Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten

Een show bijwonen in de Moulin Rouge wordt een van de beste herinneringen aan je reis. Hier zijn de beste opties om dat te doen

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten

Moulin Rouge bij nacht | ©Leandro Kibisz

Als we denken aan de Moulin Rouge, het beroemdste cabaret ter wereld, zien we cancanes en stellen we ons de muziek uit die tijd in Parijs voor. Vandaag is het mogelijk om deze pracht en praal opnieuw te beleven. De echte magie van de Moulin Rouge zit in de nachtelijke vintage show en er worden elke dag honderden kaartjes verkocht. Je kunt ze individueel kopen of als onderdeel van een pakket met andere activiteiten in Parijs:

Mijn favoriet

Tickets voor de Moulin Rouge met diner en Vervoer

Geniet van het beroemdste cabaret ter wereld

Perfect als je het beroemde cabaret van Moulin Rouge zelf wilt meemaken. Geniet van de ervaring onder het genot van een diner en champagne.

Duur: 4 uren 30 minuten

Geniet van het beroemdste Parijse cabaret ter wereld en zijn meer dan 100 artiesten op het podium. Laat je verbazen door de glamour van de kostuums, de kleurrijke decors en laat je door de muziek meevoeren naar de bohemienachtige sfeer van de stad aan het begin van de 20e eeuw.

Als je een ticket voor de Moulin Rouge met diner en vervoer boekt, kun je de Franse cancan als eerste ervaren, terwijl je de lokale gastronomie proeft met een goede champagne. En met het gemak dat je er niet heen hoeft te reizen.

De Moulin Rouge is meestal elke dag van het jaar open met enkele uitzonderingen en de show draait om 21.00 en 23.00 uur. De show duurt ongeveer twee uur en het ticket is inclusief een halve fles champagne.

Waarom ik deze optie leuk vind: dit is de meest complete optie om de magie van dit Parijse cabaret live te ervaren.

Aanbevolen als... je een show in de Moulin Rouge wilt bijwonen voor de beste prijs.

Over ticketprijzen

Entree tot de Moulin Rouge
Entree tot de Moulin Rouge

Een ding waar je je bewust van moet zijn is dat de prijs van kaartjes voor de Moulin Rouge afhangt van de extra's die je aan de show toevoegt, zoals diner en drankjes. Er zijn vier menu's om uit te kiezen (waarvan één veganistisch) met Franse gerechten en verschillende prijzen en je kunt de consumptie van alcoholische dranken wel of niet meenemen.

Natuurlijk moet je van tevoren bestellen, want het cabaret werkt niet als een gewoon restaurant waar je van de kaart kunt bestellen. De Moulin Rouge show wordt bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking en, vooral in het hoogseizoen, is het aan te raden om van tevoren kaartjes te reserveren zodat je niet zonder zitplaatsen komt te zitten op de dag en tijd die je kiest.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Diner in de Moulin Rouge

Tafel in de Moulin Rouge| ©Unsplash
Tafel in de Moulin Rouge| ©Unsplash

Als je ervoor kiest om te dineren in de Moulin Rouge, kun je kiezen uit verschillende menu's (inclusief vegetarische en veganistische gerechten) die per seizoen veranderen en altijd een voor-, hoofd- en nagerecht bevatten. De prijs van het ticket stijgt aanzienlijk met de keuze van het diner en hoewel ik erken dat het menu zeer zorgvuldig is samengesteld, zowel qua smaak als presentatie, is de echte toegevoegde waarde niet het diner zelf, maar de show in de Moulin Rouge.

Als je de ervaring van dineren in dit cabaret wilt beleven, ga je gang, maar doe het niet op zoek naar uitmuntendheid in de keuken, want wat je zult vinden is iets correct en plezierig, maar niets meer. Houd er ook rekening mee dat de tafels in de Moulin Rouge gedeeld worden, dus als je van een intiem diner wilt genieten, is dit niet de beste optie.

Boek tickets voor Moulin Rouge met diner en vervoer

Hoe laat is de show in de Moulin Rouge?

Leer Moulin Rouge Parijs kennen| ©Linh Nguyen
Leer Moulin Rouge Parijs kennen| ©Linh Nguyen

De showtijden van de Moulin Rouge zijn, op een paar uitzonderingen na, altijd hetzelfde: er is een show om 21.00 uur en een om 23.00 uur, elke dag van maandag tot en met zondag. Houd er rekening mee dat je ruim van tevoren aanwezig moet zijn om de show te zien; een kwartier voor aanvang is aan te raden.

Boek tickets voor Moulin Rouge met diner en vervoer

Hoe ziet de Moulin Rouge show eruit?

Moulin Rouge show| ©Larry Koester
Moulin Rouge show| ©Larry Koester

De show is zonder twijfel adembenemend. Veren en nog meer veren, kleurrijke kostuums en levendige muziek en lichteffecten vormen samen de meest aantrekkelijke enscenering van de Franse music hall. Als je daar nog eens bijna honderd dansers bij optelt die geweldige choreografieën coördineren, waan je je even in de Belle Époque in al haar pracht.

De shows in de Moulin Rouge kunnen per seizoen veranderen, maar ze zijn altijd gebaseerd op de mythische cancan-dans die dit cabaret beroemd heeft gemaakt. De opkomst van deze dans valt samen met een tijdperk van optimisme en sociale tevredenheid; aan het begin van de 20e eeuw was er vertrouwen in de technologische vooruitgang, in de artistieke avant-garde en in de economische groei.

Er was, in het algemeen, een algemene vreugde en een verlangen om van het leven te genieten dat zich materialiseerde in deze dans die schilders zoals Tolouse Lautrec uitbeeldden in hun schilderijen. Deze sfeer wordt tot op de dag van vandaag elke avond nagebootst en om dit te ervaren, kunt u het beste van tevoren uw kaartjes voor de Moulin Rouge kopen met diner en champagne- en vervoer inbegrepen!

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Plan uw bezoek

Metro| ©Sam Nashashibi
Metro| ©Sam Nashashibi

Als je je kaartje voor de Moulin Rouge show al hebt, hoef je nu alleen nog maar een paar details te weten om je bezoek zo goed mogelijk te organiseren. Hieronder vertel ik je er alles over:

  • Hoe kom je er: De Moulin Rouge ligt in de wijk Montmartre, in de "rosse buurt" Pigalle van Parijs. Het gebied heeft goede verbindingen omdat het een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad is.

Als je geen kaartje inclusief transfer hebt gekocht, is de makkelijkste manier om er te komen de metro: de halte 'Blanche' op lijn 2 zet je voor de deur af. Er is ook een taxi of een VTC. Een taxi of een VTC zijn ook geldige opties, zie ons bericht over Hoe kom ik bij de Moulin Rouge voor meer informatie.

  • Voor de dineroptie: Als je de dineroptie hebt inbegrepen, moet je rond half zeven bij de Moulin Rouge zijn, want het diner wordt om zeven uur geserveerd. De show duurt twee uur en daarna heb je nog een paar minuten om te genieten van de inbegrepen champagne.
  • Hoe kleed je je om een show in de Moulin Rouge bij te wonen: Om de show bij te wonen, is de dresscode formeel zonder het verplichte jasje en de stropdas en vermijd korte broeken en sportkleding. Binnen vind je alles van een ochtendjas in de VIP-boxen tot jeans. Het beste is de klassieke "smart casual"; je gaat niet door de stad lopen en je gaat niet naar een bruiloft.
  • Hoe kom je van de Moulin Rouge terug bij het hotel: Als je voor de tweede sessie van de show kiest, moet je er rekening mee houden dat je de laatste metro naar de uitgang kunt missen omdat de sluitingstijd 1:15 uur is. In dit geval zijn er taxi's beschikbaar bij de taxistandplaats voor de zaal, evenals VTC's. Als je geld wilt besparen, raad ik je aan om vrijdag of zaterdag te kiezen als dagen om de tweede shift van de show te zien, omdat de metro in Parijs op deze dagen een uur later sluit.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Is het mogelijk om met kinderen naar de Moulin Rouge te gaan?

In de rij voor de voorstellingen| ©Viator.com
In de rij voor de voorstellingen| ©Viator.com

Kinderen vanaf zes jaar (altijd onder begeleiding van een volwassene) worden toegelaten tot de voorstelling. Dit is iets wat, gezien de geschiedenis van het cabaret en de huidige sfeer in het gebied, vaak verrassend is, maar de waarheid is dat de show geschikt is voor alle leeftijden. Toen ik naar de show ging kijken, zag ik geen kinderen en ik denk niet dat het gebruikelijk is om ze te zien, zowel voor het tijdstip van de show als voor de prijs.

Is het mogelijk om foto's en video's te maken in de Moulin Rouge?

In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Als je van plan bent om je camera (of zelfs je mobiele telefoon) met een 100 procent opgeladen batterij mee te nemen naar deze show, kun je dat idee laten varen. Tijdens de show of het diner is het niet toegestaan om foto's of video's van welke aard dan ook te maken. Obers kunnen de aandacht trekken en de organisatoren zelf bieden je de officiële foto aan tijdens het diner voor een prijs van ongeveer 20 euro.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Wat te doen in de omgeving van de Moulin Rouge

Pigalle| ©Timothy Keefe
Pigalle| ©Timothy Keefe

De wijk Pigalle is een van de meest pittoreske in Parijs, waar je enorme erotische winkels vindt (veel met shows) die niet alleen opvallen door hun inhoud, maar ook door hun neonlichten. Pigalle by night is een levendig gebied en het is moeilijk om vergelijkingen te vinden om het te beschrijven.

Mijn advies is dat je voor of na je afspraakje in de Moulin Rouge door dit gebied wandelt (je kunt uitstappen bij de metrohalte 'Pigalle' en van daaruit naar 'Blanche' lopen) en de essentie van dit gedurfde en energieke Parijs in je opneemt. Je kunt ook een sightseeing bustournemen en het Parijse nachtleven in de verschillende wijken verkennen, elk met zijn eigen magie.

Ana's Traveller Tip

Kies voor de show van 21:00 uur om het beste uit de buurt te halen. Bezoek van tevoren het bovenste deel van Montmartre met de Sacre Coeur en de Place des Painters, en dwaal na de show rond in Pigalle en neem een drankje in een van de clubs.

Volg een rondleiding door Montmartre, de wijk Moulin Rouge

Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola
Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola

Of het nu op dezelfde dag is dat je de Moulin Rouge show gaat zien of op een andere dag, je mag het verkennen van de wijk Montmartre niet missen tijdens je reis naar Parijs. De geschiedenis van de belle époque is niet compleet met een bezoek aan het cabaret; Montmartre verbergt nog veel meer verhalen die je met dezelfde intensiteit zullen verleiden als die van de rode molen.

Van alle tours die ik heb gedaan in Parijs, waar je meer over kunt lezen in dit artikel over Parijs reizenMontmartre is degene die ik het vaakst heb herhaald, juist omdat ik nooit genoeg krijg van het horen van de verhalen van alle kunstenaars die in die buurt de ware betekenis van de beroemde slogan 'Liberté, Égalite, Fraternité' vonden.

De rondleiding

Over wie gaan ze je vertellen tijdens deze rondleiding? Tolouse Lautrec, Monet, Picasso, Van Gogh, Edith Piaf, de film Amélie of het homo-icoon Dalida. Veel verhalen, allemaal door elkaar en dit alles terwijl je door de smalle straatjes van Montmartre wandelt in het avondlicht (voor mij een van de mooiste momenten om deze tour te doen) en vervolgens gaat zitten om de stad te aanschouwen vanaf de trappen van de Sacre Coeur.

De Montmartre Tour met de Paris Pass

Dit is een stadspas die je gratis toegang geeft tot verschillende toeristische attracties en musea in de stad Parijs. Toegang tot de Moulin Rouge show is niet inbegrepen bij deze kaart, maar een twee uur durende rondleiding door de wijk wel.

Of je Parijs nu voor de eerste keer bezoekt of niet, als je verschillende van de belangrijkste bezienswaardigheden gaat bezoeken, is de Paris Pass de moeite waard: er zijn meer dan 60 bezienswaardigheden inbegrepen, het openbaar vervoer in Parijs is inbegrepen en er zijn verschillende prijzen afhankelijk van het aantal dagen dat je hem wilt gebruiken. U kunt meer lezen over Parijs Pas in dit artikel.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Andere bohemien plekken in Parijs

Verborgen hoekjes
Verborgen hoekjes

De Moulin Rouge is een icoon van het bohemien leven in Parijs aan het eind van de 19e eeuw, maar het is niet de enige. De stad Parijs, en in het bijzonder de wijk Montmartre, zit vol met plekken die aan deze periode herinneren. Als je een wandeling wilt maken door de meest bohemienachtige hoekjes van de lichtstad, en natuurlijk ook door de smalle straatjes van Montmartre, mag je plaatsen als:

Montmartre Museum

Een wijk als deze moet ergens zijn verhaal kwijt kunnen. In dit museum in de rue Cortot zie je van alles, van afbeeldingen van de wijk uit verschillende periodes tot voorwerpen die je vertellen over de cabarets en de vervloekte dichters die in deze enclave verbleven.

Literaire cafés

Het Chat Noir café ken je misschien van de beroemde zwarte kattenposters die je in elke souvenirwinkel in Parijs ziet, maar het is niet het enige café. Zowel in Montmartre als in de wijk Montparnasse, in het zuiden van Parijs, vind je plekken die bezocht werden door intellectuelen als Paul Verlaine, Baudelaire, Apollinaire en Hemingway.

Moulin de la Galette

Dit is een van de 30 molens die aan het begin van de vorige eeuw in deze wijk stonden. Overdag is het gemakkelijk te vinden als je langs de Rue Lepic loopt, maar 's avonds kan het lastiger zijn vanwege de takken die het verbergen. Vandaag de dag is het een elegant restaurant, maar de verdienste ligt in het feit dat het een van de cabarets was die het meest vertegenwoordigd was in het werk van verschillende bohemien kunstenaars, waaronder Renoir.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer