Beste daguitstappen op Tenerife

Tijdens deze excursies ontdek je enorme ongerepte stranden, laurierbossen, het buitenaardse landschap van de berg Teide en oude piratenschuilplaatsen: zo spectaculair zijn de Canarische Eilanden!

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

Beste daguitstappen op Tenerife

Wegen van Tenerife | ©Vaun

Tenerife is een eindeloze bron van ervaringen en avonturen dankzij de prachtige landschappen en het perfecte weer het hele jaar door. Hoewel het misschien verleidelijk is om elke dag in het kristalheldere water van de stranden te zwemmen totdat je je vlucht naar huis haalt, volgt hier een gids met 5 fantastische excursies op Tenerife om alles te ontdekken wat dit eiland en de rest van de archipel te bieden heeft.

1. De beste dagtochten op Tenerife

Nationaal park Garajonay, La Gomera| ©Till Krech
Nationaal park Garajonay, La Gomera| ©Till Krech

2. Excursie van een halve dag naar het Nationaal Park Teide

Nationaal Park Teide| ©Jose Luis Tirado
Nationaal Park Teide| ©Jose Luis Tirado

Het beklimmen van de berg Teide is een must op elke reis naar Tenerife, en met deze begeleide excursie naar het Nationaal Park Teide verken je de vulkaan met het ongelooflijke uitzicht op Tenerife aan je voeten.

Wat je tijdens deze excursie doet

Je begint de dag met een rit naar het Teide Nationaal Park, waarbij je over een bergweg door diepe dennenbossen rijdt. Eenmaal op je bestemming aangekomen, neemt je gids je mee om de vulkanische aardlandschappen te ontdekken die gevormd werden door de erosie van lava.

Je bezoekt de Roques de García, een groep merkwaardige rotsformaties die met de hand gebeeldhouwd lijken te zijn, waarvan de bekendste 'La Catedral' en 'La Cascada' zijn.

Op het pad naar de Roques de García krijg je het gevoel dat je naar de oppervlakte van een verre planeet bent getransporteerd en zie je vulkanisch gesteente dat in onmogelijke vormen is gedraaid en geslepen, de flora die in dit vijandige landschap is gegroeid zoals brem of muurbloem en een gevarieerde fauna van hagedissen, duizendpoten, bidsprinkhanen, libellen en kevers.

Vervolgens beklim je de vulkaan te voet of met de kabelbaan (als je van tevoren kaartjes hebt gekocht, want die zijn niet bij de tour inbegrepen en zijn vaak snel uitverkocht) en vanaf een punt vlakbij de top kijk je uit over het ongelooflijke uitzicht op Tenerife dat je vanaf de top kunt zien.

Waarom ik deze tour aanbeveel

Of je nu een georganiseerde tour doet of op eigen houtje, een bezoek aan het Nationaal Park Teide is een must tijdens je reis naar Tenerife. De voordelen van deze activiteit zijn divers: je hoeft de route niet zelf te plannen en je zorgt ervoor dat je de meest indrukwekkende plekken in het reservaat niet mist, en je wordt opgehaald bij je hotel en voorzien van vervoer van en naar het park. En gezien de prijs van de excursie is het zeker de moeite waard om het zelf te organiseren.

Wat ook heel relevant is, is dat je een vergunning moet aanvragen om de Teide te beklimmen (dit doe je met een online aanvraag), maar die heb je niet nodig als je met een georganiseerde excursie meegaat.

Nuttige informatie

 • Wat is inbegrepen: Vervoer van en naar je hotel, professionele gids.
 • Wat is NIET inbegrepen: Kabelbaanticket om de Teide te beklimmen

3. Dagexcursie naar El Hierro vanaf Tenerife

La Sabina, Frontera Landelijk Park| ©Dan
La Sabina, Frontera Landelijk Park| ©Dan

Neem de veerboot voor een excursie naar El Hierro en verken de uitkijkpunten: bij elk uitkijkpunt wacht je een onvergetelijk uitzicht over land en zee, zo mooi dat je moeilijk kunt geloven dat het niet met de hand is geschilderd.

Wat je tijdens deze excursie doet

Een lokale gids begeleidt je op een tour langs de mooiste plekjes van El Hierro, te beginnen bij het uitkijkpunt La Peña in het noorden van het eiland, waar je een prachtig uitzicht hebt op de El Golfo vallei en de eindeloze velden met druiven en andere lokale vruchten.

De tweede stop is het uitkijkpunt van Jinama, dat je een heel contrast zal bieden met zijn uitzicht op de baai van El Golfo en zijn steile kliffen van vulkanisch gesteente, waarop je verloren constructies en afgelegen kluizenaarswoningen kunt zien die je het gevoel geven verdwaald te zijn op een bijna verlaten eiland.

Daarna is het tijd om een route te nemen door het Plattelandspark van Frontera en letterlijk door de geschiedenis te wandelen: daar zul je het laurierbos zien, een uniek ecosysteem van de Canarische Eilanden en beschermd door UNESCO. Je komt aan bij een lokaal restaurant en proeft een menu met typische gerechten zoals aardappelen met mojo, gegrilde kaas, konijn of escaldón de gofio.

s Avonds bezoek je de Candelaria kerk, een kleine kerk met witte muren en een prachtige klokkentoren op de top van een berg en bezoek je het natuurlijke zwembad van La Maceta, gevormd op de kust en een van de meest populaire zwemplekken voor de lokale bevolking en toeristen.

Voordat je de veerboot terug naar Tenerife neemt, bezoek je Hotel Punta Grande, een klein hotel van zwarte steen op de rand van een klif.

Waarom ik deze excursie aanbeveel

Hoewel het veerbootticket en de lunch niet bij de prijs zijn inbegrepen, zou het nog duurder zijn om deze excursie zelf te organiseren dan om voor de activiteit en deze twee extra's te betalen. Daarom is dit de beste optie omdat de route van de excursie ideaal lijkt en de prijs een van de goedkoopste is die je kunt vinden voor een excursie naar El Hierro vanaf Tenerife.

Nuttige informatie

 • Groep: 50 personen
 • Wat is inbegrepen: Lokale gids, chauffeur en minibusje met airconditioning, transfer van en naar je hotel.
 • Wat is NIET inbegrepen: Lunch (14 € per persoon) en veerbootticket (24 € per persoon)

4. Volledige tour over het eiland Tenerife: Teide, Icod, Garachico en Masca

Oude drakenboom van Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.
Oude drakenboom van Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.

De beste manier om het hele eiland Tenerife en al zijn charmante hoekjes te ontdekken: tijdens deze complete tour over het eiland Tenerife bezoek je de ongelooflijke landschappen van de Teide, dorpjes verloren in de tijd en landelijke gemeenschappen met eeuwenoude bomen.

Wat je tijdens deze tour doet

Je wordt opgehaald bij je hotel en via het charmante dorpje Vilaflor kom je bij de Cañadas del Teide, een van de belangrijkste nationale parken van Spanje en het meest bezochte van het land. Het wordt bekroond door de berg Teide en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst. Het biedt een van de meest spectaculaire landschappen die je tijdens je reis zult zien: vulkanische rotsen die met de hand lijken te zijn gebeeldhouwd in een krater die eruitziet als een deel van het oppervlak van een andere planeet.

Vervolgens ga je door de Orotavavallei naar het dorp Icod, in het noorden van het eiland en de belangrijkste woonplaats van de eilandbevolking. In Icod ontdek je een van de mooiste dorpen van Tenerife met als belangrijkste symbool de Drago Milenario, een majestueuze en eeuwenoude boom. Na een wandeling door dit charmante stadje neemt u plaats voor de lunch in een restaurant waar u typische Canarische gerechten geserveerd krijgt.

U gaat verder met het verkennen van het noorden van het eiland in de richting van Garachico, een klein dorpje met charmante geplaveide straatjes en een mooie kerk, aan de voorzijde waarvan u een eilandje vindt dat bekend staat als Roque de Garachico. Om de excursie af te ronden, kom je aan in het dorp Masca, een historische plaats die in de 17e eeuw dienst deed als toevluchtsoord voor piraten. Je maakt een rondleiding door dit prachtige dorp dat vergeten is in de tijd en aan het einde neem je de weg terug naar je hotel.

We gaan verder langs de noordkust van het eiland tot we Garachico bereiken, populair om zijn vulkanische lavastromen en het eilandje voor het dorp, de Roque de Garachico. De reis eindigt in Masca, gelegen in het Teno-massief, de noordwestelijke punt van het eiland, een dorp met diepe ravijnen en kliffen. Hier verscholen de piraten zich vanuit hun bevoorrechte positie op 750 meter hoogte om het zeeverkeer tussen Tenerife en La Gomera te controleren en te onderscheppen. Langs de route mogen wandelaars foto's maken bij de verschillende bezienswaardigheden waar stops worden gemaakt.

Waarom ik deze excursie aanbeveel

Dit is een zeer populaire ervaring en je krijgt waar voor je geld. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland en enkele van de charmantste dorpjes in een perfect georganiseerde route.

Nuttige informatie

 • Groep: 15 personen
 • Wat is inbegrepen: privévervoer, ophalen en wegbrengen bij je hotel, professionele gids, alle entreegelden.

Reistip van Alex

Voor een korte trip naar Tenerife kun je de volledige eilandtour doen waarbij je Teide, Icod, Garachico en Masca bezoekt. Als je vijf dagen of langer blijft, raad ik je aan La Gomera te bezoeken en te verdwalen in de magische landschappen.

5. Dagtocht naar La Gomera vanaf Tenerife

Bezoek La Gomera per jeep| ©-JvL-
Bezoek La Gomera per jeep| ©-JvL-

La Gomera houdt al je aandacht gericht op de landschappen in het binnenland en het indrukwekkende Nationaal Park Garajonay, een plek die al een reis naar La Gomera vanaf Tenerife waard is.

Wat je tijdens deze reis doet

Je vertrekt met de veerboot vanuit Puerto Colón in het zuiden van Tenerife en komt aan in San Sebastián de La Gomera, de hoofdstad van het eiland.

Daar ga je naar het Nationaal Park Garajonay, waar je een laurierbos vindt, uniek op de Canarische Eilanden en beschermd door UNESCO, dat aan het begin van de menselijke beschaving het meest voorkomende vegetatietype in Europa was.

Een korte wandeling door dit prachtige park brengt je naar het uitkijkpunt van Degollada de Peraza waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het ravijn Barranco de la Laja en de stuwdammen van Chejelipes.

Je gaat verder naar de dorpen Las Rosas en Agulo in het noorden van La Gomera, waar je stopt bij een restaurant om te genieten van de typische gerechten van het eiland terwijl je de silbo gomero wordt getoond, een communicatiemethode die werd gebruikt door de inheemse bevolking van het eiland en die door de eeuwen heen is aangepast aan de Spaanse taal.

Na de lunch keer je terug naar San Sebastián de la Gomera, langs belangrijke plaatsen uit het leven van Christoffel Columbus, zoals de Torre del Conde en het Casa de Colón, en de dorpen Chipude en El Cercado. Eenmaal terug neem je de veerboot naar Tenerife en word je teruggebracht naar je hotel.

Waarom ik deze excursie aanbeveel

Een bezoek aan La Gomera is een perfecte activiteit voor een reis van een week of meer naar Tenerife, dus als je tijd over hebt raad ik je aan deze compleet georganiseerde excursie niet te missen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de geweldige gidsen.

Nuttige informatie

 • Groep: maximaal 55 personen
 • Wat is inbegrepen: Professionele gids, transfer van en naar je hotel, lunch in de Mirador del Abrante, havengelden La Gomera, veerbootbelasting.

Jeep optie

Je kunt een jeeptour naar La Gomera maken vanaf Tenerife met een route die vergelijkbaar is met de vorige optie. Je doorkruist het laurierbos van het nationale park Garajonay en bezoekt de Hermigua-vallei, waar je een korte wandeling maakt om de Pedro- en Petra-rotsen te zien, met een mooie legende over hun oorsprong.

Je rijdt rond het eiland en ziet met eigen ogen hoe de landelijke charme door de jaren heen intact is gebleven, langs aloë vera- en bananenplantages en uitkijkpunten vanwaar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op het eiland.

 • Groep: 6 personen
 • Wat is inbegrepen: Professionele gids, transfer van en naar je hotel, lunch.
 • Wat is NIET inbegrepen: Havengelden (€10,50 per persoon)

6. Excursie naar Anaga Peak

Strand Las Teresitas| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Strand Las Teresitas| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak ligt in de noordwesthoek van Tenerife en is bereikbaar via San Cristobal de La Laguna. Het is een van mijn favoriete plekken op het eiland, omdat het niet alleen een heel mooi gebied is, maar ook een van de minst toeristische en minst bezochte, dus een excursie naar Anaga Peak belooft altijd een onvergetelijke dag te worden.

Wat je tijdens deze excursie doet

Je vertrekt vanuit je hotel op Tenerife en neemt de weg naar San Cristóbal de La Laguna (of, zoals de lokale bevolking het noemt, gewoon La Laguna) waar je een korte wandeling maakt om de belangrijkste markt van de stad te bezoeken en meer te leren over de verschillende soorten aardappelen die in de Canarische keuken worden gebruikt.

Je gaat naar het laurierbos van Mercedes, een van de mooiste van het eiland, en begint aan de klimroute naar Anaga Peak en gaat verder naar het noordelijke puntje van Tenerife. Daar zul je uitrusten en picknicken op het strand van Roque de las Bodegas, de perfecte setting voor een foto voor Instagram.

Je gaat terug naar Anaga Peak en bezoekt een ander strand, Las Teresitas, speciaal omdat het is gebouwd met zand uit de Sahara, en waar het landschap met palmbomen je even meeneemt naar een ver oord.

Om de tour af te sluiten, rijd je door Santa Cruz de Tenerife en bezoek je de indrukwekkende haven en maak je een laatste stop in Candelaria, beroemd om de Zwarte Maagd die de basiliek huisvest. Daarna keer je terug naar je hotel met het gevoel dat je een dag hebt beleefd die je je altijd zult herinneren.

Waarom ik deze excursie aanbeveel

Zoals ik al eerder zei, is dit gebied van Tenerife een van de minst bezochte gebieden door toeristen, dus het belooft altijd een zeer aangename ervaring te worden. Bovendien zijn de schoonheid van de stranden en de uitzichtpunten waar je over uitkijkt perfecte plekken om vast te leggen op een foto die altijd in je geheugen gegrift zal blijven.

Nuttige informatie

 • Groep: maximaal 6 personen
 • Wat is inbegrepen: picknick, wandelstokken, professionele gids, hotel ophalen en wegbrengen.