Zeilen op Tenerife

Een perfect klimaat het hele jaar door, kristalhelder water en een indrukwekkende zeefauna: ontdek de charmes van Tenerife door een middagje te zeilen op een catamaran.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Zeilen op Tenerife

Details van het schip | ©Ian keefe

Costa Adeje, in het zuiden van Tenerife, is een van de meest indrukwekkende plaatsen om een glimp op te vangen van de natuurlijke habitat van walvissen en dolfijnen op de Canarische Eilanden en te luisteren naar het betoverende gezang van de walvisachtigen in zee.

Nog beter is het als u in Costa Adeje een catamaranexcursie maakt om walvissen en dolfijnen te zien, de meest authentieke manier om van de zee te genieten en te zeilen met alleen de wind en de golven als gids. Een avontuur dat je niet mag missen tijdens je reis naar Tenerife: lees verder en ik vertel je hoe onvergetelijk deze excursie is.

1. Catamarantocht langs de Costa Adeje met walvissen kijken

Catamaran zeilen langs de kust van Tenerife| ©Mark
Catamaran zeilen langs de kust van Tenerife| ©Mark

Deze catamarantocht rond Costa Adeje is een geweldige manier om te genieten van een prachtige ochtend of middag op de Atlantische Oceaan met uitzicht op walvissen en dolfijnen.

Wat is inbegrepen in deze ervaring

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Puerto Colón gebracht, aan het strand van La Pinta, waar de catamaran klaarligt om u mee te nemen op avontuur.

Gedurende drie uur vaart u over de wateren van het zuiden van Tenerife, vanwaar u La Gomera aan de horizon kunt zien liggen, terwijl u op een ligstoel geniet van de zon, met frisdranken en andere dranken en broodjes als tussendoortje.

Als u de zeedierenplek nadert, zal de kapitein de walvissen en dolfijnen die aan de oppervlakte rusten langzaam benaderen en kunt u ze van dichtbij zien, want ze zijn meestal erg gastvrij voor bezoekers en spelen rond de boot.

De boot is uitgerust met een hydrofoon zodat u de walvissen live onder zee kunt horen communiceren, een van de mooiste en meest bijzondere ervaringen die u tijdens uw reis kunt opdoen.

Het is ook mogelijk om andere zeedieren te zien, zoals schildpadden, kwallen, vissen en vissers, waardoor u de indruk krijgt een natuurlijk aquarium midden op zee te bezoeken. Het nadeel van deze ervaring in vergelijking met andere boottochten is dat er niet wordt gesnorkeld, zodat u de echte zeefauna van Tenerife niet in al haar uitbundigheid ziet.

U kunt echter wel in zee zwemmen, dus neem een handdoek en zwemkleding mee om de vrijheid te ervaren van het zwemmen in het water tussen allerlei zeedieren.

Aan het eind van de ervaring keert u terug naar Puerto Colon en staat er vervoer klaar om u terug te brengen naar uw hotel als u dat wenst.

Vergelijk de beste excursies op Tenerife

Waarom ik deze ervaring aanbeveel

Deze catamarantocht rond Costa Adeje is zeer goed geprijsd, vooral als u er rekening mee houdt dat het een excursie is die de transfer van en naar uw hotel en een hapje met drankjes omvat.

Dit, gevoegd bij het feit dat zeilen op een catamaran een specialere en reëlere ervaring is dan op een conventionele boot, maakt het tot een van de topactiviteiten tijdens elke reis naar Tenerife, of het nu gaat om een korte vakantie of een vakantie van een week.

De andere reden is dat je bijna gegarandeerd zeedieren ziet en dat je niet met andere mensen hoeft te vechten om iets van de zijkant te zien, omdat het een niet-bevolkte ervaring is.

Meer informatie over Tenerife

  • Wat is inbegrepen: transfer van uw hotel en terug, catamarantocht, drankjes (frisdrank, bier of wijn) en sandwich.
  • Wat is niet inbegrepen: ligstoelen (afzonderlijk te betalen en geboekt op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt), extra drankjes.
  • Groepsgrootte: Maximaal 50 personen

Vergelijk de beste excursies op Tenerife

2. Voordat u boekt

Geniet van de prachtige Costa Adeje| ©Tony Hisgett
Geniet van de prachtige Costa Adeje| ©Tony Hisgett
  • Voor catamaranzeilen moet het weer goed zijn, dus als het te hard waait of regent, wordt de ervaring uitgesteld of geannuleerd en krijgt u uw geld terug. U kunt de activiteit ook annuleren als u, om welke reden dan ook, besluit deze niet te doen, maar u krijgt alleen 100% terugbetaald als u ten minste 24 uur van tevoren annuleert.
  • Mijn advies is om een zonnebril, een handdoek, een fles water en zonnebrandcrème mee te nemen. Zelfs als u niet betaalt voor een ligstoel, kunt u elders op de boot zitten en van de zon genieten.
  • Wanneer u de catamarantocht gaat boeken, moet u de datum en de grootte van uw groep kiezen. U wordt dan gevraagd om enkele persoonlijke gegevens en uw e-mailadres. Belangrijk: voer het nummer in dat u normaal gebruikt, want hier ontvangt u de bevestigingsmail die u aan de kapitein moet laten zien voordat u op de boot stapt (of aan de chauffeur die u van uw hotel ophaalt).
  • Trouwens, voor deze ervaring kunt u ook het tijdstip kiezen: 's ochtends of 's middags, wat een groot voordeel is omdat u geen excuus hebt om het niet in uw plannen op te nemen. Als u vooral geïnteresseerd bent in het fotograferen van de walvissen en dolfijnen, raad ik u aan de ochtend te kiezen.

Alex's Traveller Tip

Het grote voordeel van een zeetocht met een catamaran is dat het minder druk is dan op grotere boten en dat de ervaring authentieker is, waardoor het de perfecte optie is als u grote groepen toeristen vermijdt.

3. Waarom is Tenerife beroemd om zijn walvisspotten?

Bekijk de rijke zeefauna van Tenerife| ©Tony Hisgett
Bekijk de rijke zeefauna van Tenerife| ©Tony Hisgett

Tenerife heeft het hele jaar door een geweldig klimaat, waardoor het water de perfecte temperatuur heeft voor walvissen, dolfijnen en ander zeeleven. Een andere reden voor de enorme concentratie zeefauna op dit eiland zijn de diepe zeebodems, waar de dieren kunnen jagen op de vissen en inktvissen die met de sterke Atlantische stromingen mee komen.

Welke soorten kun je op deze excursie zien? Grienden, tuimelaars, gevlekte dolfijnen, karetschildpadden, kwallen, makreel, ansjovis en zelfs kleine haaien.

Om deze en andere redenen is Tenerife een van de belangrijkste bestemmingen ter wereld om walvisachtigen in hun natuurlijke habitat te zien. Als u, naast het genieten van een catamarantocht, vooral geïnteresseerd bent in deze geweldige en onvergetelijke ervaring, raad ik u aan onze volledige gids in deze link te lezen, met alle beschikbare opties en uitgebreide informatie: Walvissen en dolfijnen kijken.

Vergelijk de beste excursies op Tenerife

4. Maak uw reis naar Tenerife onvergetelijk met deze andere activiteiten

Paragliding| ©Michael L
Paragliding| ©Michael L

De wateren van Tenerife zijn een genot om in te varen, maar misschien geeft het op een boot stappen en je laten gaan je niet de sensatie die je zoekt. Trek in dat geval uw wetsuit aan, pak uw peddel en ga kajakken om de zeegrotten in de kliffen van het eiland te ontdekken en met eigen ogen de onderwaterwereld te zien die onder het oppervlak verborgen ligt. Lees hier alles over deze activiteiten: Kajakken en snorkelen met schildpadden.

Een andere ervaring vol adrenaline die ik u aanraad op Tenerife is paragliding. Waarom op Tenerife? Voor het spectaculaire uitzicht op het eiland en de berg Teide en de sensatie van de landing op het strand. In deze gids heb ik de veiligste en voordeligste ervaringen geselecteerd voor een activiteit die het waard is om minstens één keer in je leven te doen: Paragliding vluchten.

Boek een paragliding vlucht boven Tenerife