Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Auschwitz kaartjes

Om uw bezoek aan Auschwitz te organiseren, moet u eerst tickets kopen. Als u dit online en vooraf doet, bespaart u tijd en geld.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuten lezen

Auschwitz kaartjes

Detail van Auschwitz | Lasma Artmane

Een bezoek aan Auschwitz is een van de grote attracties die jaarlijks duizenden reizigers naar Polen brengt. Dit door de nazi's in 1940 geopende concentratiekamp bestaat uit verschillende gebieden, waarvan Auschwitz I en Auschwitz II bezocht kunnen worden.

Voor een bezoek moet u tickets kopen en dat kunt u het beste online en van tevoren doen.

De beste optie

Auschwitz dagtocht vanuit Krakau

Tickets en rondleiding tegen de beste prijs

Als u naar Krakau reist en het concentratiekamp Auschwitz wilt bezoeken, omvat deze optie toegang, een rondleiding door deskundigen en vervoer van en naar Krakau.

Duur: 7 uur

Als u een bezoek aan Auschwitz plant, moet u weten dat een rondleiding u zal helpen om deze episode van de geschiedenis beter te begrijpen, om dieper in te gaan op wat u ziet terwijl u langsloopt en om het dagelijkse leven van de gevangenen opnieuw te beleven. Voor een heel klein prijsverschil met losse tickets is de aankoop van dit pakket met de rondleiding in het Engels en de transfer van en naar Krakau een geweldige optie.

De tour duurt in totaal ongeveer 7 uur en omvat toegang tot beide Auschwitz-Birkenau kampen. U kunt kiezen uit verschillende vertrektijden (met het eerste vertrek om 6.30 uur en het laatste om 12.00 uur) en de rondleiding zelf duurt ongeveer drie uur.

Waarom ik van deze optie houd: Dit is zeker de meest comfortabele manier om Auschwitz te bezoeken. Als u een rondleiding aan uw ticket toevoegt, wordt de ervaring veel completer.

Aanbevolen als... je je tijd in Auschwitz optimaal wilt benutten om een veel beter begrip te krijgen van hoe het leven in dit kamp was en om je te verdiepen in de nazi-geschiedenis.


Hoe Auschwitz tickets kopen aan de kassa

Vias die Auschwitz binnengaat| ©Fadjar Djulizar
Vias die Auschwitz binnengaat| ©Fadjar Djulizar

Het is mogelijk om tickets voor Auschwitz aan het loket te kopen, hoewel dit niet de meest aanbevolen optie is. Vooral in de vroege ochtend staat er meestal een lange rij voor de ingang, omdat er dan vaak grote groepen aankomen.

Als u toch liever uw kaartjes daar haalt, betaalt u ongeveer 23 euro per volwassene. Tickets zijn inclusief gratis toegang tot een audiogids met koptelefoon waarmee u over het veld kunt lopen met een deskundige stem die alles wat u ziet uitlegt.

Boek uw tickets en rondleidingen in Auschwitz

Tickets met rondleidingen

Groep luistert naar de gids| ©Signe Brockman
Groep luistert naar de gids| ©Signe Brockman

Naar mijn smaak is een rondleiding met skip-the-line tickets veel completer, omdat je dan contact kunt maken met de gids, de uitleg meestal nauwer en dynamischer is en altijd een of andere anekdote bevat. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om vragen te stellen of om aanbevelingen te vragen. En dat alles zonder in de rij te hoeven staan als je eenmaal bij de ingang bent.

Ik raad u aan mijn artikel over excursies naar Auschwitz vanuit Krakau te lezen om te zien waaruit ze bestaan, wat ze omvatten, hoeveel ze kosten... enz.

Boek uw tickets en rondleidingen in Auschwitz

Auschwitz ticket prijzen

In de barakken van de gevangenen| ©Russell Yarwood
In de barakken van de gevangenen| ©Russell Yarwood

Zoals ik al zei, kost een kaartje voor volwassenen € 23, dus voor weinig meer is het de moeite waard een tour te boeken waarbij vervoer en een rondleiding zijn inbegrepen. Hier is een vergelijking van de prijzen van rondleidingen en tickets naar Auschwitz:

  • Standaard ticket (tarief voor volwassenen): € 23
  • Entree met rondleiding en privétransfer van/naar Krakau: 25€.
  • Transfer van/naar Krakau en toegangsprijs (zonder rondleiding): 23€.
  • Excursie met entree en rondleiding naar Auschwitz en Zoutmijnen: ca. 100€.

Boek uw tickets en rondleidingen in Auschwitz

Openingstijden Auschwitz

Wagen gebruikt om gevangenen naar het concentratiekamp te brengen| ©Pedro Antunes
Wagen gebruikt om gevangenen naar het concentratiekamp te brengen| ©Pedro Antunes

Het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau is het hele jaar geopend van maandag tot en met zondag, met uitzondering van eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en paaszondag.

De openingstijd van Auschwitz is altijd 8 uur 's morgens, maar de sluitingstijd hangt af van het winter- of zomerseizoen. Terwijl het in de wintermaanden tussen 14:00 en 16:00 uur sluit, kan het in de zomer al om 19:00 uur dichtgaan.

Boek uw tickets en rondleidingen in Auschwitz

Is het mogelijk om Auschwitz gratis of zonder kaartjes te betreden?

Voorzieningen in het kamp| ©Jean Carlo Emer
Voorzieningen in het kamp| ©Jean Carlo Emer

Nee. Toegang tot het concentratiekamp vereist voorafgaande aankoop van tickets. Geen enkel deel van het kamp is gratis of kan zonder kaartjes worden bezocht.

Er zijn echter gereduceerde tarieven voor groepen, senioren en jongeren onder de 21 jaar, dus als u lid bent van een van deze groepen en dit kunt aantonen (u heeft in ieder geval een identiteitsbewijs nodig om Auschwitz binnen te komen), kunt u profiteren van een gereduceerd tarief.

Boek uw tickets en rondleidingen in Auschwitz

Gecombineerde tickets voor Auschwitz en de Zoutmijnen

Bezoek de zoutmijnen| ©G. Weston
Bezoek de zoutmijnen| ©G. Weston

Als twee van de populairste attracties van Polen zijn er mogelijkheden om een rondleiding door beide sites op één dag te combineren, zodat u het meeste uit uw dagtocht naar Krakau kunt halen.

In dit geval kost het pakket meestal ongeveer 100 euro en omvat het skip-the-line tickets voor beide attracties, de twee rondleidingen en de transfer tussen de stad, Auschwitz en de Zoutmijnen. Natuurlijk is ook de retourtransfer inbegrepen.

Boek Auschwitz en Zoutmijnen Tour