10 dingen om te doen in Washington DC in de herfst

Prachtige ansichtkaarten, herfstbladeren, unieke festiviteiten... De herfst is een van de mooiste periodes van het jaar in Washington en hier ontdekt u de 10 beste plannen om van dit seizoen te genieten in de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

10 minuten lezen

10 dingen om te doen in Washington DC in de herfst

Wereld Oorlog I Memorial | ©John Brighenti

Er zijn vele redenen waarom de herfst wordt beschouwd als het beste seizoen van het jaar om Washington DC te bezoeken. Te beginnen met de herfstkleuren die de grote groene zones van de stad kleuren en ons een ongeëvenaarde ansichtkaart bezorgen, en daaraan enkele unieke evenementen en festiviteiten van deze maanden toe te voegen, waaraan we een goed evenwicht moeten toevoegen tussen de toestroom van bezoekers en de prijzen daarvan in de herfst.

Om al deze redenen, en afgezien van de gebruikelijke dingen die in Washington te zien en te doen zijn, zal ik in dit bericht 10 perfecte plannen aanbevelen om optimaal van de deugden van de herfst te profiteren. Deze plannen zijn bedoeld om de beste plaatsen in de stad te leren kennen om van goede temperaturen en herfstbladeren te genieten.

1. Bezoek het Nationaal Arboretum

Nationaal Arboretum| ©Nicolas Raymond
Nationaal Arboretum| ©Nicolas Raymond

Een arboretum is een botanische tuin speciaal gewijd aan bomen, praktisch een bos. En in de hoofdstad van de VS vind je een van de meest spectaculaire die je kunt bezoeken.

Deze plekligt in het oostelijk deel van de stad, op ongeveer 10 minuten rijden van het Capitool, en is in de herfst favoriet bij de plaatselijke bevolking en toeristen dankzij de deken van roodachtige kleuren die er overheen ligt en het tot een van de mooiste ansichtkaarten van Washington maakt.

Het Nationaal Arboretum biedt een verscheidenheid aan bomen, waaronder coniferen, picknickplaatsen, wandelpaden en zelfs een bonsaimuseum.

Maar het symbool van deze plaats zijn de zuilen van het capitool. Een monument gevormd door 22 oorspronkelijke zuilen van het capitool die in 1828 in de portiek waren geplaatst en die jaren later werden verwijderd toen men besefte dat ze slecht geplaatst waren en naar deze plek werden overgebracht. Het is ongetwijfeld een van de plaatsen die u in de herfst in Washington moet bezoeken.

Informatie van belang

 • Prijs: Gratis
 • Openingstijden: 8.00 uur tot 17.00 uur.
 • Plaats: New York Ave, Washington

2. Tour Rock Creek Park

Wandelen in Rock Creek park| ©Nicolas Raymond
Wandelen in Rock Creek park| ©Nicolas Raymond

Een nationaal park in het midden van Washington? Ja, dat is het wel. Rock Creek Park is een stadspark in het noordwesten van de stad, maar het is erkend als nationaal park.

Het is zelfs het op twee na oudste nationale park in de Verenigde Staten, dat in 1890 zijn naam kreeg, na Yellowstone National Park in 1872 en Mackinac National Park in 1875.

Het strekt zich uit over een gebied van meer dan 7 vierkante kilometer waarin zich, naast een prachtig bos en een beek, een dierentuin, een golfterrein, een groot aantal wandelpaden...

De herfst is het beste seizoen, niet alleen vanwege de kleuren van de bomen, maar ook omdat het de beste tijd is om dieren, zoals herten, in het bos te zien.

Vanuit het centrum van Washington kunt u de blauwe metrolijn nemen om er in slechts 50 minuten te zijn.

Informatie van belang

 • Prijs: Gratis
 • Openingstijden: 9.00 uur tot 17.00 uur.
 • Locatie: Glover Road, ten noorden van Washington

3. Wandel door de National Mall met de camera in de hand

Zonsondergang en herfst op de National Mall| ©John Brighenti
Zonsondergang en herfst op de National Mall| ©John Brighenti

Op elke reis naar Washington DC, zult u de National Mall bezoeken. Dit 3 kilometer lange gebied is de thuisbasis van de beste en belangrijkste monumenten van Washington, zoals het Capitool, de Washington Monument Obelisk en het Witte Huis.

Maar in de herfst kunt u het anders aanpakken, door gebruik te maken van het feit dat het een groen gebied is dat in de herfst fotogenieker dan ooit wordt.

Een wandeling door de vele groene gebieden is een echte traktatie, vooral als u van fotografie houdt. De roodachtige kleuren in combinatie met de herfstzonsondergangen maken dit gebied tot een van de favoriete plaatsen voor amateur- en beroepsfotografen om ongelooflijke ansichtkaarten te maken.

Het gebied ten zuiden van de National Mall, waar zich onder meer het Thomas Jefferson Memorial bevindt, is in dit opzicht het beste, aangezien het rond een lagune aan de oevers van de Potomac-rivier ligt en overvloedig begroeid is.

4. Vier Veteranendag bij de monumenten van Washington

Arlington Cemetery| ©Tim Evanson
Arlington Cemetery| ©Tim Evanson

Veteranendag is een heel bijzondere dag in de Verenigde Staten. Het wordt elke 11 november gevierd, de datum waarop de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd ondertekend, om de veteranen te eren die hebben gevochten in enkele van de conflicten waaraan de Verenigde Staten hebben deelgenomen.

Op deze dag kunt u zowel Arlington Cemetery als de oorlogsmonumenten bezoeken op de data rond 11 november of op de dag zelf, want de eerbetuigingen, offerandes en geïmproviseerde gebeurtenissen bij deze gedenktekens geven het een uniek karakter.

Washington, als hoofdstad van de natie, is het middelpunt van deze feestdag, waar verschillende huldigingen plaatsvinden.

De Amerikaanse president gaat zelf naar Arlington National Cemetery om een krans te leggen bij het graf van de onbekende soldaat.

En de vele gedenktekens van Washington zijn ook het toneel van herdenkingen en eerbetonen. Dit geldt met name voor het Vietnam-oorlogsveteranenmonument.

Bezoek Washington DC's oorlogsmonumenten en Arlington Cemetery

5. Kunst de hele nacht lang

Kunst de hele nacht| ©Ted Eytan
Kunst de hele nacht| ©Ted Eytan

Elk jaar om de herfst in Washington te verwelkomen, wordt eind september een nachtelijk kunstfestival gehouden dat bekend staat als Art All Night. Het is een artistiek en cultureel evenement dat de straten vult met straatartiesten van allerlei pluimage en een veelheid aan tentoonstellingen, concerten, lezingen en activiteiten in de hele stad.

Het wordt gewoonlijk gehouden in het laatste weekend van september en heeft als bijzonderheid dat de meeste optredens en kunstvoorstellingen 's avonds plaatsvinden.

Het festival is verspreid over de hele stad en heeft zijn eigen recht verdiend om te worden erkend als een van de beste culturele evenementen in de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Hier is een link naar de officiële website van het evenement, zodat u alle activiteiten kunt bekijken als u rond die tijd toevallig naar de stad reist.

6. Geniet van Mount Vernon's herfst wijn festival

Wijn van het Mount Vernon Wijn Festival| ©Virginia
Wijn van het Mount Vernon Wijn Festival| ©Virginia

De stad Washington is omringd door wijngaarden en appelboomgaarden, zodat er een lange traditie van wijn- en ciderbereiding bestaat. De herfst is de beste tijd om van deze traditie te genieten, omdat het dan oogsttijd is. Zozeer zelfs dat er begin oktober een wijnfestival is.

De voorloper van dit festival is het Mount Vernon landgoed. Dit wijn- en ciderproducerende landgoed ten zuiden van de hoofdstad, aan de oevers van de Potomac, is geen gewoon landgoed.

De plaats behoorde toe aan de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, en vandaag kunt u de plaats bezoeken en zijn wijnen proeven.

Een bezoek aan dit festival begin oktober is niet alleen aan te bevelen vanwege de geschiedenis van de plaats en zijn wijnen en ciders, maar ook vanwege de schoonheid van het landgoed met zijn herfstmantel.

Het is maar 30 minuten rijden van de stad, maar gelukkig zijn er genoeg excursies naar Mount Vernon vanuit Washington.

Neem een rondleiding in Mount Vernon

Interessante feiten

 • Prijs: Vanaf 20 euro ongeveer
 • Openingstijden: 9.00 uur tot 17.00 uur
 • Plaats: Mount Vernon, Virginia, ten zuiden van Washington

7. Een tijd van lekker, herfstig eten en drinken

Pompoen Donuts| ©Mirella Z
Pompoen Donuts| ©Mirella Z

Zoals de herfst het seizoen is van de wijnen en de ciders, zo is het ook het seizoen van de spijzen en de gastronomie die bijna exclusief zijn voor deze tijd van het jaar.

Dit is het geval met pompoen, een ingrediënt dat in Washington niet alleen voor Halloween wordt gebruikt, maar een van de grondslagen is van veel van de beste plaatselijke gerechten en recepten. Zozeer zelfs dat de koffie van de stad wordt geserveerd met een vleugje pompoen.

Andere typische halloweentraktaties zijn pompoendonuts, pompoenijs en pompoengebak. De beste manier om deze herfstige lekkernijen te proeven is met een goede food tour door Washington.

De beste food tours in Washington

8. Beleef de Marine Corps Marathon in oktober

Deelnemen aan de marathon| ©Aberdeen Proving Ground
Deelnemen aan de marathon| ©Aberdeen Proving Ground

Wanneer de herfst aanbreekt en de zomerhitte achter zich wordt gelaten, is dat het begin van een zeer sportief seizoen in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Profiterend van het goede weer worden er verschillende interessante sportevenementen gehouden, maar het belangrijkste en bekendste is de Marine Corps Marathon.

Na de marathons van Boston en New York is dit de belangrijkste marathon aan de oostkust van de Verenigde Staten.

De wedstrijd wordt gehouden op de laatste zondag van oktober en hoewel het oorspronkelijk een wedstrijd van het Korps Mariniers was, staat de inschrijving open voor het grote publiek.

Elk jaar komen zo'n 30.000 lopers bijeen om deel te nemen aan deze race, die langs enkele van de meest iconische monumenten van Washington voert, zoals het Capitool, het Witte Huis en Arlington National Cemetery, vanwaar de race meestal start.

Of u nu wilt deelnemen of niet, de sfeer rond deze race maakt het een geweldige manier om te genieten van een andere kant van de stad.

9. Vier Thanksgiving in Washington

Thanksgiving Diner| ©GETTY IMAGES
Thanksgiving Diner| ©GETTY IMAGES

Misschien wel de bekendste Amerikaanse feestdag is Thanksgiving. Het was George Washington die dit feest op 14 oktober 1789 afkondigde om te danken voor de oogst van de velden.

Sindsdien wordt de feestdag in de Verenigde Staten gevierd op de vierde donderdag van november.

Er zijn maar weinig plaatsen die beter geschikt zijn om dit mee te vieren dan de hoofdstad van het land zelf. In Washington wordt het op een discretere manier gevierd dan in steden als New York, waar grote parades worden gehouden, maar u kunt er evengoed van genieten.

Hoewel het een dag is om thuis bij de familie te zijn, kunt u als toerist in de stad genieten van de feestelijke sfeer en de traditionele kalkoen eten in veel van de restaurants in de stad.

10. De beste tijd om door Washington te fietsen

Fietsen naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo
Fietsen naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo

Washington is een stad die zeer geschikt is voor fietsers, met zijn grote, brede straten en esplanades en zijn vele groene ruimten. Daarom is het een van de beste manieren om de stad te verkennen, met als extra bonus de warme herfsttemperaturen en de prachtige kleuren van het seizoen.

Fietsen zijn zo belangrijk dat ze zelfs hun eigen evenementen hebben. Dit is het geval bij de DC Bike Ride, die eind september plaatsvindt en waarbij duizenden mensen eropuit trekken om door de stad te fietsen. En je kunt natuurlijk altijd een sightseeing tour door de stad maken op pedalen. Zoek uit welke de beste zijn op deze link.

Boek een fietstocht door Washington

Temperaturen in Washington DC in de herfst

Capitool in de herfst| ©Sergiy Galyonkin
Capitool in de herfst| ©Sergiy Galyonkin

Hetweer is een van de beste troeven voor de herfst. De gemiddelde temperaturen zijn milder dan in de zomer en lijken meer op die van de lente.
De maxima lopen uiteen van gemiddeld meer dan 25 graden Celsius in september tot 20 graden Celsius in oktober en dalen tot gemiddeld ongeveer 15 graden Celsius in november.

De minimumtemperaturen zijn in september gemiddeld 15 graden Celsius, in oktober dalen ze tot 10 graden Celsius en in november begint de kou in te treden en dalen de minimumtemperaturen tot 5 graden Celsius.

Regenval is het grootste nadeel van de herfst en komt in deze tijd van het jaar vaker voor.

Washington DC in de herfst en prijzen in Washington DC

Genieten van Halloween in Washington| ©Mike Maguire
Genieten van Halloween in Washington| ©Mike Maguire

Een andere reden waarom het een goed idee is om de Amerikaanse hoofdstad in de herfst te bezoeken, is het aantal toeristen. Na de winter is de herfst het seizoen met de minste toeristen in de stad.

Het is er niet leeg, maar de rijen en de drukte zijn er minder en het is iets gemakkelijker om te reserveren bij hotels, restaurants en monumenten.

Hierop zijn enkele uitzonderingen, want er zijn belangrijke feestdagen in de herfst, zoals Veteranendag en Thanksgiving.

De daling van het aantal toeristen en van de vraag heeft ook gevolgen voor de prijzen, die iets lager liggen. Het is nog steeds een dure stad, maar veel van de monumenten en bezienswaardigheden zijn het hele jaar door gratis, ook in de herfst. Nogmaals, de uitzondering is op nationale feestdagen wanneer de vraag en vooral de hotelprijzen stijgen.

Wat in te pakken voor een bezoek aan Washington DC in de herfst

Uw bagage klaarmaken| ©Marissa Grootes
Uw bagage klaarmaken| ©Marissa Grootes

Bij het inpakken voor Washington in de herfst zijn er twee factoren waarmee rekening moet worden gehouden: de temperatuur en de regenval. Om er zeker van te zijn dat u niets vergeet, volgt hier een kleine herinnering aan wat u in de herfst mee moet nemen naar Washington:

 • Draag lichte maar warme kleding. En als u in november reist, wanneer de temperaturen dalen, is het een goed idee om een jas in te pakken.
 • Regenbuien komen vaak voor, dus houd een paraplu of regenjas bij de hand.
 • Aangezien u voornamelijk te voet zult zijn, draag comfortabele, waterdichte schoenen.
 • Vergeet niet dat de stopcontacten in de VS anders zijn dan in Europa, dus neem een adapter mee.