Hoe kom ik vanuit de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle naar het centrum van Parijs

Als je naar Parijs vliegt en landt op het vliegveld Charles de Gaulle, dan is deze gids iets voor jou. Ik vertel je alles wat je moet weten om bij je accommodatie te komen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Hoe kom ik vanuit de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle naar het centrum van Parijs

Rood vliegtuig laadt passagiers | ©Tanathip Rattanatum

Charles de Gaulle Airport, ook bekend als Roissy Airport, is de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad en natie, en de op één na grootste van Europa wat betreft het aantal passagiers. Het vliegveld ligt 25 kilometer ten noordwesten van Parijs, dus je zult een vervoermiddel moeten kiezen om je naar de stad zelf te brengen om je avontuur te beginnen.

Maar omdat het zo'n belangrijk vliegveld is, is het goed bereikbaar en biedt het een breed scala aan opties om je te verplaatsen, dus hier is een lijst met alle details die je moet weten om de optie te kiezen die het beste bij je behoeften past.

De handigste optie

Parijs Charles de Gaulle of Orly luchthavens privètransfer naar hotels in Parijs

Privé transfer van Charles de Gaulle luchthaven naar Parijs centrum

Bespaar wachttijd en vermijd het openbaar vervoer door een privévoertuig te huren om je op te halen op de luchthaven en je van deur tot deur naar je accommodatie in het stadscentrum te brengen.

Een service op maat van uw behoeften

Het beste aan deze service is dat hij zich aan jou aanpast en niet andersom. Jij bent degene die kiest hoe laat je wilt vertrekken en bovendien, omdat je bij het huren van deze transfer verschillende informatie moet opgeven, waaronder je vluchtgegevens, als het vliegtuig bijvoorbeeld vertraging heeft, zal het bedrijf hiervan op de hoogte zijn en zal je chauffeur nog steeds op je wachten als je aankomt.

Een ander voordeel is dat ze je precies naar de plek brengen waar je verblijft, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van combinaties van openbaar vervoer of het slepen met koffers, je enige zorg zal zijn om erachter te komen of het beter is om je reis te beginnen met het bezoeken van de beste musea in Parijs of dat je moet beginnen met het vullen van je maag in een van de beste crêperies in de stad

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat je weet welk bedrag je van tevoren moet betalen. Het bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het voertuig of het aantal passagiers, maar u vindt dit type vervoer al vanaf 50 euro.

Aanbevolen als... vooral als u 's ochtends vroeg op het vliegveld aankomt, maar ook als u in een groep reist, want u kunt ook vragen om alles wat u nodig hebt als u met kinderen reist, zoals stoelverhogers.

Een privétransfer, comfort en exclusiviteit

Privé transfer| ©Dan Gold
Privé transfer| ©Dan Gold

Als u in alle rust wilt reizen, wilt genieten en zich nergens zorgen over wilt maken, dan is een privé transfer de oplossing voor u. Met dit exclusieve alternatief kunt u van het vliegveld Charles de Gaulle naar de deur van uw accommodatie in Parijs reizen zonder koffers te hoeven dragen of op kaarten te hoeven kijken, want als u deze service huurt, haalt een chauffeur u op bij de deur van het vliegveld en brengt u naar uw bestemming. Als het eenmaal zover is, hoeft u alleen nog maar uw chauffeur te vinden en hij brengt u op de meest comfortabele en veilige manier naar uw accommodatie.

Bovendien, omdat je deze diensten op voorhand moet inhuren en het bedrijf de details van je vlucht kent, zal er een chauffeur op je wachten op het moment van je aankomst, ongeacht het tijdstip, aangezien de bedrijven die deze diensten aanbieden 24 uur per dag beschikbaar zijn en vele zelfs annuleringen toestaan als je dit met een bepaalde tijd op voorhand doet.

Boek uw privé transfer naar Parijs

Een gedeelde transfer, comfort voor een redelijke prijs

Wachten op de transfer| ©Anna Shvets
Wachten op de transfer| ©Anna Shvets

Als het idee van een privé transfer je aanspreekt maar de prijs lijkt hoog of als je alleen reist, kun je nog steeds genieten van het comfort van een gedeelde transfer.

Hoe werkt een gedeelde transfer?

Op dezelfde manier als bij de privétransfer, hoef je deze dienst alleen maar een tijdje van tevoren te huren en wanneer je aankomt op de luchthaven staat er een chauffeur op je te wachten, met het enige verschil dat hij dit keer ook op meer reizigers wacht om jullie allemaal naar jullie bestemming te brengen.

Dit is nog steeds een zeer comfortabele manier om naar Parijs te gaan vanaf het vliegveld, want op dezelfde manier als bij de privétransfer zal de chauffeur je afzetten op de plek die je aangeeft, hoewel het waar is dat het iets langer kan duren voordat je aankomt omdat hij waarschijnlijk onderweg nog andere stops zal maken om de rest van de passagiers af te zetten.

Wat moet je weten als je een gedeelde transfer wilt huren?

Je moet er rekening mee houden dat wanneer je deze dienst boekt, je het bedrijf een reeks gegevens moet bezorgen zoals je vluchtnummer en het adres van de plaats waar je zal verblijven, zodat ze kunnen nagaan hoe laat je zal landen, of je vliegtuig vertraging heeft en zodat ze de beste route kunnen plannen om de transfer zo efficiënt mogelijk te laten verlopen voor jou en degenen die met je meereizen.

Meestal organiseren bedrijven deze transfers echter zo dat je in het ergste geval maximaal een uur moet wachten en de reistijd ongeveer 40 minuten is, hoewel dit afhangt van het aantal haltes en de afstand ertussen.

De trein, het snelste openbaar vervoer

Wachten op de trein| ©Rui Ornelas
Wachten op de trein| ©Rui Ornelas

De RER (Réseau Express Régional), een voorstedelijke trein, is een van de populairste manieren om van Charles de Gaulle Airport naar het centrum van Parijs te reizen.

Lijn B, die vanaf deze luchthaven rijdt, brengt je in slechts een half uur naar de meest centrale haltes van deze lijn in Parijs, zoals Gare du Nord, Châtelet-Les-Halles of Saint Michel-Notre Dame treinstations.

De prijs van een kaartje op deze lijn is ongeveer 10,5 euro en kan worden gekocht bij de automaten in de stations zelf. Als je eindbestemming niet samenvalt met een van de stations van lijn B, kun je in elk station overstappen om je reis voort te zetten met de metro of een andere lokale trein zonder een nieuw ticket te kopen.

Je kunt hier de dienstregeling van de treinen raadplegen.

Een pendelbus, langer maar goedkoper

Roissybus| ©BusBoxParis
Roissybus| ©BusBoxParis

Het is ook mogelijk om met de bus van vliegveld Charles de Gaulle naar Parijs te reizen, maar er zijn verschillende opties. Je vindt een pendelbus en verschillende lijnbussen, zowel overdag als 's nachts. Ik vertel je alles wat je moet weten zodat je de bus kunt kiezen die het beste bij je past.

Roissybus

Deze pendelbus verbindt het vliegveld met de Place de l'Opéra in de Franse hoofdstad. De Roissybus is ideaal als je accommodatie in die buurt ligt, want hij is comfortabel, goedkoop en rijdt heel regelmatig, elke 15 tot 20 minuten. Ik raad je aan om deze pagina te bekijken om verrassingen te voorkomen en alles onder controle te hebben.

De prijs van het kaartje is ongeveer 12 euro en je kunt je kaartje kopen bij de automaten bij de bushaltes of bij de chauffeur in de bus zelf.

Lijnen 350 en 351

Naast de Roissybus kun je ook gewone bussen gebruiken om de stad in te komen. De twee intercitybussen die door Charles de Gaulle rijden zijn lijn 350 en lijn 351. Deze bussen rijden elke 15 tot 30 minuten en doen er tussen een uur en anderhalf uur over om de laatste halte te bereiken, maar het beste van alles is dat je van deze reis kunt genieten voor slechts 2 euro! Een optie om rekening mee te houden als je niet veel geld wilt uitgeven aan je reis.

Nachtbussen

Als je deze manier van vervoer wilt gebruiken maar na middernacht aankomt, maak je dan geen zorgen, de Noctilien is de nachtbus die je van het vliegveld naar het stadscentrum brengt.

Er zijn twee lijnen waarop je in de vroege ochtenduren kunt reizen, de ene is lijn 140 en de andere lijn 143, beide met bestemming het Gare de l'Est. De prijs hangt af van waar je naartoe gaat, want er zijn verschillende tariefzones variërend van twee euro in de eerste zone tot acht euro in de vijfde.

Interessante feiten

Reistijd: Een uur/half
Prijs: Ongeveer 2 euro.

Taxi, een andere handige optie

Een taxi nemen| ©Markus Winkler
Een taxi nemen| ©Markus Winkler

Zoals op elke luchthaven zijn taxi's altijd een optie, omdat er veel beschikbaar zijn bij de uitgang om je op reis te nemen wanneer je ze nodig hebt.

Het is waar dat het een optie is die geen planning vereist en heel handig is omdat je niet op ze hoeft te wachten en niet van ze afhankelijk bent, maar toch zijn hier een paar tips om je reis naar Parijs perfect te maken

De taxi brengt je tot aan de deur van je accommodatie en de chauffeur helpt je met je bagage. Een ander voordeel is dat er in Parijs een vast tarief is voor taxiritten vanaf het vliegveld:

 • 50 euro ongeveer als je accommodatie aan de linkerkant van de stad ligt.
 • 55 euro ongeveer als je naar de rechterkant van Parijs gaat (met de rivier de Seine als referentie).

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je een toeslag van 15% kunt krijgen als je de reis op speciale tijden maakt, zoals in het weekend, op feestdagen of 's nachts.

Nog handiger, met een VTC

Aan de andere kant is er ook een vergelijkbare optie die bestaat uit het nemen van een VTC (Uber, Bolt, Free Now...), die afhankelijk van de vraag op dat moment meer of minder duur kan zijn dan de vorige optie. Deze opties kunnen ook worden gebruikt als u eenmaal in de stad bent, maar hier is de beste gids over hoe u zich kunt verplaatsen in Parijs zodat u deze kunt bekijken.

Autohuur, perfect als u bezienswaardigheden buiten Parijs wilt bezoeken

Auto's huren| ©Pixabay
Auto's huren| ©Pixabay

Hoewel het huren van een auto misschien niet de meest populaire optie is, is het nog steeds een optie om te overwegen als je van plan bent om vanuit Parijs andere steden te bezoeken.

Dit alternatief geeft je de mogelijkheid om je in je eigen tempo te verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, hoewel ik je moet waarschuwen dat het huren van een auto ook een aantal nadelen heeft waar je je bewust van moet zijn:

 • Je zult waarschijnlijk enige tijd op het vliegveld moeten doorbrengen met het invullen van papierwerk om een auto te huren.
 • Je moet je ervan bewust zijn dat je waarschijnlijk moet betalen om de auto te laten staan.
 • Als je je door de stad gaat verplaatsen, is het beter om het openbaar vervoer te gebruiken.
 • Als de auto niet elektrisch is, zul je moeten investeren in brandstof.
 • Als je echter van plan bent om ook de omgeving van de stad te bezoeken, kan dit de perfecte optie zijn, omdat je niet afhankelijk bent van dienstregelingen en je je kunt verplaatsen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt.

Interessante feiten

Duur van de reis: Afhankelijk van de afstand tussen de luchthaven en je accommodatie
Prijs: Vanaf 25 euro per dag.

Hier heb je een overzichtstabel om het allemaal duidelijker te maken

 • Privé transfer
 • Duur: Afhankelijk van de afstand
 • Prijs: Vanaf 30 euro
 • Voordeel: Gemak
 • Gedeelde transfer
 • Tijd: Afhankelijk van afstand en stops
 • Prijs: Vanaf 16 euro
 • Voordeel: Comfort-prijsverhouding
 • Trein
 • Tijd: Ongeveer een half uur
 • Prijs: Ongeveer 12 euro
 • Voordeel: Snelheid
 • Bus
 • Tijd: 1 uur/half uur
 • Prijs: ca. 2 euro.
 • Voordeel: Prijs
 • Taxi, VTC
 • Tijd: Afhankelijk van afstand
 • Prijs: Ongeveer 50 euro
 • Voordeel: Gemak
 • Huurauto
 • Tijd: Afhankelijk van afstand
 • Prijs: Vanaf 25 euro/dag
 • Voordeel: Gemak

Weet je al hoe je vanaf het vliegveld op je bestemming komt? Bekijk alle opties en kies de beste voor jou, afhankelijk van je budget, het tijdstip en de dag waarop je aankomt en geniet vanaf hier gewoon van de lichtstad.

Boek uw privé transfer naar Parijs