Paragliding vluchten

Word voor een dag een vogel met vleugels in de vorm van een paraglider en vlieg over Tenerife: de ultieme ervaring om deze reis voor altijd te onthouden.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Paragliding vluchten

Vliegen over Tenerife | ©Kilian Kremer

De passaatwinden temmen en voor enkele minuten een vogel worden: dat is het ongelooflijke avontuur dat u kunt beleven als u met een paraglider over Tenerife vliegt.

Niet alleen is het een van de mooiste bestemmingen voor deze activiteit vanwege het onvergetelijke uitzicht, het is ook een van de veiligste en leukste. Hier is een complete gids over de beste paraglidingvluchten op Tenerife en alles wat u moet weten. Het is uw beurt om te springen!

1. De beste opties voor een paraglidingvlucht op Tenerife

Voel de wind die je draagt| ©Michael L
Voel de wind die je draagt| ©Michael L

2. Paragliding vlucht boven Costa Adeje

Uitzicht op de kust vanuit het paraglider| ©Flying Naturist
Uitzicht op de kust vanuit het paraglider| ©Flying Naturist

Tenerife vanuit de lucht bekijken en de prachtige landschappen, stranden en kliffen bewonderen: dat is de unieke ervaring die deze paraglidingvlucht boven Costa Adeje biedt.

Waar bestaat het uit

Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, wordt u naar het opstijgterrein gebracht en uitgerust met een harnas, helm en GoPro-camera om uw vlucht te filmen, en krijgt u een instructiesessie over het opstijgen, vliegen en landen.

Samen met uw piloot vliegt u tot een hoogte van 800 meter, maakt u uw harnas vast en, wanneer u de luchtstroom hebt gevonden, springt u in tandem met uw piloot die te allen tijde de wind zal moeten navigeren om de vlucht zo lang mogelijk te laten duren.

Hij zal u ook begeleiden waar u moet kijken zodat u de uitzichten niet mist, en uitleggen hoe u de parapente moet besturen en u kunt zelfs proberen hem zelf te besturen als u daar zin in hebt.

U maakt een rondje om Costa Adeje en landt op het strand van La Caleta, waar u zich zult realiseren wat een ongelooflijke ervaring u zojuist hebt gehad.

Waarom ik deze ervaring aanbeveel

Deze paraglidingvlucht heeft alles wat u zoekt in een activiteit van dit type als het uw eerste keer is: een zeer geschikte duur, een prachtig uitzicht op Tenerife, de mogelijkheid om alles op GoPro vast te leggen en het best mogelijke souvenir van uw reis mee naar huis te nemen, en bovenal een groot gevoel van veiligheid en comfort.

Details over de vlucht

 • Duur van de vlucht: 1 uur 30 minuten (15 - 25 minuten vlucht)
 • Prijs: € 120.
 • Hoogte: 800 m (2650 ft)
 • Wat is inbegrepen: Alle paragliding uitrusting, belastingen, verzekering, hotel ophalen en afzetten, gratis annuleren (ten minste 24 uur van tevoren).

Alex's Reizigerstip

Als het de eerste keer is dat u gaat paragliden of als u snel duizelig wordt of last heeft van hoogtevrees, raad ik u aan de kortere vlucht te nemen om er zeker van te zijn dat u van deze geweldige ervaring kunt genieten.

3. Paragliding van de berg Teide naar Puerto de la Cruz

Ontdek de prachtige uitzichten van het eiland terwijl u er overheen vliegt.| ©Flying Naturist
Ontdek de prachtige uitzichten van het eiland terwijl u er overheen vliegt.| ©Flying Naturist

Dit is de beste paragliding ervaring op Tenerife. Een adembenemend uitzicht op de berg Teide, een langere duur en een hoogte van 2.200 meter vanwaar u door de luchtstromingen over het eiland zweeft. Als dat niet genoeg is om je te overtuigen...

Waar bestaat het uit

U wordt opgehaald in Puerto de la Cruz, een stad aan de noordkust van het eiland, en naar de top van het Teide National Park gebracht voor een excursie van ongeveer een uur, waarbij u kunt genieten van het landschap dat u later vanuit vogelperspectief zult zien.

Eenmaal aangekomen op de opstijgplaats, krijgt u een instructie over alle stappen van de ervaring en wordt u voorzien van de nodige uitrusting: helm, harnas en, zoals in de andere optie, een GoPro camera om dit ongelooflijke avontuur vast te leggen en te kunnen herbeleven wanneer u maar wilt.

U stijgt op en, vergezeld door uw piloot, springt u uit het vliegtuig om te genieten van een ongelooflijk uitzicht op de Teide en de Orotavavallei, met Puerto de la Cruz en de onmetelijkheid van de zee aan uw voeten. De totale duur van de vlucht is ongeveer 30 - 40 minuten, afhankelijk van wind- en weersomstandigheden. Aan het eind van de vlucht landt u weer in Puerto de la Cruz.

Waarom ik deze ervaring aanbeveel

Vergeleken met de andere ervaring is het voordeel van deze vlucht dat het uitzicht veel beter is. De prijs is iets hoger, maar de extra minuten vliegtijd maken het de moeite waard (zolang u niet snel duizelig wordt, want in dat geval is het aan te raden een kortere paraglidingvlucht te nemen).

Details over de vlucht

 • Duur van de vlucht: 1 uur 30 minuten (30 - 40 minuten vlucht)
 • Prijs: 120.
 • Hoogte: 800 m (2650 ft)
 • Wat is inbegrepen: Alle paragliding uitrusting, belastingen, verzekering, ophalen en wegbrengen in Puerto de la Cruz en terug, gratis annuleren (ten minste 24 uur van tevoren).

4. Veelgestelde vragen en alles wat u moet weten voordat u gaat paragliden op Tenerife

Paragliding boven de kust van Tenerife| ©Flying Naturist
Paragliding boven de kust van Tenerife| ©Flying Naturist

Of het nu de eerste keer is dat u gaat paragliden of u bent een paragliding pro, hier zijn een paar dingen die altijd goed zijn om te weten voor een paragliding ervaring.

Hoe is paragliding?

Wat paragliding betreft, zijn er verschillende categorieën die zijn vastgesteld volgens de CEN (EN) voorschriften. De paragliders die worden gebruikt in de twee ervaringen die ik u heb aanbevolen zijn van klasse A (brons), die het meest geschikt zijn voor beginnende piloten omdat ze een zeer lage moeilijkheidsgraad bieden en het hoogste niveau van veiligheid.

Dit betekent dat als u al eerder hebt paragliding gevlogen, de ervaring misschien niet de spannendste is, maar eerlijk gezegd zijn de uitzichten die u krijgt over het landschap van Tenerife meer dan voldoende.

Aan de andere kant, als het uw eerste keer is in dit soort ervaring, heeft u de gemoedsrust van het vliegen in een paraglider die volledig veilig is en aangepast om de controle te vergroten en plotselinge windbewegingen te verminderen.

Vlieg ik alleen of begeleid door een piloot?

Beide activiteiten die ik aanbeveel worden gedaan met een piloot, d.w.z. dat een expert in paragliding aan uw harnas zal worden vastgemaakt om de vleugel te bedienen, en ervoor zal zorgen dat u alle uitrusting op de juiste plaats heeft voordat u uit het vliegtuig springt.

Een groot deel van het risico van paragliding komt voort uit onbekendheid met het weer en het gebied. Daarom is het bedrijf dat beide activiteiten verzorgt, Airsports Tenerife, gespecialiseerd in veiligheid, zowel door ervaring als door de zorg die zij besteden aan het bestuderen van de weerpatronen van het eiland.

Is het veilig om te paragliden?

Het is noodzakelijk om vóór het paragliden een aparte verzekering af te sluiten, voor het geval u bij de landing een medische evacuatie in noodgevallen nodig hebt. Bij de twee activiteiten die ik hierboven heb aanbevolen, is een dergelijke verzekering in de prijs inbegrepen.

Is er een risico op duizeligheid?

Eén ding dat kan gebeuren bij paragliding is hoogtevrees en duizeligheid, vooral bij langere vluchten. Als u vatbaar bent voor een van beide, raad ik u aan de eerste optie te kiezen, omdat die korter duurt en het veiligst en meest aan te bevelen is als het uw eerste keer is.

Aan de andere kant is het voordeel van het gebruik van klasse A zweefvliegtuigen dat de windbewegingen niet te plotseling zullen zijn en het veel moeilijker is om duizelig te worden.

Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Paragliding vereist optimale weersomstandigheden. Als het regent of stormt op de dag van de experience, wordt deze geannuleerd en krijgt u uw geld terug of wordt er contact met u opgenomen om te kijken of het mogelijk is om de experience uit te stellen.

Niet aanbevolen als

Als u rugklachten hebt, zwanger bent of een hart- of ademhalingsprobleem hebt, raad ik u aan een andere ervaring te kiezen. Er zijn tal van geweldige activiteiten te beleven op Tenerife, en u kunt er alles over lezen in deze gids:

5. Wat mee te nemen naar deze ervaring

Zwevend door de lucht naar de zonsondergang| ©Patrick Fore
Zwevend door de lucht naar de zonsondergang| ©Patrick Fore
 • Sportschoenen (zeer nuttig bij de landing)
 • Zonnebril (vermindert duizeligheid en helpt u van het uitzicht te genieten op een zeer zonnige dag)
 • Haarbandjes (als je lang haar hebt)

6. Andere activiteiten om uw reis naar Tenerife onvergetelijk te maken

Geniet van de onderwaterpracht van Tenerife door te snorkelen.| ©Pablo Guerrero
Geniet van de onderwaterpracht van Tenerife door te snorkelen.| ©Pablo Guerrero

Een activiteit die een paraglidingvlucht boven Tenerife zeer goed aanvult, is het spotten van walvissen, dolfijnen en andere zeedieren. Voor mij is dit een absolute must op elke reis naar de Canarische Eilanden, omdat het een van de plaatsen in Europa is waar het het gemakkelijkst is om walvisachtigen in hun natuurlijke habitat te zien, ongeacht de tijd van het jaar. Lees hier verder: Walvissen en dolfijnen kijken.

U kunt ook een uitstapje maken naar El Hierro (lees mijn gids hier: Beste daguitstappen naar El Hierro vanuit Tenerife) of La Gomera (alle informatie hier: Beste daguitstappen naar La Gomera vanuit Tenerife). Beide eilanden bieden een perfecte dagtocht om de wilde en landelijke kant van de Canarische Eilanden te ontdekken.

En tot slot, als u graag activiteiten onderneemt die een beetje fysieke activiteit inhouden, wat denkt u dan van een kajaktocht rond Tenerife met snorkelen? U combineert het verkennen van zeegrotten per peddel met het ontdekken van de uitgestrektheid van de mariene fauna van het eiland. Ontdek hier meer over de topervaringen van Kajakken en snorkelen met schildpadden.