Dingen om te doen in Parijs in 4 Dagen

Vier dagen Parijs lenen zich voor een heleboel leuke en interessante activiteiten. De sleutel is organisatie!

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minuten lezen

Dingen om te doen in Parijs in 4 Dagen

Uitzicht op Parijs vanuit het raam | ©Isaiah Bekkers

Wat uw versie van Parijs ook is, een 4-daagse reisroute is genoeg tijd om alles te ervaren wat de Lichtstad te bieden heeft: kunst, monumenten, gastronomie, cultuur... Volg deze route en je zult verliefd worden op de Franse hoofdstad.

Dag 1: Verken het 7e en 8e arrondissement van Parijs

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Op de eerste dag van je reisroute raad ik je aan om je te concentreren op het leren kennen van de charmantste plekjes in het 7e en 8e arrondissement. Je kunt het grootste deel van de route te voet afleggen, hoewel het boeken van een zitplaats in de Big Bus in Parijs altijd een uitstekende optie is voor een eerste kennismaking met de stad, vooral als het de eerste keer is dat je de stad bezoekt.

Koffie en een ochtendwandeling langs de Champs Elysées

Begin je eerste dag in Parijs met een ochtendwandeling over Les Champs Elysées, de mooiste winkelstraat van de stad. Tijdens je wandeling door de laan vind je een aantal van de beste cafés, restaurants, modehuizen en grote winkels in Parijs.

Als je van winkelen houdt, profiteer dan van dit moment! Je kunt ook een aantal van demeest representatieve Parijse monumenten zien, zoals de Arc de Triomphe.

Neem foto's, stop om de reusachtige beelden te bewonderen die de muren en de structuur van de boog vormen, en als je naar binnen wilt om het panoramische uitzicht te zien of de tentoonstelling te bezoeken die er is, vergeet dan niet om je kaartjes van tevoren te reserveren. Tot slot kom je aan bijPlace de la Concorde, het grootste plein in Parijs en de plek waar Franse edelen, waaronder koning Lodewijk XVI, werden geëxecuteerd tijdens de Revolutie. Neem even de tijd om de Obelisk en de twee prachtige fonteinen aan weerszijden te bekijken.

Boek tickets voor de Arc de Triomphe

Boek een lunch bij de Eiffeltoren

Vanaf je locatie op Le Place de la Concorde is het gemakkelijk om bij de Eiffeltoren te komen, neem gewoon de Pont de la Concorde, steek de Seine over en ga rechtsaf de promenades langs de Seine op. Het is een wandeling van 30 minuten waarbij je kunt genieten van het aantrekkelijke landschap.

Eenmaal daar heb je verschillende opties:

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Bezoek de Rue Cler markt

Rue Cler marktstraat| ©Michele Louise
Rue Cler marktstraat| ©Michele Louise

Op slechts 10 minuten lopen van de tuinen die grenzen aan de Eiffeltoren kom je La Rue Cler markt tegen, een authentieke winkelstraat in Parijse stijl waar de lokale bevolking samenkomt om hun favoriete eten te kopen en met vrienden te gaan zitten voor een kopje koffie en te genieten van het gezelschap.

Een aanrader voor een paar uurtjes op een rustige eerste dag in Parijs en vooral als je een ietwat unieke en niet-bevolkte bestemming wilt bezoeken.

Boek een privétour door Parijs

Bezoek de Jardin du Trocadero en Place de Trocadero

Ga na een kopje koffie op de markt Rue Cler naar het plein en de tuinen van Trocadero om de zon onder te zien gaan boven de Eiffeltoren. Heb je je camera bij je? Dit is het moment om hem tevoorschijn te halen! Het meest kenmerkende aan detuin van Trocadero is de gigantische waterspiegel met daaromheen talloze fonteinen die voor een verbazingwekkend schouwspel zorgen. Op bepaalde momenten van de dag, zoals zonsondergang of zonsopgang, is het effect van de spiegelachtige fontein echt prachtig.

De Place du Trocadéro ligt recht tegenover de tuinen en is de beste plek in Parijs om foto's van de Eiffeltoren te maken. Je hoeft geen expert fotograaf te zijn, het uitzicht is zo perfect dat je alleen je cameralens hoeft schoon te maken en goed scherp te stellen.

Koop de Paris Pass

Sluit de dag af met een dinercruise

Ik kan geen betere manier bedenken om je eerste dag in Parijs af te sluiten dan met een riviercruise op de Seine inclusief gastronomisch diner en livemuziek.Het wordt een onvergetelijke avond!

Boek een cruise op de Seine

Dag 2: Verken het 1e, 4e en 5e arrondissement van Parijs

Pantheon van Parijs,| ©Moonik
Pantheon van Parijs,| ©Moonik

Doe een halve dag tour door het Quartier Latin

Het Quartier Latin van Parijs is een wijk die bekend staat om zijn studentenleven, levendige sfeer en heerlijke eetcafés.

Op je tweede dag in Parijs raad ik je aan mee te gaan met een rondleiding door het Qu artier Latin om de bezienswaardigheden en curiositeiten van deze hoek van Parijs te leren kennen. De bezienswaardigheden die je zult bezoeken zijn onder andere:

  • Het Pantheon van Parijs, waar de overblijfselen van Victor Hugo en Voltaire liggen en dat je ook kunt bezoeken door kaartjes te kopen om alleen te gaan.
  • De Luxemburgse Tuinen.
  • De Sorbonne-universiteit.
  • Shakespeare & Co.

Boek een rondleiding door het Quartier Latin

Bezoek de kathedraal Notre Dame en Sainte-Chapelle

In een korte wandeling van 5 minuten van het Quartier Latin (5e arrondissement) naar het Île de la Cité (4e arrondissement) bezoek je de Notre Dame en de Sainte-Chapelle, beide juwelen van de Franse gotische architectuur, bewonderd over de hele wereld.

Beide juwelen van de Franse gotiek, bewonderd over de hele wereld. De Notre Dame is een architectonisch juweel uit de Middeleeuwen dat helaas gesloten is voor het publiek sinds de verwoestende brand in 2019 die het dak en de centrale torenspits verwoestte. Toegang tot de Place Frontal is echter wel toegestaan en je kunt ookeen rondleiding krijgen door de buitenkant van de Notre Dame met toegang tot de crypte die je zal betoveren.

Van haar kant wordt de Sainte-Chapelle beschouwd als een van de grootste werken van gotische architectuur als gevolg van de rijke interieurdecoratie en droomachtige gebrandschilderde ramen.

Als je de binnenkant wilt bezichtigen, raad ik je aan om je kaartjes voor de Sainte-Chapelle van tevoren te reserveren.

Boek tickets voor Sainte-Chapelle in Parijs

Volg een rondleiding door het Louvre

Buitenaanzicht van het museum| ©Pedro Szekely
Buitenaanzicht van het museum| ©Pedro Szekely

Laat Île de la Cité achter u door de Pont au Change te nemen om de Seine over te steken, neem links de Boulevard Georges Pompidou op weg naar het Louvre. Dit kost je ongeveer 13 minuten te voet terwijl je uitkijkt over de oevers van de Seine.

Het Louvre is een museum van gigantische omvang en de kunstwerken waaruit het bestaat zijn bijna oneindig.

Voor een goed besteed bezoek aan het Louvre raad ik je aan om vooraf kaartjes voor het Louvre te kopen zonder in de rij te staan en, als je echt geïnteresseerd bent in kunst, een rondleiding te boeken waarbij je in 2,5 uur kunt genieten van de meest emblematische werken van het museum.

Boek een rondleiding door het Louvre

Neem een aperitief in een Parijse wijnbar

In het Frans is een aperitief een aperitief dat wordt genomen voor het diner en het is een traditioneel Frans ritueel.

In Parijs vind je veel bars die dit soort gastronomische ervaringen bieden, samen met een ontspannen sfeer die je zal helpen om je tweede avond op een goede manier af te sluiten.

Boek een gastro- en wijntour door Montmartre

Dag 3: Excursies buiten Parijs en verken het 14e arrondissement

Paleis van Versailles| ©Travis Wise
Paleis van Versailles| ©Travis Wise

Halve dag tour door Versailles

Versailles is een Franse gemeente aan de rand van Parijs, wereldwijd bekend als de locatie van het paleis en de tuinen van Versailles, een van de grootste uitingen van Franse barokkunst. Naast de indrukwekkende hoeveelheid details binnenin de extravagante zalen, is het verrassend hoegoed het hele bouwwerk bewaard is gebleven ondanks zijn leeftijd. Versailles is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en iselke dag open voor publiek.

Vanuit Parijs kun je een excursie naar Versailles boeken om het interieur van het paleis en de tuinen buiten te bezoeken.

Boek uw excursie naar het paleis van Versailles

Rondleiding door het Musée d'Orsay

Bij terugkomst uit Versailles raad ik je aan een paar uur van je middag uit te trekken voor een bezoek aan het Musée d'Orsay.

Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea van Parijs en de wereld en is een must voor iedereen die van kunst en geschiedenis houdt. In het gebouw vind je een van degrootste collecties moderne en impressionistische kunst met werken van kunstenaars als:

  • Monet.
  • Degas.
  • Van Gogh.
  • Rodin.

Twee tips om het meeste uit je bezoek aan het Musée d'Orsay te halen:

Boek tickets voor het Musée d'Orsay

Dag 4: Verken het 3e en 18e arrondissement van Parijs

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

Op uw laatste dag in Parijs staat u vroeg op om drie belangrijke historische monumenten te bekijken die dicht bij elkaar liggen in het 3e arrondissement en vervolgens verschillende alternatieve Parijse musea.

Place de la Bastille

Tijdens de Franse Revolutie werd de Bastille, toen een symbool van de frivoliteit en despotische macht van de koning van Frankrijk, in beslag genomen door een gewapende menigte Parijzenaars in de eerste dagen van de opstand. Dit was het begin van de politieke beweging die zou uitmonden in de afschaffing van de monarchie en de executie van de koningen.

Boek een privétour door Parijs

Place des Vosges

Als een van de oudste pleinen van Parijs is het ook een van de mooiste.

Neem even de tijd om onder de bogen door te lopen, over de tuinpaden te wandelen en de prachtige rode bakstenen gevels van de winkels te bewonderen. Je mag hier stoppen voor een kopje koffie! Bezoek vervolgens hetMaison Victor Hugo, het huis van de beroemde Franse schrijver, dichter en politicus, dat enige tijd na zijn dood een museum werd. Het ligt vlakbij de Place des Vosges.

Koop de Paris Pass

Rondleiding door het Picasso Museum

In het Musée National Picasso in Parijs vind je een grote collectie beelden van de kunstenaar, maar ook duizenden documenten en foto's die toebehoorden aan deze belangrijke figuur in de kunstgeschiedenis. Het museum zelf is een onderzoekscentrum over het leven en werk van Picasso, dus als je bewondering of nieuwsgierigheid voelt voor zijn werk, mag je het niet missen.

Van Place des Vosges naar het Picasso Museum in Parijs is een korte wandeling van 8 minuten door de straten van Le Marais.

Zoals altijd raad ik je aan om je kaartjes voor het Picasso Museum van tevoren te kopen om tijd en onnodige wachtrijen te besparen.

Boek tickets voor het Picasso Museum

Sacre Coeur

Vanaf het Picasso Museum kun je de Sacre Coeur bereiken met de metro. Neem lijn 8 op station Saint-Sébastien - Froissart en stap over op lijn 4 om uit te stappen op station Barbès-Rochechouart. Uiteindelijk moet je in 15 minuten naar boven lopen.

Je kunt ook een paar euro investeren en een taxirit van 25 of 30 minuten nemen door de belangrijke Parijse wijken in het noorden van de stad.

Mijn favoriete optie is echter een privérondleiding door de Sacre Couer, die je van het hart van de wijk Montmartre naar de basiliek brengt, terwijl een gids je alle geheimen vertelt van de kunstenaars die er woonden.

Boek een privérondleiding door de Sacre Couer

Dali Museum Parijs

Toegang tot het Dali| ©Florian75018
Toegang tot het Dali| ©Florian75018

Beneden aan de heuvels van de Sacre-Coeur, op slechts 5 minuten van de basiliek, vindt u het Dali Museum of Espace Dali.

Hier vind je een permanente tentoonstelling van de meester van het surrealisme, met een collectie van 300 werken.

Een rondleiding door het hele museum duurt meestal niet langer dan 1 uur.

Rondleiding over de Place de Montmartre

Op slechts enkele minuten van het Dalí Museum vind je een van de favoriete uitgaansgelegenheden van Montmartre.

Dit plein, gelegen op de top van de heuvel, is in heel Parijs beroemd vanwege de schilders die er altijd hun beste werk hebben tentoongesteld.

Vroeger maakten belangrijke historische figuren zoals Monet of Picasso deel uit van de levendige buurt van Montmartre toen hun carrière een hoge vlucht nam en hun werk bekendheid en erkenning kreeg.

Boek een rondleiding door Montmartre