Edinburgh in 4 dagen: alles wat je moet weten

Als je je reis naar deze bestemming van kastelen en legendes voorbereidt, lees dan de beste routebeschrijving om in vier dagen van Edinburgh te genieten. Mis niets!

Ana Caballero

Ana Caballero

17 minuten lezen

Edinburgh in 4 dagen: alles wat je moet weten

Dean Village, Edinburgh | ©cattan2011

Edinburgh is een magische stad en een unieke reisbestemming. Als je wilt genieten van een mysterieuze stad, vol oude legendes, de meest indrukwekkende natuur, of als je in de voetsporen van Harry Potter wilt treden.

Natuurlijk raad ik je aan om je warm aan te kleden met een Schotse wollen sjaal en dat je het proeven van whisky niet mist. Lees verder om de beste vierdaagse route door de stad te ontdekken: in de eerste drie dagen stel ik voor dat je de must-see plekken in Edinburgh bezoekt, en een bezoek aan Nessie in haar Highland meer laat ik voor de laatste dag. Heb je er al zin in?

Dag 1: Edinburgh must-see: ontdek het kasteel van de stad

Princes Street tuin| ©Mari Smith
Princes Street tuin| ©Mari Smith

Op de eerste dag in de stad Edinburgh kun je het majestueuze kasteel niet missen. Maar in de tour die ik voor je heb voorbereid is er nog veel meer te zien: van Princes Street Garden tot het monument voor Walter Scott, via de National Gallery om te eindigen bij de mythische pub "The last drop". Kom maar op! Deze eerste dag in Edinburgh zal een stempel op u drukken.

Begin de dag met een wandeling door Princes Street Garden

Edinburgh is een groene stad. De natuur is overal en is net zo indrukwekkend als de monumenten en het historische centrum. Ik stel voor dat je deze route begint in het stadscentrum, met een wandeling om uit te waaien in de Princes Street Garden.

In het stadscentrum van Edinburgh kun je wandelen alsof je in de natuur bent. De Princes Street Garden heeft een oppervlakte van 150.000 vierkante meter, met zijn fonteinen en meren. Gezien de ligging is het het perfecte startpunt voor een eerste kennismaking met de stad.

 • Waar: De Princes Street Garden ligt aan Princess Street.
 • Prijs: De toegang is gratis en het is de hele dag open, elke dag van het jaar.
 • Moet ik reserveren: Nee, je kunt aankomen wanneer je wilt en op je gemak ronddwalen.

Beklim de treden van het Walter Scott Monument

Mis dit gotische monument niet dat is opgedragen aan een grootheid uit de Schotse letteren: Walter Scott. Deze schrijver verzamelde en schreef de legendes op van een land vol verhalen en mythen. Geïnspireerd door hen begon hij de traditie van de historische roman.

Je kunt het monument gratis van buitenaf bezoeken, maar ik raad je aan om naar binnen te gaan en de wenteltrap te beklimmen. Herken je die figuren? Het zijn standbeelden die personages uit zijn romans voorstellen.

 • Waar: Het Walter Scott Memorial bevindt zich aan de oostkant van Princes Street Garden.
 • Prijs en openingstijden: Ongeveer 6 euro. Het monument is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
 • Moet ik reserveren: Reserveren is niet nodig.

Boek een bustour door Edinburgh

Mis de beste schilderijen in de National Gallery of Scotland niet

Rondleiding door de National Gallery of Scotland| ©Danny Navarro
Rondleiding door de National Gallery of Scotland| ©Danny Navarro

Als u geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, is dit museum zeker een bezoek waard. Het ligt heel dicht bij het Walter Scott Monument - loop gewoon door Princes Street Park en je vindt het in een mum van tijd.

In dit enorme neoklassieke gebouw kun je iconische werken bezichtigen: van Tintoretto tot van Gogh, van Cezanne tot Rubens. Indrukwekkend. In het museum is ook een café en souvenirwinkel waar je kunt ontspannen en iets kunt drinken.

 • Waar: Het museum ligt op de kunstmatige heuvel The Mound.
 • Prijs en openingstijden: Als je met een groep gaat, is de prijs ongeveer 5 euro per persoon. Het museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Moet ik reserveren: Ja, ik raad je aan om te reserveren voordat je gaat.

Een uitzicht van bovenaf: Bezoek Edinburgh Castle

Het niet te missen bezoek aan Edinburgh is het beroemde kasteel. Het kan alleen worden bereikt via Castle Hill en High Street. Het is niet ver van de National Gallery, dus je kunt er naartoe lopen, hoewel ik je waarschuw, het is een hele klim. Op de esplanade voor het kasteel heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

Om er alles uit te halen, raad ik je aan een rondleiding door Edinburgh Castle te boeken, want dan word je anderhalf uur lang begeleid door een deskundige gids en mis je geen enkel detail van de geschiedenis van deze bezienswaardige plek.

Zodra je het terrein betreedt, is er een gebied waar de kanonnen staan die naar de kust wijzen. Maak er optimaal gebruik van en neem een paar goede foto's (het uitzicht is ongelooflijk). Op het terrein kun je ook St Margaret's Chapel zien, een van de oudste gebouwen in de stad, de kamers die door de koningen van Schotland werden gebruikt en verschillende tentoonstellingen over middeleeuws wapentuig. Een tip: mis de kelders niet waar krijgsgevangenen werden opgesloten - het lijkt wel iets uit een piratenfilm.

 • Waar: Het adres van Edinburgh Castle is Castlehill.
 • Prijs en openingstijden: Ongeveer 21 euro. Houd er rekening mee dat de openingstijden variëren afhankelijk van de tijd van het jaar: tussen april en september opent het kasteel zijn deuren voor toeristen tussen 9.30 en 18.00 uur, terwijl het tussen oktober en maart iets eerder sluit om 17.00 uur.
 • Moet ik reserveren: Ja, ik raad je aan om je ticket te reserveren.
 • Meer informatie: Lees het bericht Bezoek Edinburgh Castle zonder problemen.

Boek een rondleiding naar Edinburgh Castle

De Grassmarket

Toeren over de Grassmarket| ©Lukas Koster
Toeren over de Grassmarket| ©Lukas Koster

Als je het kasteel verlaat en de stad weer inloopt, kun je naar de Grassmarket lopen. Hoog tijd voor een pauze en een hapje eten, vindt u niet?

De Grassmarket is een bruisend rechthoekig plein in het historische centrum: er zijn straatmarkten, winkels, karikaturisten en, vooral 's avonds, veel leven: u kunt er lunchen of dineren in de beste sfeer van Edinburgh.

En als u van oude verhalen en spookverhalen houdt, is de Grassmarket het middelpunt van de beste spook- en mysterietours van Edinburgh. Boek zeker een spooktocht door Edinburgh- het is een echte traktatie!

 • Waar: De Grassmarket ligt in het historische centrum van Edinburgh.
 • Prijs: De toegang tot het plein is gratis.
 • Moet ik reserveren: Nee, het is een open ruimte met winkels en bars. Je kunt gaan wanneer je wilt.

Boek een spooktocht door Edinburgh

Sluit de dag af met een whisky bij The last drop

The last drop is een legendarische pub in Edinburgh (er wordt gezegd dat gevangenen in de dodencel er vroeger naartoe gingen voor hun laatste drankje, vandaar de naam).

Hier kun je een drankje drinken omringd door de levende geschiedenis van Edinburgh, maar als je geïnteresseerd bent in de unieke whisky's raad ik je aan een tour te boeken langs de beste distilleerderijen in de omgeving. Het is een unieke ervaring.

 • Waar: The Last Drop bevindt zich op 74-78 Grassmarket.
 • Prijs en openingstijden: Hangt af van wat je bestelt! Je kunt er elke dag terecht tussen 12.00 en middernacht, vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur.
 • Moet ik reserveren: Dat hoeft niet (hoewel het meestal erg druk is).

Ik raad je echter wel aan om van tevoren een rondleiding door The Scotch Whisky Experience te boeken, zodat je alles over de whisky te weten kunt komen van een deskundige gids.

Boek een rondleiding bij The Scotch Whisky Experience

Dag 2: Verken het hart van Edinburgh

Wandelen over de Royal Mile| ©Herbert Frank
Wandelen over de Royal Mile| ©Herbert Frank

Je hebt al een beetje gevoel voor Edinburgh, maar geloof me, de stad heeft nog genoeg verrassingen voor je in petto. Vandaag lopen we over de Royal Mile en de Old Town, zien we St Giles' Cathedral, het People's Museum en de tweede koninklijke residentie van Edinburgh (Holyrood House), en eindigen we waar Harry Potter begon - in The Elephant House. Klinkt goed, nietwaar?

Wandel over de Royal Mile

Deze beroemde straat loopt van Edinburgh Castle naar een andere koninklijke residentie: het Palace of Holyroodhouse. Het is een straat met veel geschiedenis en veel toeristen, dus als u een souvenir mee naar huis wilt nemen, zult u keuze te over hebben. Je kunt in de winkels ook uit de eerste hand zien hoe whisky wordt gemaakt.

Het is ook een wandeling die de moeite waard is omdat er wordt gezegd dat deze straat de inspiratie vormde voor het verhaal van Dr Jekyll and Mr Hyde en omdat de straat vol staat met middeleeuwse gebouwen. Als je het plein met het standbeeld van de hertog van Bucceluch bereikt, stop dan even: je bent net aangekomen bij St Giles Cathedral.

 • Waar: De straat heet de Royal Mile en ligt in het historische centrum van Edinburgh.
 • Prijs: De wandeling is natuurlijk gratis: de winkels en pubs hebben allemaal hun eigen prijzen.
 • Moet ik reserveren: Nee, ga gewoon wandelen en volg je instinct.

Boek uw ticket voor het Palace of Holyroodhouse

Stop om de gebrandschilderde ramen van St Giles' Cathedral te bekijken

St Giles' Cathedral (technisch gezien een kerk) is gebouwd op de plek van een oud 9e-eeuws heiligdom dat afbrandde tijdens een brand en werd herbouwd in gotische stijl. Mis de gebrandschilderde ramen niet: van binnenuit creëert het gekleurde glas een prachtige sfeer.

Ik raad je vooral aan even te stoppen om het plafond van de Thistle Chapel te bekijken, een kleine kapel die achterin de kerk verscholen ligt. Het is rijkelijk versierd en heeft een spectaculair effect.

 • Waar: op de Royal Mile.
 • Prijs en openingstijden: De toegang is gratis, hoewel een donatie van €3,50 wordt voorgesteld en voor de rondleiding over het dak moet je wel entree en een fototoestemming betalen. Het is geopend tussen 13:00 en 17:00 uur.
 • Moet ik reserveren? Nee, dat hoeft niet.

En na je bezoek kun je een rondleiding boeken door de Haunted Crypts en Edinburgh Cemetery om alle anekdotes en verhalen over de begraafplaats van Edinburgh te leren kennen met een deskundige gids.

Boek een rondleiding door de spookachtige crypten en begraafplaats van Edinburgh

Slenter door de oude binnenstad

Binnen in het Chocolatarium,| ©SkTravel
Binnen in het Chocolatarium,| ©SkTravel

Als je uit de kathedraal komt, ontdek je dat het een wijk is die een wandeling waard is. De geplaveide straten vertakken zich in smalle steegjes vol charme. Als u zin hebt om te winkelen, vindt u hier slijterijen en winkels met wollen kleding: sjaals, dekens... Vooral als u in februari of in andere koude maanden naar Edinburgh reist, raad ik u aan hun Schotse wollen producten te kopen. Ze zijn uniek.

Je vindt hier unieke producten: chocolaatjes voor fijnproevers in The Chocolatarium, mode, juwelen, koffie en als je naar Edinburgh komt voor het spoor van de tovenaarsjongen, kun je hier volop genieten van zijn wereld: er zijn twee musea gewijd aan Harry Potter en alles wat te maken heeft met zijn magische universum: The Enchanted Galaxy en het Museum Context

. Als je de volledige Harry Potter-ervaring in Edinburgh wilt beleven, raad ik je aan de beste rondleiding voor fans van de Harry Potter-saga te boeken. Je zult het geweldig vinden!

 • Waar: De Old Town ligt in het centrum van de stad.
 • Prijs: Het is gratis, een must-see tour om op je gemak van te genieten. De tour om van de Harry Potter route te genieten kost ongeveer 18 euro.
 • Moet ik reserveren: Nee, geniet gewoon van het ronddwalen door deze bijzondere omgeving.

Boek een Harry Potter tour

Krijg een glimp te zien van waar Harry Potter begon: Bezoek Het Olifantenhuis

En een heel bijzondere plek om te bezoeken na deze musea van magie is een pub die beroemd is geworden over de hele wereld: Het Olifantenhuis. Dit is de plek waar J.K. Rowling begon met het schrijven van het Harry Potter verhaal, dus het is een heel bijzondere plek.

Met zijn interieur vol schrijvers die achter hun computer typen en zijn rode gevel is The Elephant House een must voor Harry Potter fans of auteurs die op zoek zijn naar inspiratie. Als jij dat bent, veel succes!

 • Waar: 21 George IV Bridge.
 • Prijs: Hangt er natuurlijk vanaf wat je wilt hebben.
 • Moet ik reserveren: Nee, dat hoeft niet.

Boek een Harry Potter tour

Laat je verbazen door een reis terug in de tijd: The People's Story Museum

Als je langs de Royal Mile blijft lopen, kom je bij het People 's Story Museum.

Het is een groot, grijsachtig stenen gebouw met een enorme klok op de gevel. Wat ik het leukst vond was om te zien hoe de Schotten eeuwen geleden leefden: op de drie verdiepingen zijn scènes van vissen, houtbewerking en zelfs huiselijke taferelen nagebouwd. Mis de keukenspullen niet.

 • Waar: 163 Royal Mile.
 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Moet ik reserveren: Nee, de toegang is gratis.

Laat je overweldigen door het Palace of Holyroodhouse

Paleis van Holyrood| ©Doug Burns
Paleis van Holyrood| ©Doug Burns

Er kwam een tijd in de Middeleeuwen dat de koningen van Schotland besloten ergens te gaan wonen waar het iets minder koud en winderig was dan in Edinburgh Castle. Zo werd op de plek van een 12e-eeuwse abdij deze koninklijke residentie gebouwd waar je vandaag de dag rond kunt lopen.

Het Palace of Holyroodhouse is een indrukwekkend gebouw. Mis de barokke kamers niet: van de ceremoniële kamers tot de koninklijke slaapkamer. Het meubilair, de portretten, de wandtapijten... overal waar je kijkt, vind je wel iets dat de moeite waard is.

Zelfs als je uit het raam kijkt: naast het paleis ligt een park van 260 hectare. Daarom is het uitzicht op dit paleis opgenomen in de meest uitgebreide bustour van Edinburgh. Niet te missen.

 • Waar: Canongate, in het historische stadscentrum.
 • Prijs en openingstijden: Ongeveer 21,50 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen. Het paleis opent zijn deuren voor toeristen om 9.30 uur en sluit om 16.30 uur tussen november en maart en om 18.00 uur tussen april en oktober.
 • Moet ik reserveren: Ja, ik raad je aan je ticket te reserveren voordat je gaat.

Boek je ticket voor het Palace of Holyroodhouse

Sluit de dag af met een lekker Schots diner

Het is hoog tijd voor een drankje, vind je niet? Op de Royal Mile kom je langs veel pubs en restaurants: ik raad je aan om even rond te kijken voordat je naar binnen gaat en je te laten leiden door je instinct.

Ik vond een tent aan 167 Canongate, Talbooth Tavern, erg leuk. Zoals veel plekken hier zit het vol verhalen. Het is een traditionele Schotse pub, rustig en met goed eten. Het is ook heel voordelig en op sommige avonden is er livemuziek.

 • Waar: 167 Canongate, vlakbij Holyrood House.
 • Prijs en openingstijden: De prijzen hangen natuurlijk af van wat je bestelt, maar het is geen dure plek. Je kunt een goed diner hebben voor ongeveer 20 euro. Dagelijks geopend tussen 11.30 en 22.00 uur.
 • Moet ik reserveren: Reserveren is niet nodig.

Dag 3: Bekijk een stad uit een ander tijdperk

Zonsondergang op Calton Hill| ©Akulatraxas
Zonsondergang op Calton Hill| ©Akulatraxas

Op de derde dag toeren we verder door deze sprookjesachtige stad... vandaag zul je zien waarom ik het zo noem. Bereid je voor op een wandeling door heuvels die doen denken aan het oude Griekenland totdat je een dorp uit een ander tijdperk bereikt dat nog steeds springlevend is in het hart van Edinburgh: Dean Village. En nog veel meer!

Begin de dag met een wandeling op Calton Hill

Calton Hill is een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad Edinburgh. Je komt er via een trap direct vanaf Princes Street of via een pad dat vanaf Royal Terrace naar de noordkant van het park leidt. Te voet is het een wandeling, hoewel ik aanraad comfortabele schoenen te dragen.

Vanaf de top van Calton Hill kun je de hele stad zien. En als je nog hoger wilt, kun je naar het Nelson Monument: een uitkijktoren vanwaar je meters kunt stijgen voor een nog ongelooflijkere foto.

In het park vind je neoklassieke monumenten zoals het National Monument: zuilen die de Schotse soldaten herdenken die sneuvelden in de Napoleontische oorlogen. Het is geïnspireerd op het Parthenon in Athene (maar blijkbaar was er geen geld om het oorspronkelijke idee uit te voeren).

 • Waar: 32 Greenside Road.
 • Prijs: De wandeling naar boven is gratis.
 • Moet ik reserveren: Nee, begin je dag op je gemak.

Boek de Edinburgh Sightseeing Bus

Eten in een voormalige bank - Edinburgh's Standing Order

Het Standing Order-gebouw staat op de plek van de oude Union Bank, een voormalige 19e-eeuwse bank. Het is nu een restaurant en pub en heeft een grote zaal en kleinere zalen waar lunch en diner worden geserveerd. Het gebouw is indrukwekkend: alleen al om de binnenkant te zien is het een bezoek waard.

Eten wordt besteld via een app en er zijn speciale ruimtes voor kinderen. Hier zijn trouwens enkele suggesties die handig kunnen zijn als je met kinderen naar Edinburgh reist.

 • Waar: 62-66 George Street.
 • Prijs: Het hangt ervan af hoe hongerig je bent en wat je bestelt, maar het is geen dure plek. Je kunt tot 22.00 uur eten voor 25 of 30 euro (tot 20.00 uur in het kindergedeelte).
 • Moet ik reserveren?: Ze bieden geen reserveringsservice: wie het eerst komt, mag gaan zitten om te eten, enzovoort tot de zaak vol is.

Ontdek de geschiedenis van Schotland in het Nationaal Museum

Binnen in het Nationaal Museum van Schotland| ©Fil.Al
Binnen in het Nationaal Museum van Schotland| ©Fil.Al

Dit is een heel bijzonder en uitgebreid museum. Bekijk alles wat het te bieden heeft voordat u gaat, anders mist u misschien iets dat u echt interesseert. Van natuurlijke historie, kunst en cultuur uit andere landen tot Schotse archeologie en technologische tentoonstellingen. Het National Museum of Scotland biedt een hele wereld om te ontdekken.

Het heeft ook een prachtige winkel waar je originele en typisch Schotse cadeaus kunt vinden. Het is een geweldige plek om met kinderen te bezoeken en volwassenen zullen er ook van genieten.

 • Waar: Chambers Street.
 • Prijs en openingstijden: De toegang is gratis en het museum is geopend tussen 10:00 en 17:00 uur.
 • Moet ik reserveren: Reserveren is niet nodig.

Stap in een sprookjesachtige omgeving: Water of Leith en Dean Village

Je kunt binnen de stad naar dit dorp lopen: je moet over een kunstmatige heuvel (The Mound) lopen en de loop van het water van de rivier Leith volgen die door Edinburgh stroomt, totdat je deze plek bereikt die eruitziet als iets uit een andere tijd of uit de bladzijden van een boek. Vooral als je in de zomer met mooi weer naar Edinburgh reist, is deze wandeling een unieke ervaring.

De huizen die bewaard zijn gebleven uit de 17e eeuw en de molens die vroeger de oude fabrieken in het gebied aandeden, geven deze wandeling een unieke charme. Het is een van de favoriete plekken van Edinburgh. Als u het eenmaal ziet, zult u begrijpen waarom.

 • Waar: Chambers Street.
 • Prijs en openingstijden: De toegang is gratis en het museum is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.
 • Moet ik reserveren: Reserveren is niet nodig.

Verlaat Edinburgh niet zonder een bezoek aan de pubs

Edinburgh is een stad met een geweldige pub- en restaurantcultuur. Om uw derde dag in de stad af te sluiten, raad ik u aan de beroemdste pubs in het stadscentrum te bezoeken: ze hebben allemaal geschiedenis en sfeer, en sommige zijn gebaseerd op authentieke legendes. Natuurlijk, als je niet wilt twijfelen over welk bier je moet kiezen of waar je heen moet gaan, aarzel dan niet om een biertour in Edinburgh te boeken.

Dit is het geval bij de Maggie Dickinson, die een zeer merkwaardige geschiedenis heeft. Volgens de legende werd Maggie ter dood veroordeeld, maar overleefde ze de ophanging, zodat ze werd vrijgesproken (je kon dezelfde persoon niet twee keer ter dood veroordelen) en zich vestigde op de plek waar nu de pub staat.

Het historische centrum van Edinburgh zit vol met plekken met veel charme: je kunt kiezen in Victoria Street, de straat met de gekleurde gevels. Er is voor elk wat wils en in elke vorm: terrassen, restaurants en kleine bars.

 • Waar: In het historische centrum: de coolste plekken zijn in The Royal Mile of The Grassmarket.
 • Prijs en openingstijden: Afhankelijk van de locatie.
 • Moet ik reserveren: Over het algemeen is dat niet nodig: de pubcultuur is dat je gewoon naar binnen springt bij degene die je in het oog springt. De beroemdste pubs zijn echter vaak erg druk en je zult niet altijd een tafel vinden.

Boek een biertour door Edinburgh

Dag 4: Beleef de legende - bezoek Loch Ness

Het prachtige landschap van Loch Ness| ©Dave Conner
Het prachtige landschap van Loch Ness| ©Dave Conner

Er is genoeg te zien en te doen in Edinburgh, maar voor je laatste dag raad ik een uitstapje aan naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands. Als de stad Edinburgh je terug in de tijd brengt, mag je het omringende platteland niet missen. Er zijn verschillende tours die verschillende stops in de omgeving maken, dit zijn de tours die ik niet zou willen missen. De prijs is ongeveer 60 euro per persoon, maar dat hangt af van de tour die je kiest.

Deze tours duren meestal de hele dag en maken verschillende stops. Mijn favoriete bezienswaardigheden in de omgeving zijn Fort Augustus aan de oever van Loch Ness, het Cairngorms National Park en de historische stad Pitlochry.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van Edinburgh naar Loch Ness te komen. Georganiseerde tochten zijn goede opties omdat ze erg handig zijn, met een privévoertuig en chauffeur, en een gids die je alle historische anekdotes vertelt zodat je het meeste uit de tocht kunt halen en niets hoeft te missen. Ben je er klaar voor?

Eerste stop: Loch Ness

Loch Ness heeft een speciale plek voor alle mysterie- en reisliefhebbers. En geen wonder: er wordt gezegd dat er al sinds mensenheugenis een zeemonster onder het water leeft. Zorg er dus voor dat je een reis naar Loch Ness boekt.

De legendes rond deze figuur zijn nog steeds spannend, maar of je nu het geluk hebt om Nessie te zien of niet, een bezoek aan zijn huis is een must voor iedereen die naar het gebied reist. Het meer wordt omringd door glooiende groene heuvels en de zachtheid van het water is zo ver als het oog kan zien.

Als je nieuwsgierig bent en alle details wilt weten, is er ook een museum gewijd aan deze magische plek. Het is een reis die je niet snel zult vergeten.

Boek een rondleiding door Loch Ness

Stop 2: Nationaal Park Cairngorms

Het Cairngorms National Park zit vol paden, bergen, rivieren en lochs. Het is een prachtig decor voor een trektocht, en zelfs als je niet alles in één dag kunt zien, is het de moeite waard.

Het is de thuisbasis van vijf van de hoogste bergen in het Verenigd Koninkrijk en een schat aan wilde dieren. Het is een natuurlijke schoonheid die perfect is om te wandelen. Wees gewaarschuwd dat, hoewel het weer het hele jaar door verandert, het over het algemeen ijskoud is. Kleed je warm aan en vergeet niet om comfortabele wandelschoenen te dragen.

Derde stop: Pitlochry

Een bezoek aan Pitlochry| ©Jotawi
Een bezoek aan Pitlochry| ©Jotawi

Pitlochry is een klein Victoriaans dorp aan het begin van de Highlands. Het heeft een fantastisch landschap, de rivier de Tummel, bossen, kastelen en een enkele distilleerderij die een bezoek waard is.

Met deze tour kun je wandelen langs Atholl Road (die een beetje doet denken aan de straten van kleine dorpjes in de Alpen), naar de zalmladder gaan: de druppels in de rivierbedding van de Tummel zorgen ervoor dat deze vissen de rivier op kunnen zwemmen naar Loch Faskally tijdens hun jaarlijkse migratie en genieten van het uitzicht vanaf Queen's View, een prachtig uitkijkpunt.

 • Waar: Tours beginnen meestal op een centrale locatie in het centrum van Edinburgh en duren de hele dag. De tour met deze drie stops duurt ongeveer 12 uur.
 • Prijs: Ongeveer €60 per persoon. Lunch is niet inbegrepen.
 • Moet ik reserveren: Ja, reserveren is verplicht.

Je kunt ook een Highland lochs and castles tour of een Outlander tour vanuit Edinburgh boeken, of je nu fan bent van de serie of niet, je zult het geweldig vinden. Tot zover mijn suggesties voor een heel bijzondere reis: vier intense dagen om het beste uit een magische stad te halen. Ik hoop dat je er met volle teugen van geniet en doe Nessie de groeten van me!

Boek een reis naar de lochs en kastelen van de Highlands