de dolfijnen| ©Danny UK
Kom dicht bij de dolfijnen| ©Danny UK

Is het toegestaan om met dolfijnen te zwemmen?

Zwemmen met dolfijnen is een streng verboden activiteit op Tenerife, dus het is alleen mogelijk om dicht bij ze te komen in een georganiseerde ervaring. Kajakactiviteiten zijn de beste optie om zo dicht mogelijk bij deze zeedieren te komen.

Hoe zwaar is de fysieke ervaring?

Nee. De voor deze activiteiten gekozen routes zijn van lage moeilijkheidsgraad. Kajakvaren kan vermoeiend zijn, vooral na een paar uur, maar je hoeft je geen zorgen te maken over een spectaculaire fysieke conditie om van deze ervaring te genieten.

Wat als ik moet rusten?

Tijdens de activiteit is er altijd een boot bij uw groep voor het geval u zeeziek wordt of moet rusten.

Wat als ik nog nooit gekajakt heb?

Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gekajakt, je krijgt een instructie voordat je aan de ervaring begint, en het tempo wordt altijd aangepast aan jou, met pauzes wanneer dat nodig is.

Moet ik kunnen zwemmen?

Wat absoluut noodzakelijk is, is dat je kunt zwemmen, want als je kajak kapseist zul je hem op eigen kracht vanuit het water moeten keren of op hulp moeten wachten. Bovendien is de ervaring veel aangenamer als u snorkelt en het onderwaterleven ziet.

Mogen jonge kinderen meedoen?

Er is een minimumleeftijd om aan deze excursie deel te nemen: als u erover denkt deze activiteit met uw gezin te doen, moet u er rekening mee houden dat u voor de eerste activiteit minstens 14 jaar oud moet zijn en voor de tweede activiteit 6 jaar.

Zijn er kleedkamers of geschikte plaatsen om je om te kleden?

Bij de kajakstandplaats zijn kleedkamers en kluisjes waar u uw rugzak kunt achterlaten als u dat wenst.

Wanneer moet ik boeken?

Ik raad u aan zo snel mogelijk een plaats op een kajaktocht te reserveren, want het is een van de populairste ervaringen voor de plaatselijke bevolking en bezoekers van het eiland en afhankelijk van de tijd van het jaar kan er zelfs een wachtlijst zijn.

5. Over zeedieren waarnemingen

De natuur in haar zuiverste vorm| ©Jakob Owens
De natuur in haar zuiverste vorm| ©Jakob Owens
 • Tenerife is een van de belangrijkste plaatsen in Europa om dolfijnen, walvissen en andere zeedieren te zien. U kunt er bijna zeker van zijn ze elke dag van het jaar te zien, want zowel de temperatuur als de ligging van het eiland maken het tot de ideale habitat voor walvisachtigen in de Atlantische Oceaan.
 • s Nachts jagen de dieren in de diepzee en overdag komen ze naar de oppervlakte om te rusten, zodat u overdag meer dan waarschijnlijk de gelegenheid hebt om deze dieren te observeren.
 • Wat voor mij een must is aan de twee ervaringen waarover ik u heb verteld, is dat ze volledig respectvol omgaan met de plaatselijke zeefauna, en dat u de dieren voorzichtig en op een veilige afstand van hen benadert.

6. Wat neem je mee in je rugzak voor deze ervaring

Geniet van de zon en de zee in uw kajak.| ©Thom Schneider
Geniet van de zon en de zee in uw kajak.| ©Thom Schneider
 • Handdoek
 • Zwempak
 • Zonnecrème
 • Zonnebril
 • Waterfles

7. Andere interessante activiteiten op Tenerife

Teide landschap| ©Maria Lupan
Teide landschap| ©Maria Lupan

Als u een reis naar het eiland plant, weet u dat u de beklimming van de berg Teide niet mag missen. Het landschap vanaf de vulkaan is adembenemend: u ziet de vegetatie om u heen veranderen terwijl u geniet van een uniek natuurlandschap in Spanje.

Maak daarentegen optimaal gebruik van uw tijd op de Canarische Eilanden om enkele van de andere juweeltjes te bezoeken die de archipel voor bezoekers in petto heeft: de eilanden La Gomera en El Hierro zijn veel kleiner maar net zo charmant, dus ik moedig u aan meer te lezen over een bezoek aan La Gomera vanuit Tenerife of een uitstapje naar El Hierro.