Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten

Het bijwonen van een show in de Moulin Rouge zal een van de beste herinneringen van uw reis worden. Hier zijn de beste opties om dat te doen

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten

Moulin Rouge bij nacht | ©Leandro Kibisz

Als we denken aan de Moulin Rouge, het beroemdste cabaret ter wereld, denken we aan cancanes en muziek uit die tijd in Parijs. Vandaag is het mogelijk deze pracht en praal opnieuw te beleven.

Mijn favoriet

Moulin Rouge tickets met diner

Geniet van het beroemdste cabaret ter wereld

Perfect als u het beroemde Moulin Rouge cabaret uit eerste hand wilt meemaken. Geniet van de ervaring onder het genot van een diner en champagne.

De echte magie van de Moulin Rouge zit in de nachtelijke vintage show en er worden dagelijks honderden kaartjes verkocht. U kunt ze individueel kopen of als onderdeel van een pakket met andere activiteiten in Parijs: Geniet van het beroemdste Parijse cabaret ter wereld en zijn meer dan 100 artiesten op het podium.

Laat u verrassen door de glamour van de kostuums, de kleurrijke decors en laat u door de muziek meevoeren naar de bohemienachtige sfeer van de stad aan het begin van de 20e eeuw.Door een ticket voor de Moulin Rouge met diner te boeken kunt u de Franse cancan van dichtbij meemaken, terwijl u de lokale gastronomie proeft met een goede champagne.

De Moulin Rouge is gewoonlijk elke dag van het jaar geopend met enkele uitzonderingen en de show loopt om 21.00 en 23.00 uur. De show duurt ongeveer twee uur en het ticket is inclusief een halve fles champagne.Waarom ik deze optie leuk vind: dit is de meest complete optie om de magie van dit Parijse cabaret live te ervaren.Aanbevolen als... u een show in de Moulin Rouge wilt bijwonen tegen de beste prijs.

Over ticketprijzen

Toegang tot de Moulin Rouge
Toegang tot de Moulin Rouge

Eén ding moet u weten: de prijs van kaartjes voor de Moulin Rouge hangt af van de extra's die u aan de show toevoegt, d.w.z. diner en drankjes. Er zijn vier menu's om uit te kiezen (waarvan één veganistisch) met Franse gerechten en verschillende prijzen en je kunt de consumptie van alcoholische dranken wel of niet opnemen.

Natuurlijk moet je vooraf bestellen, want het cabaret werkt niet als een gewoon restaurant waar je van de kaart kunt bestellen. De Moulin Rouge show wordt bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking en, vooral in het hoogseizoen, is het raadzaam om uw kaartjes van tevoren te reserveren, zodat u niet zonder zitplaatsen komt te zitten op de dag en het tijdstip van uw keuze.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Dineren in de Moulin Rouge

Tafel in de Moulin Rouge| ©Unsplash
Tafel in de Moulin Rouge| ©Unsplash

Als u ervoor kiest om in de Moulin Rouge te dineren, kunt u kiezen uit verschillende menu's (waaronder vegetarische en veganistische gerechten) die per seizoen veranderen en altijd een voor-, hoofd- en nagerecht bevatten.

De prijs van het kaartje stijgt aanzienlijk met de keuze van het diner en, hoewel ik erken dat het menu zowel qua smaak als presentatie zeer zorgvuldig is samengesteld, is de echte toegevoegde waarde niet het diner zelf, maar de show in de Moulin Rouge. Als u de ervaring van een diner in dit cabaret wilt beleven, ga uw gang, maar doe het niet op zoek naar uitmuntendheid in de keuken, want wat u zult vinden is iets corrects en plezierigs, maar niets meer. Houd er ook rekening mee datde tafels in de Moulin Rouge worden gedeeld, dus als u wilt genieten van een intiem diner, is dit niet de beste optie.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Hoe laat is de Moulin Rouge show?

Leer Moulin Rouge Parijs kennen| ©Linh Nguyen
Leer Moulin Rouge Parijs kennen| ©Linh Nguyen

De showtijden van de Moulin Rouge zijn altijd hetzelfde, met enkele uitzonderingen: er is een show om 21.00 uur en een andere om 23.00 uur, elke dag van maandag tot en met zondag. Houd er rekening mee dat u ruim van tevoren aanwezig moet zijn om de show te zien; een kwartier voor de show is aanbevolen.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Hoe ziet de Moulin Rouge show eruit?

Moulin Rouge show| ©Larry Koester
Moulin Rouge show| ©Larry Koester

De show is ongetwijfeld schitterend. Veren en nog eens veren, kleurrijke kostuums en levendige muziek en lichteffecten vormen de meest aantrekkelijke enscenering van de Franse music hall.

Als je daar bijna honderd dansers bij optelt die verbazingwekkende choreografieën coördineren, waan je je even in de Belle Époque in al haar pracht en praal. De shows in de Moulin Rouge veranderen weliswaar per seizoen, maar ze zijn altijd gebaseerd op de mythischecancan-dans die dit cabaret beroemd heeft gemaakt.

De opkomst van deze dans valt samen met een tijdperk van optimisme en sociale tevredenheid; aan het begin van de 20e eeuw was er vertrouwen in de technologische vooruitgang, in de artistieke avant-garde en in de economische groei. Er heerste, in het algemeen, een algemene vreugde en een verlangen om van het leven te genieten die zich uitten in deze dans die schilders alsTolouse Lautrec in hun schilderijen weergaven. Al deze sfeer wordt tot op de dag van vandaag elke avond nagebootst, en om dat mee te maken kunt u het beste vooraf uw ticket voor de Moulin Rouge met diner en champagne kopen.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Plan uw bezoek

Metro| ©Sam Nashashibi
Metro| ©Sam Nashashibi

Als je je kaartje voor de Moulin Rouge show al hebt, hoef je nu alleen nog maar een paar details te weten om je bezoek zo goed mogelijk te organiseren. Ik vertel je er hieronder alles over:

  • Hoe kom je er: De Moulin Rouge ligt in de wijk Montmartre, in de "rosse buurt" Pigalle van Parijs. Het gebied is goed verbonden, want het is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

Als u geen kaartje inclusief transfer heeft gekocht, is de makkelijkste manier om er te komen de metro: de halte 'Blanche' op lijn 2 zet u voor de deur af. Een taxi of een VTC zijn ook geldige opties, zie onze post over Hoe kom ik bij de Moulin Rouge voor meer informatie.

  • Voor de dineroptie: Als u de dineroptie hebt inbegrepen, moet u rond half zeven bij de Moulin Rouge zijn, want het diner wordt om zeven uur geserveerd. De show duurt twee uur en daarna heb je nog een paar minuten om van de inbegrepen champagne te genieten.
  • Hoe kleed je je om een show in de Moulin Rouge bij te wonen: Om de show bij te wonen is de dresscode formeel zonder het verplichte jasje en de stropdas en het vermijden van korte broeken en sportkleding. Binnen vindt u alles van de oneven ochtendjas in de VIP-boxen tot jeans. Het beste is de klassieke "smart casual"; je gaat niet door de stad lopen en je gaat niet naar een bruiloft.
  • Hoe komt u van de Moulin Rouge terug naar het hotel: Als u kiest voor de tweede sessie van de show, moet u er rekening mee houden dat u de laatste metro op de heenweg kunt missen, want de sluitingstijd is 1.15 uur. In dat geval zijn er taxi's beschikbaar op de taxistandplaats voor de zaal, evenals VTC's. Als u geld wilt besparen, raad ik u aan vrijdag of zaterdag te kiezen als dagen om de tweede shift van de show te zien, omdat de Parijse metro op die dagen een uur later sluit.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Is het mogelijk om met kinderen naar de Moulin Rouge te gaan?

In de rij voor de voorstellingen| ©Viator.com
In de rij voor de voorstellingen| ©Viator.com

Kinderen vanaf zes jaar (altijd onder begeleiding van een volwassene) worden toegelaten tot de voorstelling. Dit is iets wat, gezien de geschiedenis van het cabaret en de huidige sfeer van het gebied, vaak verrassend is, maar de waarheid is dat de show geschikt is voor alle leeftijden. Toen ik naar de show ging kijken zag ik geen kinderen en ik denk niet dat het gebruikelijk is om ze te zien, zowel voor het tijdstip van de show als voor de prijs.

Is het mogelijk om foto's en video's te maken in de Moulin Rouge?

In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Als u van plan bent uw camera (of zelfs uw mobiele telefoon) met een 100 procent opgeladen batterij mee te nemen naar deze show, kunt u dat idee laten varen. Geen enkele vorm van fotografie of video is toegestaan tijdens de show of het diner. Obers kunnen de aandacht trekken en de organisatoren zelf bieden u de officiële foto tijdens het diner aan voor een prijs van ongeveer 20 euro.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Dingen te doen in de omgeving van de Moulin Rouge

Pigalle| ©Timothy Keefe
Pigalle| ©Timothy Keefe

De wijk Pigalle is een van de meest pittoreske in Parijs, waar u enorme erotische winkels vindt (veel met shows erbij) die niet alleen opvallen door hun inhoud, maar ook door hun neonlichten. Pigalle by night is een levendig gebied en het is moeilijk om vergelijkingen te vinden om het te beschrijven.

Mijn advies is dat u voor of na uw date in de Moulin Rouge in dit gebied rondloopt (u kunt uitstappen bij de metrohalte 'Pigalle' en vandaar naar 'Blanche' lopen) en de essentie van dit gedurfde en energieke Parijs in u opneemt. U kunt ook een sightseeing bustournemen en het Parijse nachtleven verkennen in de verschillende wijken, elk met zijn eigen magie.

Ana's Traveller Tip Om het meeste uit het gebied te halen, kiest u voor de show van 21:00 uur. Bezoek van tevoren het bovenste deel van Montmartre met de Sacre Coeur en de Place des Painters, en slenter na de show door Pigalle en neem een drankje in een van de clubs.

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge met diner

Maak een rondleiding door Montmartre, de wijk van de Moulin Rouge

Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola
Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola

Of het nu op dezelfde dag is dat u de Moulin Rouge show gaat zien of op een andere dag, u mag een bezoek aan de wijk Montmartre niet missen tijdens uw reis naar Parijs. De geschiedenis van de belle époque is niet compleet met een bezoek aan het cabaret; Montmartre verbergt nog veel meer verhalen die u met dezelfde intensiteit zullen verleiden als die van de rode molen.

Van alle tours die ik heb gedaan in Parijs, waarover u meer kunt lezen in dit artikel over Parijs reizenMontmartre is degene die ik het vaakst heb herhaald, juist omdat ik nooit genoeg krijg van de verhalen van alle kunstenaars die in die wijk de ware betekenis van de beroemde slogan "Liberté, Égalite, Fraternité" hebben gevonden.

De rondleiding

Over wie wordt er tijdens deze rondleiding verteld? Tolouse Lautrec, Monet, Picasso, Van Gogh, Edith Piaf, de film Amélie of het homo-icoon Dalida. Vele verhalen, allemaal door elkaar heen en dat terwijl je door de smalle straatjes van Montmartre wandelt in het avondlicht (voor mij een van de mooiste momenten om deze tour te doen) en vervolgens gaat zitten om de stad te aanschouwen vanaf de trappen van de Sacre Coeur.

De Montmartre Tour met de Paris Pass

Dit is een stadspas die u gratis toegang geeft tot verschillende toeristische attracties en musea in de stad Parijs. Toegang tot de Moulin Rouge show is niet inbegrepen bij deze kaart, maar een twee uur durende rondleiding door de wijk wel.

Of u Parijs nu voor het eerst bezoekt of niet, als u verschillende van de belangrijkste bezienswaardigheden gaat bezoeken, is de Paris Pass de moeite waard: er zijn meer dan 60 bezienswaardigheden inbegrepen, het openbaar vervoer in Parijs is inbegrepen en er zijn verschillende prijzen afhankelijk van het aantal dagen dat u hem wilt gebruiken. U kunt meer lezen over Parijs Pas in dit artikel.

Andere bohemien plekken in Parijs

Verborgen hoekjes
Verborgen hoekjes

De Moulin Rouge is een icoon van het boheemse leven in Parijs aan het eind van de 19e eeuw, maar het is niet het enige. De stad Parijs, en in het bijzonder de wijk Montmartre, staat vol met plekken die van deze periode getuigen. Als u een wandeling wilt maken door de meest bohemienachtige hoekjes van de lichtstad, en natuurlijk door de smalle straatjes van Montmartre, mag u plaatsen als:

Montmartre Museum

Een wijk als deze moet ergens zijn verhaal kwijt kunnen. In dit museum in de rue Cortot ziet u alles, van afbeeldingen van de wijk uit verschillende periodes tot voorwerpen die vertellen over de cabarets en de vervloekte dichters die in deze enclave verbleven.

Literaire cafés

Het Chat Noir café kent u misschien van de beroemde zwarte kattenposters die u in elke souvenirwinkel in Parijs ziet, maar het is niet het enige café. Zowel in Montmartre als in de wijk Montparnasse, in het zuiden van Parijs, vindt u plaatsen die bezocht werden door intellectuelen als Paul Verlaine, Baudelaire, Apollinaire en Hemingway.

Moulin de la Galette

Dit is een van de 30 molens die in het begin van de vorige eeuw in deze wijk bestonden. Overdag is hij gemakkelijk te vinden als u langs de Rue Lepic loopt, maar 's nachts kan het moeilijker zijn vanwege de takken die hem verbergen. Tegenwoordig is het een elegant restaurant, maar zijn verdienste ligt in het feit dat het een van de cabarets was die het meest vertegenwoordigd waren in het werk van verschillende boheemse kunstenaars, waaronder Renoir.