Tenerife Luchthaven Transfers

Het ergste van reizen is de stress om naar de luchthaven en vervolgens naar het hotel te gaan... maar wat als ik u zou vertellen dat er een manier is om dit proces comfortabel, gemakkelijk en snel te laten verlopen?

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Tenerife Luchthaven Transfers

Wachten op de transfer aan de gate van de luchthaven | ©Atoms

Er zijn twee luchthavens op Tenerife: Tenerife Noord (TFN) en Tenerife Zuid (TFS), ook bekend als de luchthaven Reina Sofia. Waar uw vlucht ook aankomt, de snelste en meest comfortabele manier om bij uw accommodatie te komen is per gedeelde of privétransfer.

In deze gids vindt u de voordeligste opties en een aantal nuttige tips die u moet weten voordat u naar Tenerife vliegt.

Opties voor vervoer tussen de luchthaven van Tenerife Noord (TFN) en uw accommodatie

Privétransfer| ©Humphrey Muleba
Privétransfer| ©Humphrey Muleba

Om zo snel mogelijk van uw vakantie op het eiland te kunnen genieten zonder extra zorgen, kunt u het beste een privétransfer boeken van de luchthaven Tenerife Noord naar uw accommodatie. Deze optie, die 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar is, raad ik je aan als je niet extra wilt betalen voor een taxi of privéchauffeur en als je je bagage niet in en uit de bus wilt dragen.

Bovendien is dezelfde transfer beschikbaar voor de terugreis, zodat je laatste dag op Tenerife de moeite waard zal zijn om te onthouden voor dat gevoel dat het verdriet van vertrek mengt met de vreugde dat je iets moois hebt meegemaakt, en niet voor de stress van het aankomen op de luchthaven. Met deze transfer bereikt u uw vlucht op tijd en op de meest comfortabele manier.

Als u met een groep van 3, 8 of 16 personen naar Tenerife Noord reist, raad ik u aan te kiezen voor de privétransfer van de luchthaven Tenerife Noord naar uw accommodatie of vice versa (met keuze van voertuig), omdat u kunt kiezen tussen sedan, minibus of minibus, zodat de transfer het beste past bij de grootte van uw groep.

Vergelijk luchthaventransfers

Opties voor vervoer tussen luchthaven Tenerife Zuid (TFS) en uw accommodatie

Privé transfer| ©Mark Cruz
Privé transfer| ©Mark Cruz

Als u vliegt op de luchthaven Tenerife Zuid, dicht bij Costa Adeje en de stranden van Los Cristianos en Las Galletas, moet u uw transfer kiezen afhankelijk van uw bestemming. Al deze transfers hebben dezelfde kenmerken als die met vertrek vanaf de luchthaven Tenerife Noord.

Als uw accommodatie zich in Santa Cruz de Tenerife bevindt, kunt u het beste een privétransfer boeken van de luchthaven Tenerife Zuid naar Santa Cruz de Tenerife. Als uw vlucht in Tenerife Zuid aankomt en uw accommodatie zich in de buurt van Costa Adeje bevindt, is de privé transfer van Tenerife Zuid luchthaven naar Costa Adeje de meest geschikte manier om snel uw bestemming te bereiken.

En als uw hotel of accommodatie zich in de strandzone van Los Cristianos bevindt, kunt u een privé transfer van Tenerife Zuid luchthaven naar Los Cristianos boeken.

Tenslotte brengt de privé transfer van Tenerife Zuid Luchthaven naar Playa Las Americas u naar uw hotel of andere accommodatie gelegen aan het strand van Las Americas gelegen in het zuidwesten van het eiland.

En voor de transfer terug naar de luchthaven? Vanuit elk deel van het eiland Tenerife kunt u een deur tot deur transfer aanvragen van uw hotel naar de luchthaven van Tenerife Zuid.


Hoe Tenerife luchthaven transfers werken

Wachten op de luchthaven| ©Artur Tumasjan
Wachten op de luchthaven| ©Artur Tumasjan

Zodra u uw vluchtgegevens kent, kunt u online een van deze luchthaventransfers boeken om vanaf de luchthaven naar uw hotel te gaan. U moet de dag van de transfer aangeven en het aantal personen dat het voertuig deelt.

U wordt ook gevraagd naar het identificatienummer van de vlucht, de naam van de luchtvaartmaatschappij en natuurlijk het adres van bestemming. Waarom zoveel informatie? Omdat de operator op die manier in real time informatie heeft over uw vlucht en op de hoogte is van eventuele vertragingen of problemen, zodat hij de chauffeur kan informeren zodat hij bij de juiste vertrekgate op u kan wachten.

Zodra u bent geland en uw bagage hebt opgehaald, zal uw chauffeur u en uw groep ontmoeten en uw bagage in de bagageruimte plaatsen, waarna u kunt vertrekken naar uw hotel of accommodatie in een voertuig met airconditioning en Wi-Fi.

Voor vertrektransfers moet u vergelijkbare gegevens verstrekken, en standaard haalt de chauffeur u ruim op tijd op van uw accommodatie, zodat u ten minste drie uur voor uw vertrek op de luchthaven bent. Als u het niet nodig vindt om zo vroeg op de luchthaven te zijn, kunt u de ophaaltijd altijd wijzigen.

Voordelen van de transfers

Uitzicht vanuit het vliegtuig op het eiland Tenerife en de berg Teide| ©Peter Reed
Uitzicht vanuit het vliegtuig op het eiland Tenerife en de berg Teide| ©Peter Reed

Voor mij is het belangrijkste voordeel het gemak van landen op de luchthaven en je geen zorgen te hoeven maken over hoe je bij het hotel komt, voor een veel betere prijs dan een taxi, Uber of privéchauffeur.

Een ander voordeel is het niet hoeven dragen van bagage, vooral voor reizen van een week of langer, is iets wat je zeker zult waarderen.

En ook, als u in de vroege ochtenduren op Tenerife aankomt, is dit uw veiligste optie om comfortabel op uw bestemming aan te komen, en soms misschien wel de enige, omdat andere soorten vervoer op bepaalde tijden van de nacht minder beschikbaar zullen zijn.

Hoe lang duurt het om bij het hotel of de luchthaven te komen?

Landing van het vliegtuig| ©Pascal Meier
Landing van het vliegtuig| ©Pascal Meier

Dat hangt sterk af van waar uw hotel ligt en op welke luchthaven uw vlucht aankomt (of vertrekt). Om u een idee te geven: de reistijd tussen de luchthaven Tenerife Noord en het zuiden van het eiland bedraagt ongeveer 50 minuten.

Om Santa Cruz de Tenerife te bereiken vanaf de luchthaven Tenerife Noord (gelegen in San Cristobal de la Laguna), duurt het ongeveer 20 minuten.

En om de stranden van Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos of Las Galletas te bereiken vanaf Tenerife Zuid, duurt het niet meer dan 15 minuten.

Het hotel bereiken vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer

Bus naar luchthaven Tenerife| ©Vasile Cotovanu
Bus naar luchthaven Tenerife| ©Vasile Cotovanu

Als het idee om een privétransfer te boeken u om wat voor reden dan ook niet aanspreekt, blijft er niets anders over dan een taxi of Uber te nemen (die veel meer kosten voor een slechtere service) of het openbaar vervoer. Hier vindt u specifieke informatie over het vervoer vanaf elk van de luchthavens van Tenerife:

Tenerife Noord Luchthaven Openbaar Vervoer

Al deze buslijnen brengen u van de luchthaven naar verschillende punten op het eiland. De bushalte bevindt zich op de -1e verdieping van de luchthaven, met dienstregelingen van 7-8 uur 's ochtends tot 22-23 uur 's avonds, afhankelijk van de lijn.

 • Bus 20: rijdt tussen de luchthaven, de hoofdstad (Santa Cruz) en het noorden van het eiland (La Laguna). Het tarief is €2,65 (luchthaven - Santa Cruz de Tenerife) of €2,45 (luchthaven - La Laguna).
 • Bus 30: rijdt van de noordelijke luchthaven van Tenerife naar Puerto de la Cruz. Prijs per kaartje is €4,75.
 • Bus 104: verbindt de noordelijke luchthaven met Santa Cruz, Tacoronte en het noorden van het eiland (Puerto de la Cruz en La Laguna). Het tarief is €2,65 naar Santa Cruz, €2,45 naar La Laguna of Tacoronte en €4,75 naar Puerto de la Cruz.
 • Bus 343: om van Tenerife Noord naar Tenerife Zuid te gaan via La Laguna. Prijs per kaartje is €9,70 om naar de luchthaven van Tenerife Zuid te gaan, €4,75 om naar Puerto de la Cruz te gaan en €12,40 om naar het strand van Los Cristianos te gaan.

Openbaar vervoer vanaf Tenerife Zuid

Bussen vanuit Tenerife| ©tenerife holidays
Bussen vanuit Tenerife| ©tenerife holidays

De bushalte op Tenerife Zuid bevindt zich op verdieping 0, in de aankomsthal.

 • Bus 40: om van Tenerife Zuid naar de toeristische stranden in dit deel van het eiland te gaan. Het kaartje kost €3,20 om naar Los Cristianos te gaan en €3,70 om naar Costa Adeje te gaan.
 • Bus 111: verbindt de luchthaven van Tenerife Zuid met de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife, met een ticketprijs van €9,35.
 • Bus 711: deze route gaat van de luchthaven van Tenerife Zuid naar Santa Cruz en de belangrijkste stranden van het eiland, met als bijzonderheid dat het een nachtdienst is. De prijs per kaartje is 3,20 € om naar Los Cristianos te gaan, 3,70 € om naar Costa Adeje te gaan en 9,35 € om naar Santa Cruz te gaan.
 • Bus 343: deze bus brengt u van Tenerife Zuid naar Tenerife Noord, via La Laguna de San Cristobal. Het tarief is 9,70 € naar de luchthaven van Tenerife Zuid, 4,75 € naar Puerto de la Cruz en 12,40 € naar het strand van Los Cristianos.
 • Bus 415: verbindt de luchthaven met de steden in het zuiden van het eiland, met een tarief van €2,85 per kaartje.

Wat ik moet weten over de luchthavens van Tenerife

Terminal luchthaven Tenerife Zuid| ©assillo
Terminal luchthaven Tenerife Zuid| ©assillo
 • Op beide luchthavens is gratis WiFi beschikbaar.
 • Er zijn verschillende restaurants van de grote fastfoodketens.
 • Waarschijnlijk het belangrijkste: de maximale waarde die u in uw koffer mag meenemen (van uw aankopen zonder belasting) is maximaal 430 €, met een maximum van 200 sigaretten of 250 gram tabak en 1 liter alcohol in het geval van sterke drank, 4 liter wijn en maximaal 16 liter bier, hoewel u echt een heel goed excuus moet hebben om zoveel alcohol in uw bagage mee te nemen.
 • Op beide luchthavens vindt u autoverhuurbalies.