10 dingen om te doen in Washington DC in april

April is een uitzonderlijke maand om een bezoek aan Washington DC te plannen, want de stad begint de bittere kou achter zich te laten en hult zich in nieuwe kleuren.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minuten lezen

10 dingen om te doen in Washington DC in april

National Mall, Washington DC | ©xiquinhosilva

Hoewel de lente nog een paar maanden op zich laat wachten, bloeit Washington DC letterlijk op in april met zijn vele mogelijkheden en fantastische weer. Het is ook schoolvakantietijd voor de lokale bevolking, wat betekent dat er veel meer vrijetijdsactiviteiten zijn dan in andere maanden van het jaar.

Wandelen door de stad en genieten van het schouwspel van de kersenbloesems is een van die onvergetelijke ervaringen die je niet mag missen. Zodat je een duidelijk idee hebt van wat er te doen is, zal ik je de 10 geweldige dingen laten zien die je in april in Washington DC kunt doen. Daar gaan we!

1. Wees getuige van de start van het honkbalseizoen met een wedstrijd van de Washington Nationals

Stadion Nationals Park.| ©Nymfan9
Stadion Nationals Park.| ©Nymfan9

Als je een sportfan bent, is april een heel bijzondere maand om kaartjes voor de Washington Nationals te boeken, want het honkbalseizoen begint.

Een honkbalwedstrijd kijken in de Verenigde Staten is een ervaring als geen ander. De algemene sfeer in de stadions, het feestgedruis van de fans en alle mystiek die de meest Amerikaanse sport omringt, is werkelijk ongelooflijk.

De Nationals zijn de thuisploeg van Washington en hun thuisstadion, Nationals Park, is een geweldige plek om een middag met het gezin door te brengen, hotdogs te eten en naar de wedstrijd te kijken.

Boek je ticket voor een wedstrijd van de Washington Nationals

2. Geniet van een cruise langs de oevers van de Potomac en Anacostia rivieren

Potomac rivier bij zonsondergang| ©Steve Holsonback
Potomac rivier bij zonsondergang| ©Steve Holsonback

De oevers van de twee grote rivieren van Washington DC zijn erg populair geworden en met de komst van warmere temperaturen is het onmogelijk om te genieten van een wandeling langs het water van de Anacostia of een muziekshow langs de Potomac.

Beleef een dag in de buitenlucht met de plaatselijke bevolking en geniet van de vele activiteiten rond de rivieren. Naast het Cherry Blossom Festival is er het Anacostia River Festival waar je kunt genieten van eet- en drinkbeurzen, sport, kanotochten en waterfietsen. Boek tot slot een cruise voor een unieke ervaring.

Boek een cruise door Washington

3. Mis de Franse markt in Georgetown niet

Rondleiding door Georgetown| ©Fatma Şenses
Rondleiding door Georgetown| ©Fatma Şenses

Een van de meest opmerkelijke en langverwachte evenementen van de stad is de Georgetown French Market. Deze openluchtmarkt is geïnspireerd op Parijse markten en is de ideale plek om te genieten van de heerlijkste Franse gebakjes, traditionele cafés au lait en een heleboel activiteiten die in ware Franse stijl worden gevierd zonder dat je DC hoeft te verlaten.

Vanaf 29 april kleedt Georgetown zich drie volle dagen lang aan met live Franse muziekoptredens en een feestelijke sfeer. Maak van de gelegenheid gebruik om door de schilderachtige straatjes van een van de charmantste buurten van Washington te slenteren en te genieten van kleurrijke macarons of pain au chocolat. Absoluut een van de interessantste gastronomische markten van de stad.

En als je klaar bent, kun je een foodtour door Georgetown in Washington DC boeken en heerlijke Franse, Italiaanse en Koreaanse gerechten proeven.

Boek een foodtour door Georgetown in Washington DC

4. Bezoek het Capitool van de Verenigde Staten

Capitool en mensen op het gazon| ©Brian Aslak
Capitool en mensen op het gazon| ©Brian Aslak

Het Capitool is absoluut een van de belangrijkste gebouwen om te bezoeken in Washington en een van de meest herkenbare plekken ter wereld. Naast de Senaat is er ook het Capitol Visitor Center, zodat je je rondleiding kunt plannen.

April is een ideale tijd voor een rondleiding door dit bastion van de democratie, juist omdat met de aangename temperaturen de overgrote meerderheid van het publiek de dag liever doorbrengt in de parken of wandelend door de stad, waardoor je minder bezoekers zult aantreffen bij deze monumenten.

Een rondleiding door het Amerikaanse Capitool is een unieke ervaring, omdat het Capitool niet alleen een absoluut fascinerende architectuur heeft. Binnen kun je genieten van een groot aantal kunstwerken, muurschilderingen, beeldhouwwerken en het fresco De Apotheose van Washington dat de koepel bekroont. Een plek die synoniem is geworden met democratie. Een bezoek aan het Capitool in Washington DC is zeker een van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.

Boek een rondleiding door het Amerikaanse Capitool.

5. Geniet van een van de meest verbazingwekkende shows, het Cherry Blossom Festival

Kersenbloesem in Washington| ©Elvert Barnes
Kersenbloesem in Washington| ©Elvert Barnes

April is een belangrijke maand om deze betoverende stad te bezoeken, omdat het de enige tijd is om de kersenbloesems in bloei te zien. Voor het geval je het niet weet, dit is een van de belangrijkste shows in de stad Washington DC. De 3000 bomen die in 1912 door de toenmalige burgemeester van Tokio, Yukio Ozaki, werden geschonken en in het getijdenbekken van West Potomac Park werden geplant, vieren de komst van de lente.

Met deze weelderige achtergrond is het een geweldige tijd om een kersenbloesemfietstocht door Washington DC te boeken om van het magische landschap te genieten. Je kunt ook profiteren van Washington DC's Cherry Blossom Festival, een traditioneel gratis evenement waar je in de loop van twee weken kunt genieten van onder andere parades, vertoningen van Aziatische en lokale kunst, een kleurrijke vertoning van oosterse vliegers, sushi en andere traditionele gerechten, workshops en cursussen.

Boek een fietstocht door Washington

6. Wandel door de tuinen van het Witte Huis als onderdeel van een tocht langs politieke geheimen

Witte Huis in de lente| ©Stephen Melkisethian
Witte Huis in de lente| ©Stephen Melkisethian

Ongetwijfeld een van de meest bezochte plaatsen in de stad Washington DC is het Witte Huis, de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, een bezoek dat in veel van de rondleidingen door de stad is opgenomen als de privétour langs schandalen en politieke geheimen in Washington DC

Hoewel dit bezoek bijna het hele jaar door kan worden gedaan, zijn de eerste dagen van april beschikbaar voor een bezoek aan de prachtige tuinen. Je kunt de beroemde rozentuinen bezoeken en wandelen waar zoveel presidenten door de jaren heen hebben gelopen, de tuinen van Jacqueline Kennedy en de tuinen van Kitchen. Een must-see als je in april naar Washington reist.

De toegang is gratis, maar je hebt wel een kaartje nodig. Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding op deze geweldige plek, raad ik je aan de website van het Witte Huis te bezoeken voor meer informatie.

Boek een rondleiding langs schandalen en politieke geheimen in Washington DC

7. Doe mee aan de traditionele paaseierenjacht op het gazon van het Witte Huis

Pasen op het gazon van het Witte Huis| ©GETTY IMAGES
Pasen op het gazon van het Witte Huis| ©GETTY IMAGES

Jaarlijks organiseert het Witte Huis in de week voorafgaand aan Pasen een paaseierenjacht op het gazon van het Witte Huis. Het vindt plaats op de South Lawn en is een ideaal evenement voor gezinnen met kinderen.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus organiseert de overheid een loterij waarbij kaartjes worden verloot. Als je geïnteresseerd bent, kun je naar de officiële website van de White House Easter Egg Roll gaan en je geluk beproeven.

8. Doe mee aan de evenementen ter herdenking van Emancipation Day

Emancipatiedag| ©DCist
Emancipatiedag| ©DCist

Op 16 april is het Emancipatiedag, de dag waarop president Abraham Lincoln eindelijk de slavernij afschafte in de Verenigde Staten en meer dan 3000 mensen bevrijdde. Deze belangrijke datum wordt in de hele stad gevierd met verschillende parades en evenementen, zoals concerten en eet- en drinkbeurzen, ideaal om de sfeer van de stad te proeven op een van de belangrijkste dagen.

Beleef Emancipation Day als een inwoner. Het evenement met locaties door de hele stad is een geweldige plek om met het hele gezin van te genieten, zelfs met de kleintjes, omdat de algemene sfeer er een van feest is. Aan het eind van de dag verlicht een vuurwerk de skyline van Washington.

9. Laat je verblinden door het Jefferson Memorial dat met kersen is opgebloeid

Jefferson Memorial| ©David Tato
Jefferson Memorial| ©David Tato

Een andere fotowaardige bezienswaardigheid in april is het imposante Jefferson Memorial. Deze begraafplaats ligt in het Tidal Basin en is de beste plek om de kersenbloesems te zien, dus profiteer van je bezoek aan het Cherry Blossom Festival om een wandeling te maken over deze prachtige plek. Jefferson was verantwoordelijk voor het opstellen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en wordt beschouwd als een van de grote grondleggers van de Verenigde Staten.

De ronde architectuur van dit monument is werkelijk majestueus. Marmeren zuilen omringen het imposante bronzen standbeeld van Thomas Jefferson met de Onafhankelijkheidsverklaring van beeldhouwer Rudulph Evans.

Het Memorial is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open voor het publiek en de toegang is gratis, dus je kunt het op je gemak bezoeken. Vanaf hier kijk je uit over het kalme water van de Potomac River. Het is een plek waar veel bezoekers komen voor inspiratie en rust. Als je geïnteresseerd bent in dit soort wandelingen, kun je kijken wat de beste monumenten in Washington DC zijn

10. Doe mee aan het Japanse straatfestival Sakura Matsuri

Japans straatfestival Sakura Matsuri.| ©Mvincec
Japans straatfestival Sakura Matsuri.| ©Mvincec

Geniet van een van de belangrijkste evenementen van de Japanse cultuur in Washington, het Sakura Matsuri Japanese Street Festival, een evenement vol kleur en activiteiten rondom de Japanse cultuur, met traditionele muziek, shows, dansen, schrijf- en schilderworkshops, typisch eten en een beurs met handgemaakte voorwerpen. Een evenement dat je niet mag missen als je een van de rijkste culturen ter wereld wilt herontdekken.

Dit gratis festival verwelkomt duizenden Japanse liefhebbers die op zoek zijn naar een ander en absoluut oosters dagje uit in het hart van DC. Sakura Matsui vindt plaats op Pennsylvania Ave. Niet te missen!

Enkele tips voor je bezoek aan Washington DC in april

Leuk dagje uit in Washington| ©Mohamad
Leuk dagje uit in Washington| ©Mohamad

Als je maar een paar dagen in deze geweldige stad bent, zoek dan uit wat er in 2 dagen te zien en te doen is in Washington DC. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, heeft de stad veel te bieden.

Maar als je iemand bent die 's nachts meer van steden houdt dan overdag, mis dan niet de beste nachttours in Washington DC, een geweldige ervaring.

Wat moet ik meenemen voor een bezoek aan Washington DC in april?

De temperaturen in april zijn meestal erg aangenaam, dus je hebt geen warme jas nodig.

Houd er wel rekening mee dat veel van de dingen die je in deze geweldige stad kunt doen buiten zijn, dus het kan geen kwaad om een lichte jas en een paar truien in te pakken.

Wat zijn de gemiddelde temperaturen in Washington in april?

De temperaturen in april zijn meestal veel aangenamer dan in de voorgaande maanden, dus je kunt zonder problemen door de stad wandelen. De minimumtemperaturen liggen tussen 10 en 12 graden Celsius en de maximumtemperaturen variëren van 12 tot 25 graden Celsius.

Zijn er veel toeristen in Washington DC in april?

April is een van de populairste maanden, met de kersenbloesems en het mooie weer is het de perfecte tijd om te genieten van alles wat er te zien en te doen is in Washington DC. Omdat het voor Amerikanen echter een schoolvakantieperiode is, kun je meer toeristen tegenkomen dan normaal.

Wat is de beste manier om door Washington DC te reizen?

De snelste, meest comfortabele, efficiënte en economische manier om je in Washington DC te verplaatsen is met de metro (Metrorail) en de bus. Het is ook de moeite waard om de metrostations te bekijken, ze zijn echt prachtig.

Je kunt de Metrotrip Washington DC city transit card kopen, waarmee je je vrij kunt verplaatsen voor een eenmalig bedrag. Je kunt ook een kaart kopen of je eigen mobiele telefoon gebruiken om te betalen in de metro, bus of trein.

Wordt april beschouwd als hoogseizoen in Washington DC?

Ja, april is hoogseizoen, dus het kan zijn dat de hotelprijzen hoger zijn dan in andere maanden.

Ook zul je waarschijnlijk veel meer mensen aantreffen bij de verschillende attracties die je kunt bezoeken. Desondanks is april nog steeds een van de beste maanden om Washington DC te bezoeken, dus aarzel niet.

Boek een sightseeingtram in Washington DC