Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tips voor walvissen kijken met kinderen op Tenerife

Met het gezin naar Tenerife reizen is een geweldig plan, maar elke reis met kinderen heeft zijn trucjes. Bekijk deze tips om uw walvistocht tot een succes te maken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Tips voor walvissen kijken met kinderen op Tenerife

Walvissen in de wateren van Tenerife | ©-JvL-

Als u met kinderen naar Tenerife reist, is een van de coolste activiteiten die u kunt doen voor het plezier van het gezin een walvis- en dolfijnobservatiecruise. Het zal voor de kinderen een unieke gelegenheid zijn om dicht bij de natuur te komen en zeedieren in hun eigen habitat te zien. Bovendien zullen ze zich uitstekend vermaken op een boot en op zee.

Maar zoals alle excursies met kinderen, heeft ook deze zijn truc. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op de dag van de tour, neem dan nota van deze kleine tips.

1. Vertel de kinderen wat ze tijdens de excursie te zien zullen krijgen

Waarnemingen van walvissen en dolfijnen| ©Malcolm Murdoch
Waarnemingen van walvissen en dolfijnen| ©Malcolm Murdoch

Kinderen zijn erg nieuwsgierig en stellen graag vragen. Deze keer zal geen uitzondering zijn. Als u besluit om met uw gezin een walvissafari te maken, raad ik u aan om het bezoek een beetje voor te bereiden, zodat u hen een beter idee kunt geven van wat ze zullen zien. Vooral als ze nog nooit zulke wezens hebben gezien.

Als u de fauna die u tijdens de excursie zult zien, van tevoren doorneemt, leert u ze ook beter kennen en herkennen op het water, zodat u niet wordt verrast door de vragen van de kleintjes!

Op Tenerife leven populaties tuimelaars en grienden, maar ook vele andere soorten migreren van tijd tot tijd naar het eiland. In het bericht Welke soorten walvisachtigen kan ik zien op Tenerife? vindt u meer informatie over de zeedieren die u kunt zien tijdens een boottocht rond de wateren van het eiland. Mis het niet!

Ik wil walvissen zien op Tenerife

2. Profiteer van de excursie om hen te leren hoe belangrijk het is om voor de oceanen te zorgen

Je moet kinderen bewust maken van de ecologie| ©Sigmund
Je moet kinderen bewust maken van de ecologie| ©Sigmund

Walvis- en dolfijnobservatiecruises op Tenerife zijn activiteiten die ook een zeer interessante educatieve kant hebben voor kinderen. Met dit soort excursies zullen de kinderen ontdekken hoe belangrijk het is voor de oceanen te zorgen, omdat ze het thuis zijn van vele soorten en omdat ze veel van de zuurstof produceren die wij mensen inademen.

Het is altijd een goed idee om hen van jongs af aan goede waarden bij te brengen en als dit gebeurt terwijl ze plezier hebben, des te beter! Aangezien u tijdens de boottocht bovendien begeleid wordt door gidsen of mariene biologen, kan dit een goede gelegenheid zijn om hun nieuwsgierigheid naar het milieu te wekken en hen al hun vragen te laten stellen.

Ik wil walvissen zien op Tenerife

3. Het is beter om 's morgens te varen

Dolfijnen zien in de ochtend| ©Danny UK
Dolfijnen zien in de ochtend| ©Danny UK

Kinderen worden 's morgens altijd vol energie wakker, dus als u nadenkt over de beste tijd om met hen op deze excursie te gaan, is mijn advies: sta vroeg op en ga vroeg. De kinderen zullen meer wakker zijn voor de excursie en meer aandacht besteden aan de zeedieren die ze langs de route zien.

Als uw vakantie op Tenerife samenvalt met de zomer, moet u er ook rekening mee houden dat het eiland in die tijd van het jaar behoorlijk heet is, dus als u besloten hebt om met de kinderen een walvissafari te maken, raad ik u aan om vroeg uit te varen als het nog koel is. Dan hebt u de rest van de dag om samen andere activiteiten te doen!

Ik wil walvissen zien op Tenerife

4. Bescherm ze tegen zon en kou op de boot

Kleed de kinderen voor de ervaring| ©Tim Trad
Kleed de kinderen voor de ervaring| ©Tim Trad

In de zomer schijnt de zon fel op het eiland en lopen de temperaturen vrij hoog op, zodat de hitte op bepaalde momenten van de dag verstikkend kan zijn. Aangezien deze activiteit zich gedurende enkele uren volledig buiten afspeelt, raad ik het hele gezin aan goed voorbereid te zijn en zich tegen de hitte te beschermen door lichte kleding, een hoed, een zonnebril en zonnecrème op de huid te smeren.

De rest van het jaar zijn de temperaturen meestal mild op Tenerife, maar als de dag van de excursie koel of regenachtig is, kunt u de kinderen het beste wat waterdichte warme kleding aantrekken.

In het bericht Beste tijd om walvissen te spotten op Tenerife vertel ik u wat voor weer het is op het eiland in de verschillende seizoenen, zodat u daar rekening mee kunt houden bij het plannen van uw reis en het inpakken van de koffer van uw kinderen.

Ik wil walvissen zien op Tenerife

5. Neem snacks mee in je rugzak... maar pas op dat je ze niet aan de walvissen geeft! maar wees voorzichtig dat je ze niet aan de walvissen geeft!

Maak eten klaar voor de reis| ©Alexander Lyubavin
Maak eten klaar voor de reis| ©Alexander Lyubavin

Met het oog op het vorige punt is het ook belangrijk dat kinderen goed gehydrateerd zijn. Vergeet dus niet om een fles vers water in je rugzak mee te nemen. En omdat ze op elk moment honger kunnen krijgen, is het altijd een goed idee om een snack mee te nemen om de honger te stillen en ze even af te leiden tijdens de reis, zodat ze geen woedeaanval krijgen op de boot.

Bij sommige walvissafari's op Tenerife is de lunch tijdens de excursie inbegrepen (broodjes, sandwiches, frisdrank, water, snacks...), wat fantastisch is omdat u zo de maaltijden van de kinderen beter kunt organiseren en u niet op het laatste moment na de excursie op zoek hoeft te gaan naar een vrije tafel in een restaurant in de buurt van de haven.

Aan de andere kant zijn de kinderen meestal erg gul als het gaat om het delen van hun voedsel met de dieren, maar op dit soort excursies is het niet toegestaan om vanaf de boot voedsel naar de walvisachtigen te gooien.

Waarom voeden we de walvissen niet?

  • In de eerste plaats omdat het dicht bij de zijkant van de boot komen een ernstig gevaar voor de kinderen betekent - ze zouden in het water kunnen vallen, dus verlies ze geen seconde uit het oog!

  • Ten tweede omdat walvissen en dolfijnen niet de favoriete snacks van kinderen eten (chocoladerepen, snacks, snack cakejes...) maar vooral vis en inktvis. Ze hebben geen zoetekauwen!

  • En last but not least, omdat het wilde dieren zijn waarvan het gedrag onvoorspelbaar is. Tijdens de excursie mag u niets doen om hen te storen, maar moet u hen gewoon van op een afstand observeren. Op die manier vermijdt u onaangename ontmoetingen met deze zeedieren.

Ik wil walvissen zien op Tenerife

6. Ga naar het toilet voordat je aan de excursie begint

Ga eerst naar de toiletten| ©Yena Kwon
Ga eerst naar de toiletten| ©Yena Kwon

Kinderen worden vaak verrast door de roep van de natuur op het meest onverwachte moment. Afhankelijk van de grootte en het type van de boot waarmee u een tocht op zee gaat maken, kan deze al dan niet over bepaalde diensten beschikken.

Als er geen toiletten aan boord van de boot zijn, kunt u, om niet het risico te lopen tijdens de hele activiteit gehaast te zijn, het beste vóór het inschepen een kort bezoek aan de toiletten brengen.

Ik wil walvissen zien op Tenerife

7. Dit is een zeer populaire excursie, boek hem op voorhand zodat ze niet zonder u uitvaren!

Mis de walvissen niet| ©Alberto Varela
Mis de walvissen niet| ©Alberto Varela

Mijn advies is om uw plaats op een walvissafari op Tenerife van tevoren online te reserveren. Dit zijn erg populaire activiteiten op het eiland, dus als u niet aan de haven wilt blijven staan zonder aan boord te gaan op de dag die u in uw vakantie had geboekt om dit plan uit te voeren (vooral als het samenvalt met het hoogseizoen voor toerisme op Tenerife) , kunt u het beste proactief zijn en zo snel mogelijk uw tickets regelen.

Kinderen zijn dol op dieren en een tochtje op een boot wordt een spannend avontuur dat ze zich altijd zullen herinneren, dus het zou een enorme teleurstelling voor ze zijn als de kaartjes uitverkocht zouden zijn omdat ze het tot het laatste moment hebben uitgesteld en niet mee konden met de excursie. Denkt u niet?

Als u uw tickets om walvissen te zien tijdens een walvissafari op Tenerife online koopt, kunt u bovendien onder andere prijzen, dienstregelingen, beschikbaarheid van tochten, routesoorten en duur vergelijken, waardoor u gemakkelijker de route kunt kiezen die het beste bij uw gezin past.

Welke cruise te kiezen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen?

  • Als de kinderen jong zijn: om ze niet te moe te maken, kunt u beter een korte boottocht van ongeveer 2 uur maken dan een langere, waarbij u naar het punt gaat waar u de walvisachtigen kunt zien, zodat de kinderen zich kunnen verbazen over de dieren.

  • Als de kinderen ouder zijn: zij zullen het zeker leuk vinden om zoveel mogelijk tijd op volle zee door te brengen, zeilend als echte zeelui. Ik raad een langere excursie van ongeveer 3 uur aan, met een snorkelstop om hen te verrassen en een duik in het water, een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Voordat u uw tickets koopt, raad ik u aan het artikel Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife te lezen. Daar vindt u voorstellen die u zullen helpen de excursie te kiezen die het beste bij u past.

Ik wil walvissen zien op Tenerife

8. Profiteer van de verlaagde prijzen voor kinderen op cruisetickets

Kind aan boord| ©alex yosifov
Kind aan boord| ©alex yosifov

Wanneer je als gezin reist, is een belangrijke factor bij het berekenen van het budget voor activiteiten tijdens een reis de prijs van excursies. Voor kindertickets zijn er meestal zeer interessante verlaagde tarieven en u kunt daarvan profiteren om wat geld te besparen.

Bijvoorbeeld, wanneer u uw tickets gaat boeken voor een walvissafari op Tenerife, kunt u in Hellotickets de leeftijd van de kinderen aangeven, zodat de gereduceerde prijs die u voor elk van hen moet betalen automatisch wordt berekend. Zo eenvoudig is het!

Ik wil walvissen zien op Tenerife